Висок пролактин и аденом на хипофизата - 5

• 106 730
  • 829
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Не съм сигурна за контраста дали се поема от здравната каса между 70 - 100 лева мисля струва.

# 121
  • В къщурката на хълма на феите
Дорис контраста не се поема от здравна каса Peace

# 122
  • Варна
Дорис контраста не се поема от здравна каса Peace
Аз допълнително се осигурявам и в Доверие и от там ми поемат това, което остава след здравната каса, затова не бях сигурна.
В различните лаборатории беше различно, в едни ме караха да отида да си купя и да го занеса, в други си имаха и само се заплащаше...

# 123
Да само резонанса е по касата, а контраста се заплаща допълнително.
Веднъж да мине това та да се успокоя малко.

# 124
здравейте и аз ще попитам нещичко ако може....откриха ми едни бучки в гърдата(мастопатия може би) и ми направиха изследване наПРОЛАКТИНа, резултатите ми са плашещи-882 при  /80,0-500реф.гран/.Казаха ми че това е наистина много и ме посаветваха да си направя ядрено-магнитен резонанс с контраст.Постъпих в болница със следните оплаквания:световъртеж,главоболие,силна умора/от нищо работа/замаяност и тн подобни, като си мислех че това ми е от килограмите /72кг, при положение че бях 48-53кг/Не мога да отслабна нито грам вече 2 год от както съм родила.на 23г съм.Доста се уплаших според вас това ниво на пролактина много ли е високо и дали имам разни страшни усложнения...БЛАГОДАРЯ ВИ!

# 125
  • София
Миличка, успокой се. Това ниво на пролактина е повишено, но не е "ужасно страшно". На мен като ми откриха аденома, беше към 1200. Добре е да направиш ЯМР, да се знае какво е положението. Иначе не мисля, че умората и килограмите имат връзка с повишения пролактин. За жалост, в много от случаите са разбъркани и някои други хормони. Консултирай се с добър ендокринолог, успех!

# 126
Благодаря сърдечно!

# 127
Здравейте момичета!От отдавна не съм Ви посещавала но  с малкия не ми остава време.Наближава да си правя ЯМР и исках да попитам някоя дали е правила ЯМР в Пирогов и ако е каква е процедурата там.Аз досега правих в ВМА но нали се чу че в Пирогов е нов апарата.

Успех на всички бременни и нека има повече бебчета!Аз съм със макроаденом и родих така че няма срташно!

# 128
  • Варна
Здравейте момичета, при мен добри новини, вчера бях на ЯМР отново отчете намаляване на аденома. След рецидива на 25.05.11 - 32/25/18, на 4.10.2011 - 27/19/13 и вчера вече е 20/18/15 заключението лекостепенна регресия Simple Smile
Явно достинекса си върши работата.

# 129
Doris, страхотна новина Hug. Все така да намалява.

# 130
Здравейте!

Искам да помоля някоя дама ако има актуален телефон на клиниката по ендокринология в Майчин дом на 13 етаж. Трябва да се планувам за постъпване, а съм затрила телефона някъде . Благодаря предваритвлно!  bouquet

# 131
Здравейте момичета,
днес ми правиха ЯМР на хипофизата и резултата е - 4мм. аденом Sad , много се разстроих като ми казаха, вътрешно си се надявах да ми няма нищо, а то ....
Променяха ли ви дозата на лекарствата при откриването на аденома, аз пия бромокриптин по два пъти на ден и си мислех , че ако ми е хубав резултата ще го спра, но няма да е май.
Пожелавам ви на всички много успех и дано в най скоро видим вече двете чертички!

# 132
  • Пловдив
ani, аз с   4 мм аденом пиех същата доза ,както и когато имах само висок пролактин . Най -хубавото е , че след раждане спрях лекарствата , защото аденома стана хормононесекретиращ

# 133
Анели, сигурно и при мен ще се запази тогава дозата , така да ми е омръзнал вече тоя бромокриптин , ама ще го пия няма начин. Вчера бях в много лошо настроение от резултата (не ми е минало и още де) и вече започвам да се отчайвам , че  някой ден щъркела ще ме навести Sad

Хубав уикенд на всички!

# 134
  • Пловдив
ani, ще те навести , спокойно Hug
С добър контрол на пролактина и читав лекар, нещата се нареждат и бебето не закъснява Heart Eyes
Аз имах още доста неща плюс аденома , почти не ми даваха надежда за бебе, а само 5 месеца след намиране на проблема видях двете чертички.Пожелавам ти много късмет и положителни мисли  Hug

Общи условия

Активация на акаунт