В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 616
  • 716
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро !
Жанинче, ти къде си на ФМ ? Аз на 19 съм сутринта при Илиева, следобяд при МАРКОВ.
Мег, да знаеш , че нищо случайно няма. Просто месец май е вашият месец. Мойте момичета са родени на 7 и 17 май, сега чакаме пак май.  Laughing

# 436
  • София
Добро утро!
Вече съм си в нас!
Амниоцентезата мина безболезнено. Лежах една вечер в МД и съм си в нас.
Не беше лошо да си полежа в болницата. Лекари, санитарки...., абе всички на които попаднах бяха мили и с добро отношение към пациента.
Самата процедура трае максисум 3-4 минутки, не боли, но усещането е малко неприятно.
После пускат една система с магнезий, бият ти една инжекция нош-па и това е! Лежането е ясно:))))) Сега чакам резултата след 1 седмица.

GeryD, заради контракциите преди амниото само си лежах в леглото и не стигнах до 8-ма стая. Надявам се и ти да си добре! Много миличко ми стана,когато прочетох в предните страници, че ме мислиш. Прегръдки !

# 437
добро утро!!!
и аз съм в отбора на ранобудните тази сутрин, но по неволя. дежурна съм в офиса и съблюдавам общия работен процес, пък и имам малко задачки за отхвърляне.
kari мила, стискам палци всичко да е наред!!  Hug
Meg0407 добе дошла при нас!
krasichka закуската е много апетитна! аз с моите овесени ядки, дето ги паса всяка сутрин все едно нищо не съм яла! Laughing
Гери какво стана с теб прибра ли се вече?

# 438
  • Sofia
MimiMateeva, аз ще ходя на фетална във Фемина Peace

Момичета,последно има ли среща за днес или я оставяме за по-нататък Rolling Eyes

# 439
  • Точно където трябва
Добър ден и от мен!  Simple Smile Пропуснах навреме да честитя на рождениците и техните близки, но бързо се поправям. Alex83, jalto_pate, да са ви живи и здрави рожденниците и вие покрай тях. Много късмет и любов ви пожелавам! Ще си отрежа от тортите, че не мога да устоя.

krasichka, страхотна е закуската, съвсем ще се отопчим Simple Smile ако продължаваме така. Благодаря!
Аз не съм качила много-2-3 кг. от началото...или поне си мисля, че не е много. Simple Smile Мерих си едни летни дрешки - ами в краката ми са свободни, само отпред не ги закопчавам, но това е нормално. Иначе все си мисля, че видимо нямам корем. Или поне не е толкова забележим. Наработата още не са ме разконспирирали, освен шефката и една колежка, които знаят.
Купих си 2 бременни панталона и смятам да карам с тях, хич не ми се купуват такива дрехи за мен.
Засега съм спряла да разглеждам бебешки неща. Искам да мине амниото, всичко да е наред Praynig и тогава.
kari, кажи по-подробно, ако искаш и на лични, как протече при теб, беше ли се изследвала предварително или ако си се там, бързо ли стана, кой ти направи процедурата, после, като казват почивка, колко време имат предвид.
Моята работа не е свързана с тежък труд, по цял ден седя пред компютъра, но пътуването до там и обратно ми е доста. И понякога така дрънкат тия автобуси, че... Sad
 Реших да я правя, т.е. не съм се колебала, само ме е страх да не се случи нещо от самата процедура. Като говорих с доктора, споделих му тези си страхове и той каза, че не е имал такъв случай /с негови пациентки/ и това много ме успокои. Аз в понеделник съм на ЖК, ще си искам направление от док., също и да ми даде направление за изследванията, ще ги направя във втортик сутринта и ако излезнат до сряда в четвъртък смятам да съм в Майчин дом. Да минава и тоя зор, че да се успокоя малко. А, какво точно си носиш за болницата?
Стана дълго, простете!
Хубав ден на всички мами - бъдещи и настоящо-бъдещи!

# 440
Моят син като разбра,че ще има братче и се развикаYES YES супер и аз исках братче   Heart Eyes сега ми целува корема,и му казва ''да слушаш мама,че аз хич не я слушам'' Laughing
З.Иванова и нашия батко реагира точно по също начин.  Laughing вчера го чувам как си говори, щото той има навика да си разсъждава сам на глас без никой да го е питал, "аз съм момче, татко е момче, ще си имаме бебе момче, ще си направя мъжка банда, а мама ще остане сама момиче..." hahaha как ще уравновесявам силите незнам   Rolling Eyes Grinning
elliee късмет!  Hug сигурна съм,  че няма нищо страшно, добре си решила, и ти да се поуспокоиш.

# 441
elliee радвам се,че се разписа Hugще стискаме палци всичко да мине леко,и да сте добре с бебчо Hug
kari и за теб стискам палчета да са ти добри резултатите Hug
Meg0407 добре дошла Hugще се получи интересно,ако и бебето се роди на 28.05 Crazy
mylene много са сладки Heart Eyes,аз като му казах,че исках момиченце и ме успокои,че следващото може да е момиченце ooooh!Но живот и здраве не планираме трето,важното е да са живи и здрави,а пък пола няма значение Peace

# 442
Долбро утро, момичета много ви благодаря за хубавите пожелания за моето малко момченце   bouquet  bouquet  bouquet
jalto_pate, да ти е жив и здрав и твоя рожденник   bouquet
kari, радвам се че всичко е минало добре, сигурна съм, че всичко ще бъде наред  Hug
Добре дошла Meg0407  Hug
Хубав уикенд!

# 443
  • София
Благодаря за подкрепата, милички

elliee, отговарям ти веднага :

Правих си ранният БХС и резултата беше на границата, затова решихме да направя и втория. Резултата от него беше : интегриран риск 1:330, което е под нормата.
После гинеколожката ми ме прати с резултата в МД на 14 тия етаж. Там разговарях с дежурната лекарка. Разпитва ме подробно и попълвах разни готови бланки. Отговори на всичките ми въпроси. Записа ми ден за влизане в болницата и си тръгнах.
За болницата ти трябва пълна кръвна картина, урина, ВАСЕРМАН/това е важно/, кръвна група, съсирване на кръвта, направление №7 и лична карта.
Първо се отива но 2-рият етаж на ниската част на Регистратура, после в 209 кабинет/той е на 2 метра от регистратура. От там се отива на 14 тия етаж да си вземеш епруветките за амниоцентезата и най-накрая слизаш на 5 тия етаж, където аз лежах:)))))
Не съм си плащала за избор на лекар. Мен ме прие д-р Цанкова, изглежда малко разсеяна, но е много внимателна и си разбира от работата. Имаше момичета, които си бяха платили, за да им прави тя амниото. По време на процедурата/  тя трае не-повече от 3-4 мин./ лекарката си говори с мен и гледа на ехограф бебчето.... и това е! После от теб се иска да си почиваш. Пускат ти система с магнезий, бият ти една инжекция нош-па..... Нищо страшно и болезнено.
Болницата е чиста и след ремонт. Компанията ми беше приятна - имах късмет с момичетата в стаята:))))
Стискам палци! Зная, че всичко ще мине неусетно и ще бъде наред!

# 444
Здравейте, дами Simple Smile

И аз днес го карам работно, само дето си свърших работата и са ще си клатя краката още 3 часа...

Да ви питам друг някой има ли проблеми със стомаха? От месец насам през няколко дни ме хваща невероятна диария и ме боли стомаха. Ама една такава болка дето изведнъж те заболява супер силно за няколко секунди и после те отпуска...не знам кво да ям вече и от кво може да ми се получава това. В петък съм на преглед, ще и обясна пак кви са ми проблемите и освен да ме праща на лекар...
А възможно ли е да са киселини?

# 445
 Jia_m, имах подобен проблем /с диария/ преди около месец. Оправих се със смекта, оризова вода и накрая пих прахчета против обезводняване.   Peace

# 446
Здравейте момичета!
Дрина, много ти благодаря за рецептите! Ще се пробвам с това с ореховите черупки.  Hug
Ели, моля се всичко да мине наред и после да ни пишеш успокоена  Praynig
Кари, много се радвам, че усещанията ти са положителни! Живи и здрави да сте с бебчо и повече да не се налагат никакви такива интервенции.   bouquet
Мег, добре дошла! Явно май е твоят месец, а и името ти с М започва, много съвпадения! Сигурна съм, че не са случайни! Лека бременност и успешен финал!
Красичка, закуската е страхотна!!!  Peace

Нещо Суити ми се губи?  Thinking Дано всичко е наред!  Praynig

# 447
  • София
Кари, радвам се, че всичко е минало при теб! Вярвам ,че резултатите ще са добри!

Ели, стискам палци и за теб и се радвам, че си взела решението да си направиш амниоцентезата! Сигурна съм, че всичко ще е наред!

Добре дошла на Мег!

За килограмите по време на бременност на мен даже не ми се говори. Първия път от 49кг стигнах до 80кг две седмици преди термин и отказах повече да се меря. След това за около 4 месеца стигнах до около 57-58кг. Сега започвам от много 70кг и просто не ми се мисли как ще спра. Трябва да си направя тест за инсулинова резистентност, а пия и хапчета за щитовидната жлеза и се надявам те да контролират малко качването на килограмите. За сега си влизам във всички дрехи и само на корема не мога да закопчавам панталоните. Надявам се да не кача пак 30кг, защото този път свалянето ще е  ooooh!

Лек съботен ден момичета! Аз съм на работа и ще почивам по-късно!  bouquet

# 448
Jia_m, имах подобен проблем /с диария/ преди около месец. Оправих се със смекта, оризова вода и накрая пих прахчета против обезводняване.   Peace

И аз смекта пия (макар че от малка го ненавиждам, вес пак се прежалих) и въпреки всичко ме повтаря. Не че и аз много стриктно спазвам диетата от препечени филийки, картофи и ориз, но просто повече от 2 дин на тая храна не мога! Не знам, винаги съм имала супер здрав стомах и най-много 1-2 пъти в годината да ми се случеше преди...а сега всяка седмица!  Cry

# 449
Jia_m, опитай и с оризова вода - много ми помогна. Докато не я включих нямаше промяна. И пий повече вода - на често и по малко, за да не се обезводниш. И пиши как си.

Общи условия

Активация на акаунт