Юлчета 2008 (Тема 147)

• 71 564
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Аелия, пожелавам ти много весело настоение и приятни емоции край празниците. Няма да коментирам това за софиянците и хората от провинцията, защото не те познавам като такъв човек и съм сигурна, че може и малко да е преувеличено, но си го казала, понеже ти е крайно гадно наистина, дето Сами не е приет на ДГ. Действително и аз почти не познавам дете на 3г, което да не е прието. Факт е, че в определени квартали има повече места, а в други по-малко. От сърце желая скоро да го приемат, не знам кога са класиранията.

Момичета, весели празници на всички, да са здрави, щастливи и усмихнати хубавите ни дечица и да е наред всичко с нашите семейства, близките, приятелите ни, че даже и непознатите Simple Smile

# 121
  • София
Проблемът е в недостига на места. И скоро няма да се разреши, това е очевидно Sad Въпреки всичко:

Весел празник Simple Smile Много любов и детски смях в домовете на всички ви  Hug

# 122
  • София
Весели празници! Пожелавам ви много здраве и успехи!!! Каквото си пожелаете да ви се сбъдне, както казват из провинцията  Wink

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 20:36 от ToHu_

# 123
Честито Рождество Христово, мили момичета  Hug Желая ви повече вяра в доброто, повече надежда за добър живот и много детски звънлив смях да се чува в домовете ви! Обичам ви!  bouquet

# 124
  • Варна
Честито Рождество  на всички Hug
Сбъднати мечти,  усмивки, любов и много, много здраве  Heart Eyes

# 125
Честита Коледа!

На вас и на семействата ви пожелавам:
да се обичате все повече и да имате силата
да сътворявате по едно малко чудо всеки ден –
една усмивка, едно добро дело, един топъл жест.
Щастливи деца, които да ви радват всеки ден,
истински приятели, които винаги да ви помагат!
Пожелавам ви да съумеете да запазите
магията на коледната нощ през цялата година.
Бъдете живи, здрави и истински щастливи!

# 126
  • Бургас
Честита Коледа и от мен, момичета!

Бъдете здрави, обичани и щастливи - Вие, половинките, малките съкровища и всички покрай вас!   bouquet

# 127
Честито Рождество Христово! Пожелавам ви здраве, щастие, любов и радостни емоции! Close-mas:

"Гадната" София не беше гадна допреди 1989г. Допреди да отпадне Софийското жителство не знаех, че хората могат да си изхвърлят боклуците през балкона, но явно можело. Колкото до правата на хората да живеят, където си искат щом си плащат данъците - разбира се. Всеки, който допринася с нещо положително е приет навсякъде. Обаче хайде да видим "незакостенелите" общества в цивилизованите страни. Назовете ми един град, където всички новодомци в квартала не биват запознавани с порядките, възприети на това място. Как да си оформят двора, къде да паркират, как да си изхвърлят боклука. Има си правила за всичко. Когато искаш да живееш на определено място е редно да запазиш хубавото, което те е привлякло в него. Тук какво става - всеки си ходи където си иска и си прави, каквото му е удобно без да се съобразява с никого. Ама че сгазил градинката, какво от това! Или че кучето му бива извеждано в детската градина и ходи до тоалетна в пясъчника. Пълна анархия цари навсякъде. Аз не съм против хората от провинцията - мъжа ми е от Разград. Повечето ми приятели не са от София. Аз съм против анархията, безредието и пълното безхаберие, което цари в тази страна и особено в София. Вината е в 20те години пълна липса на ред, безнаказаност, корупция и управление от хора без никакъв морал. Презастроиха града и то без да се спазва никакъв градоустройствен план. Ако имаше мисъл в това, нямаше да се чудят хората къде да паркират, къде да играят децата им и дали ще имат място в детската градина. Не могат да ме убедят, че не могат да построят градини за 6000 деца - просто нямат желание да го направят. Не смятам че просто трябва да се примиря, че ние "не сме от късметлиите" и по тоя повод да плащам всеки месец. Или че ще живея в боклучарник, ще вървя в дупки и ще се оглеждам за бездомни кучета.
Освен това не чувствам никаква вина, че искам да живея на едно място, с което съм свикнала, където познавам хората и те ме познават. Където винаги ще има по още някой бдителен съсед, който да ми наглежда детето като играе навън. Ще има от кой да заема две яйца или чаша захар и да помоля някой да ми полива цветята. Но видиш ли - трябва да приемам спокойно факта, че идват нови хора и не могат да се научат, че вратата с домофона е сложена с цел и се затваря всеки път, заемат местата в детската градина "съвсем честно, на лотариен принцип" и заради това да взема и да си нарамя багажа и да тръгна към друг квартал, за да си потърся друга детска градина?! Ама, разбира се! Само за сведение не съм се закотвила на едно място цял живот - вместо това за 5 години се местих 3 пъти под наем - последния път загубих едно бебе докато се местехме. Нищо лично, просто си разсъждавам.

# 128
  • Sofia
Честито Рождество, момичета, много щастие и благословия!

Аелиа, грешно си ме разбрала - изобщо не те карам да се местиш никъде. Разбира се, че можеш да си харесваш квартала, съседите и прочее и да си стоиш там, където няма място за детето ти и решаваш, че предпочиташ да ходиш по 2 часа в калта и да плащаш за детска градина, отколкото да се преместиш. Въпрос на избор е, на който всеки има право.
Моето дете е прието на лотариен принцип, НО когато кандидатствахме избрах градината в квартала, в която имахме най-високи шансове. Нищо, че не ми е най-близката, защото има други две, които са ми буквално в двора. И когато избирахме къде да живеем един от най-важните ни показатели беше възможността да влезем в градина. Направих компромис с това, че моят квартал е на другия край на София, родителите ми не са наблизо и ще трябва доста да пътуват, за да ми помагат (което се налага почти ежедневно).

И аз понякога си спомням за София преди 89г., когато нямаше нищо общо с това, което е сега, но животът е такъв, какъвто е - диамичен и променлив, налага се постоянно да се адаптираш. И това важи за цял свят.

# 129
Честито Рождество Христово! Повече търпимост, толерантност и любов към ближния  Praynig

Аз не знам какво е било в София преди, но знам преди и сега как е в малките и не чак толкова малки градове в провинцията, защото съм живяла на няколко места, преди да дойда в София, а и близките са ми пръснати.
И никъде не е така "гадно", като в столицата - толкова мръсно, безразборно и апатично.
Явно прииждащите хора си сменят нрава, за да тровят живота на кореняците  Laughing

Сега серизно - мисля, че мисленето на всички хора се промени. Крайно се объркаха понятия като "демокрация" с "анархия" и "свободия", пълно незачитане на правата, личното пространство и интесите на останалите.
Та, затова си мисля, че проблемът е много по-дълбок от това, кой къде се е родил, израсъл и живее.

# 130
Честита Коледа !

# 131
Честито Рождество!

Аз не мисля, че темата е София vs. Провинция, а по-скоро за това, че не се спазват правилата или дори че за много неща правила просто няма.
Аз много искам да има закони и да има НАЛАГАНЕ и ПРИЛАГАНЕ на тези закони с адекватни санкции и за тези хора, които си изхвърлят боклука през прозореца, и за тези, които хранят бездомните кучета, и за собствениците на домашни кучета, които не си чистят след любимците, и .....списъкът е мнооооого дълъг, за съжаление.

Обаче си мисля, че преди да почнем да плюем султана и всички васали, е добре да си погледнем в собствената паничка и да видим какво ние правим, за да живеем ние самите и хората около нас по-добре. С други думи - да не мрънкаме, а да действаме, кой както може и със средства, позволени от закона  Laughing (Щото аз например много искам да евтаназирам бездомните кучета около нашия блок, но просто това не е в правомощията ми)

# 132
Еххххх, спомени, спомени. Не само за София преди 89та, ами и за отчетната на Юлчета 2008 отпреди две години.  Mr. Green Отдавна не е имало толкова живот и страсти в темата. Така ви обичам.  Joy

И според мен проблема не е в столичани и провинциалисти. Далеч съм и от мисълта, че и при Аелия това е главния проблем. Но, одушник трябва да има. А, също трябва да има и поне едно място, където да можеш да си излееш душата и да бъдеш разбран от поне повечето хора. И дори да не са съгласни с теб, да те подкрепят и да поплюят с тебе гадната държава и беззаконието.  Hug

Детската градина в която аз съм ходила, както и сестра ми и кой ли още не, сега е клон на общината. Там са социалните, както и данъците и т.н. Тъжно е, дразнещо и незнам още к'во.

Обаче па да ви се похваля, Радо проходи преди около месец, но не с това се хваля, а с питката, която направих за прощъпулника, както и със сладките, с които отидох на гости у свеки. Знам, е за повечето от вас, това е нещо в реда на нещата, но тези, които ме познават добре, знаят, че за мен това е едно огромно усилие, да проявя желание да правя нещо сладко или въобще да готвя.   chef

Ако случайно на 27ми или 28ми вечерта имате мамешко парти в София, искам и аз да дойда.  Praynig

Исках още нещо да кажа, ама нещо не ми идва в момента...

# 133
  • София
Аааааа, моля ви се...за София или добро , или нищо  Mr. Green

Честита Коледа на всички  santa2

.....доволни ли са децата от подаръците? Похвалете се де  Sunglasses

# 134
  • Sofia
Далеч съм и от мисълта, че и при Аелия това е главния проблем. Но, одушник трябва да има. А, също трябва да има и поне едно място, където да можеш да си излееш душата и да бъдеш разбран от поне повечето хора. И дори да не са съгласни с теб, да те подкрепят и да поплюят с тебе гадната държава и беззаконието.  Hug

Оле, напълно си права  Peace Имам предвид за разбирането, иначе плюенето нещо не ми се харесва на мен.  Embarassed
След като си написах съобщението и аз си мислех, че всъщност Аелия едва ли се ядосва като цяло на хората от други места, по скоро нещо конкретно или някой, или просто има кофти момент, за който и се иска да се пооплаче спокойно.
Аелия, извинявай ако съм те засегнала с нещо  Hug

Дени получи колите от филма (не всички, естествено, избрах 3) и естествено е много доволен. Преди малко пък получи нов гараж от роднини и е страшно доволен, сглобява го от 1 час.

Общи условия

Активация на акаунт