МАЙ-ско бебе расте и хубавее и мама с него се гордее! - Тема 11

• 25 904
  • 718
  •   1
Отговори
# 600
Използвам момента да се включа докато дребната си гризе решетките на леглото Crazy
Зази - радвам се, че сте по-добре. Hug
Мариета - честит ти компютър:) Да се включваш по-често. Simple Smile
Бубе - да се правя бързо Габчето Hug Аз редовно закусвам права с изстинал чай и бебе на хълбока, но тя прави "нямнямням" като ме види да дъвча, така че съм принудена и нея да храня Crazy
Деси, честит апартамент Grinning
Нелли и Марте, чудесни са ви идеите, ще изпратя снимки.
Люфисче - добре дошла:) Аз заминавам на 26.12 на СПА-то, ама да видим дотогава колко вода ще изтече Sunglasses
Нанди - щоленът си почива омотан в кърпи и торбички, но като го отворя ще кача снимка. А е толкова голям, понеже реших че вместо да си играя да пека два малки ще изпека един голям...Еми излезе ми през носа ooooh!
И по темата за нови - стари се включвам за последен път - Естествено, че който иска да споделя е добре дошъл, никой никого не гони, никой никого не насмита. Всички сме били  "нови" един момент.
Но има момичета, които са се представили само веднъж и повече не са се вяснали и именно към тях беше насочено недоуменито. Има и едно момиче, което във Фейсбук ни нарече помия и сега пак пише в темата ни.
Виола, не видях някой да те иронизира или гони, ното пък да те насмита. Аз казах, че не разбирам чувството ти за хумор, но не съм и длъжна да го правя, нали? Бубето е едно от момичетата, което помага най-много на другите и по време на бременността и сега. Не съм я виждала, но я имам за близка, а синът и ми е слабост. Естествено, че ако някой я нападне ще я защитя. Бих се застъпила и за другите момичета, които смея да кажа, за толкова време съм опознала в известна степен.Това не ни прави стадо, поне не в моите очи.
Хайде достатъчно, че ми омръзна да се обяснявам като ученичка ooooh!
И понеже вече кърмя и пиша с една ръка, усмихнат и позитивен ден на всички Hug

# 601
Гери, Мариетке   bouquet Hug Heart Eyes

# 602
ДУ
Ей, докато ви изчета и ми прималя  ooooh! Ние от 2 дни сме страшно криви. То не е рев, сръдни. Не иска да яде, абе с 2 думи кошмар. През ноща се будим през час и половина, а тази нощ реши че в 4 се е наспала и до 5 и 30 се носихме на ръце, защото така иска детето. Тия зъби ще ни уморят. Ако скоро не и излезнат на мен ще ми излезнат още един ред  Laughing
Мами, имам едно въпросче:
Как спят вашите деца? имам в предвид как ги обличате. Герганка спи с боди с къс ръкав, пижамка и чорапки. Чудя се дали не са ни излишни чорапките и затова. Температурата в стаята вечер като си лягаме е 24-25 градуса (а някой път и повече, защото свекито като зареди парното и не се живее ама...) но сутрин става 20-21. Та се чудя дали не я обличам много.
Щях да пиша още нещо, ама акъла ми е изветрял вече  smile3511
Като се сетя тогава. Айде козлето се събуди. До скоро.

# 603
Мери Лу, чорапите никак не са излишни, ако не спи с чувал! Поне до годинката детето ми ще спи с чорапки, когато е с пижама, то аз спя, та камо ли то  Rolling Eyes Crazy
Имаме два начина на спане!
Еди спи с боди дълъг ръкав (това ни е бельото - перманентно) и с чувал с ръкави, тогава  е БЕЗ чорапи! Без завивки! Peace
А когато е с пижама (налага се все пак чувала да се изпере  Mr. Green), спи с бодито и пижамка и С чорапи! Тогава слагам лека олекотена завивка!  Peace
Температурата, когато си лягаме е съответно 24 някъде, щото съм затоплила за след баня.. но намалявам климатика на 20 градуса и през нощта съответно е толкова! Peace

# 604
Mary Lu много зависи на каква температура горе-долу сте свикнали. Криси не обича да му е топло. Сега спинка с пижамка с дълго ръкавче и бос като в стята му е около 21-22 градуса. Завива се само с олекотено юрганче. През деня спинка и на по-хладничко, но през нощта много се отвива и затова поддържаме температурата в тези граници.
През ноща се будим през час и половина, а тази нощ реши че в 4 се е наспала и до 5 и 30 се носихме на ръце, защото така иска детето. Тия зъби ще ни уморят. Ако скоро не и излезнат на мен ще ми излезнат още един ред  Laughing

дано скоро да си имате бели зъбки като гъбки!

# 605
  • Стара Загора
Баси...а за сватята...дръжки Mr. Green Ай честита беля и от мен за снахата....да и излезе беса докато ни я отглеждате, че после у нас да е кротичка Mr. Green
АБе не ви ли писна бе Twisted Evil баси и ощипаните моми, баси и мрънкането. Хич не ми дреме кой ме харесва и кой не...ама хич.

И по темата за нови - стари се включвам за последен път - Естествено, че който иска да споделя е добре дошъл, никой никого не гони, никой никого не насмита. Всички сме били  "нови" един момент.
Но има момичета, които са се представили само веднъж и повече не са се вяснали и именно към тях беше насочено недоуменито. Има и едно момиче, което във Фейсбук ни нарече помия и сега пак пише в темата ни.
 Бих се застъпила и за другите момичета, които смея да кажа, за толкова време съм опознала в известна степен.Това не ни прави стадо, поне не в моите очи.
Това го копирам щото ме мързи да....пиша същото Mr. Green
Неможе да влезеш с рогата и да те посрешнат с питка и мед. Или като добра позната дето всеки ден си споделяш....макар и виртуално Twisted Evil
Виола, Виола...мъко моя дет се вика Mr. Green Сама си се навиваш и мърмориш Mr. Green
Зазка за се оправяте, че страшно...ние сме така в нашата къща Hug
Десенце честита ви нова къща! Hug
Люфис завид, завид Twisted Evil хич неблагородно Mr. Green Иначе и аз съм от....твоята порода с Мариетка Heart Eyes
Нанди  Hug
Оливер предполагам ме знаеш от Зачатие....щото другаде май не пиша...или непомня...все тая Mr. Green Hug но и аз мисля, че за варива и рано...но все пак ти си знеш.
ГериСян..да си идва мъжо ти, че трябва да крием нашите Mr. Green Hug Относно ЕДи...нормално е да има предпочитание....наш Боример Mr. Green яде пък мосно основно и то заешко...ушите му пукат...чак в масата Mr. Green
ИДеята на МАрта и Нели я преведствам с две ръце и два крака...и даже пратих вече снимков мАтрЯл Crazy
Облекло за сън - Борис спи със боди с къс ръкав и плътна нощница. Завит с олекотена завивка...В стаята као си лягаме е около 20 градус..после пада на около 17-18градуса.

# 606
  • Варна

Бих се застъпила и за другите момичета, които смея да кажа, за толкова време съм опознала в известна степен.Това не ни прави стадо, поне не в моите очи.
Това го копирам щото ме мързи да....пиша същото Mr. Green
Неможе да влезеш с рогата и да те посрешнат с питка и мед. Или като добра позната дето всеки ден си споделяш....макар и виртуално Twisted Evil
Виола, Виола...мъко моя дет се вика Mr. Green Сама си се навиваш и мърмориш Mr. Green

Айде и аз да "коп-на" едно постче от мързел Mr. Green.

Виола, добре дошла! Виждам, че се опитваш да оригиналничиш, но да ти кажа - не ти се получава, недей да търсиш ирония там дето я няма. Щом имаш желание да пишеш си добре дошла да споделяш радостите и тревогите около децата ни! Никой никого не гони тук и никого не сме нарекли "навлек". Вече се обясни неколкократно защо не посрещаме новите с широко отворени обятия, няма да повтарям, стига сте търсили под вола теле Twisted Evil и стига сте се оправдавали всички кой защо не пише и откога пише.

За спането - Валентин спи с пижамка /от тези целите, дето са с ританки/, без чорапи, без боди под нея, и със спално чувалче без ръкави. Температурата в спалнята я поддържаме около 20 градуса, само преди баня затоплям до към 22-23, но после намалявам печката.

Тук май не съм поствала снимки от фотосесийката, която правихме скоро на Валентин:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1636/885555328130015106213237 … j6ZTRIOYcsGjW.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1956/528846241482398853132376 … RdhPUrdOtgF2e.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1604/198197675357761311913237 … LuqM8JEqVlRqH.JPG
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2974/203520250518235654111323 … 2Lu4n3MfmMgqX.JPG

# 607
Филип спи с цяло боди с дълги ръкави и крачоли , но с боси крака, които майка му яде до като той спи!  bowuu

п.п. аре бе, не ви ли писна с тия тъпи дразги, чак на мене  вече не ми е интересно, а съм видна сеирджийка!  Popcorn

# 608
Мммм така да кажа аз сега тука нещо...хихихи.........:темата скоро свършва,та затова предлагам в новата повече да не се вижда и един пост в които да има ''хапещи реплики''кой какво ама как и кога(дори и да усетите нещо въздържайте се различни хора  характери бъдете толерантни)....пише кой каквото  му е за споделяне или питане,ако е добре разбраН и има желаещи да му отговорят супер  и така...нека си върнем готината обстановка когато всички бяхме нови и беше приятно да се влезе сподели, прочете...може да ме упрекнете,че не пиша от маса време,а сега се появявам с такава молба,ноооооооо коледа наближава ......  Имаме прекрасни децаааа и семейства здрави сме нека не се товарим излишно... Hug
нека предстоящите празници стоплят сърцата ни!!!

# 609
Е, немога да го разбера това натрупано напрежение.Защо, трябва някой да се включи и да определи на къде ще задуха вятъра? Защо трябва да се появят най-устатите да яхнат метлата и да изметат навлеците? Интересно на тях това харесва ли им? Не разбирам защо новите са нежелани? Докога стадния принцип ще е така характерен по нашите ширини, все чакаме да дойде някой да ни поведе.Аз не съм така.За щастие има и други, но за съжаление сме малцинство.
Опитвам се да възпитавам в децата си качества като толерантност, добронамереност и милосърдие.Омръзна ми да гледам и слушам за жестокост, неправилна себеоценка и арогантност при младото поколение.Аз съм жена на 37, с 15 годишен брак, 3 деца и добро социално положение.Някак си не подхожда да ме иронизирате.Подходих с чувство за хумор, защото според мен спора който се вихри е за в детската градина.
Реших да пиша, защото има новости в захранването искам да си сверя часовника.Децата ми са болни, за съжаление част от вашите също, просто исках да изкоментирам вашия и моя начин на лечение.Това престъпно ли е или е обидно?  Тук пишете 20 мами, мислите ли ,че всичко знаете?На балкона сигурно има много други с полезна информация.Или пък с проблеми.Бъдете толерантни.
        След конско моите ме питат "Свърши ли"? - Свърших.
                          Лека нощ

Това конско ли беше??  newsm78
Извинявай, че  те питам, но как научи за тази тема? И до сега защо не си се включвала?
Видя , че се вихри спор и реши да се намесиш ли?
Единствената ирония тук беше чувството ти за хумор. Как така си се регистрирала  скоро пък познаваш Буба и Елфи?
Новостите в захранването не ги ли обсъждате с вашия лекар?Аз лично се допитвам до него и чета статии в нета.  Едва ли разчиташ , че точно тук ще получиш нужната информация.  Wink
Желая  бързо оздравяване на теб и децата ти  Peace

Сигурно е научила за темата от Google или от един сайт ...как му беше името ..bg mama  newsm78
Сигурно до сега не се е включвала,защото е имала нещо по-интересно и приятно за ПРАВЕНЕ
А трябва ли задължително да се е включвала преди това за да го направи днес или утре или след година?
Ей хора това е публично достъпна тема и всеки с рег в сайта може да се включва - това е положението - искате или не - така стоят нещата  newsm03
Определено сте груби към Виолаола и това се вижда,тя също го е усетила.Хумора и е чудесен и лесен за разбиране,проблема е друг  Mr. Green проблема е ВАШ

Цитат

Виж сега то никой не е длъжен да пише по темата,то това се прави по желание  Wink
Дефакто днеска ми се пише ...после пък ми се пише след 2 месеца.

Във ФБ не съм нарекла вас помия,а това което заварих,бях без комп за един месец някъде....преди няколко дни влизам във ФБ групата и заварвам постове от рода на Който не лайкне това лети ...еееее??? това за какво говори??Ха?

# 610
Благодаря ви, момичета - Шени, juji2704, danaq_lv, nandi, ljufis, marietta_g! И много ме зарадвахте и с комплиментите за новия ми аватар. Blush Simple Smile Heart Eyes Heart Eyes

nandi, голия Нико с шапо го има във фейсбук групата...там го изтипосах.Simple Smile

Борис на Myst е прекрасен!
Десинце, и Павел е страхотен, а и на Жужи съкровищата са един път.

Сега ди ви почерпя за здравето на 7-месечния Нико и да ставам, че Рая иска "муми" и ще ходим до магазина... Wink

# 611
Добре де, спирам да мрънкам Twisted Evil
Зачетох се последните 2-3 седмици, защото имам чуденки относно храненето.Разбира се, че имам педиатър.Същия от преди 15 години, но с малко по-нови виждания.И двете ми деца са отгледани по старата схема:месец2-сок, 3-зел.пюре,4-месно,5-каша,6-попара.Резултата е едно пълно и едно много слабо дете, кото пълното е по злоядо.Сега се захранихме в 5 месец,вече" ядем"всичко без попара.Проблема е,че нищо не яде с охота, а каши направо отказва.Назландисва се и на млякото.А той е на АМ, което явно не дава всичко необходимо на организма както кърмата.Попарата и кашата са високоенергийни храни, като кашите са обогатени и витамини, желязо и др.Та се чудя за попарата, според някой от вас е рано, чета за сирене и масло към 9,10месец, че ще давате.За глутена не е ли късно?Четох,че оптималните масеци за въвеждане са 7,8. Риска от цьолиакия бил еднакъв и при ранно и при късно въвеждане.Вие какво мислите? И ако някой едавал попара с какво я подслажда/сигурна съм,че иначе няма да яде/преди слагах захар ама сега?Аз кафето си го подслаждам с сироп от агаве, но дали става за дете.Нищо не намерих в интернет, а в магазина от където го купих ми казаха да питам в БГ МАМА Rolling Eyes
Абе едно време като нищо не знаехме беше по лесно/ама явно вредно/.

За спането преди спяхме на климатик/инвертор/, той не изключва почти,духа нон стоп и много изсушава въздуха.Купих малък маслен радиатор, пускам го вечер и слагам купичка с вода.Температурата е около21-22С. Спи с боди, задължително чорапки и една ватирана нощница, почти постоянно отвит.Нетърпи чувал.

# 612
Сана, благодаря ти, но нямам нужда от адвокат.Ще ме сметнеш за груба, но аз се разграничавам от подобен род изказвания. За мен е важно да се запази добрия тон,винаги при всякакви ситуации.
  Абе,защо така сложно стана newsm78

# 613
  • Сливен
Мммм така да кажа аз сега тука нещо...хихихи.........:темата скоро свършва,та затова предлагам в новата повече да не се вижда и един пост в които да има ''хапещи реплики''кой какво ама как и кога(дори и да усетите нещо въздържайте се различни хора  характери бъдете толерантни)....пише кой каквото  му е за споделяне или питане,ако е добре разбраН и има желаещи да му отговорят супер  и така...нека си върнем готината обстановка когато всички бяхме нови и беше приятно да се влезе сподели, прочете...може да ме упрекнете,че не пиша от маса време,а сега се появявам с такава молба,ноооооооо коледа наближава ......  Имаме прекрасни децаааа и семейства здрави сме нека не се товарим излишно... Hug
нека предстоящите празници стоплят сърцата ни!!!

Simple Smile  Peace  Hug

# 614
...ето какво стана - всяка майка, която реши да се включи в темата започва поста си с думите - „Здравейте, помните ли ме?...Аз не съм нова!“, или „...не съм нова, просто нямах време да пиша...“. И то не за друго, а защото всички нововключили се в темата са наречени „навлеци“! Защо??? Това, което ни събира във „вашата“ тема не е нищо друго освен децата - това, че на някой му е покарало зъбче, или от днес е започнал да седи сам... Защо всяка майка на МАЙско бебче да не сподели радостите, тревогите и притесненията на своето дете? Може пък да е полезна за ТЕБ! Щом не искате да се включват още мами във вашата тема, направете си поименна тема!
Желая на всички хубав ден!

202uu  202uu  202uu

Сана, благодаря ти, но нямам нужда от адвокат.

Извинявай,обърках се - тук всеки има адвокат  Mr. Green или 2-3
(това в кръга на шегата)

Към останалите форумки - иска ми се добрия тон и полезността на темите в бг мама да са постоянни.
Тук ни обединява това,че сме жени-майки,а не това кой колко често пише.
Сайта ми е полезен дали за рецепти,маски за коси или за пюрето на малката.
И да,повече обичам да чета,отколкото да пиша - четенето е неангажиращо,мога да си чета страничка - 2 цял ден докато върша други неща.
Писането налага да следя темата и ограничава останалите ми задължения както и вниманието ми за детето или за мен си просто...

Общи условия

Активация на акаунт