МБАЛ Бургас IV

• 80 180
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Интересно ми е дали има някоя жена в Бургас на която да са ѝ открили някакви отклонения при ФМ? Разбира се, не всеки ще каже дали е имало нещо такова, но досега един случай не съм разбрала/прочела.  newsm78
И аз това се чудя.Дали някой доктор е видял нещо нередно при някой.Но разбира се това са много трудни за споделяне неща и е разбираемо на не се срещат такива мнения из нета. Peace

# 631
  • Burgas, Bulgaria
на моя позната Гамишев открива малоформация и я праща при съответните специалисти , за съжаление се наложи да прекъснат бременността , която не беше в началото ... не ми се навлиза в подробности...

# 632
  • До морето :)
Колкото и неприятно да е, това е критерий дали един лекар е добър във ФМ или не. Sad

# 633
Колкото и неприятно да е, това е критерий дали един лекар е добър във ФМ или не. Sad
Да,така е но това не променя чувствата на потърпевшите( къде от съдбата къде от некадърността на лекарите).Разбира се който не работи той не греши,така че и това трябва да се отчита.Но да вземаш парите на хората за нещо за което не си обучен за мен си е арогантно.Тикве,благодаря. Hug

# 634
  В Бургас ми правиха ФТ в началото на 9м.(по стечения на остоятелствата) и ми казаха, че малкия ще е с хидронефроза на бъбреците 2-ра степен. За наше щастие диагнозата се оказа отвсякъде грешна. Направихме му изследвания и УЗ на всички вътрешни органи, но не в Бургас. Като казах каква диагноза са му поставили лекарят не можа да повярва. Другото, което никой бургаски лекар не видя( Лазарова, Ковачева, Ченгелиева, Иванов, Трепичов), че плодът е доста едър. Роди се 5160гр. и 56см. Всички ме гледаха вече като бях влязла в 9м. и последните трима бяха на частно! ФТ ми е прави Ченгелиева.

# 635
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
ФТ ми е прави Ченгелиева.

И на мен. Ходила съм при Хубчев - 30 сек. видео и 3 мин. преглед.

При Ченгелиева по 30 мин, преглед, обяснява, показва, проверява всичко.
В края на 8-ми месец като се видя, че младежа си е поседнал и няма намерение да се обърне пак ходих - видя къде е пъпната връв, даде мнение за зрелостта на плацентата, гледа пак детето, орган по орган. Много съм доволна от нея  Peace

# 636
  • Бургас
Kъде работи д-р Ченгелиева? На какъв апарат прави ФМ /знам, че по-важно е "задапаратното устройство", а не самият апарат, но все пак да знам/? Колко струва ФМ при нея? И ако може някакви координати? Иска ми се да чуя още едно мнение, освен всички, които до момента съм обиколила, но не съм решила при кой още да отида, затова питам. Мерси!

# 637
  • Burgas, Bulgaria
искам да поясня ,че Ченгелиева не е АГ , тя е само рентгенолог , който се учеше на апарата 3Д когато аз бях бременна с баткото  , ако е ходила на някой курс по ФМ , добре , НО не знам до колко е специалист ...

Последна редакция: пт, 18 яну 2013, 21:28 от мадам тиква

# 638
  • Бургас
А, това обяснява защо не съм я чувала, в смисъл, че повечето АГ ги знам, макар и по име само.

# 639
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
искам да поясня ,че Ченгелиева не е АГ , тя е само рентгенолог

така е, потвърждавам, за да няма заблуда.

Факт е обаче, че беше по-внимателна и по-задълбочена от всички АГ-та, при които ходих (вкл. и в Пловдив), а и тук става въпрос за откриване на малоформации и възможни усложнения, които няма как един доктор, колкото и прехвален като Хубчев да види на преглед от 3 минути, това без да преувеличавам. Освен това рентгенолозите правят мониторинг ежедневно на органи, без оглед на възрастта на пациента.

До колкото знам сега е в Маджуров, мен ме преглеждаше в Меден Рудник в клиниката, а моя приятелка преди това беше ходила при нея в Девата.

# 640
А бе то и доц.Томова не е АГ но я вижте какво е учила,къде е практикувала и какви специализации има:http://www.docenttom---reklamen-spam---/index.php?p=9
Та не е нужно да си АГ за да правиш ФМ,нужно е да си обучен да правиш такава.Живи и здрави бебчета желая на всички ви,момичета. Peace
П.П Явно като рекламен спам се разпознава. Whistling

# 641
Здравейте , аз не съм писала тук до сега , но почетох доста... Май се насочвам към МБАЛ да раждам, заради доктор при който искам да съм . А напоследък , във връзка с избора на болница за раждането се замислих и по въпроса за кувьозите. Недай боже да се наложи си спомням , че едно време гледах по тв някакви ужасии какви увреждания могат да причинят стари кувьози. Може и да не са основателни притесненията ми , все пак 21 век сме , но като не ми се е налагало досега не съм се и замисляла.  newsm78 Та някой има ли инфо дали кувьозите в държавната са нови , хубави (в частните се подразбира - като са от скоро ) ?

# 642
Аз на ФМ съм ходила при Хубчев и Ченгелиева. От Хубчев съм изключително доволна, обстойно ме прегледа, обяснява и ми показа всичко, за което имах притеснения. Прегледа беше към 30-40 минути, доста дълъг ми се видя, но поне всичко ми стана ясно. Аз и много го разпитвах де, може и затова да беше. От Ченгелиева по-скоро са ми неутрални впечатленията.

# 643
  • Бургас
Соня,сега-кувьозите-не-са-като-преди.В-МБАЛ-знам,че-са-съвременни.Има-такива-с-пълен-мониторинг-и-по-стари.Н-се-притеснявай.Племенницата-ми-се-роди-в-28гс-и-р.лежа-почти-месец,но-във-Варна.В-Бургас-също-имат-такъв-май-от-Българската-Коледа.
Извинете,но-нямам-интервал. Embarassed

# 644
  • Бургас
sonia_dr, съветвам те да отидеш на отворените врати и да видиш кувьозите, както и да си зададеш въпросите и да споделиш притесненията си. Ст. акушерка е много любезна, ще ти обясни всичко. Аз като ходих (преди ок. 3-4 месеца) имаше 2 бебенца в кувьози. Едното беше малко под 2 кг., но другото беше екстремно малко - около 800 гр. Не мисля, че кувьозите бяха като едновремешните, даже напротив.

Общи условия

Активация на акаунт