МАЙ-ско бебе расте и хубавее и мама с него се гордее! - Тема 11

• 26 049
  • 718
  •   1
Отговори
# 105

Момичета, отново напомням за Коледните подаръчета, които ще си разменяме. Който иска да се включи, да свирка (Гери, тебе не те виждам в списъка, а беше инициаторка)!

Коледна томбола предложих във форума.... Някой обаче (забравих честно, ама честно кой) предложи това във фейса. Аз там не съм инициаторка  Peace затова и не ме виждаш в онзи списък!

Пак ще повторя - това там не е отчетна тема, тук е мястото да се предлагат и да се организират такива списъци! Или поне като сте пуснали там, че пуснете и тук... има хора, които нямат фейсбук, не влизат там... ииии моля ви се  без тези оправдания - "нямам време" - фейсбук или форум - едно и също време изисква!  Peace

# 106
  • До морето :)
Здравейте! Ние сме добре! Още не съм станала леля, сега около това се въртим! Simple Smile Термина на сестра ми беше в понеделник, но още чакаме де...

Не бях влизала от доста дни,
а втора тема ще изпишете без мен!
Адашче, едно голямо "Мерси!",
целувки и ще се видим някой ден  Laughing

За нас -
Ядем с охота, стига да не е картоф със спанак,
тогава целия стол за хранене става Батак.
Ели щъка с паяка из вкъщи,
а майка й само се мръщи,
че де що китка и покривка бе
всичко дърпа "послушното" дете

Пълзенето още ни е мъка,
а музата ми свършва до тука Simple Smile

Отивам да чета какво сте писали
и за нас дали сте мислили.
А колко нови зъбчета ще зърна
и кое дете пак се преобърна?

# 107
Нелкаа,  newsm74  202uu

# 108
  • София
Здравейте! Ние сме добре! Още не съм станала леля, сега около това се въртим! Simple Smile Термина на сестра ми беше в понеделник, но още чакаме де...

Не бях влизала от доста дни,
а втора тема ще изпишете без мен!
Адашче, едно голямо "Мерси!",
целувки и ще се видим някой ден  Laughing

За нас -
Ядем с охота, стига да не е картоф със спанак,
тогава целия стол за хранене става Батак.
Ели щъка с паяка из вкъщи,
а майка й само се мръщи,
че де що китка и покривка бе
всичко дърпа "послушното" дете

Пълзенето още ни е мъка,
а музата ми свършва до тука Simple Smile

Отивам да чета какво сте писали
и за нас дали сте мислили.
А колко нови зъбчета ще зърна
и кое дете пак се преобърна?

Joy bowuu
Страхотна си!!!!Невероятна конкуренция- къде се кри до сега бе девойко!Чакаме още от твоята муза за усмивка и разтуха! Peace
Гери: Някой направи нова група ''коледна томбола'', което е доста неудобно,защото всеки нов член трябва да бъде поканен и предполагам, че това затруднява вписването на хората в списъка. От друга страна във ФБ има няколко момичета, които нямат регистрация тук, а искат да се включат, а има и девойки , които почти не влизат тук, а само там. Мисля ,че може да се намери разрешение на проблема, като се разпространи списъка навсякъде и  е достъпен за всички! Надявам се нещо толкова дребно да не става причина за раздори, да се обединим и да направим празника си по-светъл и усмихнат от всякога! Hug

# 109
Четох, къде съсредоточено, къде по диагонал...
Марте, пиша от време на време по някое стихотворение, но скоро не ми е идвала музата (от 2 години и половина) Все като ме тръшне несподелената любов и тогава ме избива на поезия. Не знам днес какво ми стана  Grinning И как може да си помислиш, че си лоша майка?! Та ти си ми един от идолите   bouquet  love001
Хоуп, дано баща ти скоро се оправи и честита количка
За коледната томбола - След малко ще пусна и тука списъка и който иска да се добави, така става ли? Simple Smile  Mr. Green
За БЦЖ - и ние нямаме белег и педи каза, че сигурно не съм го виждала, защото била пухкава. Ама не е от това, наистина нямаме  Laughing
За анкетата - нахендрих си го аз.  Rolling Eyes Спим двете на едно легло, но това не й стига, трябва да я гушкам и да е навряна в мене  ooooh!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС   bouquet

# 110
Здравейте отново!
Много благодаря на a_val, Lussy, ljufis, djidjonka и Maria_I за топлото посрещане!  Hug
ljufis, аз дойдох във Вита на 10 май към 18 часа с изтекли води, т.е. може да се каже че бях започнала да раждам, а бебка се роди в 4 часа през нощта, така че със сигурност сме раждали почти по едно и също време. Аз не съм видяла твоето юначе в кувиоза, но нашия татко знаеше за него, защото когато дошъл за първи път да ни види на 11-ти сутринта и питал за нас, му казали, че бебето е в кувиоз. Бързо се усетили, че са се объркали и се извинили, но той доста се беше притеснил, та явно е съжалявал точно твоето бебе в онзи момент и му е стискал палци. Важното е, че всичко е наред с вас сега!
Относно столчето за кола - и ние още не сме избрали. Една позната с детенце на почти 3 годинки ни препоръча столче на Kiddy 9-36 кг. (немско). Тя е много доволна от него. На практика би трябвало да върши работа от към осмия месец до първи клас (стига да остане здраво за 7 години)  Thinking Доста е скъпо обаче, затова се чудя дали си струва, но пък ако това ще е единственото столче, което ще купим докато имаме нужда от такова, може би има смисъл...
За кашата - ние започнахме да се захранваме на 5 месеца без един ден с картоф (вече сме яли от зеленчуците картоф, морков, пащърнак и тиква), заместили сме обедното хранене със зеленчуково. След зеленчуците започнахме да ядем оризова каша с мляко на Nestle  - това ни е любимата храна - така отваря устата, че не смогвам да гребна следваща лъжичка Wink. Една седмица след оризовата каша дадох на Марги каша ориз с царевица без мляко (разбърквам я с АМ) пак на Nestle, но тя определено не и е така любима  baby_neutral От миналия ден започнахме и месото - дадох и пюре на Хип картоф, тиква и пуйка, но като че ли и е едро и първия път се давеше и го плюеше. Втория път го смлях допълнително и хапна, но не с голяма охота (зеленчуковите пюрета и ги правя аз и са и по-вкусни от готовите).
Ехеее... аз писах, писах, та се забравих...
Само още нещо - количките - нашата количка (Chicco duo) според мен е доста тясна и неудобна заради това. Там където трябва да се събере гръбчето на бебето е широко 23 см., а при дупето - 27 см. Когато сложим космонавт и зимно чувалче в количката, за Марги не остава място. Стои горкото като войник с прибрани ръчички и не смее да мръдне  Sad, по-скоро не че не смее, а не може да мръдне... Сериозно се замислям да сменим количката. Вашите колички колко са широки? Събират ли се бебетата спокойно в тях, когато са навлечени със зимния камуфлаж? От кои колички сте доволни?
Приятна вечер на всички!
До скоро...

# 111
Цитат
1.  kamariq
2.   didi_hris
3.   Бисквитката
4.   danaq_lv
5.   Лече - Буболече
6.   ...............................
7.   Dessince
8.   Katrina85
9.   Valya
10.  ljufis
11. jenajena
12. Цветелина
13. Nins86
14. mamaqni
15. juji
16. Zlatttka
17. menyanthe
18. Джей
19. (marley__)
20. Jira
21. Tedy
22. Хера
23. marieta_gn
24. *polita*
25 .zazka
26. Lussy
27. NickyTo
28. gabaritka
На две мами на им знам никовете, на тези на които съм ги объркала - ще ме извините  Laughing

Добре дошла на новата мама   bouquet

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 07:34 от Лече-Буболече

# 112
  • Добрич
Нели, мен си ме пропуснала Simple Smile
19. Валентина Иванова (marley__)   Peace  Wink

# 113

Честит имен ден на всички именици!

Другата седмица моето мъж има рожден ден, та съм в чуденка какъв подарък да купувам..Много са трудни тия мъже, бе..На жена/момиче е къде, къде по-лесно  Crossing Arms

Муше, явно това, че си ни мислла даде резултат и снощи Рафаеляно спа що годе добре. Събуди се към 4 за вода, излочи едно шише от 150 мл и заспа. Събуди се в 6.15 гладен, нахраних го и спахме до 9.30. Аз самата станах в 10 и нещо, че като се събуди той и го слагам на люлката с играчките и така си открадвам още поне половин час, а понякога даже успявам да заспя (явно той си мълчи и си кротува) за около час  bowuu

Моите картички за Коледа, които персонализирах са готови и даже започнах с разпращането, че окато стигнат до БГ, точно ще е станало празнично  Laughing

Аз съм готова и с Адвентскалендара. Майсторих го доста време, по модел на онзи линк, който Нанди беше дала, мери Нанди   bouquet

снимала съм го, може да покажа снимки  bowuu

Марте, за падането на Маги- моето диване пада вече за незнам кой път  Blush

Слава Богу тук навсякъде е тези дебелите бели килими, та падането поне е на меко, и до сега все от ниско  Praynig истината е, че колкото и да го пазиш и вардиш, все има ситуации, в които за секунда..и е станала белята  Crossing Arms Само се чува едно ТУП!  Shocked и това е..вече е паднал, захлюпен и беззащитен, милия  Embarassed

Завиждам ви за Коледните подаръци, ако бях в БГ и аз щях да се включа. Тук хубави дребни подаръчета колкото щеш   Heart Eyes

Гледането на Тв- аз и преди съм казвала, че в къщи не сме телемани и съответно и Габ г;леда рядко и малко ТВ. На седмица да се събират 3-4 часа, максиум и това общо с телевизията, която ние гледаме. Детски филми гледа само уикенда, за по час и това е..
За сметка на това има уредба с усилвател, лично негови си в стаята си и слуша музика, но и това не е ежедневие..Малък е още да има и някакви конкретни музикални предпочитания, та за сега слуша радио (Радио Микс, което пуска много разнообразна и хубава музика)

За количките- навремето ползвах Кенгъру Крузър..Желязна количка, между другото, та и за нея бях чувала, че била тясна, незнам си каква, но само ще ви кажа, че возих Габ в нея до към 2 години, след кото взех Чико  CT 0.5 и изкарахме до 3 годишна възраст с нея, обиколихме цяла БЪлгария и той се чувстваше много добре вътре, въпреки, че и тя не беше много широка..За мен количките са направени и предвидени така, че да събират децата до размерите и килограмите, които дават. Не е нужно да може да играе хоро вътре, все пак количката е за возене..Но това е мое мнение, де..

Като гледам и Стокето не е кой знае колко широко, но като пробвах Габ, той си се събира идеално вътре, а е на 7 години все пак  Crazy (аз обичам да си правя експерименти и ми беше любопитно дали на килограми ще го издържи. Той е 20 кила..) Тъй, де..да знам дали да правя рекламация или не  Mr. Green

Хоуповаа..Как количка от Бг, бре..та там са по-скъпи! Ама то пък верно, че без количка докато си там не можеш..Ама съм и аз  Embarassed За баща ти, знаеш..стискаме палци всички  Praynig

ѝе допълвам по-късно, че сега ще украсяваме елхата.. Мъжът ми вчера донесе страхотна, висока до тавана елха и днес имаме бойната задача да я украсим с Габ  Heart Eyes

# 114
Здравейте, мили мами!!! Аз пак по нощите се включвам, но пак ми беше натоварен деня  ooooh!
Първо искам да честитя на именниците вече отминалия празник! Да си носят с гордост и здраве именцето!!!   bouquet Честито и на месечинковците!!! Да са живи и здрави!!!   bouquet
Също искам да приветствам новата мама!!! Ели, здравей  Hug Много ще ми е приятно да пишеш в темичката и да споделяш какво се случва с малката сладурка Марги  Heart Eyes Предлагам ти също да пуснеш някоя снимчица да я видим и да й се порадваме и ние, че тази на подписа ти е мъничка!  Hug
Десинце, стискам палчета за майка ти - надявам се всичко да мине по вода, както и възстановяването!  Hug
Зазка, дано всичко с каката е наред и да се окаже нещо съвсем безобидно!  Hug
Марте, ти си страхотна майка,   bouquet просто няма как да опазим децата си от всичко! Аз мисля, че проблема не е възникнал само от екранчетата (моите очи много са ги пазили, но пак съм с очила). Дано се коригира все пак и моля те, не се обвинявай!!!!  Hug Hug Hug А относно бащите - ами такива и аз не мога да проумея за какво мислят! Ако нашия тати отиде на състезание за разсеяни хора, ще се върне без медал, просто защото ще го е забравил  #2gunfire
juji и аз все се чудя дали да не въведа тези плазмончета  newsm78 Струват ми се интересни. Ако вече си ги пробвала, сподели моля те! Само не знам как я качваш тази количка  #Crazy  Hug
ДесиШиша, честито ви кучешко зъбче!!! Все белички и здравички да са!  Hug
Джиджонка  Hug За винското не се притеснявай, те сами децата ще си го въведат и в по-големи количества  Joy
Хоупи, честита ви количка! А Фифо си е много готин
Спасдиди, моделката ще си е супер мадама, ще видиш! Брат ми беше страшен шишкавелко като бебе, а сега е такова гадже  Sunglasses  всяка го заглежда - не само момичетата, ами и майките  Laughing  Hug
Относно фонтанелата - като бяхме в болницата нали все й я пипаха, заради съмненията за минингит  ooooh! та казаха, че почти се затваряла вече, а било рано и да съм внимавала с vit D. Какво значи да внимавам - или го давам, или не  Naughty
А val  Joy искрено ме разсмя! Споко и аз съм правила подобни гафове  Hug
ljufis, главата му изобщо няма да е пълна с бръмбари  Naughty Не го обиждай Дани - много ще си е умно детето, затова му е голяма главицата!!!  Hug
Лусинка, дано му няма нищо на Венци  Praynig Praynig Praynig А защо имаш съмнения?
Изобщо, момичета, какви са признаците за рахит  newsm78
Дуденце, ние купихме подобна играчка (като азбуката, но пиано) еййййй голямо блъскане - точно както прави върху лаптопа ми  hahaha
Нели много ме накефи стихчето и много ме усмихна!   bouquet

Толкова от мен за тази вечер  Joy Ще се образовам още малко по висшата математика и ако те ми  се взриви някой интеграл в главата, може и да поспя тази нощ  hahaha

ПП. Ако някой съм пропуснала  Hug Hug Hug

# 115

Украсихме  Heart Eyes

Допълвам се сега..

За очилата- И Габ носи очила- далекоглед е. НОси ги само за четене, писане и пред компютър. Баща му също е далекоглед и също носи очила за същите дейности...

Шени, ти как разбра, че Алейна има проблем с очите?! Толкова е малка, какви признаци ти даде, че да я заведеш на очен?

За кучето, което обсъжадате- ако е едно на Фишър прайс, дето пее и казва разни неща като му натискаш корема, ухото, ръцете/краката- много е хубаво  Heart Eyes Габ го има това куче още отдавна и ни е в БГ. Тогава ги нямаше в БЪлгария и майка ми го е носила от тук, сега съм ги виждала в Джъмбо и то адаптирани на БГ език, което намирам за страхотно!

За Коледа Рафаел ще получи Walker на Фишър прайс, който става и като пиано, сгъва се и ще може да блъска по него, макар да имам пиано (истинско, синтезатор) и да го слагам понякога на земята да си свири и той умира от кеф, но това ще си е лично негово и няма да се притеснявам, че може да го оплюе и да спре да работи  Mr. Green или да го разбие под ударите си  Laughing

Габ ще получи Катер/яхта с дистанционно, понеже тук има доста изкуствени езера и какви ли не блата  Laughing, та ще има къде да си го кара. За Нова година сме обещали на Габ мобилен телефон и ще открием нова линия към семейния ни план.

Днес като се върна от училище и започна с изучаването на Адвентскалендара. Опипва го, върти го, разглежда го, няма търпение, но...всяка торбичка с изненада е съпроводена от задача, която трябва да реши, някъде са математически, някъде са да напише нещо на английски (на Български още не го бива, макар всяка събота да ходи на БГ училище), някъде няма нищо и си е чист бонус отварянето на такава торбичка  Wink

# 116
Нели, мен си ме пропуснала Simple Smile
19. Валентина Иванова (marley__)   Peace  Wink
Извинявай, резнала съм те без да искам  Embarassed

# 117
Добро утро, сладуранки  Hug
Първо да направя запис в новата тема и след това веднага бързам да се въведа в списъка за томболката  Grinning
Цитат
1.  kamariq
2.   didi_hris
3.   Бисквитката
4.   danaq_lv
5.   Лече - Буболече
6.   ...............................
7.   Dessince
8.   Katrina85
9.   Valya
10.  ljufis
11. jenajena
12. Цветелина
13. Nins86
14. mamaqni
15. juji
16. Zlatttka
17. menyanthe
18. Джей
19. (marley__)
20. Jira
21. Tedy
22. Хера
23. marieta_gn
24. *polita*
25 .zazka
26. Lussy
27. NickyTo
28. gabaritka
На две мами на им знам никовете, на тези на които съм ги объркала - ще ме извините  Laughing

Добре дошла на новата мама   bouquet
29. diana_valkova

Сега се връщам да чета назад и после се надявам пак да успея да се включа Simple Smile
Успешен ден

# 118
Добро утро!

Има ли мами,които са давали пюрета на OVKO?

# 119
  • Айтос/Бургас
 Hug
Честито на месечинковците!
   bouquet

Майчета,вие на какви прегледи сте водили бебоците досега? Днес ми дадоха една книжка за развитието на бебето и там пише,че 6 месеца се правят изследвания кръв и урина,проверяват се от педиатъра коремните органи с ехограф(моята педи няма в кабинета си),ходи се на невролог ако нещо има притеснително с развитието и втори преглед при офталмолог(аз и на първи не съм ходила...). newsm78

Бубе,пак не ме отрази по моя проблем( а уж ме попита за по- подробно обяснение). Sad

Общи условия

Активация на акаунт