Пиша, смятам и чета в Първи клас 2011/2012

• 35 583
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • София, "Младост 3"
А какво ти пречи на такава бланка да напишеш и отговора? ....

Цветните бланки в Крокотак са с надписи "Мили дядо Коледа...", все едно детето пише до него.
Абе, гледах аз вчера и онзи ден точно каквото ми трябва, чудничко беше, даше шрифта и текста си избираш... ама да ме пита човек що не го запаметих. Сега откривам само платени сайтове.

за 2.00лв http://www.kolednopismo.bg/
поне идеите вземи
виж и тук
http://www.squidoo.com/free-printable-santa-letters

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 17:25 от catnadeen

# 556
  • Пловдив
bim_bam , виж тогава тук   http://gpogojeva.blogspot.com/2009/02/blog-post_6832.html  

# 557
  • София
Мишел желая здраве на малката, като за четене мисля подходящи "Вълшебният пръст" на Роалд Дал - тънка, тънка с големи букви и кратки глави и история за момиченце с вълшебен пръсттт. Ако разбира се й допадне този стил. Абе нещо няма муза да хване книжка моя и да чете сам - някаква съпротива усещам сякаш, иначе чете под задача, но сам да се зачете вечер, неее, много копнея за този миг. Вкъщи сме се затрупали с книжки подходящи за начало на четене - то не са Капитан гащи (макар че самата история май е за 4-то класници), то не са Карлсон, Пипи, родари, Чичо Фьодор на Успенки и тн, Феликс отваря пликовете, чете донякъде, разглежда, но туй то ...иска ние да четем.

# 558
  • Чикаго / София
Мишел много се радвам да те "видя" тук! Hug Вярвам, че сте на правия път и всичко ще е успешно! Постовете ти много ми харесват - оптимистични и пълни с позитивна енергия. Искрено ви желая щастие, и да знаеш, че много ви мисля, а напоследък много често се сещам за вас, почти всеки ден Simple Smile

За Бг книжки за първокласници мнение не мога да дам. Ние имаме една поредица от Приказки с поука. Всяка приказка е по 1 страница, с весели картинки и големи букви. Като че ли те бяха най-лесни за четене на Деница миналата година.  Виждаше, че са кратки и четеше лесно. Лъчезара още не чете големи пасажи по Бг. Нещо много бавно ми се струва, че вървят с буквите, едва на Р са. Но поне й е интересно и не мрънка много. По английски учителката почна да й дава вече книжки с глави, много добре се справя, а и има интерес към четенето на английски.  Всяка вечер прочита една малка книжка, или 1-2 глави от по-дългите книжки.

ПО математика в момента са на геометричните фигури, но освен кръг, триъгалник, правоъгалник и квадрат, учат конус, сфера, куб, цилиндър. Направо се изцъклих като ми показа снощи нещата си по математика.

# 559
irkaaaa! Вчера ви разглеждах снимките... Браво на Лъчи! Ние със сигурност сме по назад от вас. Еми решава много задачки, харесва и, но иначе в училище са едва на цифричката 9. Има желание да чете, но след 10тина изречения се изморява и и доскучава и вече трябва да чета аз. Аз от своя страна май не и настоявам достатъчно... И на мен все ми се иска да започне да чете свободно и тогава съм сигурна че вече, ще и бъде по-интересно. Най-интересни са и езиците, там се справя чудесно и определено се забавлява. Взима учебници, отваря ги, пее песнички, пише разни неща, иска да я изпитвам, сама ми отговоря в разни ситуации или ме пита как да отговори, не знам, може би там, ще и е силата. Тази вечер обаче я накарах да си препише 3пъти домашното по български, което не беше довършила в занималнята, защото никак не се стараеше, изпонадраскала полетата, ужас! Е, в края на краищата го написа чисто и спретнато, но на третия път.

# 560
  • Варна
Мишел, радвам се да "ви видя", че сте добре и че се справяш отлично!  Hug

# 561
  • у дома
Vielen Dank! Laughing
И аз вярвам, че всичко ще е наред и с мен и с децата. Знам, че заслужавам щастието си и се боря всеки миг за него.
Радвам се, че съм отново тук!
Връщам се от книжарницата закупих "Коледната Пипи" и още една книжка пак на коледна тематика за другата девойка. Еми да и я прочете! Утре Дядо Коледа, ще се чуди къде да ги сложи, че не стават в чорапчетата Simple Smile. Наистина Феликс е много популярен. Моите момичета обаче имат писмата на Феликс от миналата година. Отивам да си прибера девойките.
Я сподели книжката за малката,защото сега погледнах в подписа ти и видях,че е колкото малкия ми син...
Иначе Феликс е голяма тръпка-интересен е даже и на баткото,който е 3 клас и чете вече Хари Потър...Нали знаеш,че досега са излезли четири книжки за Феликс?

http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&where=author&search_q=% … D0%B3%D0%B5%D0%BD

# 562

тези трите ги препоръчвам, на мен много ми харесаха, освен това са написани на български и на английски
Първата още не сме я прочели. Утре, ще си я намери някъде вкъщи малката девойка, след бележка в чорапчето, която Еми, ще трябва да и прочете Simple Smile Харесаха ми илюстрациите и като я разгърнах в книжарницата ми се стори приятно написана. Утре, ще видя и аз още не съм я прочела

Книжките на Феликс, ще ги взема за Коледа, имат само писмата и съм сигурна, че, ще се зарадват и на другите

# 563
http://www.119sou.com/docs/1323853704.pdf

Резултатите от Коледното математическо състезание.
Моето е със 72 точки.

# 564
ВЪПРОСЧЕ
В Буквара /Даниела Убенова/, след буквата "Ф" има една страница с текст и картинки , където думата "фланела" е написана "ФАНЕЛА", има ли И такъв правопис тази дума Rolling Eyes,
Днес са чели текста и госпожата не е обърнала внимание......,
 п.п. Васко е с 81 точки-овапцаната 9-та задача  и въпросният квадрат -правоъгълник са си казали думата.

Хубав ден Simple Smile

# 565
Стига бе! "Фанела"!
Сериозно ли?! С риск да не познавам новия български правопис пише се "фЛанела"

# 566
  • София
Благодаря за линка с резултатите от КМС!
Моето момче е с 94т., не е зле като се има предвид, че не беше броил квадрата за правоъгълник, доволна съм.

# 567
Стига бе! "Фанела"!
Сериозно ли?! С риск да не познавам новия български правопис пише се "фЛанела"
Мишел, съвсем сериозно е Simple Smile/макар, че се смея/,
нали има реформи в българския език след ненам там коя си година, аз вече бях завършила средното си образование,
та питам по-младите дами.....знам ли, явно вървим към "опростяване" дали на езика, дали на нас самите Crazy
Благодаря за линка с резултатите от КМС!
Моето момче е с 94т., не е зле като се има предвид, че не беше броил квадрата за правоъгълник, доволна съм.
АниКат, ти пък , "не е зле "  Crazy, че това си е отличен резултат, поздрави математИка Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 16:17 от Еластина

# 568
  • София
И двете са верни:

http://rechnik.chitanka.info/w/%D1%84%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B0

И с риск да предизвикам недоволството на настроените анти-математически-състезателно мами, не мога да не кажа:
АниКат, страхотен резултат! Поздравления за малкия математик!
Също поздравления и за Гого на SZA!
Както и за всички останали чудесно представили се на състезанието дечица, за които още не знам!   bouquet
Ние сме със скромен резултат - 87 т., но ... това се очакваше, както вече казах - със сметките сме се справили, но не можем да броим!  Mr. Green

# 569
  • Варна
Поздравления за всичките ни математичета малки! HugВсе пак това им е 1во състезание.По никакъв начин не съм дала повод на моето хлапе да се притеснява,нито съм наставлявала да не бърза,че да си проверява,да не драска и т.н.Отиде с кеф,така и излезе нахилен и веднага попита кога е следващото състезание.На въпроса "А ако не съм се представил добре?" отвърнах,че тепърва ще се представя добре,стига само да обича да разгадава задачките и да запази интереса си към тях. Simple Smile
Нашите резултати ги чакаме утре!

А относно намеците ,че няма да се пише в темата и че сме сбъркали темата аз да кажа ли същото след като детето ми не чете книги,а от няколко страници само книжки се обсъждат?! WinkНека да споделяме това,което ни вълнува и ако искаме да пропускаме това ,което не ни без да си правим тънки намеци! Hug

Общи условия

Активация на акаунт