От Франция до България - превоз на покупките ни (7)

• 29 700
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
  • София-Лагера
Защо Дзвер?
Да не сте поръчвали наркотици и оръжие?
Глупости.

# 676
аз нямам пратки в БГ, така че dance22, не мога да ти кажа нищо по въпроса, лично мен много ме притеснява, какво ще стане с тези пратки тук, ако се намеси прокуратурата... може момичетата никога да не си ги видят  Peace

Това пък защо? Нашата прокуратура краде ли? Laughing Crazy
Ами може, да. Ако са превозвали наркотици заедно с пратките ни. Майтап...ама... ooooh! ooooh!

# 677
  • София
не краде, естествено, но всички сме чели по пресата за конфискувани автомобили, които гният в двора на първо районно от години, нали, освен това ако вземат, че ги вземат от склада в Русе не е ясно, как ще бъдат съхранявани  - въпросителните са много и май ситуацията в момента е по-добра, без да се намесва полиция...
пак казвам - аз пратки там нямам, така че не мога да взимам решение вместо вас  Peace

освен всичко останало, не забравяйте, че това са пратки предимно от ИР - козметика, ако нещата се проточат, едва ли хората след време ще си искат козметиката с изтекъл срок на годност  Peace

# 678
не краде, естествено, но всички сме чели по пресата за конфискувани автомобили, които гният в двора на първо районно от години, нали, освен това ако вземат, че ги вземат от склада в Русе не е ясно, как ще бъдат съхранявани  - въпросителните са много и май ситуацията в момента е по-добра, без да се намесва полиция...
пак казвам - аз пратки там нямам, така че не мога да взимам решение вместо вас  Peace

освен всичко останало, не забравяйте, че това са пратки предимно от ИР - козметика, ако нещата се проточат, едва ли хората след време ще си искат козметиката с изтекъл срок на годност  Peace
Права си..донякъде. Права си за срока за годност, права си за съхранението, но те ще се конфискуват,ако в тях е имало забранени за пренасяне стоки- наркотици, оръжие, цигари:))А такива неща отдавна да са си прибрани, ако изобщо е имало такива, да се изкажа и аз като Тес Mr. Green
Иначе законният срок за задържане от полицията е три месеца, нито ден повече, може и по-малко. Тук е мястото да вметна- зависи от обществения интерес. Ако съм сама и не ме знае някой жива ли съм- три месеца не мърдат, ако ръчкам ще стане по-бързичко, ако сме много- може и след няколко разговора да се оправят нещата(казвам всико това от личен опит). И ако сега някой ми каже- почакай, утре или другата седмица или след две, ще ти върнем пратките-ОК, но ако не...Кажи ми какъв избор имам? Какво да чакам или кого? Бе да се ангажира някой със становище най- накрая smile3513

# 679
Изчетох ви набързо и проверих номерата за проследяване които имам.Надписа над форсмажорните обстоятелства, който имам е следния :
le colis n'a pu etre livre à l'expéditeur

това ли означава че вече пратката ми е обратно в Ларедут.Мога ли вече да им пиша за искане на ваучер или възстановяване на парите (платила съм с Пейпал).
  bouquet

Сигурна ли си че точно така пише? Защото в превод "пратката е невъзможно да бъде доставена на подателя/изпращача", което ще значи, че ЛР също не са си я получили оратно! Надявам се да е грешка в системата и все пак да им я върнат, защото ако това се прави целенасочено от сайта, би било доста неприятано. Ако и други получат подобен надпис, мисля, че ще е добре да бъдат информирани ларедутци за неуредиците.
Момичета, чета ви и ви наглеждам, нямам пряка връзка с нито една страна, но виждам, че кашата е голяма и се опитвам да помогна с каквото мога. Дано развръзката е бърза и възможно най-безолезнена!

Ето и модел за писмо за неполучена поръчка и искане да ви бъдат върнати парите по пейпал.

Bonjour,
Je voudrais vous informer que je n'ai toujours pas reçu ma commande (номер) faite sur votre site le (ден/месец/година).
Je vous prie de bien vouloir recréditer la somme lui correspondant sur mon compte PayPal dans un délais raisonnable.
Je reste à votre disposition pour tout renseignement supplémentaire
Dans l'attente de votre réponse,
Cordialement
име фамилия

Моя е грешката, не съм го преписала правилно.Ето какво пише le colis n'a pu etre livre, il est retourne à l'expéditeur, а ето и линк към проследяването http://www.colissimo.fr/portail_colissimo/suivre.do?m=10003005&a … art=6Q00485141373

# 680
Двете поръчки които са ми върнати към ЛР изглеждат по същия начин в колисимо.Влез си в суивито в сайта им , в детайлното изображение на фактурата и виж какво пише до всеки артикул от поръчката. До моите пише
Retourné par le transporteur le 30/11/2011.

# 681
Обадих се на стационарния в русенския офис на Акт Лоджистик Петров не беше там ,но казах на негов колега ,че възнамеряваТЕ  /не се сложих в това число ,ще ме извинете ама все пак сме колеги /  да сезирате прокуратурата за незаконно задържане на пратките..
Да видим дали ще има резултат.

# 682
  • Плевен
Досега не съм писала по темата, но бих искала да споделя моето виждане за ситуацията:
Аз съм клиент на сайт X, направила съм поръчка на дата Y, сумата за поръчката е усвоена на дата Z /за всичките ми 6 поръчки от четири различни сайта сумите са изтеглени/, но куриера не ми я доставя, поради форсмажорни обстоятелства. / За справка-  Колисимо N 8L89699020520, 6A00600093341, 8G00113209192, последният е за поръчка от YR/.
     Двете страни по сделката сме аз и сайта X. Моето задължение, което е да платя поръчаното е осъществено. Тяхното задължение е да я доставят на адрес, което не се случва, поради форсмажорни обстоятелства /поне според колисимо/.
     Та, в този ред на мисли, ако може някоя френскоговоряща/пишеща съфорумка да оформи кратко писмо/запитване, което да адресираме до съответните сайтове / не визирам LR, тъй като за тези пратки е видно, че се връщат/ с молба за съдействие, т.е. те да проверят, какво се случва с пратките в качеството си на страна по сделката, чието задължение не се е осъществило. В крайна сметка сайтовете, а не аз контактуват с куриера, по повод изпълнението на тяхното задължение.
     Колкото до Даниела Крумова, моето скромно мнение е, че тя става страна по сделка между мен и нея /респ. фирма Франстубг/, когато става на въпрос за транспортна услуга, от момента, в който пратките бъдат доставени на съответния адрес. Мисля, че надписът в колисимо - "или поради форсмажорни обстоятелства" я оневинява. Не съм юрист и това е само мое мнение, с което не ангажирам никого.

# 683
  • насън...
какво изтичане на срок на годност за козметиката?! това да не е шопска салата или салам  Mr. Green надявам се няма да чакаме 2-3 години, за да си получим нещата... Sick Mr. Green
аз по-скоро се притеснявам да не им мине модата на парцалите..пък и след някой и друг месец им минава и сезона... Mr. Green

сега сериозно, стискам палци бързо и с възможно най-малко сътресения да се реши проблема...ако решите да правите подписка или нещо подобно съм с вас... Peace

# 684
не сме получавали поръчки на Yves Rocher след дата 19.11.2011г
това не е ли много странно ?
Нали има поръчали от Рошето до Смарта?

# 685
  • Варна
Aз имам 4 поръчки от ларедут направени от 3 акаунта. Изпратих такова запитване към ларедут за всички на 29ти късно вечерта.
Hello! Please inform me what's happening with my order. It's not delivered to the address, I will not be able to receive the goods from the address they are sended to. Is it possible to send it to new address? If this is not possible, than what? After how many days the package will be returned to you and how will I know that? What should I do to get my money back?
Thank you in advance. I look forward an information from you. Have a nice day!

Имам отговори на единия имейл, този с двете поръчки. Два различни отговора от един и същ човек. За едната която е без проследяване и към момента е на 5та стъпка ми написаха това:
Dear Madam,
You want to modify the delivery address of your order on November 17th.
I cannot modify it. If nobody can pick up the parcel, it will be send back to us and you will be reimbursed automatically.
Regards.    

За другата която беше със статут форсмажор... това:
Dear Madam,

I just answered for this subject. Give me the new address.

Regards.

и това след като изпратих адрес:
Dear Miss ,

Thank you for confirming the new delivery address.

I could proceed to a new sending.

Thank you for your patience.

Regards.

час след последното поръчката се появи като нова в акаунта ми, с не редуцирана цена но пише, че е предплатена/разделена е на две, съответно и за двата пакета по отделно/.
За последните две съм убедена, че също ще се върнат в магазина. Препращането на едната е ... прецедент по-скоро. По-важното е това - it will be send back to us and you will be reimbursed automatically.

Нямам поръчки от другите магазини, не съм и имала.
Пожелавам успех с кореспонденцията с тях! Peace
Стана дълго... ooooh!

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 19:02 от Flash*

# 686
  • Бургас
М, това е много добре, че ще ти я изпратят на нов адрес!  Peace
Но, определено е прецедент и според мен няма смисъл да се надяваме на същия резултат и ние.

# 687
  • Варна
И аз така мисля. Писала съм им и преди...за сгрешен размер, за дублиран...никакъв положителен резултат за мен. И чак не повярвах докато не видях в суивито ... . Дано и при някой друг се случи служител в настроеие или и аз не знам какво.
Иначе се надявам до ден два пактите да се върнат в магазина и парите да бъдат върнати наистина без да се налага да се обясняваме как ги искаме и защо.

# 688
Аз имам поръчки от Ларедут само на адреса в бонди.Всички са пратени но само на една е отбелязано че е задържана поради форсмажорни обст.Пуснах диспут в пейпал за нея и ми отговориха че е задържана защото адреса ми е неверен ,некоректен или незнам как да го преведа и ще ми възстановят парите в акаунта.Е да ама пари върнати нямам Crossing ArmsЗа другите какво ще правя като пише че са пратени ,а от кого са получени....?

# 689
ЧуШлИвО ЛюТе, от кога е тази, която ти е отбелязана? Аз имам една от 21/11 с адрес Бонди и се чудя какво става с нея /че и разделена, че е маса за малкия със сивата чанта/.
Другата от 10/11 с адрес Лил, пише че ми е доставена на 23/11, та явно се надявам, че е една от тези 191 бр.
А между другото от 24/11 същата маса за детето вчера дойде до Бг адрес, утре гледам, че и чантата ще дойде

Общи условия

Активация на акаунт