В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 615
  • 716
  •   1
Отговори
# 420
Алекс,Жълто пате,честити ви рожденници...да са ви живи и здрави и да ви служат много smile3525

# 421
Момичета, искам да ви питам сред вас има ли и други на които резус фактора е отрицателен , а на таткото положителен. Знам, че може да е доста опасно за бебето , някой правил ли си е такива изследвания за антитела и някой знае ли къде във Варна се правят?
да, на мен. явно с теб имаме доста общи неща  Wink моя син се роди с положителна група, което пък е още по-голям риск, затова трябваше да ми сложат инжекция АнтиДгамаглобулин. сега ме следят внимателно дали образувам антитела, другия месец пак ще давам кръв. това изследване се полага от ЗК, не е платено! това в случай, че се опитат да те лъжат, мен едно време ме мотаеха много и малко лаборатории ги правеха. за съжаление незнам във Варна къде ги правят, тук в лаборатории Цибалаб си ги пускам. но инжекцията след раждане или дори аборт е задължителна, заради следващи бременности! сега незнам какво бият, трябва да се поинтересувам по-подробно, че АнтиД по едно време изчезна. по принцип при първо раждане не е толкова опасно, има риск за второ и трето, защото организма образува антителата по време на раждането, когато се смесват кръвната група на майката и бебето. помоли наблюдаващия те лекар да ти пусне талон за антитела и си ги следи,  учудвам се че досега не са ти правили вече. още в първия триместър се пускат първоначално. ако се следиш на частно, просто провери кои лаборатории ги правят и ги пусни не отлагай.
Жълто пате честит ти рожденик жив и здрав!!! да те обича, да те глези много и да те слуша!!!!!

# 422
  • varna
Късно си пуснах изследването за кръвна група, затова изтървах първия триместър, но ми е първа бременност и се надявам да няма сериозни проблеми.
Mylene, случайно да знаеш в кои месеци се прави въпросното изследване и има ли някаква превантивна профилактика, която да гарантира , че тези антитела няма да се появят?

# 423
sssil писах ти на лични. Peace

# 424
  • varna
благодаря!

# 425
Alex83 да ти е жив и здрав рожденика, да расте и много да ви радва!!!!  bouquet страхотна тортичка   Yum
Верчетооо браво за хубавите новини. и аз днес бях на ЖК, пуснахме сърчицето на бебо и вече се чува ясно  Grinning кръвно ок, размери на матка ок, само кг не са ок ......качила съм малко този път....ох тези кг, направо се изприщвам като се качвам на кантара, но с това седене вкъщи и  вкусните глезотийки на мама, не можах да се сдържам  Blush тя днес ще идва пак да гледа малкия утре, освен да й забраня да готви  hahaha  но живи и здрави да сме само,  това да ми е проблема, миналия път ги свалих бързо. пък и май бях качила повече по това време на бременността.
Сега разбрах, че Св. Анна е покровителка на бременните жени, така че Честит ни празник!!!! и на всички именници честито!

mylene колко килограма си качила, аз съм + 8кг.....ужассс...  Shocked уж се ограничавам последно време....силно се надявам до края на бременността да кача само още 5кг. Мисля да ям само плодове, зеленчуци, млека и по леки неща...Аз от октомври съм си в къщи и много се обездвижих....забременях 58кг.   Embarassed спрях витамините, защото и те ме напомпаха допълнително...притеснявам се не толкова  как ще изглеждам, а за това как ще раждам. И Бебчо  се развива по-голям, а док ми каза че трябва на всяка цена да родя нормално и многото килограми ще ми пречат...имам операция /десния ми яйчник е отстранен/и имам много сраствания, и каза че секцио ще е трудно....само ми се карат, че съм качила много.....не знам какво да правя.. Cry

# 426
BEATRISSE  не се притеснявай чак толкова, не мисля че килограмите ще ти пречат на раждането. аз с първата бременност качих около 17 кг, като наддавах първите месеци повече отколкото в последните, което е обратно на всякаква логика. сега съм качила 1,500 кг от началото на миналия месец, но аз едва ли не искам да не качвам въобще  Mr. Green  защото пък на предната консултация не бях наддала изобщо. незнам общо колко съм качила, защото изобщо нямам представа колко тежах преди да забременея, сега само гадая, но това което виждам в огледалото въобще не ме удовлетворява Naughty. лекарката ми каза днес, че изобщо не ми личало, че съм  си въобразявала, но аз си имам стрес от първата бременност, щото тогава и на мен се караха че качвам по повече, особено в началото. затова сега съм се вманиачила малко  Mr. Green  да сме здрави само, това е важно и да хапваме повече полезни неща. аз съм на мнение че не трябва да се пазят строги ограничения и диети, всичко умерено.

# 427
mylene Благодаря ти много Hug
остават ми още 4 месеца...дано да не кача повече от 5-6кг.

# 428
Alex83 да ти е живо и здраво момчето,щастливо детство му желая newsm59
Моят син като разбра,че ще има братче и се развикаYES YES супер и аз исках братче   Heart Eyes сега ми целува корема,и му казва ''да слушаш мама,че аз хич не я слушам'' Laughing
Килограмите и на мен са ми болна тема,с първата бременност качих 21кг Embarassed Embarassed EmbarassedПървите 3м нищо не бях качила и после по 3-4кг на месец.И сега пак на там вървят нещата,в началото нищо не бях качила и сега за 2 седмици 2кг Sad,ама просто не ме бива в пазенето на диети Rolling Eyes,най-ме плаши това,че от януари съм си вкъщи и в тоя студ ще е яко обездвижване,и плюсскане от скука CrazyПроблема е,че сега почвам от доста повече килограми и това допълнително ме психира Rolling Eyes

# 429
  • София - Младост 1А
Привет момичета,

Днес цял ден по разни задачки ходихме. Малко на пазар – да купим на малкия мечтания подарък от Дядо Коледа, после по къщата разни неща и той деня замина. Съпружеството чисти отпуска и всеки петък си е вкъщи. Та използвам да посвършим някои изостанали задачки.

Alex83 да ги е жив и здрав Дени! Много радост да ви носи и да се гордеете с него!   bouquet

jalto_pate честит рожденник и на теб! Да е здрав и на ръце да те носи!   bouquet

Беки_Б с малко закъснение, ето няколко рецепти, които съм събрала и тествала на малкия.

Сироп 1
Нарязва се една глава кромид лук и се вари за около 15-20 минути, изцежда се лука през марля, махат се корите и към сока се добавят 3-4 супени лъжици мед. Взима се по 1 супена лъжица на всеки час.

Сироп 2
В бебешко бурканче се сипват равни части зехтин и мастика. Раздрусва се и след хранене  се взима по 1 с.л. Ако Кашлицата е на пристъпи, може да се пие по още 1-2 мъжици през деня или преди лягане. С това майка ми ме лекува от дете. И до ден днешен само този „сироп” ми помага.

Чай за кашлица
Два- три ореха се чупят и се варят с черупките 5- 6 минути в 400 мл. вода. Сваля се от котлона, добавят се 1 чаена лъж. босилек и 1 чаена лъж. индрише. Още 10 минути запарка. Подслажда се с небет шекер или мед.

КРОМИД ЛУК (настърган) и мед в отношение 1 : 2. Взема се 5 - 10 пъти дневно по 1 чаена лъж. при суха кашлица.

ЧЕРНА РЯПА- издълбава се пълни се с пудра захар и след няколко часа се образува сок- пие се, пак се зарежда и т.н.

Opelcorsa и аз имам проблем с венците и малко ми кървят. Ползвам Лакалуд и вода Елудрил и спасявам положението. За калция знам, че не е много хубаво да се взима допълнително, ако нямаш нужда. Аз прясно мляко не пия, но на масата без сирене не сядам. Хапвам кисело мляко, правя си айран и така.

Sssil трябва да ти направят няколко пъти изследване за анти тела. При първа бременност няма никакъв проблем. След раждане до 72 часа се прави изследване на кръвта на майката и бебето. Ако са с различни резус фактори се бие антиД-гамаглобулин,за да може при следваща бременност майката отново да не образува антитела.  Бъди спокойна, всичко ще е наред!

BEATRISSE не се притеснявай толкова за килограмите. Да, не е хубаво да са много, но всичко зависи и до ген и до структура. Аз миналия път качих 30 килограма. Имах проблеми и килограмите си вървяха. Родих нормално, без никакви усложнения. Килограмите не мисля, че с нещо са утежнили раждането. Сега съм +8. Не се тормозя много, гледам да спазвам режим на хранене и движение, пък каквото стане. Така че не се притеснявай и спокойно си бременней!

Хубава вечер и спокойна нощ момичета!

# 430
Здравейте, момичета ! Честит празник на всички празнуващи !
За килограмите - досега съм 3-4 нагоре, но започнах да си хапвам сладичко.
Жанинче, аз също съм при д-р Илиева в 25 поликлиника. На 19.12. съм при д-р Марков, и хем ми се иска да разберем пола, хем ме е страх да не ме изненада. Важното е всичко да е ок.
За имена - с първото ми дете в момента в който разбрахя че сам бременна, знаех че ще е Белла. За второто - Ивайла. Сега имам два варианта - за момче и момиче, ама по-ми се иска да използваме мъжкото име ... Grinning. Божа работа ..
За срещата - само кажете кога и къде, че май съм пропуснала.
Лека нощ ! До скоро! Wink

# 431
  • Sofia
Здравейте, момичета ! Честит празник на всички празнуващи !
За килограмите - досега съм 3-4 нагоре, но започнах да си хапвам сладичко.
Жанинче, аз също съм при д-р Илиева в 25 поликлиника. На 19.12. съм при д-р Марков, и хем ми се иска да разберем пола, хем ме е страх да не ме изненада. Важното е всичко да е ок.
За имена - с първото ми дете в момента в който разбрахя че сам бременна, знаех че ще е Белла. За второто - Ивайла. Сега имам два варианта - за момче и момиче, ама по-ми се иска да използваме мъжкото име ... Grinning. Божа работа ..
За срещата - само кажете кога и къде, че май съм пропуснала.
Лека нощ ! До скоро! Wink

Може да се засечем някой път! Hug Аз съм на 21.12 на преглед при нея. А в понеделник на ФМ Praynig Дано всичко да е наред и да разбера пола.От първата си бременност знам,че е съвсем друго когато знаеш какво е Grinning

# 432
Здравейте момичета,чета ви още от 1вата тема,но така и не включих,защото съм малко суеверна  Embarassed 
На 28 Май миналата година докато бях на екскурзия тук в Кушадасъ случаино или не се запознах с настоящия ми съпруг,с който сключохме брак на 28 Май тази година  newsm76  и така сега живот и здраве през следващия Май очакваме нашата първа рожба   Two Hearts     txtloves   
 Термина ми е на 21 Май  stork-boy и ние сме в отбора на сините гащета Simple Smile 
С нас всичко е наред,направихме всички изследвания,измервания и тн Simple Smile
 Много се радвам,че и аз ще бъда част от тази група,защото ме зареждате с много позитивна енергия тук,далеч от България,семейство,близки и приятели   Hug на всички МайЧета  Grinning

# 433

Добро утро момичета

надявам се че всичките сте добре спокойни и усмихнати

хубав уикенд на всички Hug Hug Hug

# 434
Добро утро!  Hug
Красичка, страхотна закуска, благодаря!   Hug Как спахте? Аз се събуждам много рано и през почивните дни, но поне напоследък съм без кошмари  Laughing
 Meg0407, добре дошла!  Hug Лека бременност и щастлив финал!

Общи условия

Активация на акаунт