Възрастовата разлика - колко и в коя посока?

• 52 396
  • 337
  •   1
Отговори
# 225
  • Испания и Стара Загора
Нашата разлика е 4 месеца(той е по-голям).Разбираме се перфектно. Peace

# 226
4 години по-голяма съм аз.

Тъкмо вчера една колежка ме питаше. Забелязала съм, че уж е пълно с либерални хора, пък като отговоря на този въпрос следва едва забележимо учудване. Улавям се, че понякога се срамувам от това, че съм по-голяма. Не знам как да го преодолея. Представям си пък ако бях както Dary Hana с 10 години по-голяма.

Мисля, че проблемът идва при мен по някакъв начин от външността ми. Сякаш не ми личат тези години въпреки, че никога по никакъв начин не съм криела възрастта си. И понякога като стане дума за набор... като кажа усещам вече съвсем забележимо изумление.
И това ме дразни. Не знам защо. Какво, аз да не съм Шотландския боец? Cry

И друго... уж винаги съм харесвала по-възрастни мъже, а странно мен винаги са ме харесвали по-малки от мен. Ужасно е. Навремето по тая причина спрях да ходя по дискотеки.

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 07:09 от St.

# 227
  • Tам през Атлантическия океан
St.  Hug ти пък , махни с ръка и да не ти пука от предрсъдаците на другите , защо !?!!!  Rolling Eyes

Каквото и да правят, чувстват, мислят или казват хората, не го приемайте лично. Съгласно своята система от ценности и вярвания, те имат свои собствени мнения и възгледи. Така че, онова което мислят по ваш адрес, не се отнася за вас, а за тях самите.
Дон Мигел Руис

п.п. 7 в моя полза  Wink споделяла съм го по подобни теми  Mr. Green

# 228
17 в негова полза...
Аз винаги съм си падала по по-възрастни, а той винаги си е намирал с по няколко години разлика и сега му е чудно как една 29 годишна му се е лепнала  Mr. Green
В някакъв уникален синхрон сме...
Но и аз съм си една мъдра от малка  Mr. Green

# 229
  • софия
Не съм привърженик на големите разлики. Те предполагат и големи проблеми във връзката.
И аз така. Нашата разлика е 4 години, съпругът ми е по-голям от мен. Абсолютно на един акъл сме - ако въобще имаме такъв Wink

# 230
  • софия
Забравих да допълня - допустимата за мен разлика е най-много 8-9 години, и то в полза на мъжа. При големи разлики с възрастта се усеща, минават през различни стадии и различни щения....някак не знам. При моята приятелка например, разликата с мъжа с който живее вече дота време ми се струва драстична - тя е на 35, той на 50. Нямат дечица, тя иска, той не....кво става тогава. Иначе тя е купонджийка, той - почва да се уморява от темповете на живота. То всичко си е индивидуално, но все пак има значение разликата. И нея я разбирам, че иска детенце, и него го разбирам, че не му се занимава на тия години с бебешки истории. Ми как ще му се занимава - мъжа ми на 50 сигурно внуци ще гледа.....Важно е хората да се разбират и да са на едни вълни дето се казва, но трябва да се има пред вид и биологията.

# 231
каква е разликата в годините при вас? По документи е четири години в негова полза. Като мислене той е на около 40, а аз на 15. Whistling

колко според вас е допустимата разлика? Десетина години.  Rolling Eyes Знам ли ... Важното е лЬОбов да има.

кой трябва да е "по-голям" - мъжът или жената? Като мислене - мъжа, а като години - както дойде.

голямата разлика винаги ли ви "намирисва" на далавера и изгода? В повечето случай - да, но не винаги.

# 232
  • София
Пак ли тази тема.
 Crazy
Поне 5 пъти съм писала в такива.
12  години е по-голям от мен (това не знам в чия ползва е, негова или моя???).
Винаги съм си падала по по-големи, да не кажа по-възрастни. С нетърпение чакам да спре да му се живее и да тръгна сама по заведения.
 Mr. Green Mr. Green Mr. Green Къде на шега, къде сериозно. Обаче гледам още му се живее, дъртюхата му с дъртюха.
 Mr. Green

# 233
каква е разликата в годините при вас?  При нас разликата е 6 години, аз съм по-младата Laughing

колко според вас е допустимата разлика? Всичко зависи от партньорите, мой близки са женени вече 25 години, а са със 18 години разлика в полза на мъжа.
кой трябва да е "по-голям" - мъжът или жената?  Мъжа, защото те съзряват много по-бавно
голямата разлика винаги ли ви "намирисва" на далавера и изгода? Не, по-скоро на голяма любов

# 234
Скрит текст:
Много рядко влизам в този подфорум и винаги съм се чудила какъв е смисълът на подобни теми???  Rolling Eyes

И за протокола - почти 3 години в негова полза  Peace

# 235
  • София
Разликата ни е точно 2 години, 2 месеца и 2 дни в негова полза.  Laughing

# 236
....
Мисля, че проблемът идва при мен по някакъв начин от външността ми. Сякаш не ми личат тези години въпреки, че никога по никакъв начин не съм криела възрастта си. И понякога като стане дума за набор... като кажа усещам вече съвсем забележимо изумление.
...
Ти ме подсети Simple Smile
Започнах нова работа. Нещо си говорим с колегите и аз казвам "Мъжа ми...." Едната колежка  #Crazy "Каквоооооооооооо, ти на колко години си?" И аз, е не съм малка, и тя е чак пък мъж. А аз "Тогава да не казвам за децата". Тя не можа да повярва че съм набор 83.

После един ден се качва, заливайки се от смях. Колегите от другата фирма (те си пушат заедно) я питали кое е това ДЕТЕ, което сутрин идвало в офиса!!!

Щях да припадна, аз хич не изглеждам на дете. Но явно факта, че рядко се гримирам (тежко пък хич), нося се по-спортно, без прическа на опашка предимно и заблуждавам другите  newsm78

# 237
Така, както е при теб, КоАл, може би даже е комплимент, но в моя случай не ме радва особено, защото в следващия момент следва едно зле прикрито "Ау, колко си възрастна"

Desss, ами дразнят ме, защото действително е изумително как някой хора си представят различните възрасти. Все още битуват схващанията от времето на родителите ни, че една жена, надхвърлила 35 обезателно е лелка. А двайсетгодишните сигурно си мислят неосъзнато, че когато подкара към 40 на една жена кой знае какво й се случва - например започват да й растат косми в ушите.

Понякога ги питам: "Добре де, харесвате ли Дженифър Лопес, Дженифър Анистън примерно?". Ми, да, много били хубави. Е, деца мои, ами че то и двете например са надхвърлили 40. Не знам какво е това вътрешно убеждение, че жена, минала 35 е вече зела-дала. (Оставям настрани факта, онази Лопес напоследък заряза мъжа си и се заигра с някакво момченце)
Но, права си, ще гледам да не го приемам лично.

# 238
  • Tам през Атлантическия океан
Имах кратък период и аз като тебе си мислех  Crazy  и добре че отмина иначе нямаше да бъда с човека до мен  Hug
Принципно харесвам всякакви,  нямам 'типаж' за възраст  Mr. Green    Laughing Просто с мъжа ми така се получи  съдба , любов  Grinning

St. , обърни нещата  Wink с млад и обичащ мъж си  Hug Изпъчи се  Party ко им се дразниш на хората , нека си цъкат.

М/у другото май жените имат предрасъдаци относно разлики, възрасти  Laughing мъжете не се впчеатляват от тези неща особенно , щом харесват и обичат  Wink

# 239
Брей, поредната тема феникс.  Laughing Аз все не мога да се начудя каква е тая драма и мания в България с годините и разликите? Навън наистина на никой не му пука, не съм чула да се обсъжда, още по-малко да съм прочела във форум, освен ако не е някой мега холивудски брак, който ще се обсъжда така или иначе.  Crazy

От дистанцията на времето, твърдо подкрепям позицията, че годините са едно абсолютно нищо. Който иска да си жеивее живота в синхрон с календара, който също е измислен от човека и то с цел да си прибира навреме реколтата, е свободен да се натовари и с това. Аз обаче се убедих ( и дългогодишни усилия вложих  Laughing ), че връстници/невръстници не е по никакъв начин еквивалент на зрялост, независимо в коя посока е разликата. Това, първо. второ, аз също съм човек, който много се е сблъсквал с човешки загуби и по-глупава мисловна схема от "ще си остаряваме заедно" не мога да се сетя. Трето, двама души, които споделят един и същ темперамент и възгледи няма как да се озоват в категорията "на мен ми се живее, на него/нея не". Затова е толкова ключово на моите пет дена тренировки, начин на хранене и почивка да е адекватен партньора ми. Имах приятел, който на 26 години ме умори с вечерите пред телевизора и пъшкането. И хиш не беше изключение. Темперамент, възгледи, планове, мечти, начин на мислене и възприемане - това са ми ключовите фактори за успешна връзка. Възрастта изобщо, ама изобщо не е сред тях вече, защото видях колко е от значение. Но за мен една любов никога и не може да бъде еквивалент на "вдига го, не го вдига". Но ако за някого все пак сексът е еквивалент на успешна връзка, то според медицината идеалният синхрон е между мъж до 28-29 и жена до 35-36. Това е пикът на физическата активност.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт