Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 93-тa тема

• 169 907
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Бостънски коледни сладки

# 646
Здравейте, мили момичета!  Hug

Umbra, verabel, Дарилка, Пепчо, еликсир, megansg, Beni2, labrex, Селма, lu4a, lux, , благодаря за положителните ви коментари!  Heart Eyes

Дарилка, много са ти красиви щолен курабийките!
еликсир, благодаря за вниманието! Почти сме здрави вече! А твоите мързеливки изглеждат много коледни и апетитни! Усуканата ти питка е същинска красавица!
megansg, много обичам дроб и език… не устоявам на гледката!
Краси...*, моят ден в последно време беше станал около 20 часа в най-добрия случай, а за спане остават четири часа сън. Но този месец си почивам и спя повече. Но аз не съм от групата на Пепи и Меганс, защото показвам рядко снимки, а те сигурно изобщо не спят  Laughing Много ти е красиво гъбеното чудо, а сега виждам и сладките- много вкусно изглеждат и много ми харесва как си ги аранжирала!
lu4a, много сладички извънземни!
Гуинет, този кекс с пиво ми прилича на вид като майонезения сладкиш и точно по същия начин го избягвам  Laughing Много странно – хем много ми харесва как изглежда, хем веднага пропъждам идеята да го направя, заради необичайната съставка   Laughing
Пепчо, избирам си за мен маслинения пастет, ако може! Не, не, от толумбичките искам!
nordina, радвам се да те видя! Липсваше ми!
Beni2, чуден гювеч!
BiankaD, прелестни елхички и сладки-снежники! Хубаво, че го захвана този календар, за да ми радваш очите всеки ден!

От мен:

Мусака без заливка и една крем супа от броколи и накъсана пържолка вътре (че не искаха да я ядат без месце  Laughing):

Баничка:

Хапки с пушена риба- херинга. Рецептата е на Йоли, много лесна и ефектна (моите са малко рошави, но следващия път ще се постарая повече  Laughing)

Сладкиша на Танчето ( Heart Eyes) във вид на сърце и на мъфинки:

И една тортичка:

До скоро!

# 647
  • от точка К до точка С и обратно
Леля Ог, пак един красоти си приготвила и влизаш тук, за да ни дразниш, нали? Mr. Green
Ти го избягвай колкото искаш кекса, но моите домашни пак искат от него. Аз ти препоръчвам, ако се прежалиш да го направиш, да използваш боровинковата бира на Загорка! Хайде, поддай се на изкушението! Grinning
Тари, кексът ти е станал много хубав и бухнал.  Peace Допадна ли ви на вкус?
Благодаря на всички , които намериха време и добра дума за бирения кекс!  bouquet
Бианка, Дарилка, лулу, краси, жестоки неща сте показали!  bouquet
Нордина, радвам се да те видя, особено с това пищно завръщане. Липсваше в темата!  bouquet
Jozyy, много апетитна пържолка!
еликсирче, и тук да ти кажа, че питката е майсторски направена! Peace
Лабрекс, перуника, Мариета, печивата ви ме изкушиха много! Peace
От мен днес скромно, но вкусничко

пилешко варено

канелени мъфини със стафиди

# 648
  • Варна
Леля Ог чудна баничка а тортичката е приказна и си крадвам пчеличката
Еликсир превъзходна питката
Краси красиви сладки,от Бианка си вземам лимонова снежинка,от Дарилка масленка,от  Лулу ангелско крилце,от Перуника питка три в едно,от Пепи две-три толумбички,от Лабрех парченце от чесновата питка,от Мариета питка с катък,от Иланг локумка,от Мар ета една от красивите меденки,от Тари парченце кекс.
Трудно е да се изброй всичко толкова апетитно и оригинално.
Нещо коледната треска не ме е налегнала,с подаръците съм приключила,може би защото по Бъдни
вечер,Коледа и Нова година сме по гости и задачата ми е за питки.Е все ще направя нещо и за нас
и докато пиша Гуинет с вкусна супичка и мъфинки
За днес тараторче,че много ми се хапваше,салатка,картофени кюфтенца с рибка

# 649
Краси...* може ли рецептата за Бостънските коледни сладки

# 650

Леля Ог, пак с красоти, че как иначе!  bouquet  chef
megansg, при теб пък съм  Crazy Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, толкова апетитно е всичко!   bouquet  chef
И колко още коледни предложения, разкошни!  bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet

Много шоколадови кексчета с тиква, бързи и лесни, само да не се заплесвах пред компа, че за малко да ги изгоря! Embarassed

# 651
   Меденки

Schoko-Nuss-Kugeln на nudel33.
    Препоръчвам ви!  Hug Страхотно вкусни и ароматни!Много благодаря за рецептата!  bouquet Heart Eyes

# 652
  • В градината...
megansg, много вкусно, ммм.
Селма, а тези вторите, с орехите, пак ли са същите меденки?

# 653

Не,не...
  Написах горе,това са Schoko-Nuss-Kugeln на nudel33Peace

Ето и рецептата,предполагам  Нудел няма да е възразява.  Hug

"
125гр брашно
100гр смлени бадеми (моите са с лешници ) (аз сложих орехи)
100 меко масло
60гр захар
1 жълтък
1ч.л неподсладено какао
шоколадова глазура и шам фъстък за украса.

Изброените продукти се слагат в купа и се объркват. Получава се сухо тесто на трохи. С ръце се доомиса. От топлината на ръцете маслото се стопява и събира брашното. Получава се маслена топка. Увива се в свежо фолио и се оставя за 30мин в хладилника. След това с ръце се оформят топчета ( по-малки от орех ), нареждат се в тава. Пече се на 180 С за 10 мин. Получават се 45-50 броя.
Оставят се да истинат, потапят се от единия край в разтопената шок.глазура и се поръсват с шам фъстък.
Много лесни и вкусни! "

# 654
  • В градината...
Мерси, явно е, че са вкусни!

# 655

Включвам се за втори път днес да ви почерпя с един много лесен и вкусен Кекс със сладко

# 656
# 657
най-сетне успях да украся 10 тина меденки Simple Smile

Ето още малко снимки и Коледните ми настроения Simple Smile http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2730753909426.148805.12 … ype=3&theater

# 658
  • Австрия

Не,не...
  Написах горе,това са Schoko-Nuss-Kugeln на nudel33Peace

Ето и рецептата,предполагам  Нудел няма да е възразява.  Hug

"
125гр брашно
100гр смлени бадеми (моите са с лешници ) (аз сложих орехи)
100 меко масло
60гр захар
1 жълтък
1ч.л неподсладено какао
шоколадова глазура и шам фъстък за украса.

Изброените продукти се слагат в купа и се объркват. Получава се сухо тесто на трохи. С ръце се доомиса. От топлината на ръцете маслото се стопява и събира брашното. Получава се маслена топка. Увива се в свежо фолио и се оставя за 30мин в хладилника. След това с ръце се оформят топчета ( по-малки от орех ), нареждат се в тава. Пече се на 180 С за 10 мин. Получават се 45-50 броя.
Оставят се да истинат, потапят се от единия край в разтопената шок.глазура и се поръсват с шам фъстък.
Много лесни и вкусни! "

Селма, естествено, че не възразявам. Няма проблем.  Wink
Много хубави са ти станали сладките.   chef Радвам се, че са ти харесали. Лесни, бързи, вкусни и красиви.  Wink

Ето ги и моите. С тях открих Коледния сезон и пак с тях го завърших. Днес правих последните сладки.

А това са моите сладки, които съм направила тази година за Коледа. Всички са правени в тройна и четворна доза , а някои дори и в петорна доза.  Wink

# 659
  • Sofia
nudel33, страхотна си! от всички сладки само звездичките не познах... абе това да не са играчки или? то толкова съвършено всичко, че... думи нямам!

lux, как няма да са само десет меденки, такъв нежен и фин рисунък, прелестни просто!

Гуинет - хареса ми, но ми е сладък за моя вкус, другият път ще му намаля захарта!

Последните ми (май) засега коледни творения:

Lebkuchen - немска рецепта, но малко Bulgarian edition  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт