Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 93-тa тема

• 169 909
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, мили момичета! Малката е болна и чак сега сколасах да си довърша забавлението, наречено "Ти какво сготви? Снимай, покажи!"  Sad

Пепика, много красиви тоалети си избрала за първа страничка на най-вкусната тема!   bouquet

лулу!, BiankaD, megansg, чак сега видях поздравите ви за именния ми ден… страшно ми стана хубаво! Много благодаря, че сте се сетили за мен! Да са живи и здрави и всички именици, които пропуснах да поздравя! Много щастие и късмет пожелавам на всички! Видях и разкошни празнични трапези, взех си от всичко!

лулу!, фокачата ти е разкошна, а по коледния венец пак въздишах! Честити краченца на племениците, лек житейски път и много щастие! Питката е супер и тя!
Тайне, този пирог със сините сливи съм го изпуснала, много ми се иска да си хапна!
Apr, страхотна се е получила и твоята шоколадово-есенна торта! И искам две баклавички! И не само те, пак много хубави неща си показала!
мишок, честити краченца и много късмет и на вас! Много хубава питка!
еликсир, благодаря ти! Много хубав сладък хляб, залепих се за него! И баницата на охлювчета е много хубава!Чудни сладки и питчици! Да ти е жива и здрава половинката и много да те слуша! Много вкусна почерпка! Леле, разрезът ме довърши!
bliznacite2004, ако знаеш как не обичам ряйска ябълка, а пък ако знаеш колко ми се прияде от кремчето ти….
ditsan, много красива питка и при теб!
Роца,  много ми харесват постовете ти, въпреки, че повечето неща у нас няма да имат успех  Laughing  Много оригинални неща наистина! Да ти е живо и здраво момиченцето, много да е щастливо! На вас дълъг и изпълнен с разбирателство и любов семеен живот!

rosirai, да е жив и здрав синът ти, много късмет му пожелавам! Тортата е супер!
tunata, разкошен ябълков сладкиш, особено поднесет така със сладоледче и къпини!
Данчика, много са ти хубави мъфините, но това цвете в шоколадовата чиния е жестоко!
lux, честито ти бебенце, да ти е живо и здраво! Много са ти хубави свещичките, както и всички сладки, които си показала! Ох, и този кекс Дънди е жесток!
megansg, искам от сърмичките и от портокаловия кекс, моля!
Леле, Веси! Колко красиво си нашарила чинийката с тортата! Страшна си! Ох, искам и мен да ме почерпиш, всичко е много красиво!
Норче, само на Данчика ли ще го пратиш?! Искам и аз! Много хубави ми се виждат тия оплетенки кремвиршчета, метни ми едничко-двечки!
Ау, lu4a, разкошна питка със смокини, много ми се прияде!
Umbra, на всичките ти коледни сладкиши се радвам, но този Коледен кейк направо ме направи така  #Crazy Елхата много ми хареса, а в снимката съм влюбена!
Anuck, веднага грабвам идеята за шоколадовото руло и в следващото, което правя ще има  като твоите цветни парченца! Благодаря!
BiankaD, изкушаваш ме със всеки пост- то мини пайове, то лешникови топчета… на човек лошо да му стане Не мога да им се нагледам на бонбоните с марципан! Ангелските крила са прекрасни!
mucari , с право се гордееш с панделката – много е хубава! Тортата също изглежда много вкусна!
Гуинет ,  шотланския кейк в тази кутия ли го пече? Изглежда разкошно!
ЗИЧЕ , много ми харесаха мекиците-панделки, както и плетения пирог!
Оооо, Мегич, жестока ти е украсата на плодовата торта!
esy ,искам я тази порция с езика, много апетитно изглежда!
Маце, по наденица не си падам, но твоето свинско ще го сънувам (ще присъства и сладкишът на Лео, сигурна съм!)
tunata , много весели сладки!
plamsy ,  честито ви бебче и на вас! Да е жива и здрава малката Рая, много да е щастлива! И моето племениче се казва Рая, вече стана на тири месеца  Heart Eyes
Madla , хайде да разменяме – аз си избирам еклерите, ти си избери нещо от моите неща, става ли?!

А последните две десертчета можете да ги пратите у нас, ще ви ги пазя! (имам предвид Мариета и Лина)

За geryaleksandrova и SVETLA BO, която ме пита на лични, давам бързо обяснение за пилешките филенца:
Най-хубаво става с пилешко бон филе. Мужду две филенца слагам нарязана сушена синя слива (но не от най-сухите, има едни мекички. Ако са съвсем сухи, хубаво е да се накиснат малко във вода) и малко топено сирене. После двете филенца ги увивам с бекон и редя плътно едно до друго в тавата. Не слагам мазнина, пека докато бекона се препече. Да ви е сладко!

Отчет, втора част:

От Никулден- салатка и бял амур, но все още неопечен (после вече бях забравила за апарата  Laughing):

Грозничка снимка на мнооого вкусни рибки-сандвичи с пастет от риба тон:

Сладкиш, който реших, че не може да не е украсен и го направих на риба (няма да ви казвам колко ми се подиграваха роднините... казаха, че е шапка  Mr. Green). На следващия ден носих същия сладкиш в работата и само тази снимка успях да направя, докато колежките се сражаваха с лъжици и вилици около мен  Laughing И двете са на основата на заквасена сметана, но има и маскарпоне, течна сметана.... (каквото имах в хладилника) + ананас - сок и плод, ядки, грозде. Невероятно вкусен, наистина.

Сладки-рибки:

Коледни кексчета и сладки, за закуска и репетиция за празниците:

Торта-рибка за племеничето:

И подробности.

И зимна торта със слънчице. Тази е с блатове на Медовик (Селма   bouquet), а крема е заквасена сметана и праскови, отново био продукти:

Тези дни ще пусна и отчет 3 и ще гледам вече да не изоставам така (то аз уж винаги гледам, ама...  Embarassed)

Beni2, много са ти хубави сладките!

П.С. Мила, Венета, защо липсваш така?

# 541
Umbra нямам думи с, които да изкажа възхищението си за всичко, което си направила. Ала холандското село толкова ме плени, че за момент си помислих, че и аз мога! Simple Smile

Аз днес пекох Chocolate Crinkles и ги препоръчвам горещо на всички Simple Smile))

# 542
Здравейте!  Приготвили сте толкова изкушения само за един ден  Heart Eyes   Ето и първата ми снимка тук. Сервизче от тесто  на Лабрекс, а съдържанието - спаначена супа с ориз.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 00:44 от мишки

# 543
Леля Ог, страхотни неща, както винаги - оставяш ме без думи с изпипаните красоти!
Анук, разбира се, че можеш, то холандското село е много лесно - само си изрязваш шаблони от картони и после мацаш преди фасади Simple Smile) Опитай!

# 544
# 545
  • София
Много красти сте сътворили! Усеща се духа на Коледа!
Нинка, хубаво меню, както винаги!
Пушена риба от Никулден и салата от цвекло, яйчна, картофена салати и зеле с риба тон

# 546
лулу!, страхотна красота са тези къщички  Heart Eyes! Усмихна ми деня Simple Smile.

# 547
Ооо, Лулу,
тези мини къщички са страшно симпатични! Очите ми останаха в тях, като виждам колко са малки явно доста играчка е паднало да ги направиш, но пък изглеждат супер сладурски.

Леля Ог, много риби си направила, тортата с коронката е супер сладка.

Умбра, тази канелена елха ме плени.

Тъй като сме на коледна вълна, пускам щолен курабийките, които забърках.

# 548
Дарилка, Лулу, страхотни Коледни бисквитки при вас!   bouquet
Леля Ог-Нинка, при теб разнообразието отново е голямо, а рибките - пак ще кажа - са уникални. Разбират ти много домашните  Crossing Arms Я те да направят  риба-шапка де  Wink
verabel , зарибяваш ме за пушалня  Rolling Eyes Rolling Eyes
Anuck, това са най-любимите ни шоколадови бисквитки  newsm68 и ги ядем целогодишно  Blush
Бени,  весели меденки у вас  Peace
Веси, е така мв-то най после ще хапна и аз печен чийзкейк  Heart Eyes
Мари_ета,   Hug много, много неприятно, но здраве да е.

При нас днес ще е Заешко с ориз при нас ще има днес.

и Мъжка салата и Млечно чеснов пастет

# 549
Мари-етка,дано лошото те забрави по-скоро,а сладкиша верно изглежда мнооого вкусен! Hug
Лулу и Дарилка,и тук да ви поздравя за коледните красоти,с които ни усмихнахте деня,невероятно сте талантливи,и то не само в направата им,но и в презентирането! thumbsup
Нинка,толкова много си ме похвалила,благодаря ти от сърце!А при теб е не по-малко красиво,много тематично и както винаги изпипано до най-финия детайл!За десерта и аз бих се сражавала,въоръжена с най-голямата лъжица!Дано детенцето оздравее съвсем скоро!  bouquet
мишки,чудесен старт в темата,поздравления,сервизчето е страхотно! Peace
Пепи,ще си бодна от заешкото ти със сигурност,не е за изпускане изобщо! Crazy

От мен днес супа ризи-бизи :

и към нея - мързеливките :

# 550
Тук става все по-красиво и вкусно  Heart Eyes

еликсир Вкусна супичка  с много закачливо заглавие  Grinning
пеп-4o Твоя заек предизвиква обилно слюноотделяне у мен Crazy Ако знаеш откога ми се  е дояло заешко, ама в кварталните магазини не продават, а наблизо нямам голям хипермаркет  Confused
лулу! Къщичките са много симпатични!
mari_eta разкошен е сладкиша. Дано лошото скоро да е зад гърба ти и да се радваш на весели и щастливи празнични дни  Hug

Аз се отчитам  седни масленки от вчера

# 551
  • Варна
Лабрех чудно майсторски са пирожките ти
Жужу вземам си масленка
Мари ета прекрасен сладкиш
На Лина го отнасям с лъжичката
Леля Ог прелести,красоти,вкусотии,всичко е за изложба а за тортичките ти са марско слънчево сияние нямам думи
Бени много красиви бисквитки
Ану прекрасно шоколадови са сладките
Лулу супер снежна приказка
Верабел,Дарилка,Есу,Апр вкусно
Пепи за заешкото е ясно но салатки не отказвам с ризи бизито на Еликсир в допълнетие и една мързеливка
От мен свински хапки гювеч с бамя,дробче с картофена салатка и едни пастички по рецептата за постен кекс на Есу/без морковите аз сложих парченца портокал/ и шипков мармалад ама ги разрязах още топли,че се наложи да излизам и се пукнаха леко

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 16:33 от megansg

# 552
Все ми се иска да попитам Пепи,Нинка,Меганс и другите дами ,дето пускат по няколко снимки всеки ден от колко часа е денонощието им....    Hug

Страхотни неща направо!!!   
И масленките на jozyy , и супичката на еликсир (от миналата седмица не съм правила супа ....), и мръвката на Пепи, и курабийките на Дани,и зимната приказка на Лулу, и страхотната купичка на мишки, и шоколадовите съвършенства на Анук, и шарените бисквитки на Beni2 .....

От мен само:

Киш с гъби

# 553
Е с тая запеканка на Пепчо http://pep-4o.blogspot.com/2011/10/blog-post_13.html  днес обрах овациите  , при все че не сложих пилешко , прекрасна рецепта . Благодаря от сърце!
 Откакто ви чета май и аз взех да се пристрастявам , сега пък тия коледни сладки ми взеха акъла .Сигурно от 10 год. не съм правила дребни сладки , а сега такъв мерак ми е дошъл ,че вече направих четири вида и продължавам ,бях забравила колко зареждащо е и какво коледно настроение и аромат внасят.
     Благодаря на всички за отделеното време и споделените рецепти. На всички по един     bouquet от мен.

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 15:40 от kukle

# 554
  • София
Beni2 Може ли рецептата за коледните маслени сладки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт