Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 303
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Цветка, аз нямам намерение да разреждам кърменията, кърмата се преработва от организма на бебето за около 3 часа, без значение на колко месеца са. Т.е. не виждам как може да се намалят храненията преди да съм захранила, което не смятам д правя преди 6ти месец. През деня гледам да я накърмя на около два часа и половина - три, като не я оставям да прави по-големи паузи PeaceА нощем го карам на поискване - досега само два-три пъти е правила 6 часова пауза, иначе се буди по-начесто. На мен самото кърмене нощем не ми пречи, стига да заспи бързо след това Mr. Green Ама доста редичко се случва...

# 121
  • София
Ами в свое оправдание ще кажа, че трябва да ходя на лекции и няма да са ми излишни 4 часа на куп сън  Embarassed. При мен кърменето е цяла процедура, защото като млада и още неуверена майка тегля бебчо преди и след хранене, за да знам колко е изсукал, стерилизирам шишинца и лъжички за да му дам водичка за профилактика на млечницата и пр  Laughing Та се събират едни бая разсънващи дейности.  А и хормона на растежа се отделя нощем, докато детето спи и мисля, че не е лошо да има пауза, в която бебо спи, расте и стомахчето почива. Естествено всеки сам си избира схемата  Peace

# 122
Ами в свое оправдание ще кажа, че трябва да ходя на лекции и няма да са ми излишни 4 часа на куп сън  Embarassed. При мен кърменето е цяла процедура, защото като млада и още неуверена майка тегля бебчо преди и след хранене, за да знам колко е изсукал, стерилизирам шишинца и лъжички за да му дам водичка за профилактика на млечницата и пр  Laughing Та се събират едни бая разсънващи дейности.  А и хормона на растежа се отделя нощем, докато детето спи и мисля, че не е лошо да има пауза, в която бебо спи, расте и стомахчето почива. Естествено всеки сам си избира схемата  Peace

леле цвети ти ме подсети че през януари и мен ме чакат лекции и изпити #Crazy а как ще кърмя през това време не ми го побира акъла.... newsm78
да се похваля че след първото къпане във ваничката явор почти не плака,а до сега се дереше като че ли ще го колим Mr. Green сега се нмадявам да заспи бързо че да гледам на спокойствие столичаните Peace
лека вечер и дълъг нощен сън пожелавам на всички ни Hug

# 123
  • София
Като начало спри да се психираш с това мерене или поне не го прави нощем. Wink Стерилизирай си 3-4бр лъжички от вечерта щом държиш на това, а преварената вода сипи в едно изварено шише и отсипвай в лъжичката. Така ще си си подготвила всичко от преди да легнеш и ще си спестиш много разкарване и загуба на време нощем Peace Иначе няма нищо лошо, ако си спи детето по 6 часа, няма зорлем да го будиш, я Laughing
И аз нямам против да поспя 6 часа през нощта, ама като не става и се буди нямам какво много да направя.  Mr. Green

# 124
  • София
Деси, януари си е екстра, аз другата седмица съм на изпит  Mr. Green А за кърменето може би таткото ще дохрани 1-2 пъти с АМ, а за следващите дни се надявам да изцеждам. Няма как- храненето в  9 ще трябва да е от шише  Rolling Eyes Дано не закъсам с препълнени гърди..  Praynig А ти на поискване ли кърмиш?
Бубче, те 6 няма как да се съберат. Като хапнем в 12 докато легнем става 1, а към 5,30 ставам да подготвя вода ( топлата идва адски бавно  #Cussing out) и пр. за смяна на памперс и пр. Иначе последните нощи чак към 5,30 се размрънква  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 20:53 от цветка

# 125
Добро утро на мамите и бебковците  Simple Smile
Ние дигнахме капките за коликите от 10 на 15 и спахме непробудно от 22 часа до 3:30 и след това чак до 6:30 newsm44 и мама се наспа.
И аз имам лекции сега в неделя, но ще ги пропусна, че бабата е на разположение точно събота и неделя, а когато е на разположение не се знае по кое време точно ще я викнат в болницата. А как ми се искаше да отида, за да видя малко хора... Лошото е, че свекърва ми още я е страх да остава сама с бебона.
Цветка както ти е писала Бубчето спри да го мериш, че наистина ще психясаш. Аз моя съм го мерила само един път и то от любопитство. Мисля, че щом е спокойно детето и щом не плаче от глад всичко е ОК.
Айде аз се заемам с домашните неща, че сега ще стане 9 часа и ще се събудим да папаме. Хубав ден на всички Flutter.

# 126
цвети,по принцип сме през 3 часа,но някой път огладнява по често и като ревне няма да му обяснявам да чака още 20 минути Joy и аз мисля да се цедя и да оставям на таткото и на мама да се оправят Whistling
ние днес ставаме на един месец Heart Eyes
тази лентичка нещо май се обърка.....

# 127
Тео си е вече вкъщи  newsm44
Май няма смисъл да ви обяснявам колко съм щастлива  Mr. Green

Кърмата не ни стига, но се надявам скоро да се регулират нещата, че изобщо не искам да давам АМ.
Добре, че се цедих няколко дни и засега имам запаси във фризера.

# 128
  • Пловдив
fio, Hug много се радвам:) Сега ти желая много спокойствие, всичко ще си дойде на мястото Simple Smile

Ние вчера след обяд ходихме на консултация - за 1 месец е наддала 700 гр.  и сега сме 3900 и пораснала с 4 см , сложихме ваксината, но ми се вижда много поспалива - снощи от 22.30 стана да яде към 3.30, сега не мога да я вдигна да се храни, съответно гърдите ми - камък, та се цедих

# 129
  • Плевен
fio Много се радвам, че Тео си е вече у вас!  Hug Heart Eyes Hug

# 130
фио,много се радвам за вас Hug
о сега нататък само хубави неща да ви се случват Heart Eyes

# 131
    Фио,страхотна новина! Hug
  • Деси,честита ви месечинка!
  bouquet
  • И аз в събота имам изпит.При нас процедурата е следната: храня,цедя,почти на вратата,инструктаж на таткото,бягам за изпита и писала не писала до 2 часа и малко обратно. Mr. Green
Бубче,аз не само чат нямам,а и не виждам профилните снимки,както на приятелите,така и моята,също и кой е на линия. #Cussing out

# 132
  • София
Добро утро, денят започва с хубави новини - Фио, радвам се, че детенце вече си е при тебе, сега се гушкайте, кърмете и всичко ще е наред Hug
Нашата нощ беше много спокойна, яде към 21.45, заспа и се събуди за ядене чак в 4ч. Във връзка с темата по-напред, направи си детето 6 часа пауза тази нощ Mr. Green После яде в 7 и нещо и оттогава отказва да заспи Twisted Evil
Анелето, тя хепатитната ваксина принципно няма странични реакции,така че надали е по-поспалива от това, може би си е в такъв период Wink
Деси, ти можеш и от по-рано да се цедиш и да замразиш, за да не ти е притеснено дали ще събереш достатъчно Peace
Джуджинка, успокои ме, че няма световен заговор срещу мен вече втори ден Joy
Аз съм замразила вече 20тина контейнерчета и бурканчета от по около 200мл, не че знам за какво са ми, ама да има Mr. Green
Моят мъж днес не е на работа и аз съм крайно щастлива и доволна, че няма да съм сама Party

# 133
  • Там, където мечтите се сбъдват
Fio, много се радвам, че вече сте в пълен състав у дома Simple Smile

# 134
Мирянамного благодаря за отговора Hug-може би точно това е проблемът ми- сигурно не е отшумяла напълно гъбичната инфекция и се е възобновила отново.Бебето го мазах един ден три пъти, а после профилактично по веднъж на ден два три дни, аз пих нистатин една седмица, а после пробиотици-по препоръка на педиатъра, изварявам всичко, което попада в устата на бебето и ползвам еднократни подплънки,неговата устичка се изчисти веднага, мен не ме болеше нищо и мислех, че е изчезнала но уви #2gunfire
Сега той няма нищо в устичката, моите зърна не са разранени, но са розови и много болезнени. Болка имам главно при засукване, но понякога и след това и при слизане на кърмата пронизваща, но само в областта на зърната. А освен това си хапвам значителни количества сладки неща и кисело мляко Embarassed

Привет, kiki11!

Благодаря за споделеното! Може би с помощта на предстоящото лечение и подходяща грижа за зърната те скоро ще възвърнат предишния си цвят и чувствителност.

Надявам се да сме помогнали да си изградиш представа за млечницата от предоставената информация. Дано скоро след консултацията с лекар и назначено правилно лечение да споделиш за подобрение!

Поздрави!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт