Юлчета 2008 (Тема 147)

• 72 481
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
НБМ, скоро прочетох това:
Едиповият комплекс се изживява между 3 и 6-годишна възраст, след което се появява латентна фаза. Това е период от емоционалното развитие на детето, в който то изпитва чувства на нежност и любов към родителя от срещуположния пол и същевременно чувство на враждебност и конкуренция към родителя от същия пол.

Embarassed  Laughing При Криси нещата са наобратно - иска да се жени за мен, а баща си дава на една негова първа братовчедка/не че тя знае, просто я е нарочила защото и харесва да си играе с братовчедчето/ . За второто е съгласна, че не може да стане, а и не иска да си дава таткото, но е категорична, че ще се оженим двете с нея със прекрасни рокли  Joy

Оле, според мен включи директорката, но и бъди с подкрепление -вземи мъжа си и последната "драсканица"

# 586
  • София
Оле, аз си мисля, че за Симона както ти, така и учителката сте авторитети и тя съобразява действията си с вашите мнения. Не знам докъде може да се стигне с такова противопоставяне - ти да ѝ обясняваш, че рисува добре и по свой неповторим начин, а учителката да ѝ насажда, че това са драсканици. Явно в момента е само объркана и не е наясно какво се иска от нея и какво всъщност иска тя самата (да изрази своето виждане в рисунката, както ти я подкрепяш, или да подражава, както ѝ се обясянва от учителката). Струва ми се, че все пак трябва да говорите. Разбира се, че това е просто моето мнение, нямам опит в тази насока. Все пак бих потърсила начин да говоря с учителката.
Другото, което си мисля, е че е пренебрежително да наричат рисунките ѝ "драсканици", те са вид изкуство и чрез него човек изразява именно своя вътрешен свят. Това го приемам (може би и Симона го приема така? Не зная.) като отхвърляне на нея самата.
Вероятно е добра идея с предучилищната, ако не успеете да изравните мненията си с учителката.

Инка, не знам какво повече да кажа. И аз на твое място щях така да се колебая. Ако смяташ, че учителката е искрена и е единичен случай и изпускане на нервите поради неопитност, дано не се повтори. Но просто наистина не трябва да се повтаря под никаква форма. Дано вземеш вярното решение!

Дарина вчера ми каза, че щяла да се жени за Т. от групата.
- Ама ти харесваш ли го?, питам я аз.
- Неее, но той ми каза, че ме харесва.
И аз ѝ обясних, че той нека си я харесва, но тя ще се ожени чак като порасне и тогава ще си избере този, когото тя харесва Simple Smile Добре, че са още малки, но когато навлезе в пубертета, дали ще ми споделя и ще ме слуша така Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 20:40 от julie.k

# 587
НБМ, скоро прочетох това:
Едиповият комплекс се изживява между 3 и 6-годишна възраст, след което се появява латентна фаза. Това е период от емоционалното развитие на детето, в който то изпитва чувства на нежност и любов към родителя от срещуположния пол и същевременно чувство на враждебност и конкуренция към родителя от същия пол.

Embarassed  Laughing При Криси нещата са наобратно - иска да се жени за мен, а баща си дава на една негова първа братовчедка/не че тя знае, просто я е нарочила защото и харесва да си играе с братовчедчето/ . За второто е съгласна, че не може да стане, а и не иска да си дава таткото, но е категорична, че ще се оженим двете с нея със прекрасни рокли  Joy

И при нас е същата работа. Вече няколко пъти е казвала, че ще се ожени за мен, въпреки че знае, че момичетата и момчетата се женят и по принцип много харесва батковци откакто е проходила Simple Smile От психологическа гледна точка това имало обяснение - понеже аз обикновено липсвам по вечерите, баща й я води и взима от градина основно, той седи с нея следобедите, когато ме няма, малко са обърнати ролите аз отсъствам по-често, а нали обикновено мъжът е този, който видимо за детето ходи на работа и затова така се получава. При вас как е?

Оле, според мен включи директорката, но и бъди с подкрепление -вземи мъжа си и последната "драсканица"

# 588
Никакви ви нЕма значи.....

Да ви разбутам още малко, белким се събудите. Малко отчет какво стана след като ви се оплаках. Понеже отношението на учителката ми звучеше като лично и целенасочено, реших да не говоря с нея директно за рисунките както ме посъветва моята психи. По-скоро започнах да обяснявам на Симона за различните хора, различни характери, как някои са по-взискателни и т.н. Разказвах и приказки как Деси различава по-трудните хора и има по-голямо търпение към тях за да се разбират по-добре и т.н. Миналата седмица се случи само въпросната учителка да е там. Другата беше отпуска. Симона всеки ден пресмята, че вчера щом е била тази, днес ще е онази и все не уцелваше милата.  Mr. Green Въпреки това, не е плакала, не се тръшкала, започна да ми обяснява, как повече слушала и Савова вече не я наказвала. От друга страна госпожата дойде да ме предупреждава, че Симона не бива да отсъства вече, че я били включили в танца за РД на градината и е много важно да е там, и аз приех много на сериозно амбициите й и й казах, че мога даже и следобеда да я водя ако иска, и мисля, че това помогна да станем "приятелки". Вече като отиваме сутрин, не че поздравява, но поне е вече "айде СимонКа, сядай". Съответно и към рисунките й са по-склонни вече и се надявам и Симона да се върне към желанието за рисуване.
Мисля, че за сега сме добре. Симона вече няма търпение да мине събота и неделя, за да отиде на градина и да не изпуска от танците. Щастлива е там, харесва й, съответно и аз съм щастлива и много по-спокойна вече. Незнам дали правилно съм направила, може всичко да временно, но поне за сега, нещата изглеждат добре.  Hug

# 589
  • Sofia
Щом резултатът е добър, значи е правилно  Laughing

Някой да каже за предучилищната, че ние вече попълваме декларации. Има ли предимство, ако детето ходи на предучилищна в училището, а не в градината?

# 590
Браво, Оле! Много добре "звучи" написаното Simple Smile дано се задържи така!

# 591
  • София
Някой да каже за предучилищната, че ние вече попълваме декларации. Има ли предимство, ако детето ходи на предучилищна в училището, а не в градината?

Аз също се интересувам, но почти няма информация за предучилищната. Затова оставих така нещата и може догодина да я преместя в училище, че ние сме една сага с детската градина пътуваме по един час сутрин и вечерта още толкова, но пък в у-ще е само половин ден и не ми решава нищо засега.
По твоя въпрос до колкото съм разбрала ако детето посещава дадено училище в подготвителен клас има предимство при записване в същото у-ще. Ако кандидатства първи клас в друго училище това дали е била в у-ще или в детска подготве не е предимство.

И при нас е същата работа. Вече няколко пъти е казвала, че ще се ожени за мен, въпреки че знае, че момичетата и момчетата се женят и по принцип много харесва батковци откакто е проходила Simple Smile От психологическа гледна точка това имало обяснение - понеже аз обикновено липсвам по вечерите, баща й я води и взима от градина основно, той седи с нея следобедите, когато ме няма, малко са обърнати ролите аз отсъствам по-често, а нали обикновено мъжът е този, който видимо за детето ходи на работа и затова така се получава. При вас как е?

При нас аз се грижа за нея почти изцяло. Ходя на работа, но аз я водя и взимам от детска, гледам я като е болна, че баща и не може да си взима болнични. Той се прибира късно след 20.00, когато вече е нахранена, наиграла се е. Само преди сън се занимава с Криси, но малко половин час. Събота и неделя и обръща доста внимание, но сме заедно. Той рядко е сам с нея и не за дълго.  Може би е прекалено привързана  Heart Eyes

Оле, това е напредък и предпоставка за промяна  Hug дано да е за добро и Симона да е прекрасна на тържеството и да се похвалиш със снимки !!

Криси след двумесечно боледуване - най -после оздравя. Не знам какво беше това чудо, то ангини, грип, вируси и т.н. Препоръчаха ни ходене на планина така, че ако решите за някакво събиране по форумски извън града ще чакаме идеи.  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 10 апр 2013, 10:36 от ine

# 592
  • София
Има ли друго дете в темата с трета сливица? Хърка, докато спи. Вечно смърка, а сополи никога не излизат от носа, независимо колко се опитва да се издуха. Нощем кашля. Мислех, че със затопляне на времето, ще се оправи, но май няма.  Tired

# 593
  • Бургас
И Лора я мъчи трета сливица. Цяла зима я лекуваме. Успях да я опазя от по-сериозно разболяване. Но при настинка почва да тече носа и няма спиране. Ако няма сополи гъгне, хърка, няма празно. Уж се израствало след 5 години. Надявам се другата зима да е по-добре.

# 594
Ха, тъкмо за този си проблем пишех във Фейса....Ние сме с трета сливица, започна да обръща захапката, правихме скенер на главата поради други проблеми преди четири дни и на него се видя синузит. Сега го лекуваме...

# 595
  • София
simpatiuh4e, точно мисълта за синузит ме тревожи, защото само смърка, непрекъснато подсмърча, а от носа нищичко не излиза.  Tired
но така като ви чета никой не се е замислил за махане май.

# 596
  • София
И ние сме доста често със задна хрема,но при нас проблема не е в сливицата...поне според лекарите де ooooh!
ние си имаме някакви алергични...асматични проблеми...от неизяснен характер Tired
за махането на 3-тата сливица съм за,ако пречи Peace
Аз съм без сливици,големият също и да ви кажа промяната е голяма-преди и след!

# 597
А, ние мислим за махане, опитахме трета година с Класическа Хомеопатия, но подобрението е само временно.
 Аз също съм с махнати сливици и при мен резултата беше,че не съм пила АБ близо 25 год.  Peace

# 598
  • Бургас
Аз за сега нямам намерение да я махаме. Знам, че ако има 4-5 ангини на година е препоръчително махането й. Лора не боледува толкова много. И за сега УНГ също не препоръчва махане на сливиците. Казват, че след 5 години се израства, надявам се да е така.

# 599
  • София
а с какво ги лекувате? в момента пак и е пълен носа със сополи, но нищо не излиза. покашля отвреме на време и се чудя да ходя ли до аптеката за цинабсин или да пръскам еуфорбиум... или просто нищо да не предприемам...

Общи условия

Активация на акаунт