Белгия - 22

• 47 911
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • В близката далечина...
Нели, аз точно от Бг съм се наплашила.Когато останахме сами в Сф се наложи да и вадим сливицата и да и слагаме макарички в ушенцата защото беше започнала да си губи слуха Sad.Операцията започна в 9 сутринта и трая час и малко, върнаха ми я около 10,30 виеща от болка (тогава беше на четири и половина).Картинката беше страшна, бустваше едва успявах да я задържа в леглото (от къде ги взимаше тези силички това мъниче тогава , така и не можах да си обясня) с едни разширени зеници и виеше като куче...Чак към два и половина на обед се успокои и поспа около час.На другия ден ни изписаха.Добре че бяха сестрите... , а за лекарката... нямам думи, прекрасни, мили с една дума безкрайно съм доволна.Имахме голям късмет с тях.
Сега като казаха пълна упойка и ми се изправиха косите...Иначе зъбчетата ни са седем за правене в окаяно състояние са.Оказа се че явно не успява да усвои добре флуора, защото пие допълнително, задължително мием зъбките два пъти и ефекта е никакъв.Сега и с едно кремче за зъбки я мажа.Та едва сега я заболя и имаше абцес и добре че така стана за да се съгласи да отидем на лекар.Иначе няма да казвам какви панаири правихме в Бг при нашата зъболекарка.
Тук се примири защото тукашния зъболекар и каза , че ще я приспива и няма да я боли, но докато я прегледа горкия голям зор видя...аз се изнервих чак ,а той какво ли не прави но след 30 мин. преговори и няколко подкупа Grinning успя да я  придума Simple Smile
Мисля , че вероятно може да е по-силна упойката защото искат да и правя изследвания на кръв и урина и да взема документ от личния че е напълно здрава.
Ще чакам да ми звъннат , после обезателно ще кажа резултата Grinning

# 61
И ники тук е като пребит след училище , в 8 е мъртъв.Мен пък най-много ме дразни тук в неговото училище е че изобщо не им мият ръцете- като го вземе в 3.30 ръцете му са черни а по устата му личи какво е ял от сутринта още.........нищо не казвам, само ще съм доволна да не боледува .
Искам пак да попитам тези които имат опит в търсенето на работа тук - нещо не ми се връзва в цялата система , харесах си една работа , но за да кандидатсвам задължително трябва да мина през Интерим бюро , не мога директно при работодателя , обявата стои от лятото и непрекъснато я актуализират.Регистрирах се в 2 такива бюра през седмицата , но още нямам никакъв отговор.Обадих се да попитам какво става , и ми казаха че е нормално отговора да се бави от 1 до 2 седмици.Само че нещо не схващам-ако аз като работодател търся 4 месеца хора и някой кандидатсва и отоговаря на първоначалните изисквания , няма ли веднага да го извикам за интервю?В сайта на работодателя обаче , няма такова свободно място , няма вакатюр  newsm78
Дали това не е примамка да се регистрираш в Интерим за да си вземат те премийката?
Тук някой беше казал , че всичко било късмет в Белгия ,не съм съгласна изцяло , според мен тука всичко е въпрос на наглост и нахалство,като ги знам как не ги слушат главите тук и как гледат само в една посока и нямат никакво комбинативно мислене , някак си ми е тревожно.
Дори си мисля в понеделник да се резна в отдел човешки ресурси на фирмата и да си задам въпроса ребром , търсят ли и или не , някой за тази позиция.Искам я тази работа и много ми харесва , колко още да чакам?
Споделете вашия опит  Hug

# 62
  • The QC to be!!!
В сайта на работодателя обаче , няма такова свободно място , няма вакатюр  newsm78
Дали това не е примамка да се регистрираш в Интерим за да си вземат те премийката?
......
......

Искам я тази работа и много ми харесва , колко още да чакам?
Споделете вашия опит  Hug
Jeje имам един не много скромен ?с - За пръв път ли си търсиш работа и кандидатстваш тук в Белгия, където и да било извън Бг.?

Забравих да споделя, че парфето стана, но не баш както обикновенно, но се надявам следващият път да улуча с разтварянето на желатина. Там ми беше проблема. Аз съм ползвала желатин на кристали, не съвсем на прах като този. Но сега знам какво трябва да коригирам.

# 63
Да , никога досега не съм си търсила работа тук , както и никъде освен в Бг .Защо питаш?Нормално ли е това което ми се случва?

# 64
  • The QC to be!!!
Да , никога досега не съм си търсила работа тук , както и никъде освен в Бг .Защо питаш?Нормално ли е това което ми се случва?
Да, съвсем нормално.  Peace Не ти се случва на теб. случва се на милиони, милиарди хора по света. Изобщо не очаквай, че ако според теб фитваш на 100% на обявената позиция, точно на теб ще ти се обадят и ще почнеш утре работа. Имаш и такъв шанс, но найстина за него ти трябват силни връзки, или много голям късмет.

Определено си пролича от поста ти, че нямаш никакъв опит в кандидатстването, и чакането за интервю. Спокойно. Много от обявените позиции са хоакс. Особенно пък през агенции. Това са ми личните наблюдения от агенции на 4 различни континента.  Crazy Да, колкото и да ти звучи странно, така е. Преди години не беше така. Преди години, поне в мойта сфера от 2 резюмета пуснати, имах 2 обаждания, 2 интервюта, + още поне 1 интервю и поне 2 предложения. Е това време много отдавна си мина и замина. И сега това което си изпитала е съвсем редово за времето ни. Та, успокой топката и продължавай да търсиш и кандидатстваш. Успех.  Praynig

# 65
Ясно , разбрах , по принцип аз не кандидатсвам за кой знае какво , но е работа която разбирам и ще ми е интересно да я работя.А и като видят българка хммм  Crazy
ще чакам

Права си че нямам опит с кандидатсването , аз много дълго време работих на едно и също място , така че....
Благодаря ти  Hug

# 66
Жеже, аз обявата за моята работа я видях на сайта на ВДАБ, но кандидатствах направо към фирмата, т.е. изрових е-майла на фирмата от уеб-сайта им и си пратих СВ-то директно на тях. След това се обадих дали са го получили. На другия ден бях на интервю.

Някак не им вярвам на интеримите... Успех!  Hug

# 67
Бейби, какво е хоакс?  Embarassed Thinking

# 68
Жеже, аз се пробвах да ги прескоча тези интерим и отидох в Карфур да кандидатствам, но ме отрязаха и ми казаха само в Интерим офиса. Мъжът ми е интерим и е много несугурно това, договори всяка седмица, ако решат те уволняват без проблем. Наистина положението с търсенето на работа тук е супер тромаво, стресиращо и май наистина си е и късмет. Но се надявам малко като стана по-сигурна с езика, че сега още съм с един силен акцент, да успея да си намеря нещо свестно.

# 69
Бейби, какво е хоакс?  Embarassed Thinking
Измама от англ.Hoax  Wink

# 70
Здравейте,

Какво отвратително време днес....

Jeje, спокойно, все ще излезе нещо...

Относно интеримите аз съм ЗА като работодател. Когато наемам някого на работа, не можеш да си представиш какви документации и изисквания има. И най-вече още първия месец ти искат гаранция за това, гаранция за онова....абе хващат те едни 500 € за нищо. И още не знаеш дали човека въпреки че отговаря на изискванията, ще се справя с работата. Не можеш да си представяш какви хора съм виждала.

Та, и аз бих минала през Интерим защото не че ми струва по евтино, но поне мога да пробвам човека и ако ми хареса го ангажирам с договор и забравям за интерима.

Определено не ми се случва често да се обръщам към Интерим, понеже в повечето случаи ангажираме стажанти които са били на стаж при нас и ни харесват. Но във фирмата на мъжа ми, също вси4ки хора които се взимат на работа минават през един определем Интерим.

Така че, не се отчайвай, по скоро отиди в Интерима а не във фирмата направо.

Иначе какво стана със организацията на срещата ни???

# 71
Другият вариант е , за определени позиции да е задължително условие да минават първо през интерим , а не директно към фирмата, и затова да няма обявено свободно място в сайта им  newsm78
Просто това стоене и чакане е ужасно , вчера направих една шопинг терапия , но не ме държа много , тук от сутринта ровя по сайтовете.
Аз пък и аз какво потайнича , кандидатсвах за чек-ин на летището Завентем , там работят толкова много чужденци , че едва ли бг ми гражданство е проблем.Датата на вакатюр е от 27.07.2011 и само я ъп-дейтват.Не знам и аз  newsm78

# 72
  • The QC to be!!!
Блонди използвах тази дума, че ми дойде по на бързо, имах в предвид, че зад тези обяви нищо не стой, няма такива позиции.  Tired

Jeje аз мисля, че като новак е нормално така да се усещаш, но повярвай ми, че това е съвсем очаквано днес да не ти се обадят... Теоритични варианти защо на 1 място е обявана, а на друго не - много. Понеже спомена за каква позиция става на ?с, дано не се лъжа, но нищо чудно това да е и PRN позиция, и да нямат зор в момента поради което не ти се обаждат. Те си набират кандидати, и като стане зор, почват да звънят. През агенция ми се е случвало да ми се обадят месец след като първо съм имала интервю с тях и после от време на време да ми се обаждат пак да ме питат дали не си търся еди какво си за което съм квалифицирана и те сега имат зор да запълнят позицията.

С тези интерими има предмиства и за работника. Като почнеш и не ти харесва работодателя, казваш им, и да ти търсят друго. Аз ако бих имала такава възможност да тествам работодателя преди да подпиша договор, много бих се радвала. Винаги си е риск и за 2те страни при наемане, еле пък ако за нещо човек се мести през градове, граници, че и континенти.  Crazy

Та майката му е търпение и търсене, кандидатстване, и късмет (как е на Бг. друга дума за късмет?).

Имам ?с - някой ходил ли е на Коледният пазар в Колон, и ако да, има ли подобен по размери тук в Белгия или Холандия?

# 73

Та майката му е търпение и търсене, кандидатстване, и късмет (как е на Бг. друга дума за късмет?).

Имам ?с - някой ходил ли е на Коледният пазар в Колон, и ако да, има ли подобен по размери тук в Белгия или Холандия?
Берекет бейби берекет , ама тя май хич не е българска  Laughing
Колон?............Кьолн може би ?
Ние ходим винаги в Аахен

# 74
  • The QC to be!!!
Берекет бейби берекет , ама тя май хич не е българска  Laughing
Колон?............Кьолн може би ?
Ние ходим винаги в Аахен
ъхъ, и берекет не е Бг. дума.

Да, Cologne=Кьолн имах в предвид.

Общи условия

Активация на акаунт