Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 140
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Добрич
Честити нови бебчета! Хайде май не останахте много чакащите.

# 91
здравейте на всички,
за пъпчеците мажа cold крем на мустела и изчезват, за да се появят после нови  #Cussing out
иначе на мойта Вяра и се пояни обрив на ръба на памперса, е него не мога да го преборя!!!  #Crazy

# 92
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Nanadi - и при нас се появи обрив от памперса, но е по-силно изразен на коремчето! От вчера мажа с Лансинох/това, с което си мажа и гърдите/ - ланолин, и ефекта е подобрено състояние на кожата- с по-малко пъпчици и червенина!

# 93
Аз имам въпрос относно кърменето към Aila и Миряна: Аз имам същия проблем като opsss - зърната ми са ужасно болезнени, не мога да ги допра, като се има в предвид, че един месец се кърмихме без проблем, дори Митко наддаде доста добре и бях доволна. Но от една седмица явно нещо не съм го слагала както трябва или пък от силната струя, която му потича,той се дърпа напред-назад, защото го дави или някога се превива от въздух в стомахчето и се върти наляво - на дясно докато се храни, та така се стигна до тук. Също да кажа, че кърмих дъщеря си повече от две години без проблем и такова чудо не съм видяла. Какво може да се направи сега, при положение че се стигнало до тук? Сега уж го поставям правилно и засуква добре, но вече тези разранени зърна могат ли да минат при положение, че той се храни на 2-3 часа и пак ги разранява? Опитах със силиконови зърна, но нещо тях той не ги харесва.Какво се прави в такъв случай?

Привет kiki,
Прекрасно е, че Митко наддава добре. Полегналата леко назад (биологична) поза, която и Миряна посочи обикновено е чудесен вариант за силно потичащата струя на млякото. Така гравитацията пречи на силното изстрелване на млякото към устичката на бебето. Друг вариант за справяне може да е да оставиш леко да изтече най-силната струя и тогава да предложиш на бебето да суче. Изтичащото мляко би могла, ако желаеш да си съхраниш. Понякога, когато в процеса на сукане слезе по-силна струя мляко, може да прекъснеш, да притиснеш леко с длан гърдата в посока към ребрата ти, за да се върне назад малко млякото или отново да оставиш да изтече по-силното.

Удобно ли да споделиш малко повече за това как се кърмите, дали предлагаш едната или може би двете гърди на кърмене? Колко кърмения имате за денонощие, има ли по-големи паузи, получава ли се препълване при тях и как се справяш? Митко приема ли друго освен кърма, примерно чай, вода, АМ или нещо друго? На какъв интервал от време се изхожда, какъв е цвета, миризмата и консистенцията на акото? Къде са наранени зърната, на повърхността отгоре или може би на границата между ареолата и зърното, или пък някъде другаде?

Смяната на позата, в която кърмиш, в някои ситуации може да облекчи наранените зърна и да им даде възможност да заздравеят. Важно е когато поставяш Митко да суче, той да бъде на височината на гърдите ти, коремчето да е хубаво захлюпено към твоето тяло независимо от позата. Поставяйки го зърното ти би следвало да сочи между горната му устничка и нослето. Така опитвайки се да достигне зърното, би следвало да наклони главичка леко нагоре и назад и това да помогне за доброто отваряне на устичката. Като отвори широко, вече може да поеме гърдата добре навътре и зърното да не се травмира. Ако си върти главичката, за да търси зърното, може да опиташ да не местиш гърдата си, за да не губи ориентация къде е изчезнала. Ако пък тръгне да я върти докато суче, би било добре внимателно да поставиш пръст в ъгълчето на устичката, да отвориш нежно венците и да освободиш гърдата си, за да не я наранява.

Понякога, когато бебето е попрегладняло е възможно да суче по-настървено и да няма търпение да поеме добре гърдата в устата си. Обикновено кърмене на често по малко, в подобни случаи може да се окаже работещ вариант. Така детето би било по-спокойно и би имало повече търпение, гърдите не биха били толкова препълнени и това би могло да позволи по-спокойно хранене, с по-малко задавяния. Ако се цедиш може да опиташ да го правиш само, колкото да облекчиш гърдите, ако бебето не е пожелало да суче.

Когато предлагаш да суче би било добре да се опиташ да го оставиш да изсуче добре едната гърда, преди да му предложиш втората, за да може освен предното мляко, да приеме и повече от задното мляко. При движението си от основата на гърдата към ареолата и зърното, част от мастните клетчици на млякото полепват по стените на каналчетата и първото мляко, което бебето изпива е лишено от част от тях, като става по-богато на лактоза. В някои случаи, ако детето приема предимно предно мляко и не успява да стигне до задното мляко, това може да подразни стомахчето. Идеята е да приеме цялото разнообразие, което гърдата му предлага. Ако суче по-често, в рамките на 2-2,5 часа, може да му предлагаш същата гърда, ако една му е достатъчна да се засити. Ако пък суче от двете на хранене, първо може в рамките на тези 2 часа да му предлагаш тази с която сте започнали и когато я откаже, може да повдигнеш за малко и да върнеш на същата, след като и така не иска повече може да предложиш другата. Ще се радвам да пишеш кое от тези неща ви е помогнало и как сте   bouquet

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 05:44 от Ivy

# 94
Добро утро.
Моя бебон вчера като се събуди за папане в 3 следобяд и не иска да спи след това изобщо. Чак в 12 вечерта като го сложих при нас заспа. Не плака просто не спеше. Само от време на време се обаждаше. Направо незнам. Ето и сега след като яде в 6 часа не спи. Предрема 30 мин. и това беше. Ох, надявам се днес да спи, защото така нищо не мога да свърша. Sad Е оплаках се и трябва да ставам, че нещо взе да скърца пак.

# 95
Добро утро.
Моя бебон вчера като се събуди за папане в 3 следобяд и не иска да спи след това изобщо. Чак в 12 вечерта като го сложих при нас заспа. Не плака просто не спеше. Само от време на време се обаждаше. Направо незнам. Ето и сега след като яде в 6 часа не спи. Предрема 30 мин. и това беше. Ох, надявам се днес да спи, защото така нищо не мога да свърша. Sad Е оплаках се и трябва да ставам, че нещо взе да скърца пак.
влади,аз така като не спи и ако имама работа си го слагам в шезлонга и си го нося с мен насам натам из къщата.

# 96
Здравейте, имам въпрос към консултантите по кърмене:

От 2 дена гърдите ми са много твърди и болезнени (дори просто като си стоя, а като спя или като се опират в дрехите е още по-зле). Кърмя през 3 часа горе долу и след това се изцеждам, но положението не се оправя и май става все по-зле. Когато бебето суче е много болезнено и след това не ги чувствам изпразнени и омекнали. Имам чувството, че след изпомпването пак са много твърди.

Възможно ли е това да е мастит и какво да правя, за да облекча болката и това, че са твърди?

Правих си масажи с горещи компреси и след това ги налагах с лед. Много ще съм благодарна ако някой помогне, защото положението е непоносимо.  Rolling Eyes

# 97
  • София
От 2 дена гърдите ми са много твърди и болезнени (дори просто като си стоя, а като спя или като се опират в дрехите е още по-зле). Кърмя през 3 часа горе долу и след това се изцеждам, но положението не се оправя и май става все по-зле. Когато бебето суче е много болезнено и след това не ги чувствам изпразнени и омекнали. Имам чувството, че след изпомпването пак са много твърди.
Възможно ли е това да е мастит и какво да правя, за да облекча болката и това, че са твърди?

Правих си масажи с горещи компреси и след това ги налагах с лед. Много ще съм благодарна ако някой помогне, защото положението е непоносимо.  Rolling Eyes
   Здравей,
доколкото си спомням имахте проблеми в началото с количеството кърма и дохранваше. След това включи изцеждане и дохранване с изцена кърма нали? В момента как е организирано храненето?
   Какво количества доизцеждаш и бебчето само от гърда ли суче?
   Освен напрегнатите г ърди, някакви други оплаквания имаш ли? Температура, зачервяване, болки, главоболие, схванати мускули, имаш ли разраняване на зърната? След изцеждане гърдите омекват ли и дискомфорта отшумава ли и оплакванията едновременно в двете гърди ли са? Споделяш за болка при кърмене, може ли да уточниш дали е в началото на кърменето, по време на кърмене или след кърменето?
    Ако количеството на кърмата евентуално се е увеличило значително, смяташ ли че дискомфорта е само преди кърмене, когато гърдите са пълни и след цедене или хранене отшумява?
    Споделяш и за дискомфорт при допир с дрехи, да имаш някакво зачервяване на гърдите или да сте имали гъбички ти и бебето наскоро? Как е наддаването и памперсите при бебчо?

Хубаво е да опиташ веднъж дори да ти отнеме повече време хубаво докрай да изцедиш и двете гърди така че да омекнат напълно. Може да започнеш за кратко няколко минутки само топъл компрес и масажиране и след това да цедиш. Например след взимането на душ може да стане по-лесно. Между кърменията за облекчаване на състоянието се прилагат студени компреси или зелев компрес, не топъл.

Ще се радвам да отговориш на няколкото въпроса, които съм задала по-горе за да може да уточним какъв точно е проблема и да видим кои мерки са най-подходящи.
    Ето и една статия, която може да ти помогне да прецениш евентуално дали това се отнася за твоят случай - http://www.podkrepazakarmene.com/155-155.html

# 98
  • София
Добро утро,
Аз изпратих днес каката на градина до обяд, че ще ги снимат за календари и да не изпуснем масрафа. Twisted Evil Натъкмих я, сресах я, наконтих я и я пратих, голям радост е, чак ми е гузно, че я държа у нас Embarassed
Гери, физиологичното спадане на теглото след раждане е нормално, макар че при вас наистина е малко повечко. Като цяло на 3 дена би трябвло да изсуква около 20гр на хранене, т.е. и това не е много назад при вас. Мисля, че ако се свържеш с някой от НАПК или ЛЛЛ, който да дойде при теб и да ти помогне за правилното поставяне на гърда ще се получат нещата без да се цедиш и да се бориш с шишета. Аз лично вече кърмя и с главата надолу понякога, но аз имам адски много кърма, а на Ема юздичката не е много проблемна, т.е. успява да засуче, а с малко повече упоритост от моя страна поема зърното надълбоко. Peace В началото стоях малко по-наведена, за да потича по-лесно кърмата и да не се изнервя, а и да се подлъже по струйката, за да отвори по-широко уста, сега вече и легнала кърмя, и права в движение, и седнала Mr. Green
Кики, лепенките, които на нас ни изписаха са на 3М лепенки за пъп с марличка. Начина на злепване е натискш пъпа навътре в корема отгоре захлупваш с кожа, все едно правиш плисе и лепиш. Но ти препоръчвам да искаш съвет от педиатъра дали е необходимо, защото не вярвам да е особено комфортно, лепенките се сменят на 72 часа, кожата малко или много се заечрвява и ако няма опасност от херния не е необходимо да си създаваш излишни главоболия Peace
Ще се захващам с домакинството, че след половин час макс ще се събуди да яде девойката Mr. Green

# 99
  • Добрич
Nanadi - и при нас се появи обрив от памперса, но е по-силно изразен на коремчето! От вчера мажа с Лансинох/това, с което си мажа и гърдите/ - ланолин, и ефекта е подобрено състояние на кожата- с по-малко пъпчици и червенина!

Изобщо пък да не ми е дощло на акъла на мен, че може да се използва кремчето и за бебетата.  Grinning

И ние снощи будувахме до 2 часа и тогава чак заспахме. Уж яде, а след 1 час пак търси. Давам глюкоза изпива от 60-90мл и чак тогава мирясва до следващото хранене. Голям глад, но като не си изяжда млякото навреме  newsm78

Честит празник на всички именници днес!
Хубав и приятен слънчев ден!

# 100
днес за пъви път мисля да къпя явор седнал във ваничката,че взе да ми тежи в ръката и ме е страх да не го изпусна.ваничката мие анатомична,но няма такова покритие предотвратяащо хлъзгането.та питането ми е да слагам ли кърпа под бебето за да се се хлъзга и ако да мокра или суха?а ако има други методи ще се радвам да споделите Hug
честит имен ден на празнуващите  bouquet
бубче какво стана с капките?има ли ефект?

# 101
bubche,da te popitam kak procedira6 s "daktarin"? maje6 s prust ili? na6ata pediaturka kaza da mu maja zalugalkata,no taka mai ne stiga navsqkude!

# 102
Бубчеблагодаря за отговора  Hug- аз просто исках да знам какво представляват, иначе ще си питам педиатъра.

[b]Ivy[/b]-да си призная тази биологична поза не съм я пробвала. Това с прекъсването на кърменето, когато потече по-силна струя съм го пробвала, но докато го прекъсвам и после пак като засучи ме боли повече, а и той се дразни.Иначе се кърмим на поискване-около 10 кърмения за денонощие. Понякога така се получава, че гърдите ми се препълват повече през нощта или той предния път е изсукал по-малко, защото е сънен и обратно вечер през деня кърмата е доста по-малко и той се храни по-продължително.
Митко освен кърма не приема нищо друго/само Еспумизан/. Може да ми се появи проблема и от това че на няколко пъти дадох залъгалка и може би от нея той се обърка и почна да не си отваря толкова широко устата и да смучи напрад-назад, както си играе с нея. Предлагам и двете гърди, но чак когато сам пуска първата, оригвам го и тогава втората-колкото иска.Изхожда се все още на всеки памперс, но може би малко по-рядко като консистенция от необходимото, но това си мисля че може да е и от Еспумизана. Съветите, които даваш са много полезни, стремя се да ги спазвам, но не знам как изпуснах нещата и се стигна до тук, може би защото се успокоих че наддава добре и нямам проблеми с кърменето Mr. GreenТа сега така ме боли на моменти, че ми е чудно това състояние преминава ли ако продължиш да си кърмиш и как да си облекча болките newsm78

Извинявам се за дългия пост и че ви занимавам с моите проблеми, но ми се плачеше от болка и исках да споделя Embarassed

# 103
happy mama!ние имахме проблем с млечницата. На мен педиатъра ми каза да увия марличка около пръста си, да поставя на него малко дактарин - колкото грахово зрънце и да обтрия с него леко устичката на бебето. Аз така направих няколко пъти между храненията и млечницата изчезна.

# 104
Привет и от мен, предполагам, че съм последната 2/1 Simple Smile Честит имен ден на именниците. Да са ви живи и здрави и големи късметлии бебоците.   bouquet Има ли още 2/1 като мен?! Simple Smile
Колкото до млечницата, аз практикувах вмимателно обтриване с навъртяна мартличка около пръста напоена в разтвор от лайка и хлябна сода (веднъж дневно ). Иначе след всяко кърмене "изполивах" устата с вода - давах с лъжица вода, която разбира се биваше ведна изплювана. Успешно кърмене.

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 11:41 от dark_aurora

Общи условия

Активация на акаунт