В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 589
  • 716
  •   1
Отговори
# 510
Обикновено обаче доклокото на мен ми е известно вторите раждания траят доста под 12 часа да не казвам два-три до 6 часа. И мисля че толкова продължителни втори разждания до 12 или над 12 часа са големи изключения. Извинявай, че се съмнявам в професионализма на лекаря ти но това са моите сведения по въпроса от близки и познати. даже съм чувала, че при първи контракции при 2 раждане веднага трябва да се ходи в Бърза помощ защото нещата стават за минути и не трябва да се чака.
по принцип е така, майка ми е щяла да роди в колата на път за болницата, а е тръгнала още при първи симптоми. но е по-добре да се слушат лекарите, те преценяват най-добре. ако секциото ти спаси живота и това на бебето по-добре е да не се рискува. аз съм "за" секцио само по медицински причини, но някои жени предпочитат да раждат така и без такива. това си е тяхно решение.
janin4eto_87 поздравления за добрите новини!!!!! и за сините също  Heart Eyes verano и на теб също, браво че си спокойна вече!
за цеденето -аз само цедях и друг път съм казвала, но така се наложи. бебо така и не можа да засуче изобщо. по принцип цеденето стимулира лактацията, така че в някои случаи е полезно  krasichka не се притеснявай, живот и здраве сама ще разбереш правилния ритъм. кърмата се регулира сама, ако след кърмене още има напрежение е добре да се изцеди, иначе лека полека намалява и спира, все пак трябва стимулация.

# 511
Привет мамчета   bouquet

Не ви пиша често но ви чета редовно.
Добре дошли на новите мами с пожелание за лека бременност и здрави бебета накрая  Hug
Честито на всички разбрали цвета на гащите   Heart Eyes  а на нас останалите дано скоро да разберем
 Simple Smile
На майчетата с проблемчета скорошно подобряване, повечко почивка и много грижи от близките  Hug

Относно темата за сутиените, аз си нося същия нормален от преди само че по голям размер. А за кърменето знаех, бях дочула от познати че се изстискват всеки път след кърмене за да не получат мастит, а вие казвате че не трябва да се изцежда след всяко кърмене, малко се пообърках но се надявам в училището за бъдещи родители да понауча нещо повече.
Да ви попитам почнахте ли с покупките?

Желая ви лек и приятен ден момичета  Simple Smile

# 512
  • София
dandelkaa  ами аз не съм купила нищо,но ТОЛКОВА МНОГО ИСКАМММММ да почна да купувам по малко по малко Simple Smile ,но се чудя кога ще е най-удачно и за това ще помоля мамите с по едно ангелче вече да се включат и да дадат своя съвет
Благодаря ВИ  Hug Hug Hug Hug Hug

# 513
sweety85 и аз вече имам голямо желание да купувам но още незнам пола, онзи ден се изкуших и купих една шапчица, нали казват че е хубаво първата покупка да е шапка за да излезе с главата напред  Simple Smile не че съм суеверна но исках да купя нещо  Laughing

# 514
  • София - Младост 1А
Рано е от сега да говорим, как ще се развие кърменето и кое е най-добро и трябва или не трябва да се прави. Има още много време, а и при всеки е индивидуално. Няма нужда от сега да го мислите и да се притеснявате.

За покупките... аз с Пешко, бях някъде по средата, когато купих една шапчица. Доста от по-едрите неща - количка, креватче, кош за кола, ваничка, бебефон и т.н. ги имах от сестра ми, кумата или близки ми казаха, че ще ми ги вземат за подарък. Аз само гледах и си избирах. Така че покупки правих през последния месец - козметика, малко дрешки, комплекта за изписването. Не сме имали отделна стая, за да я ремонтираме или приготвяме за детска.
Виж сега е друго нещо. Вече сме почнали ремонта. За празниците имаме почивка, но след Нова Година продължаваме. Надявам се най-късно през април да приключим и детската стая.
Понеже за сега си имам всичко, пак няма да пазарувам и ще оставя необходимите покупки за накрая. Пък и още не знаем мома ли ще е или момък.

# 515
  • София
Ох,значи първо ще купя шапчица и после всички други неща дето ми дойдат на ум  smile3508 ,а те са уаууууу толкова много хихихи,харесах си кошарка,количка ,но толкова много неща има ,за който дори не знам,че трябва да ги купя  newsm78 ,но малко по малко 

# 516
  • София
И аз да се разпиша докато дребен спи.

janin4eto_87 чудесни новини. Всъщност и мен ме вълнува темата за нормално раждане след секцио, но смятам че наистина е рано да се мисли от сега. Ще се доверя напълно на преценката на наблюдаващия ме гинеколог, когато му дойде времето. Озадачи ме само това, което са ти казали за разположението на плацентата. Моята отново е предна, високо разположена. Дано да нямам проблеми с това.

verano браво на хубавите новини. За усещането на бебето и моята докторка каза, че при слаби жени може по-рано да се усети.

Май от разписалите се мами кърмачки аз ще се окажа с най-малък стаж. Моя синковец сам се отказа от сученето на 8 месеца. В началото имахме големи проблеми защото той не можеше да засуче, налагаше се да целя и да му давам от шише, но след 6 седмици упорство от моя страна нещата се нормализираха. След като спрях да кърмя, гърдите ми не си промениха формата или се отпуснаха, но ми се виждаха много малки. Сега много им се радвам, защото имат видимо присъствие  Grinning

Миналата седмица много се уплаших, защото до мен стигна информация, че моята докторка си е счупила крака и си отменя часовете. Пациентките и са били преглеждани от друга докторка. Днес обаче разбрах, че крака и бил само навехнат и много ми олекна. В четвъртък съм на преглед и се надявам тогава да видим пола на бебето.

# 517
Момичетааа Simple Smile здравейте!
Леле как ви се радвам за цветовете на гащите Simple SmileSimple Smile

Благовесна, Илина Александрова съм Simple Smile Който иска да ме добави Simple Smile

Да се запиша и аз:)
Предколедна среща гореща
Кога: 17 декември (събота), от 13:00 часа
Къде: Mr. Pizza на В. Левски и Графа

1. Drina
2.sweetye85
3.Jalto_pate
4. Артемида
5.janin4eto_87
6.zvun4e

# 518
Предколедна среща гореща

1. Drina
2.sweetye85
3.Jalto_pate
4. Артемида
5.janin4eto_87
6.zvun4e
7.mi6oka
Аз утре ще ходя на курса в Мол Стамболийски от 10.00 часа,ако има желаещи да се запишат,май е желателно...телефона е 0884 06 07 30

# 519
Най-после и ние разбрахме пола - сега се връщам от 4Д - ще имаме момче  stork-boy - много съм щастлива.
Благовесна - в списъка термина ми е 15.05. Засега този ще остане въпреки, че доктора казва, че вървим с няколко дни напред.

# 520
  • София
Шишо Мишо  честити сини гащи  Hug да те питам ти от софия ли си?Ако си от тук ще ми пишеш ли на ЛС къде ходи на 4Д, по твое желание ли беше и колко заплати за това удоволствие,че много ми се иска и аз да ида на 4Д Simple Smile благодаря предварително  Hug

# 521
Djmurguli добре дошла, лека бременност и на теб ! Peace
Орион, при нас нещата са почти същите – преборих се с хрема и кашлица, а сега се боря с разстройство и с настинката на таткото... горките, дори и в това са солидарни с нас  Wink
Дрина, благодаря за идейката за Икеа, иначе останалите ги посетихме вече  Flutter
Пилето 13, благодаря и на теб за предложението, но ние живеем така да се каже под наем и не ми се иска да правя нещо специално. Иначе ще го имам предвид за евентуално последващо обзавеждане  Hug
Суити, много се радвам, че сте добре с бебока и че отново си на линия!  Hug HugHug Hug
Жанинче, браво за добрите новини и честито ти момченце!  bouquet
Верано, браво и на теб за хубавите новини! Дано скоро бебе се отсрами и покаже пола си. Знам, че момиченцата били по-срамежливите  Blush
Гери, хубаво е, че си  си вкъщи, но да не се захванеш пак да шеташ  Naughty...да си почиваш и да се пазиш ей! Hug
Данданелка и аз като Суити много искам да пазарувам, но се притеснявам. Ще се възползвам обаче от идеята със шапчицата.  Party
Дилянски, хайде чакаме те с добри новини и цветни гащи!   bouquet
Мишока, аз много исках да отида, но още съм леко болна, моля те да разкажеш после. А за следващата съм на лице, живот и здраве! Wink
Шишо Мишо, честито момченце и на теб! Толкова се вълнувам като си споделяте пола на бебчетата...дано скоро да мога и аз да се похваля.  Simple Smile
Много дълго стана, но да се запиша за срещата:

Предколедна среща гореща

1. Drina
2.sweetye85
3.Jalto_pate
4. Артемида
5.janin4eto_87
6.zvun4e
7.mi6oka
8. Беки_Б

# 522
Привет и от мен ,браво на всички за добрите новини.Може ли когато ми пращате покана във ФБ,ако не ви затруднява да ми пишете и тук ЛС,за да видя кои кои е.Получавам покани от хора които не са в нашата група,а само ни чели,,прецених да не ги включвам ако не са активни и в темата,защото не на всеки му е приятно непознати да му разглеждат профила.Може не само мен да търсите в ФБ а всеки участник  в групата може да добавя нови членове.   bouquet

# 523
  • България, Шумен
Ооо докато ви изчета!!! По някои от темичките да се включа, че аз забравих вече за какво на кого да кажа! Embarassed Laughing

За сутиените - не са ми удобни и слагам, само когато излизам, в къщи съм без.

За галенето на коремчето - сега когато лежах в болницата, специално ме предупредиха да не галя корема, защото се предизвикват контракции.

Много се радвам за всички разбрали пола на бебоците!

Ние сме на фетална морфология в сряда във Варна при Доц. Балев. Много се вълнувам, въпреки, че аз зная, че чакаме бебка. Още преди да разбера, че съм бременна я видях малката принцеса, има си и име, нашия тати го избра и аз също го харесвам - чакаме си Сияна!!!
За мен е важно значението на името, Виктор не съм го кръщавала на никой роднина, харесахме името защото означава  - Победа. И сега и той казва, че е победител, за това му е и трудно да губи  Simple Smile! А ще бъде Сияна, за да сияе и носи радост и Божията светлина!

За Facebook - Yana Bratoeva

На 11 12 имахме годишнина с отпразнувахме 1 година семейно щастие с моя прекрасен съпруг! И понеже нямаме финансии сега, той ми спретна един мини любовен концерт с приятели в един много готин клуб в Шумен! Ейй беше страхотно, и благодаря на Бог, че бях добре за да се забавлявам с всички приятели. Аз му попях, той ми попя и посвири.

Лошата новина, която отново ме ядоса е, че пак имам бактерии, този път различни - Коли. Дано да е за последно.

Прегръщам ви всички и така ми се иска и аз да дойда на тази среща!!!

# 524
  • София
Благовесна, много добре постъпваш! Няма нужда друг да ни наднича по профилите!

За кърменето: аз кърмих 11 месеца. Детето само се отказа от раз. На третия ден след отказа исках да умра. Толкова не ми се бяха пълнили гърдите дори след раждането. Дори с помпа нищо не се изцеждаше. Бях сигурна, че ще стигна до мастит. Влязох в банята и повече от час с гореща вода се обливах докато получа облекчение. На следващия ден положението беше значително по-добре и много бързо ми спря кърмата. Аз в началото не се цедях /не успявах сама, а нямаше винаги човек при мен да помага  Embarassed /, а влизах в банята и се обливах с колкото мога да издържа гореща вода. Сега вече знам, че и намачкани зелеви листа наложени върху гърдите вършат страхотна работа.Кърмих новороденото на всеки час по 40 минути. Бяхме като скачени съдове, но бързо се регулира количеството и  кърменето беше песен. Бях изключително щастлива когато излизахме и трябваше да си нося просто одеалце, за да се покрия и да я нахраня. Случвало ми се е да сме на заведение и туко що да са ми донесли топло ядене. Директно я взимах в мен намятах се и се хранехме в тандем  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт