Пиша, смятам и чета в Първи клас 2011/2012

• 35 605
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Момичета може ли малко повече инфо за това състезание по Роден Край?

„Аз, природата и светът”  :
http://sbnu.org/results.php - СЪДЪРЖАНИЕ НА ТЕСТОВЕТЕ ОТ ПРОВЕДЕНИТЕ СЪСТЕЗАНИЯ ПО ГОДИНИ
  bouquet закъснели сме за това, но за следващото ще се включиме Wink
Сашко вярва долу горе още в Дядо Коледа, защото аз му обяснявам че той съществува, живее в Лапландия и гледа кой какво прави през годината Wink. Вчера с триста зора му написахме писмо в кратце - 2 реда /писането му е голяма мъка/ с исканата бакуганска дивотия, която обаче няма да получи Crossing Arms
Подаръка му ще е едно от големите Лего Star Wars, само ще трябва да го скрия някак си до Коледа.

# 496
  • София
исканата бакуганска дивотия, която обаче няма да получи Crossing Arms
Подаръка му ще е едно от големите Лего Star Wars, само ще трябва да го скрия някак си до Коледа.
А как обяснявате в подобен случай защо Дядо Коледа не е изпълнил желанието?
При нас преговорите текат преди написването на писмото, "изпратено" ли е вече черно на бяло - няма измъкване! Wink
Питам, защото моят си е поръчал 4 скицника, а на мен това хич, ама хич не ми звучи като коледен подарик, иска ми се нещо по-специално, ама... как да стане той си поръчал това, пък получил другото?
С квадратите и правоъгълниците моят първокласник няма проблем, наясно е с тънката разлика, което не му е попречило да не преброи главата, въпреки всичко! И да намери 7 триъгълника... Mr. Green Та проблемът ни е май, че не можем да броим!  Joy

# 497
  • София
Ей сега я метнах да ги реши, скъсаха ми се нервите, но това е друга тема. Обаче тялото на робота, което е два триъгълника, образуващи правоъгълник, брои ли се за правоъгълник? Квадрата го преброи веднага като правоъгълник, но за тялото категорично твърди, че щом са два триъгълника не може да го брои и като правоъгълник. А за мен е и двете.  newsm78

# 498
  • Sofiа
Привет дами  bouquet
Леле как сте се развихрили не тема математика Crazy Аз да отчета представянето на моя първолак:
сгрешил е бройката на триъгълниците в тялото на робота и също не е обърнал внимание на вертикалните минуси и чертата. Главата на робота не я е броил, защо е категоричен, че е квадрат, а не правоъгълник Mr. Green
Иначе като гледам начина на точкуване, предполагам, че ще му отнемат точки и от някои други задачи, които е решил но не е бил подробен. На 9та например е решил всички задачи и е открил коя фигура на коя цифра отговаря, но не е счел за необходимо в редичката долу да впише коя фигура на коя цифра отговаря.
Днес ходихме до НДК и си купихме мноооого книжки: всички истории на Феликс, една странна книжка "Дневника на един Дръндьо" Mr. Green или нещо подобно, Ян Бибиян и не помня още какво.
Ох, за Коледа. Моя син не коментира напоследък съществуването му и аз за момента си мълча, макар да ми се иска вече да ми кажа.
Писмото ни до дядо Коледа още не е пуснато, защото не си е намислил нищо Crazy

# 499
  • София
Леле колко много сте изписали.
Ние пропуснахме състезанието "Нали не сте ме записали?" не искаше да ходи, не че знае какво е.
Сега го чакам да се събуди и ще му проведа състезанието Mr. Green

PurpleDragon, може да изпълниш желанието като добавиш още нещо за "разкош" Mr. Green
Е как да не може да брои нали знае колко скицника да си поръча?
...и аз съм затруднена с Коледните подаръци.След като поразпитах и се възползвах от намаленията в Комсед... сега съм шамаросана с нови изискавания към Дядо Коледа...
Той: "Нова Асока" (старата е със счупена ръка, общо взето му казах че няма ка да стане да получи съшата играчка"Дядо Коледа знае"), а вече се изръсих с няколко "кораба" Лего Star Wars (няколко, тъй като Коледа му е и рожден ден)
Тя: "Червен хелкоптер (за да е момичешки)... червен папала... или нещоно друго летящо" вече има  ферма с кончета Плеймобил

# 500
И да намери 7 триъгълника... Mr. Green Та проблемът ни е май, че не можем да броим!  Joy
Ох, голяма забава настана с това математическо състезание  Laughing
Писмо до Дядо Коледа написа, и си пожела робот с дистанционно и бей блейдс... Crazy Това второто е ужасна тъпотия, обаче какво да направим, когато - "другите деца в междучасието си играят с бей блейдс". Добре че, манията по бакуганите, му отмина. Детска им работа.

# 501
  • Varna
За състезанието : не е преброил носа на робота за триъгълник, и по вертикала нямало минуси - били точки. Квадрата е преброен за правоъгълник.

За Дядо Коледа - все още вярва , а и аз му помагам да вярва . Последният спектакъл беше като при Касита  http://www.portablenorthpole.tv/home . Като на него писах, че не слуша, а на сестра му че слуша. Писмо изпратихме и подаръка купих - макет на слънчевата система за скромната сума от 90 лв.  За да не си харчим ние парите , че бил много скъп си го поръча на дядо Коледа.
Дядо Коледа носи само по един подарък , че има много деца по света. Иначе трябваше да ни донесе  учебен макет на око  или поне скелет Crazy. От нас купих комплект за фокуси . За училище енциклопедия за насекомите . Ще имат куклен театър и там ще получат книжки.

# 502
  • София

.... За да не си харчим ние парите , че бил много скъп си го поръча на дядо Коледа.
....

hahaha

# 503
Последно от мен за състезанието и въпросните квадрати и правоъгълници, че на всички сигурно ни писна - не случайно написах че да се определи квадратът като правоъгълник е материал от 3 клас, аз лично смятам че и двата отговора ще ги счетат за верни.
Който се съмнява да види състезанието от 2007 година където се броят квадрати и правоъгълници като различни фигури в една и съща задача, и то предполагам именно защото става въпрос за 1 клас и наличната им информация за фигурите към момента.
Иначе аз резултата на детето си го знам  Sunglasses, има малко над 90 точки - доволна съм, а той остана донякъде разочарован, защото не е на първите места.

За Дядо Коледа - наскоро свалихме едно 3д филмче - Полярен Експрес, препоръчвам го, много го харесва моя първокласник.

# 504
  • Варна
Ние днес бяхме на школа по математика и госпожата накарала децата да прерашат вчерашното КМС и като се захвана за тези правоъгълници отсъди, че квадрата е правоъгълник и децата е трябвало да го преброят като такъв, което автоматично прави още една грешка за Ники, защото досега не съм му обяснявала, че квадрата е частен случай на правоъгълника. Така, че загубихме спора - според нея отговорът в 10 задача е, че правоъгълниците са 6. Както и да е, идеята е да се поучим от грешките си.

Ох, как ви завиждам за панаира на книгата. И аз набелязах няколко нови книжки, които ще купя от местната книжарница. Коледните писма на Феникс вече ги прочетохме най-вече заради това, че имаме истинско декоративно зайче у дома. Иначе си харесах "Щуротиите на малкия Никола" и "Приказките" на Астрид Линдгрен.

Ние също вярваме в Дядо Коледа и си пожелахме Лего Star Wars. Вече го купихме, сега го крия в офиса под бюрото си. В момента печем медена къщичка, като опит да го зарадвам, заради разочарованието му след втората грешна задача  Rolling Eyes Опитвам се да му обясня, че е нормално да се греши, но до колко успявам, не знам.

# 505
  • София
Иначе аз резултата на детето си го знам  Sunglasses, има малко над 90 точки - доволна съм, а той остана донякъде разочарован, защото не е на първите места.
Ей това е едно от нещата, на които ми се иска да науча децата си (ама това учи ли се?) - да имат състезателен дух и да им пука какво са постигнали! Да, ама не - грам го нямат и двамата - ни амбиция, ни състезателен елемент, ни нищо! Ма и на кого да се метнат, на мама никога не и е пукало за оцени и точки, повече ме кефи, че е решил 9 задача, щото и е открил цаката, без да е решавал подобна. И беснея, че на 2-ра не е разбрал какво се иска! А че не е преброил някаква фигура, или че евентуално е сбъркал нейде в изчисленията, въобще не ми пука, въпрос на тренинг!

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 18:20 от PurpleDragon

# 506
Марти още не е написал писмото до дядо Коледа . Нищо не искал тази година да му носи   ooooh!   Laughing
Сега съм в 4уденка какво да правя. Дали да му купя нещо , все пак да има под елхата или да се съобразя с неговото желание ???  Мислех да му купя няколко книжки - той много оби4а да 4ете и разглежда . ???

# 507
Иначе аз резултата на детето си го знам  Sunglasses, има малко над 90 точки - доволна съм, а той остана донякъде разочарован, защото не е на първите места.
Ей това е едно от нещата, на които ми се иска да науча децата си (ама това учи ли се?) - да имат състезателен дух и да им пука какво са постигнали! Да, ама не - грам го нямат и двамата - ни амбиция, ни състезателен елемент, ни нищо! Ма и на кого да се метнат, на мама никога не и е пукало за оцени и точки, повече ме кефи, че е решил 9 задача, щото и е открил цаката, без да е решавал подобна. И беснея, че на 2-ра не е разбрал какво се иска! А че не е преброил някаква фигура, или че евентуално е сбъркал нейде в изчисленията, въобще не ми пука, въпрос на тренинг!

Според мен 2-ра е леко объркващо зададена, така че не се ядосвай на детето. Можеше с 2-3 думи да напишат условие да си прочетат какво се иска или някаква стрелка да сочи към празно място, а въпросителния да е в началото на стрелката. То и аз по описанието на точкуването загрях какво се иска точно...

# 508
  • София
PurpleDragon, може да изпълниш желанието като добавиш още нещо за "разкош" Mr. Green
Е как да не може да брои нали знае колко скицника да си поръча?
Desem, въпросът е какъв да е разкошът! Имам си едно такова особено дете, дето си има конкретни (моментни) интерси и нищо друго не може трайно да го зарадва. Да, ще ми се ухили на всеки какъвто-и -да-е подарък и той в последствие ще отиде в графата "у лево"! Имало е години, когато си е поръчвал на ДК шоколад - не, че това не нещо с постоянно присъствие в хладилника, а и почти не го яде! Имало е и други, когато иска някой анимационен герой, който ха иди го намери - чудеса от храброст сме правили да го доставим! Моето дете от реклами и моди не се впечатлява - ни лего, ни бакугани, ни бентени, ни спортакуси, ни нищо някога е било актуално! Обаче писмата на Феликс го омагьосаха - отново благодаря за препоръката- моето индиферентно към всичко същественце се прхласна!
Arizona, 2-ра задача... искаше ми се да видя вложена мисъл в непознати задачи, иначе ще им бутнем няколко такива и ще ги схванат- не е голяма философия! За това се ядосвам, всъщност "ядосвам" не е точната дума...Поне детето яд мой няма да усети! Wink

# 509

За Дядо Коледа - наскоро свалихме едно 3д филмче - Полярен Експрес, препоръчвам го, много го харесва моя първокласник.

Вкъщи четем книгата редовно, една от малкото, която успява да ме просълзи все още.  Simple Smile
Всеки път като минат покрай елахата и не пропускат да разклатят звънчето за проверка, дали го чуват все още.
Познавам 8 г. деца, които все още вярват, има и 6 г., които не. На момчетата съм им казала, кой каквото и да ви казва, щом чувате звънчето, значи вярвате.
Днес ги заведох да се видят с Дядо Коледа. Печем курабийки, ядем шоколад от календара и отброяваме дружно.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт