Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 140
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
И аз да се запиша в новата тема в Родени Simple Smile - благодарности на Фио за оформлението. Напоследък нямам никакво време да стигна до компютъра, прочетох малко, после ще чета останалата част.

Роси - мръсните памперси аз ги слагам в специален кош, в който не миришат и се изхвърля на 2-3 дена. Казва се diaper genie и изглежда ето така - http://www.walmart.com/ip/Playtex-Diaper-Genie-II-Elite-Pail/10168453 Държа го в банята, където я преобличам и мия. Дрешките ги слагам в един леген в банята.

Десислава Ив - и нашата беби много плачка, но през деня, а през нощта слава богу спи (да не дърпам дявола за опашката). Въпреки това аз пак не мога да спя добре защото ставам да я наглеждам и като се кърмим се разбуждам.

Т Е А - браво, най-накрая се записа и ти първа  Hug
Аз трябва да ставам, че беби нещо се разплака, поздрави на всички!

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 06:09 от Cambria

# 61
lollyta89, честита рожба и добре дошла в отбора на мамите! Да ти е жив и здрав малкия Александър!  newsm32
Aila, по-надолу е, обаче от вчера вечерта не го усещам така напрегнато и сега като пипам е по-малко като че ли и вече не боли при допир.
цветка, аз ползвам най-обикновена възглавница, малко по-дебела и ми върши чудна работа Simple Smile
Страх ме е чак да се похваля, обаче тази вечер спинкахме спокойно  newsm44  Само малко честичко се събуждаше за папане, през около час, час и половина, ама тя и през деня горе-долу на такъв интервал иска да папка. Надявам се и за напред да продължаваме така да си спинкаме, че онези вечери будуването беше кошмарно.

# 62
  • София
Айла исках да те питам още нещо. За сега още давам и от двете гърди? Как се процедира с регулирането на кърмата че положението да се нормализира?
   Извинявай, но може ли да ми напишеш, кое те притеснява в случая? Имаш ли или имала ли си проблеми с повече или по-малко кърма? Голяма част от майките кърмят от двете гърди или в определени часове от денонощието бебчето може да суче само от едната, а късният следобед от двете. Всеки един от вариантите стига бебчето да е доволно и общо да получава достатъчно кърма са добри.

# 63
Моля консултантите по кърмене да ме посъветват, много ме болят зърната. Прочетох препоръките за правилно слагане на гърдата и се старая да ги спазвам но той се хапе и си играе със зърното а аз умирам от болка.

# 64
добро утро Hug
днес съм в супер настроение,защото нощес явчето спа от 9 до 1 в креватчето си непробудно,после от 1 до 3 при нас,после папка и след това до 7 непробудно newsm44 вече бях забравила какво е да си наспан Party дано да не е само днес Praynig
за снимките-каквото решите вие,само кажете кога да го стягам малчо за фото сесия Mr. Green
хубав и слънчев ден на всички Heart Eyes Hug

# 65
Здравейте Ноемврийски мами!
Аз съм от Мартенките. Позволих си да пиша във вашата тема само за да ви честитя и да ви приветствам: Добре дошли в родени! Желая ви здрави бебчета и щастливо майчинство!
Случайно попаднах на темата ви и от любопитство я попрочетох. Навяват ме толкова мили спомени от първите трепети около малкото човече, тревогите с кърменето, безсънието, коликите, страха от задавянето и т.н. Чета ви и се питам: Как така бързо измина толкова време и кога безпомощните мънички създания станаха вече щъкащи човечета...?
 На всички вас искам да кажа: Вярвайте на инстинкта си и оставете малкото съкровище да ви води, то ще ви покаже най-верния път към решаването на всички проблеми, които ви притесняват. А на все още очакващите своите рожби желая успех и стиснати палчета от нас!  Hug

# 66
  • София
 opsss  ако искаш ми пиши на скайп, които е долу в профила им, за по-лесно да обсъдим поставянето на бебчето на гърда. В каква поза кърмиш и опитвала ли си кръстосаната люлка? Това е позата в който с ръка придържаш бебчето отзад зад ушичките и имаш по-добър контрол върху захапката. За съжаление някои тънкости и похвати при поставянето на гърда, няма как да се обяснят или покажат лесно през интернет. Ако се налага и има наш или от ЛЛЛ консултант може да се уговори и безплатно домашно посещение.

# 67
  • Там, където мечтите се сбъдват
Страхотна тема Grinning

Ние нямаме колики, но Катерина вчера като се събуди в 16:30 и заспа чак в 23 часа, като предемваше по 15 минути от време на време, а през останалото време беше на гърда, така че официално е член на клуба "Пазителите на гърдата" Laughing

Днес използвах времето след кърменето в 7 сутринта да сготвя и да вкарам малко ред в кухнята, че после времето ми е кът, а и като се има предвид че и днес ще е слънчево ще си направим една хубава и дълга разходка с нея Simple Smile

Снощи се присетих, че май е време за ортопедичния преглед, мисля да я запиша при др Алексиев, Тошко водих при него като беше бебе и съм доволна.

Нали всички мами родиха вече? Че само като чух за поредния смъртен случай на родилка и сърцето ми се сви, боже, боже....

# 68
Нали всички мами родиха вече? Че само като чух за поредния смъртен случай на родилка и сърцето ми се сви, боже, боже....
Не не са!!! Аз още чакам  Rolling Eyes

# 69
Здр., искам да попитам консултантите защо бебчо след кърмене ми повръща? Иначе си наддава нормално, уригва се, а на ден по 3-4 пъти ми повръща. newsm78

# 70
  • Там, където мечтите се сбъдват
dan4eto_tan4eto, стискам палци всичко да е наред, други в очакване има ли?

# 71
Здр., искам да попитам консултантите защо бебчо след кърмене ми повръща? Иначе си наддава нормално, уригва се, а на ден по 3-4 пъти ми повръща. newsm78

Здравей, Kkali!

След като Борис наддава добре и се уригва след хранене може би повръща защото му е дошло в повече отколкото може да събере стомахчето му. Възможно е и клапата между стомахчето и хранопровода да не задържа толкова добре все още.  Също така струята кърма може да е силна и това да е причина да поглъща повече мляко. Можеш да опиташ да го кърмиш в биологичната поза (laid-back breastfeeding, or Biological Nurturing от тази страница: http://www.llli.org/faq/positioning.html)
Ако предпочитате поза люлка - можеш да се постараеш да го държиш по-изправен, както и ако се наложи смяна на пеленката след храна - да го повдигаш и поставяш внимателно, за да не връща мляко Борко.

Поздрави за двама ви!

Моля консултантите по кърмене да ме посъветват, много ме болят зърната. Прочетох препоръките за правилно слагане на гърдата и се старая да ги спазвам но той се хапе и си играе със зърното а аз умирам от болка.

opsss, ако желаеш и ти е по-удобно, можем да коментираме и тук тези болки в гърдите. Можеш ли да разкажеш в каква поза се кърмите, по колко време, дали има случаи, когато бебенцето суче, за да се успокои (пишеш, че той си играе със зърната), кога чувстваш болката - когато бебето засуче, по време на кърмене или пък след това?

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 13:38 от Mupяна

# 72
Алфеа, lollyta89 честити бебчовци!

Аз съм "за" снимките.

dan4eto_tan4eto успех мила и дано скоро да ни зарадваш с хубави новини!

# 73
Привет мами и малки бебчета.
Честито на всички новообебили се мами.
Леко раждане на останалите две три  мами които броят минутите до среща с бебчето.

Ние вчера бяхме на консултация и за 23 дни Ники е качил 750 гр и сега е малко-голямо топче  4600гр. Напоследък през нощта будува много, а и през деня започна да не спи по 2 часа, гледа си, мърка си, сърди се и се гушкаме... та сън за мен няма.
Как пък не можа да се метне на татко си поспалив, иначе му е одрал кожата.

Имаме си две гнойни пъпчици на лицето и лекарката каза че това е стафилококова инфекция, та трябва да се мажем с едни гадости сега и антибиотична паста. На друг случвало ли му се е?

ККали не се притеснявай че повръщате, вече са ти отговорили. И ние сме така и то е защото тече доста мляко и бебето се пренасища за по-малко от 10 минути, но иска да цока още и явно му идва в повече.

opsss  вече са ти казали как да кърмиш правилно. Освен това си вземи колектори за кърма, за да ти предпазват зърното от допир до дрехите и крем за зърна. На мен те много ми помогнаха при първите ми злополучни опити да кърмя преди няколко години. Така си бях разранила зърната, но само за 2 дни се оправих.

# 74
  • DE
Момичета, знаете ли как стои въпроса с болничните? Терминът ми беше на 17,11 и съответно болничния преди раждане беше до тази дата. Реално родих на 23,11 и новият болничен е от тогава. За 6 дена между тях какво трябва да се направи? Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт