Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 282
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Самотна майка се води само ако детето не е припознато, ако бащата е вписан в акта за раждане вече не е самотна Peace И за детски дохода трябва да е под 350лв на член от домакинството, ако не се лъжа Peace

# 151
  • Там, където мечтите се сбъдват
Desislava_iv не е по мое желание спането в спалнята, ама какво да се прави характер показва отсега това скорпионче Grinning Слава богу само първият сън нощем от 22 часа е при нас в леглото, при следващите събуждания след кърмене я слагам в леглото и и няма проблем, но първия сън е при нас.

# 152
Самотна майка се води само ако детето не е припознато, ако бащата е вписан в акта за раждане вече не е самотна Peace И за детски дохода трябва да е под 350лв на член от домакинството, ако не се лъжа Peace

1050 лв. остатъчен доход  Rolling Eyes пишеше за детските. Мъжо ми ги подаде на мене, че аз няма как да чакам. Иначе мойто човече се дере неутешимо. Чак в 14 часа заспа и сега ще го будя да папка. Вече взех да си мисля, че е урочасано че миналия ден една комшийка, която много я мразя понеже искаше да ми обзавежда жилището и аз отказах го разгръща и затова си мисля, че го е погледнала с лоши очи. Божеееее, луда работа... newsm78

# 153
  • София
Здравейте момичета,

Мимоза, ще отговоря и аз на въпросе ти за болничния, защото и моят случай беше същия - с преносване. От термин до датата на раждането (за въпросното преносване) болничния ти го пише АГ-то, което ти е издало и предишния 45-дневен болничен. Peace

Моят юнак спи предимно през деня, а нощем (подобно на много от вас) полудявам за сън, защото все мрънка след кърмене, понякога се присвива, ака много шумно и други дейности, които го държат буден. Аз наваксвам със съня рано сутрин, след като изпратим и баткото на предучилищна, и спя около 2 часа след едно от кърменията (тогава и малкия си спи безпроблемно Rolling Eyes Някои нощи са ми по-дълги от други, но вярвам, че скоро нещата ще дойдат на място.

Вече имах първата стресова ситуация с повръщане - докато му сменях памперса вдигнах поглед и видях, че излиза кърма едновременно от носа и устата му, при това съвсем безшумно. Грабнах го, изправих го и започнах да се разхождам с него из стаята, а той се давеше и кашляше Cry, беше ми много страшно. Подобна ситуация имах още веднъж след това и реших, че ще купя възглавничката на Чико с мемори пяната, за да му стои главичката по-високо, когато е в креватчето.

Започва месецът с празниците - нека ги посрещнем щастливи и спокойни всички!

# 154
  • София
Кали, какво значи остатъчен доход - остатъчен след какво? Ще вземе да се окаже, че имам право на детски, пък аз да не знам Twisted Evil Може да звучи шантаво, но аз имам едно шишенце със светена вода от църква и ако след нечие посещение остана с кофти впечатление просто си поръсвам децата с нея Embarassed

# 155
Ние също нямаме брак със таткото, той го припозна и е вписан в акта за раждане, но от социалните искаха само моя доход за детските надбавки.

# 156
Момичета, влизам да ви споделя днес какво ни се случи. Отиваме да си вземем акта за раждане на Алекс и и ми дават да попълвам и декларацията за еднократна помощ и аз се втрещих от ЕГНто, объркали са рождената дата на детето, от там грешно ЕГН, грешен акт за раждане... и като се почнаха едни обиколки - община, болница, община.... Но все пак ще си имаме нов акт за раждане с нашата си дата, но ще трябва още да почакаме. А от тези обиколки днес се скапах и детето се изнерви, кърмихме се в колата, висене в болницата, писане и търсене на документи... Чак сега усещам умората и аз. И се сетих, че така отлагаме и прегледа при личния лекар, защото без ЕГН не мога да я запиша. Дано нещата се уредят до другата сряда.
И ние с каката писахме писмо до дядо Коледа и нашето го взеха джуджетата,, но съм казала, че гледат с един бинокъл от планината и си отмятат в списъка с децата кое е яло, спало, мило си е зъбите... и така държим дисциплината на ниво. Нашите подаръци успях да ги купя от Хипо-то с 25% намаление - преса за сандвичи и компютър на Уинкс Simple Smile обаче куклата Камбанка я нямаше и сега е голяма драма, каката не иска да заменя с нищо това си желание.
Ох, споделих ви днешните си неволи и ще се размажа на дивана, че нямам сили да мърдам.
Спокойна вечер!

# 157
Цитат

Момичета еднаква ли е  еднократната помощ в различните градове ?
Не,не е в Несебър и Приморско например е 2000лв,даже мисля,че в Приморско е повече.Детските градини също съм им безплатни.Трябва,обаче да си тяхен жител,минимум 5 години,нещо такова беше.Знам го със сигурност,защото една приятелка преди две години и половина роди и тогава положението беше такова,може би още е.Възможно е  тези пари да ги дават + онези 250,за тях не знам.

# 158
Кали, какво значи остатъчен доход - остатъчен след какво? Ще вземе да се окаже, че имам право на детски, пък аз да не знам Twisted Evil Може да звучи шантаво, но аз имам едно шишенце със светена вода от църква и ако след нечие посещение остана с кофти впечатление просто си поръсвам децата с нея Embarassed

Смята се брутото и трябва да остане не повече от 1050 лв. на мен ми остават 280 лв. смешна работа.  Cry Изобщо не ми звучи шантаво. Щом не са колики при нас няма какво друго да е. Днес ще тичам и аз за светена вода до катедралата, че се и притеснявам вече. Аз тази година няма да пиша писмо до Дядо Коледа за Борис, но догодина...Simple Smile))))))))) Тази ще пиша за мен. Да ми донесе ново телефонче за Рожденния ден, че този вече не става за нищо:)))

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 08:36 от Kkali

# 159
добро утро Hug
вчера получих колет от колежките от службата с подаръци за явор-изплели са му дрешки,отделно едно чувалче за спане,книжки и картички от всяка една Heart Eyes много ми стана мило Heart Eyes
в неделя ще ходим в джъмбо да търсим червено-бяла дрешка за коледна фотосесия с елхата Mr. Green и да му купим подаръци на явчето.мисля да му вземен активна гимнастика.тя за каква възраст е подходяща,че чета различни неща в нета newsm78
Clioniki ,това е много неприятна случка Sadпредставям си как сте се измъчили с бебо Sad а лекаря не може ли да направи изключение и да приеме детето?нашата педи го прегледа още преди да сме я избрали официално.

# 160
  • на Дъждовен остров
...мисля да му вземен активна гимнастика.тя за каква възраст е подходяща,че чета различни неща в нета newsm78...

davat gi ot rojdenie.  Nashata stoi nerazopakovana, che sega sme malko s gosti, no ideqta vi za podaruk e super.
(samo da se izvinq che pisha na latinitza, no snoshti preinstalirvahme moq lap top i oshte ne sum si opravila neshtata).

# 161
jujinka 15 еднократната помощ се изплаща от социалните и  е еднаква за всички,а това,за което говориш са си добавки от съответната община Peace
kkali при вас може да е 1050лв дохода за детските,но за тримата.Минималния доход на член от семейството все пак е 350лв(затова при вас излиза 1050лв).За тези,които нямата брак се дели на две-за майката и детето,дохода на бащата не се изисква,съответно той и не се включва в сметките Peace

# 162
Здравейте мами,
май не останаха много чакащи Simple Smile
Аз повече ви следя във ФБ, но реших от скука да намина да ви прегледам и тук, но отгоре отгоре.
bubcheto15, попаднах на поста ти какво да се яде като кърмиш. На мен също ми казаха тези неща, но относно шоколада ми разрешиха по един ред на ден, и то не за друго ами, защото може да излезнат пъпки на бебчо. А ти го казваш като алерген?Така ли е?
И тук искам да честитя на днешните месечинковци, защото са доста родените на 02.11 Simple Smile Hug

# 163
момичета, днес Дани става на 1 месец. Току що се връщаме от консултация и се уплаших доста. Първо да кажа - пораснали сме с 1350 гр. Shocked и 3 см., направо щях да припадна /даже попитах док верен ли е кантара и тя почна да се смее/. Та... за притесненията:
първо и основно - досега си ставаше и в 24 и в 3 и в 6 за ядене, а док каза последно ядене максимум в 23.00 и после чак в 6.00. Направо не ми се мисли какви нощи ни чакат и как ще го караме и сега ми иде да ревна, пък за довечера не знам.
второ - ще забелваме пишката от довечера по малко, което също ме кара да настръхвам.
трето - каза да почнем със сокчета - първата седмица от ябълка и от втората и морков.
Може ли някой който е отказвал нощното хранене да сподели малко опит много ли беше кошмарно и да ми кажете примерно на какви часове се храните при 6 хранения.
Ох направо сърцето ми се е свило, той сега едва чакаше да му дойде часа за ядене през нощта, а сега ........... Sad Cry

# 164
  • София
Zozito , честита ви месечинка първо с голямото детенце  Heart Eyes Аз от самото начало се опитвам да наглася малкия ми мъж към този режим- да яде в 12 и после чак в 6. Има нощи и нощи- понякога както си хапва до към 1 се буди чак в 5-  5,30 и това е страхотно- докато сменим памперса става време за ядене. Има и нощи като тази- събуди се в 4.30 . Не плачеше, а само мрънкаше. В нощите, които е бил неспокоен и е имал жълтеничка съм давала по 50-60 мл  глюкоза, после чайче от копър, изобщо нещо да му залъжа глада. Както преди съм писала, вярвам, че има плюсове за детето да свикне на режим. Не съм цербер   Embarassed. Това са моите съвети. Започни да му преместваш храненето по-късничко и постепенно с чайчета и пр да го свикваш, че млякото идва към 5-6ч. Няма да стане от раз, но аз съм оптимист. Не се тревожи  Hug
За пишлето няма нищо страшно- на нас още в болницата ни показаха  как се прави, нежно с малко бебешко олио и изобщо бебчо нито се травмира, нито го боли. Важно е да е спремерен натиск хем за да се върши работа, хем да не загрубяват тъканите ако се травмира много.

Благодаря на Айла и оссобено на Бубчето за съветите за съхранение на кърма. Ще си взема контейнери, но нямам наблизо детски магазин, излизането е сложно с малко бебе и исках да знам от днес за утре как да процедирам   bouquet

Орхидея, много лесно  раждане ти желая и сладко бебче съвсем скоро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт