Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 121
  • 739
  •   2
Отговори
# 75
  • Ловеч
Здравейте, чета ви от много време и най-накрая реших и аз да се присъединя към вас. Честито на всички мами за бебчетата, да са живи и здрави и много да ви радват! Нашето момче Кристиян се роди на 17.11 3690г. и 50 см.

Моля консултантите по кърмене да ме посъветват, много ме болят зърната. Прочетох препоръките за правилно слагане на гърдата и се старая да ги спазвам но той се хапе и си играе със зърното а аз умирам от болка.

Opsss, моля те ако успееш да се справиш пиши какво е помогнало. И мен много ме болят и са разранени. Опитах да го слагам правилно, но се дърпа и накрая пак суче както си знае. Докато бях в болницата са го хранили от шише и са му давали беберон, незнам дали това е причината.

# 76
  • Добрич
mimoza^^ първия болничен се издава от АГ за 45 дни,,втория от родилното за 42,а третия от педиатъра на детето-той е изравнителен за дните от датата на раждане до датата на термина  Simple Smile

На нас днес ни сложиха ваксина,Ники толкова плака,а на мен така ми се сви сърцето  Cry
Иначе за пъпчиците по лицето бях взела  едно бебешко кремче на Weleda  и като станаха едни ранички по лицето...ужас,не ни понася тази козметика,а си мислех щом е БИО няма какво да стане.

Педиатърката препоръча един номер по-големи пампеси за да не му се впиват в крачетата.Ние сме на 2-ка,другия път 3-ка.

# 77
Момичета 2-ката след колко килограма ги взимате  newsm78 Аз съм още в чуденка дали няма пак да са ни големи и да пропускат а не съм ходила на консултация и не знам колко сме качили . 1-ЦАТА вече ми се струва малка за него не му се впива и отбелязва на крачетата ама ... пак ми се струва малка ..  #Crazy #Crazy

# 78
Момичета 2-ката след колко килограма ги взимате  newsm78 Аз съм още в чуденка дали няма пак да са ни големи и да пропускат а не съм ходила на консултация и не знам колко сме качили . 1-ЦАТА вече ми се струва малка за него не му се впива и отбелязва на крачетата ама ... пак ми се струва малка ..  #Crazy #Crazy

Ала взимай 2-ка и няма да имаш проблеми  Hug

# 79
Използвате ли възглавница за кърмене? Мисля да си купя , но не знам каква. Има с обикновена вата за около 30 лв и със специален пълнеж с топченце , двойно по-скъпа. Съвети?

Аз имам такава на Бертони, майка ми ми я подари още като бях бременна и спях с нея и много ми помогна тогава, а сега и направихме нова калъфка и се кърмим с нея и ми е страшно удобно. Бебче е повдигнато и ми е по добре защото не ми отмарят ръцете. Мен ако питаш няма голям смисъл да си купуваш по скъпата....

# 80
Sneakers аз мажа пъпчиците с това кремче http://apteka.framar.bg/30009735/%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC … BB-#axzz1f6jgz9se и съм много доволна.Като се зачерви дупето и него мажа с този крем.Днес купих на А-Derma гелче за млечни корички да видим дали ще падат,че много гадно изглеждат.
А за памперсите-аз не се водя по килограмите,а по детето.На единицата ластиците се отбелязват на крачето,а като го напълни едва разкопчавам копчетата на бодито.
Възглавница за кърмене ми подариха-не знам с какъв пълнеж е и колко струва,но не ми е удобна и не я ползвам за сега

# 81
Aila, Миряна в skype не мога да вляза нещо се е бъгнал. Боли ме по време на цялото хранене, а допреди няколко дни нямах такива проблеми. Наддава добре за 10 дни 510гр, така че мисля че кърмата му стига, храним се на поискване. Не знам как се казва позата на която го кърмя държа го с тази ръка на която гърда е а с другата му я подавам и от време на време и легнала но рядко. Тази която ми препоръчвате сякаш не ми е много удобна. Ако си взема силиконови дали ще ми помогнат? Не искам да се отказвам от кърменето.

# 82
  • Горна Оряховица
Здравейте и от нас. От днес вече сме си в къщи. Искам да питам коя мама имаше проблем с къса юздичка на езичето? Ние се оказахме с такава и сега трябва да  се цедя и да го храня с шише.
Честито на всички нови мами - да са им здрави и много щастливи бебчетата.  bouquet
Сега отивам да чета назад, че то много за четене Hug

# 83
  • София
Мама Верчето 88( Вяра Радкова) роди бебе Дамян, 3300 гр , 52 см, чрез спешно секцио. Мама и бебе са добре Simple Smile.

# 84
  • София
opsss опитай в този случай тези по-легналите пози и вариантите за справяне със силната струя. Предвид наддаването което споделяш и безпроблемното кърмене, в началото проблема да е това, че бебето се опитва да контролира силата на струята, като си смъква по-ниско на зърното и притиска с венец, за да не му тече толкова силно.
Силиконови зърна могат отчасти да облекчат дискомфорта, но са временна мярка обикновенно, а не решение като цяло. Повече за силиконките може да прочетеш тук.

geryto001 късата юздичка може да се клипне и съответно да стане по-комфортно кърменето от  гърда. Може да попиташ вашият педиатър дали може да те насочи към специалист, обикновенно ние използваме зъболекари.

# 85
  • София
Гери, Ема е с къса юздичка, но суче много добре пу-пу и лекарката каза, че няма да я режат преди 5 месец, ако изобщо ще се реже. При вас какъв е проблема и сигурно ли е, че не може да засуче?
Аз днес ходих на ортопед, че след раждането караката са ми отекли. Оказа се, че ми е паднал свода на стъпалото от бременностаа, но би трябвало да се оправи, ако до месец нямам подобрение ще слагам стелки Thinking
Днес за втори път бяхме на разходка, ама този път откарахме час и половина-два, че много ни беше добре на цялото семейство - Ина дивя, ние с мъжа подишахме въздух на слънце, а Ема спа и събира витамин Д Mr. Green
Взех й акта за радждане и ЕГНто й е много халтаво, една с една цифра няма, надявам се да успея да го запомня Twisted Evil Днеска братовчедка ми ми донесе Лефаксин от Австрия и на последните 2 кърмения давам на Ема по две впръсквания, че вчера следобед беше ад, не спря да пищи и на двете ни се взе здравето, надявам се да има ефект, че съм поръчала още 3 Grinning
Хайде да сядаме да вечеряме, че не знам инквизиторчето до кога ще спи Joy

# 86
  • У дома, при моето семейство
Хайде и ние в родени бебе Стефания 2600 и 47см нормално раждане на 26.11.2011г.Всичко мина много бързо, в 1ч  през ноща ми се плиснаха водите вкъщи, в 1,30 бяхме в болницата, в 2ч дойде лекарят ми, в 3,20-родих. И двете сме добре, днес ни изписаха, кърмим се засега и се гушкаме Hug

# 87
 sillvy83, добре дошла сред нас и честито бебче!!
И мен много ме болят и са разранени. Опитах да го слагам правилно, но се дърпа и накрая пак суче както си знае.
Днес бяхме на консултация и уж ми показаха как да я слагам правилно, но е точно като при вас. Аз опитвам да я слагам, но тя си прави каквото си иска, даже сестрата се отказа да се опитва да я сложи, защото е много инатлива и от 100 пъти, сигурно само 1-2 пъти успя да захапе правилно.
За 6 дни е наддала само 60 гр., но все пак го отдавам и на проблемите, които имам с разранените ми зърна и това, че не искаше да яде от шише. Иначе имам много кърма. Както е обяснила Айла, явно заради силната струя кърма захапва лошо, за да я спира, за това ще пробва по полегнала да седя като я кърмя , за да регулира тя сукането.
И аз днес и взех акта за раждане, но ще почакам за ЕГН, тъй като трябва да взема печат Апостил , да го пратя на сестра ми, която да му направи превод и легализация и тогава да изкара ЕГН и направи задграничен паспорт....

# 88
мими-мартичестито бебче, да ти е живо и здраво!

Аз имам въпрос относно кърменето към Aila и Миряна: Аз имам същия проблем като opsss - зърната ми са ужасно болезнени, не мога да ги допра, като се има в предвид, че един месец се кърмихме без проблем, дори Митко наддаде доста добре и бях доволна. Но от една седмица явно нещо не съм го слагала както трябва или пък от силната струя, която му потича,той се дърпа напред-назад, защото го дави или някога се превива от въздух в стомахчето и се върти наляво - на дясно докато се храни, та така се стигна до тук. Също да кажа, че кърмих дъщеря си повече от две години без проблем и такова чудо не съм видяла. Какво може да се направи сега, при положение че се стигнало до тук? Сега уж го поставям правилно и засуква добре, но вече тези разранени зърна могат ли да минат при положение, че той се храни на 2-3 часа и пак ги разранява? Опитах със силиконови зърна, но нещо тях той не ги харесва.Какво се прави в такъв случай?

bubcheможеш ли да кажеш по-подробно какво представлява лепенката за пъпчето, против пъпна херния ли се слага, че нашето нещо ме притеснява!

# 89
  • Горна Оряховица
Гери, Ема е с къса юздичка, но суче много добре пу-пу и лекарката каза, че няма да я режат преди 5 месец, ако изобщо ще се реже. При вас какъв е проблема и сигурно ли е, че не може да засуче?
Аз днес ходих на ортопед, че след раждането караката са ми отекли. Оказа се, че ми е паднал свода на стъпалото от бременностаа, но би трябвало да се оправи, ако до месец нямам подобрение ще слагам стелки Thinking

Ами Бубче днес преди да ме изпишат, на визитацията установихме, че е спаднал на тегло до 3,340 от 3,700. Накараха ме да наравя пробно кърмене и се видя,че за един час на гърда той изсука само 15гр. А иначе кърма имам,  но на него му е трудно да захапе правилно. Докторката каза да се цедя и да му давам с шише. Ти в каква поза кърмиш?

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 22:21 от geryto001

Общи условия

Активация на акаунт