Висок пролактин и аденом на хипофизата - 5

• 107 596
  • 829
  •   1
Отговори
# 720
Идвам да се оплача от достинекса. Замайва ми главата. Откакто го пия имам слабо, но постоянно главоболие,а на два пъти се усещам, че ми говорят, а аз не слушам разговора, все едно умът ми е в някое незнайно измерение.

# 721
ne go li pie6 ve4er predi ljgane

# 722
ами изчетох листовката и там не беше уточнено да се пие вечер. Лекарката също не ми спомена нищо Sad

Но не съм убедена, че е точно от времето на приема, защото главата ме боли ежедневно, въпреки че съм взела таблетката преди два дни примерно.
 ooooh!

надявам се това неразположение да не продължава твърде дълго. При вас кога "привикна" организмът?

# 723
  • София
Според мен главоболието не е от Достинекса. Аз го пих повече от 6 години и не съм имала никакви странични ефекти.

# 724
  • Варна
При мен ендокриноложката ми препоръча задължително вечер, дори вече да съм си легнала - да го пия и да заспивам Simple Smile
В началото при мен по-скоро имаше виене на свят и отпадналост, кръвното ми варираше - но и това отшумя.

# 725

Hug
ами, аз предполагам, че причината се крие в това, че от около пет години не съм пила хапче по-силно от аспирин.  Усещането наистина е специфично.. слабо главоболие със замайване. Световъртеж нямам.
ще пробвам вечерта да го изпия пустото хапче, преди сън.  Hug

# 726
Здравейте момичета,вече втори месец съм на бромокриптин и се чудя дали мога да започна да пия фолиева киселина.Възможно ли е да се получи някаква неприятна реакция от взаимодействието им. Rolling Eyes

# 727
  • Варна

Hug
ами, аз предполагам, че причината се крие в това, че от около пет години не съм пила хапче по-силно от аспирин.  Усещането наистина е специфично.. слабо главоболие със замайване. Световъртеж нямам.
ще пробвам вечерта да го изпия пустото хапче, преди сън.  Hug
Другият съвет беше да разделя приема на две - понеделник и четвъртък или вторник и петък или както си избера.

# 728
момичета случайно да ли може от достинекса да ми се появи акне?

# 729
хм, не ми се вярва.
Не съм чела за такова нещо.

# 730
момичета случайно да ли може от достинекса да ми се появи акне?

trada, аз пия достинекс вече година и от около 2 месеца цялото ми чело се покри с гнойни пъпки, подобни на акне. Никога не съм имала проблем с кожата и на мен също ми мина през главата дали пък организмът ми вече не се е пренаситил от достинекса и да правя някаква алергична реакция  newsm78

# 731
Semplice , и с какво ги лекуваш?Аз утре мисля да хода на кожен лекар, защото имам и по лицето.

# 732
Ами пробвах със спирт, но няма резултат. Затова ще се опитам да потърся причината.

# 733
здравейте отново.
От около година си следя пролактина. Винаги поддържа стойности над 2000.

малко предистория: Имам симтомите на пролактином (почти целия набор) от около 7 години. Бях малка и не обърнах внимание.  Ходила съм на лекари за други болежки, но никой не ми е обърнал внимание на отклоненията.  
 преди 5 или шест години бях на ендокринолог за симптомите. Лекарката ми назначи изследвания на един куп хормони (без пролактин!), откри ми заболяване на щитовидната и накрая ме прати на АГ. Диагнозата - поликистозни яйчници. Лекувах се с първоначално с диане 35, което не ми действаше добре и го спрях на своя глава. След това се насочих към алтернативна медицина - хомеопатия, гладолечение по д-р Емилова, станах вегетарианка, правех лунните пречиствания на д-р Михайлов и т.н.
 Преди година  забелязах и секрета от гърдите, който ме шокира и обезнадежди тотално. Оттогава и следя пролактина - поддържа стойности между 2200 и 2000. Първият ми ямр е без контраст. Платих си го сама, като пич.  Не исках да замесвам здравни каси, да се бавя с направления и т.н.  Не бях разбрала за контраста.  ooooh! Направиха ми го без.
Не излезе да имам аденом. Моята лекарка каза, че не се вижда без контраст и ми препоръча да направя нов.
Първоначално не исках лечение с медикаментни. Исках да опитам алтернативна медицина. Но не се получи.
 Реших да направя нов ямр, да си намеря лекар, който работи със здравна каса, и да започна да правя лечение с достинекс. Минах през трима лекари, борейки се с изчерпани лимити, усвояване на клинични пътеки на мой гръб и т.н. (няма да разказвам, че и без това съм твърде обстоятелствена) , накрая тази седмица получих заветното направление за резонанс. Вчера отидох, купих си от аптеката контраста, за който ми дадоха рецепта от отделението по образна диагностика, стоях един час в капсулата, наподобяваща космически кораб. Днес си взех резултата. Според заключението на лекарката няма аденом или отклонения в хипофизата.
в момента съм в лек шок от новината.

Звъннах на моята лекарка, тя ми каза, че сигурно пролактиномът е толкова малък, че не се вижда.  Да се радвам и да си пия достинекса. Rolling Eyes

объркана съм и се чудя откъде е този висок пролактин.
Можете ли да ме насочите към добър лекар, който би разчел изследванията и би поставил адекватна диагноза.    Praynig

# 734
 Moli88 Hug, спокойно. От къде си? Не се притеснявай излишно, а почвай да пиеш достинекс. Просто си намери лекар, който да те прати в болницата и да си го вземаш по здравна каса безплатно /имаме публикации как става това - потърси ги по-назад в темата/. Аз също имах малък аденом /изчезна след прием на достинекс/, но високият пролактин и отклоненията в хипофизата си останаха. Моят извод от цялата ситуация е - разбъркат ли се нещата веднъж, за съжаление си остават проблемите. Не ми се иска да пия постоянно лекарства, но май ще се наложи. Друг е въпросът, че аз спрях на своя глава от известно време всички лекарства и не знам в момента какво е положението. Ще отида скоро на лекар и се надявам да ми пуснат всички изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт