Възрастовата разлика - колко и в коя посока?

• 52 887
  • 337
  •   1
Отговори
# 45
Баба ми и дядо ми имаха 9г разлика, а майка ми и баща ми -8г. Разлика до 10г в полза на мъжа е нормална. Пък и мъжете нали по-бавно се развиват Mr. Green
Простете ми, но не вярвам в любовта между 20годишна и 50годишен. Нито между 40годишна и 25 годишен, примерно.....

# 46

Простете ми, но не вярвам в любовта между 20годишна и 50годишен. Нито между 40годишна и 25 годишен, примерно.....

Аз в любовта вярвам, ама в траен и успешен брак с разлики като цитираните- не.

# 47
Казваш, preyala, да се усеща още мирис на мляко и ако?

педофилка чак не съм, така че мляко няма Simple Smile
но с 5 години по-стар мъж за мен е извратеност, почти геронтофилия

# 48
Мъжът ми е с две години по-голям, което на нашата възраст означава почти връстници.
Добре ни е така.Понякога си говорим за ученически, студенстки години-време- през което не сме се познавали,не сме  били заедно.Но фактът, че сме живели в един град и сме били почти на еднаква възраст някак оформя и общи спомени за времето през което не сме се познавали.Много мило усещане.
Същото е и при нас.
Преди това имах връзка със 17 години по-голям от мен мъж. Бяхме различни поколения...

# 49

но с 5 години по-стар мъж за мен е извратеност, почти геронтофилия
Значи не си геронтофилка, а си падаш по геронтофили?  Laughing

# 50
Колко лесно давате епитети....любовта е сляпа.

# 51
С 13 години е по-голям от мен. В началото когато се гаджосвахме това ме притесняваше малко, защото още не го познавах добре. После изобщо забравих за възрастовата разлика. Просто искаме еднакви неща, гледаме в една посока и имаме съвсем леки разминавания в мирогледа като цяло. Колкото и изтъркано и дори малко старомодно да звучи - обичам и съм обичана, а това поне при мен остава най-важният фактор, заедно със спокойствието и уюта.  Peace

# 52
С мъжа ми сме с разлика малко повече от година Simple SmileДобре ни е...

Аз съм имала "връзка" и с по-големи мъже, но не повече от 10 г.

Аз лично не мога да си се представя във връзка с 20 години по-голям от мен... Та той би могъл да ми е баща.  Rolling Eyes Пътя, който аз вървя, той го е извървял отдавна... И някак сигурно ще имам усещането, че не го вървя по моя си начин, а по определен и насочван от него  Rolling Eyes Не мога да го обясня. Абе то си зависи и от човека, но като си помисля 20 години и си представям баща ми... така де, ако съм с такъв мъж, то със сигурност ще има много по-общо с родителите ми  Mr. Green (Те са били на почти 22, когато съм се родила. Леле ако е по-голям, направо нашите биха могли и бате да му викат  Rolling Eyes

Иначе нека се обичат младите, важното е да са щастливи, разликата в чуждите семейства не ме интересува и поради тази причина никога не съм залитала по "На тази/този явно й/му плащат след секс." (примерно)

# 53
По принцип също смятам, че за любовта няма граници.
Обаче...
Не си се представям с много по-млад от мен мъж, имала съм гадже с една година по-малък ( аз на 18, той на 17) и се отнасях майчински към него. В друга връзка, разлика 7 години в негова полза беше много - той беше на акъл за уседналост и семейство, на мен ми се живееше по барове и дискотеки. Така че наистина не само разликата е от значение, а и интересите. До 10 години разлика за мен също е съвсем в границата на нормалното. Нашата е 4г. в негова полза. Не отричам връзките с по-голяма разлика, но наистина в една определена възраст става много неприятно примерно жената да е запазена готина мацка на 35г., а той да е вече дядо на 55г....

# 54
Относително е и зависи от човек.Дали ще е 15 години по-млад или по-стар, не мисля, че има някакво значение за успешна връзка и брак.
Както вече споменах, мъжът ми е с пет години по-малък от мен.Когато се запознахме, той беше на 14, аз на 19.На мен ми се живееше, дивееше, почти не му обръщах внимание.Още от тогава той говореше за брак, деца и всякакви непонятни за тогавашното ми мислене неща. LaughingНо няколко години по-късно заживяхме заедно.Предишният ми приятел пък, малко по-голям от мен, никога не се е държал сериозно, има дете, а все още акъла му е на 15 годишен. Laughing

п.п. в период, когато бях разделена с мъжа ми, имах връзка с по-малък от мен с 10 години, но отново разсъждаваше доста трезво за възрастта си, в сравнение с някои по-възрастни мъже

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 15:58 от sorsha_

# 55
Е 55 не е чак дядовска възраст Simple Smile

Веднъж баща ми беше с мен при един доктор. Бяха му го препоръчали, защото малката имаше проблем с очетата. Всички го гледаха и му се радваха, че се занимава с нея. В един момент аз се обръщам към него с "Татко..." и всички  #Crazy

А и понякога се майтапи и разказва, че казва на децата, на площадката да не му викат дядо, имало много млади майки наоколо  Whistling

# 56
Тук някой не само е преял, но е и препил. Simple Smile
Гаронтофилията е патологично увлечение към възрастни хора. Възрастни хора са тези, които са отдалечени с поне 2 поколения от теб  ( ако си подрастващ, например)., не с 5 или 10 години. Това са прабаба и баба, не мама и татко.
Възрастният човек е някъде след границата на 60години, ако питате пенсионната система 67, 65.. а скоро и 72 Sunglasses

Ако някой изпитва погнуса от контакт с 1овек от своето поколение, това е друга патология, но геронтофилия не е

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 14:46 от 10 c's

# 57
Тук някой не само е преял, но е и препил. Simple Smile

Основно е препил. Или както често се случва, изказва се некомпетентен.
Бабите и дядовците ми имаха разлика съответно едните 16 години, другите 18. Живяха в мир и любов до края на дните си, мир на праха им.

# 58
10 години е по-голям от мен- разлика, която едва ли някога ще проличи  Simple Smile

# 59
Мъжете по принцип ако са здрави винаги младеят на фона на жената. Затова и по принцип за нормална се смята двойка от по-възрастен мъж и по-млада жена.
Аз, каквато съм бавно развиваща пак извадих късмет, че мъжът ми е само с 28 дни по-малък от мен. Засега не дъртея пред него, но ако живеем в мир и любов още някоя-друга годинка, сигурно ще има да ме спрягат я като негова маминка, я като лелинка.
Животът става все по-жесток към жените и направо се подиграва понякога. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт