Пиша, смятам и чета в Първи клас 2011/2012

• 35 648
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Тогава вече съм съвсем озадачена. Синът ми е в трета група в ДГ и вече минаха всички геометрични фигури, така че той преспокойно може да реши тази задача. Не е ли логично след цели две години, т.е. в първи клас да има все пак някакво надграждане?  Rolling Eyes

# 451
Добре пописахте, аз добре почетох, оставям ви да мислите, каквото желаете, няма да убеждавам никого в нищо!
Приятен ден!

Не се обиждай, всички тук се опитват да помогнат.

Искаш ли да ти разкажа една ситуация "казармен ред". Представи си, коридор с 5-6 стаи първокласници и само 2 от класовете излизат да играят на двора, останалите 4-5 правят тестове, имат уроци и т.н. Сега си представи, тези 2 клас, 30-35 деца, тичащи свободолюбиво и крещящи по коридора по пътя за двора, защото нали не трябва да им се потъпква емоционалното развитие.
Това може и да се случва в свободолюбива България, но не се случва на много други места. И основният довод е, че дори така децата се учат на уважение към околните, ходейки тихо и в колона по коридора, 30-те метра, докато стигнат до двора, където вече могат да са емоционално свободолюбиви или каквито и силни думи да използваме.
Само че, не първосилгнално не се преценява от тази гледна точка, защото ние се хващаме за определенията, нали.  Simple Smile

# 452
Добре пописахте, аз добре почетох, оставям ви да мислите, каквото желаете, няма да убеждавам никого в нищо!
Приятен ден!

Очакваш вкупом да хулим тъпата даскалица на сина ти ли?

Знаеш ли, в класа на моето дете има доста буйно и невъздържано момче, иначе умно и добро, но му липсва дисциплина и една идея повече уважение към учителя. Логично, майката го защитава и за всяко нещо обвинява педагога. Но в класната стая се намират освен преподавателя и въпросното дете и още 20-на други, на които всеки изблик на свободен дух пречи.

# 453
  • София
Друго, забранили са им да ползват молив Confused, а аз -от мнението на математическия подфорум, го инструктирах, първо да пише с молив, после да проверява, а накрая да омастилява, обаче......
....
Точно от страх да не стане така, го изпратих с триеща се химикалка....
А дали квадрат или правоъгълник, моят така или иначе е оплескал триъгълниците, та не мисля да задълбавам!  Mr. Green Каквото-такова! Не очаквам "шампионски постижения" от първи път, важното е да вървим напред, да се учи от грешките си и най-вече да види збавната страна на математиката! За мен това е смисълът на състезанията, поне на този етап.

# 454
Вижте сега,момичета,
след като в София започвате в 10ч. състезанията, следващият път ще ви пратя задачите след 9ч. и 15мин., да речем, Васко вече ще е излязъл до това време, предполагам Mr. Green

# 455
  • София
А за дисциплината и правилата в училище, в първите часове бях много приятно изненадана как хората са помислили за всичко - раниците трябва да стоят под чина, защото някой може да се спъне, като седнат на чина, краката се прибират, за да не се спъне друг по пътеката. Бяха ги учили как се върви по коридора, за да не се бутнат, как се отваря вратата. В класните стаи няма място за тичане, нали има по една пътека между чиновете. И много други полезни неща, но много хора ги считат, че са затормозяване на децата, а то си е чиста безопасност.  

И нашето дете ми каза, че правоъгълниците са 5, явно не е броило главата.

# 456
Каквото-такова! Не очаквам "шампионски постижения" от първи път, важното е да вървим напред, да се учи от грешките си и най-вече да види збавната страна на математиката! За мен това е смисълът на състезанията, поне на този етап.
Определено е така!  Peace
...но пък добронамерена дискусия има смисъл за да се избегнат недоразумения като тази днес или като тази в задача 10 от Коледното състезание през 2007г.
Задачите от КМС 2007 са дадени на децата преди месец в час и ето резултата, оценен от класната  newsm78:

Според мен детето е решило правилно  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 15:47 от shrekie

# 457
  • София / Пловдив
Ние пропуснахме състезанието днес.
Беше по същото време на танци, репетират за Коледния си концерт и детето само избра да не ходи.
Но на следващото по Роден край, се записа вече.

След малко ще й покажа задачката, да видим колко правоъгълника ще открие  Laughing

# 458
  • Sofia
shrekie, и според мен решението на детето е правилно, моето също така е решило тази задача.

Днес е объркала едното уравнение на 6та и на 10та последното - според нея нямало минуси между двата реда. Сигурно е имало, но тя не е разбрала, че голямата черта долу е знак за равенство. Квадратът го е броила като правоъгълник, както и би трябвало според мен.

# 459
шунка  Peace... по-шокиращото за мен е корекцията на г-жата и оценката (6)  и, които трябва да е обяснят на 7г дете Laughing

# 460
  • Sofia
А да, и мен ме учуди оценката на уж сбърканата задача.  Laughing
Логиката й на коригиране донякъде я разбирам, защото първото известно число е 2 и оттам действието се развива наляво. И все пак е изкривена логика.

# 461
Каквото-такова! Не очаквам "шампионски постижения" от първи път, важното е да вървим напред, да се учи от грешките си и най-вече да види збавната страна на математиката! За мен това е смисълът на състезанията, поне на този етап.
Определено е така!  Peace
...но пък добронамерена дискусия има смисъл за да се избегнат недоразумения като тази днес или като тази в задача 10 от Коледното състезание през 2007г.
Задачите от КМС 2007 са дадени на децата преди месец в час и ето резултата, оценен от класната  newsm78:

Според мен детето е решило правилно  Heart Eyes

На  госпожата е грешно!

# 462
  • София
излиза, че госпожата е написала 4+1=3, а после това 3+1=2 ?!?!

# 463
  • София
Решавали и са вашите деца подобни на 9 та задача ? Къде ?

# 464
така е Simple Smile

ЛориХю, свалила съм задачи от КМС и ВМС предни години и там има подобни. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт