МАЙ-ско бебе расте и хубавее и мама с него се гордее! - Тема 11

• 26 043
  • 718
  •   1
Отговори
# 120
Бубе страашно много ти завиждам за Адвентскалендара. Обожавам да майсторя разни подаръчета и нямам търпение за такова нещенце, ама ще трябва да поизчакам малкичко. Мислих даже да направя за ММ, ама като го знам какъв е, изобщо няма да оцени идеята и ще отвори всичко още първия ден, което съответно ще ми скапе настроението и затова реших да пропусна. Да не си създавам допълнителни главоболия. Но мисля още догодина да спретна един за Дани, пък ще мисля отсега какви могат да са изненадките за дете на година и половина. Все се надявам някой да не му въведе шоколада до тогава, че ще има #2gunfire
Желая на Габ и на останалите каки и батковци голямо забавление!!!

Вчера майка ми ми донесе картончета за картички, че аз няма как да ида да си купя. Имам другите материали, така че още довечера Даню кат заспи отварям работилничката, ми то не остана време.

ПП: Златка, аз на допълнителни прегледи ще водя Данчо само ако педи открие нещо подозрително. Имам и голямо доверие. За сега не се е налагало, освен проблема с повръщането. Но така и докато се вредим за преглед при детската гастроентероложка, благодарение на нашата педиатърка постигнахме голямо подобрение. Искренно се надявам да не се и налага занапред Praynig Praynig Praynig (въпреки че знам че болестите никого не подминават, но докато ги няма мисля положително)

# 121
  • София

Другото учудващо беше,че виждаш ли за 11 дни Венцулини е качил 300 гр.,което нали се сещате,че е невъзможно #Crazy Явно кантарите на всички са различни и сега ще имаме най-разнообразни мерки и теглилки.Но не сте чули най-веселото - смалили сме се с 3 санта,яко а? Joy
В общи линии нещата са доста относителни откъм кг. и см.,което ще рече,че най-правилно е да се мери и тегли от един лекар или пък да се отчитат разликите на различните кантари всеки за себе си Peace

Това за рахита май ще се окаже вярно донякъде и къде го пипнахме това,мамка му,идея си нямам.Като пустия Деавит го давам от 20-ия му ден,та до ден днешен Twisted Evil Явно си е предразположено детето и това е Thinking Продължаваме Вигантола по 3 капки на ден и се молим нещата да се разминат Praynig

Взех ново направление за кръвни и се надявам към 10-и някъде да сме здрави за да ги пусна и да видим там каква сме я сътворили.Дано нещата се окажат добри и поне този дерт да ми отпадне Praynig

Марте Hug(по много за теб и Криско)

Луска: За ръста: Joy hahaha-както е тръгнала работата очаквай до годинка да изчезне детето  Mr. Green
За рахита: Направила си всичко, което трябва, просто е предразположено детето явно!Не се тревожи- ще се оправи Венцулини, само го следи и давайте вит.Д както ви е предписан!
 Някой пита за ранни признаци на рахит: те се появяват обикн. около 3 месец и са от страна на нервната система: нервност, стряскане, безпокойство, изпотяване (и нощем и при кърмене), спане само на едната страна и съответно сплескване на главата в тази посока, въртене на главата...и после омекване на някои черепни кости, изоставане в затварянето на фонтанелата, понякога неправилно поникване на зъбите (в неправилен ред) или по-късно поникване. Е...аз като гледам ние повечето признаци си ги имаме, но това не означава непременно рахит! Има специялни изследвания, които се правят за категорично доказване на диагнозата..всичко друго са предположения!
Добре дошла на новата мама сред нас!  bouquet

# 122
  • До морето :)
Лава, аз давах Овко (картоф със спанак) и въобще не й хареса. Не знам за другите им пюрета

# 123
Добро утро,дами!!!
Първо да ви почерпя за моят Рожден Ден!Вече съм на цели 27  Laughing

Второ да честитя на вчерашните именници,че не ми остана време!Да са живи,здрави и много обичани!!!

