Торта "Мързелив Наполеон" с класически крем (стъпка по стъпка)

  • 29 914
  • 181
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 314
Току що се опита - лека, свежа, много ни хареса.  Peace

Подсладителят е този - СУИТЛИ ултра течен.

Обаче и на мен долният блат /всъщност горният обърнат/ остана хрупкав - кремът не го беше напоил, но нали снощи писах, че кремът ми стана по-гъст и може би заради това.  Rolling Eyes Едва ли е от времето, защото сутринта я обърнах, сложих глазурата и ядките и чак сега я разрязах.

Ще приложа и снимки.

# 106
  • Мнения: 7 433
mama&sladurana,ще видиш,до утре коричките на долния "блат" ще са омекнали.  Simple Smile Peace

# 107
  • София
  • Мнения: 6
Току що направих тортата. Всичко мина добре, но ме изненада времето, за което ми се запекоха корите. Цял час на 180гр. с вентилатор. Това нормално ли е или на друга температура  и програма ги печете? Тортата приготвих за РД на моята леля, който е утре и следващия ми въпрос е кога да обърна тортата за да се напои добре и най- долния слой кори, при положение, че ще се консумира в ранния следобед. Леля ми много обича "кремести" и напоени торти и ми се иска да я опита когато е достигнала максималните си достойнства. Благодаря за чудесната рецепта, на вкус е супер, дано се желира добре за да го докара и на вид. М/у другото аз отделих белтъците и ги разбих на сняг, прибавих ги след желатина. Дано не съм сбъркала. Още веднъж благодаря на авторката.

# 108
  • Мнения: 7 433
albena5,като гледам часа на публикацията,мисля че тортата вече се е желирала и става за обръщане.Провери и действай!  Simple Smile Peace
    С разбитите белтъци кремът трябва да е станал по-пухкав.  Heart Eyes

# 109
  • Мнения: 6 499
Аз пак импровизирах, имах едни шоколадови вафлички, които никой не яде. Нарязах ги на парченца и ги ръсих над корите. Стана чудно. Този път като пекох корите, прибавих и орехите при тях да се запекат. Прибавих ги към средата на печенето.

# 110
  • Мнения: 309
Аз пак импровизирах, имах едни шоколадови вафлички, които никой не яде. Нарязах ги на парченца и ги ръсих над корите. Стана чудно. Този път като пекох корите, прибавих и орехите при тях да се запекат. Прибавих ги към средата на печенето.
орехчетата си ги слагала с корите, нали? Как стана?
Мислех така да пробвам другия път! newsm78

# 111
  • София
  • Мнения: 6
Благодаря ти Селма още веднъж за рецептата, леля ми много, много  хареса тортата, за съжаление аз само й я захесъх и можах да я опитам, но щом пиша за нея в минало време, значи много се е харесала

# 112
  • Мнения: 7 433
Благодаря ти Селма още веднъж за рецептата, леля ми много, много  хареса тортата, за съжаление аз само й я захесъх и можах да я опитам, но щом пиша за нея в минало време, значи много се е харесала
   Чудесно!Много се радвам!  Hug

 
Аз пак импровизирах, имах едни шоколадови вафлички, които никой не яде. Нарязах ги на парченца и ги ръсих над корите. Стана чудно. Този път като пекох корите, прибавих и орехите при тях да се запекат. Прибавих ги към средата на печенето.
    Браво за идеята!  Grinning
    Аз запичам орехите отделно в тиган.

# 113
  • Мнения: 309


Това е и нашият Наполеон!
Както бях писала получи се страхотно.
Единствено бих добавила малко препечени орехчета и вътре с корите, но не е задължително. Това ще е десертът за празниците. Наистина е бърз!

# 114
  • Мнения: 7 433

Единствено бих добавила малко препечени орехчета и вътре с корите, но не е задължително. Това ще е десертът за празниците. Наистина е бърз!
   Калинчи,така е по рецептата.Трябвало е да ги добавиш.Аз също добавям.  Simple Smile

   А снимката е страхотно съблазнителна!   Crazy  Heart Eyes Браво!Чудесно се справи!  Hug

# 115
  • Мнения: 309
леле чак сега видях, че действително по рецепта орехчетата са и вътре при корите. Аз сложих само на заливката отгоре.
Хаха!
Значи другият път ще са и вътре.
Доволна останах освен от вкуса и от стегнатата консистенция, която все пак си беше и креместа. Хем парчето си е отлично на вид, хем си е креместо, а не чист желатин.

# 116
  • Мнения: 7 433
   Супер!  thumbsup Значи следващия път ще стане още по-хубав!  Grinning
   Благодаря за отзива,Калинчи!   bouquet

# 117
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
И от къде ги взимате тези портокалови корички, ако смея да попитам? Продават ли се някъде?

# 118
  • Мнения: 7 433
  Марулке,взимам пресен портокал(лимон) и настъргвам оранжевото/жълтото на кората право в крема,преди да го сложа да се вари.

   Виждала съм да се продават и готови корички.  Simple Smile

   Преди години с майка ми сушихме коричките(само цветния слой без бялото) и после ги смилахме в кафемелачка.

# 119
  • Мнения: 795
Изглежда страхотно, ще я пробваме за празниците  Hug

Общи условия

Активация на акаунт