# 124
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, СКЪПА ЕЛФИ! БЪДИ ЗДРАВА, БЪДИ ВСЕ ТАКА ВЕСЕЛ, ОТКРОВЕН ЧОВЕК! ВИНАГИ ПОЛОЖИТЕЛНО НАСТРОЕН КЪМ ВСИЧКИ И ВСИЧКО! БЪДИ ВСЕ ТАКА СТРАХОТНА ЖЕНА, ВСЕ ТАКА ПРЕКРАСНА МАЙКА И ОБИЧАНА И УВАЖАВАНА ЛЮБИМА!

Марте, тези признаци дето си ги изброила ние си ги имаме hahaha, някои пък имахме, но всичко е ок! Wink
Аааа щях да пиша по рано, не се притеснявай за късогледството, да може да е наистина от компютър или ТВ, а може и да не е... Не се обвинявай, ти си прекрасна майка! Винаги ти се възхищавам и много те прегръщам! Hug Peace

Люска, не се изпадай в паника мила, дори и да има рахит детето, давай си капчиците, гледкай си го и това е! Всичко ще мине и после ще успокояваш други мами: "ааа той и Венци имаше рахит"... както прави моята майка в момента, както и свекито... т.е. и аз и ММ сме карали рахит... Предполагам повечето от момичетата тук също са го карали  Peace Hug

welcome на Новата мама!   bouquet

# 125
Елфи ЧЕСТИТИ РОЖДЕН ДЕН!

# 126
Набързо:
Елфи, честит рожден ден!

# 127
Марте, благодаря ти, че ми отговори (аз бях попитала)!!!  Hug

Честита месечинка на Ники на SYMa! Да е жив и здрав и много да радва мама и тати!!!  baloni baloni baloni

Елфи, честит рожден ден! Пожелавам ти много усмивки и радости в живота! baloni bdbaloni baloni

# 128
Елфуниииииииииииии, Честит Рожден Ден! Бъди все така красива, чаровна и прекрасна майка на 3 съкровища!    bouquet  bouquet  bouquet

Лава, и аз съм давала пюрета на OVKO, но само плодови...... много са си хубави Simple Smile
Бубче, знам аз че ще подействам с мислите си за Ралфито и неговия добър сън, ще ви мисля по-често тогава Simple Smile))) А за тези адвентскалендари........ да не ти казвам и аз как искам да измайсторя, но за догодина ще го оставя, нои аз като джиджонка не знам какво ще измислям за толкова малко дете Simple Smile
Лусинда, нищо не разбирам от рахит аз, но виж щом са го карали хората и нищо си им няма, значи няма страшно

Днес правих опит да събера урина с тоз ми ти колектор - ми нищо не стана кво като има пишка  hahaha
Днес и аз смятам да закупя материали за моите коледни картички и довечера да отварям работилничката и аз Simple Smile))) Но първо ще трябва да изчистя днес, че може и да украся, ако не,събота и неделя.

Бубе, искам и аз елха до тавана пък  Crossing Arms
Но няма да ме огрее. Ще почакаме с елхата, че ние украсяваме жива елха в саксия (миналогодишната ми я нападна някаква буболечка и изсъхна, а беше изкарала 20см нови клонки Simple Smile ) Тази година ще има нова, но трябва да поизчакам, че с тези температури, няма да издържи дълго в нас.

# 129
Муши, Джиджи, две глави - повече идеи за календарчетата - изненада!  Mr. Green Heart Eyes Пък мене щото ме няма никак в тея неща с измислянето, ще "гледам" от вас  Hug Mr. Green Blush
А бе как ги правите тез картички бре, аз само украсявам белите пликове, да са по цветни  hahaha Joy Blush
Завид, завид, че ги умеете тез неща... на мене и в училище не ми се отдаваха и все карах мама и татко да творят  Mr. Green hahaha

Въпреки, чее поканите за сватбата аз и кумата ми ги правиха и станаха много джиджини и оригинални, ама добре че си имам кума-изобретателка, аз само сглобявах, лепях и прочие  Blush Mr. Green

п.п. Пожелайте си нещо! http://koleda.usmivka.com/
Мушии, пробва ли с гъделичкането?  hahaha Joy Mr. Green

# 130
Елфи, честит рожден ден! Бъди все така слънчева и позитивна! Дано децата и съпругът ти те дарят с цялата обич на света, ти го заслужаваш!

Здравейте и от мен. Аз за бързо. От 2 дни се опитвам да въведа нощен режим на Дани (отново) - катастрофа (отново). Сега съм _емотикон_за_вървящо_и_спящо_човече. Добре че времето поне е супер, та излизаме на голяяяма разходка (след обедния кеч с броколито естествено) eat eat (не видях емотикон с плюващо човече).

Lenaa, явно заради грешно стиснатите палчета на мъж ти сме се оправили толкова бързо. Имате голяма почерпка от мен Simple Smile

dessince, дано всичко с майка ти приключи бързо, успешно и безболезнено  Praynig Praynig. И отпусни малко юздите на брат ти - да види каква готина и либерална кака има  Simple Smile. Пък ти после ще можеш да разчиташ на един услужлив вуйчо Simple Smile

Бубе, как успявате да запасите елхата жива цял месец??? Аз засега ще сложа изкуствена, а към Коледа ще взема естествени клонки да ми замирише на бор Simple Smile

diana_valkova, cveti_8203, добавих ви към списъка в ФБ.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 11:53 от ljufis

# 131
Елфи честит рожден ден!  newsm59  Gift  party023

Пюрета на Овко и аз съм взимала но еднокомпонентни-царевица и броколи-яде ги,смесвам ги с друго разбира се.

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИТЕ НИ БЕБОЦИ!!!

# 132
  • София
Честито на месечинковците днес да живи и здрави! Hug
Елфииии-честито ти помъдряване!!Да си жива и здрава, винаги усмихната майка героиня на 3 деца-всички много да те радват и слушкат ( и мъжа ти също!) и да ти подарят чудесни подаръци!

Любимият ми цвят рози!
За ОВКО:Правят ги едни познати на познати- не са нещо особено, но потвърдиха, че няма вредности в тях и част от продуктите си ги произвеждат сами- днес за пръв път дадох картоф с морков- добре се прие! Peace
Десинце: Praynig за майка ти! Бързо оправяне!

# 133
  • на североизток
Елфи, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, щастие и любов! Весел празник с любимите ти хора! Hug

Честито и на порасващите днес дечица!

За ОВКО - Ния не ги хареса въобще.

МартеHug. Благодаря ти, че ме включи към томболата. Стискам палци за Криско! Дано израсте проблема. Вкъщи баткото сложи очила това лято и то сериозен диоптър астигматизъм Cry При нас е наследствено - и аз съм така. Той милият и алергиите ми е наследил.

За каката - не е нещо сериозно. Оказа се, че е сух ринит и сега пие едни хапчета та билкова основа и пръскаме спрей в нослето. Надявам се бързо да отшуми, че другата седмица имат тържество в ДГ.

Десинце, стискам палци за майка ти Hug

Луси, сигурна съм, че всичко ще отшуми. Марта го е обяснила страхотно. При нас навремето баткото беше така - потеше се, въртеше се неспокойно, фонтанелата му била мека, ала - бала. Бях се притеснила ужасно. С времето всичко отшумя и сега ела го виж - на 7 години е 32 кг. и 130 см. Голям мъж Heart Eyes. Сигурна съм, че с Венцулини всичко ще е наред - да го нацелуваш от нас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Стига толкова от мен! Да си бия камшика и да отиваме да вземем баткото от училище и след това каката от ДГ. То много деца, много нещо  Crazy

# 134
Елфи, честит рожден ден! Жива, здрава и все така прекрасна!!!
 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт