В очакване сме на ритничета от Майските мъничета

• 26 591
  • 716
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Предколедна среща гореща
Кога: 17 декември (събота), от 11:00 часа
Къде: Mr. Pizza - само не разбрах в тази на Неофит Рилски или тази на В. Левски и Графа?

1. Drina
2.sweetye85

С вас съм този път нали съм обещала   bouquet

# 496
Привет мамчета:)Този път и аз съм на линия,само за часа ако може да 13:00, че на мамите с детенца ще им е трудно по рано, а иначе на Графа беше залата ,която са били момичетата на първата среща, ако не се лъжа.

Предколедна среща гореща
Кога: 17 декември (събота), от 11:00 часа
Къде: Mr. Pizza - само не разбрах в тази на Неофит Рилски или тази на В. Левски и Графа?

1. Drina
2.sweetye85
3.Jalto_pate

Аз в момента си гледам резултатите в интернет от кръвта и урината ,които дадох в петък,и доста отклонения има...:ниско ниво на еритроцити,нисък хемоглобин,нисък хематокрит,високи нива на MCV и МCHC, което нищо не ми говори и наличие на кетони в урината. Надявам се да не е нищо сериозно, след като се чуя с АГ-то ще пиша

# 497
Привет и от мен мамчета! Една седмица без компютър и не съм ви чела, но мисля бързо да наваксам! Добре дошли на новите мами и честито на тези, разбрали пола на своето бебче!
Усмихната седмица на всички Laughing
За това което сте писали през последните няколко дни - на мен ми стават все още старите дрешки, с изключение на дънките. Онзи ден в събота си харесах един панталон за бременни, но като му видях цената - 140 лв.  Shocked се отказах
За сутиените е голям проблем, тъй като не нося такива от доста години, независимо от възрастта ми, щото много ме дразнят. Сега обаче ще се наложи да си купувам, а дори и размера не си знам newsm78
Хубав ден!

# 498
  • Sofia
Добро утро момичета! За мен седмицата започна супер! Grinning Grinning Grinning
Бях на ФМ при д-р Цолова сутринта Grinning Много се успокоих - всичко е наред, всички структури са правилно изградени. Тя не вижда никакви аномалии. Мозък,сърце, крачета ,ръчички Grinning Party
Тежи 218 грама и отговаря точно на седмицата на бременността (т.е. избързва с един ден).
Слагайте ми сини гащи Mr. Green Heart Eyes Party stork-boy

Първоначално ни попита дали искаме да знаем пола,ние естествено казахме,че да. И тя изтреля "Момиче е".Ние се спогледахме невярващо и точно тогава то си разпъна крачетата и щръкна пишка hahaha
Много съм щастлива -на мама мъжете....а малкия колко ще е доволен...
Каза ми да си пия магнезий три пъти по едно -поддържаща доза и че матката на места е по-чувствителна.
Каза,че плацентата е задна,което било добре,защото предната стена след секцио никога не била същата и е по-рехава.
Питах я и за раждането. Според нея секциото (след първо такова ) е по-безопасно.Каза,че има случаи ,при които като отворят майката за второ секцио,виждат,че плода се държи буквално на една ципа.Погледна ме и ме попита " Дали една ципа би могла да издържи 12 -часови контракции?".Каза,че не иска да си мислят родилките,че на тях секциото им е по-лесно и планово,но за майката е по-безопасно.

Страхотен човек и доктор.Невероятна е.Вдъхва доверие и спокойствие и си личи ,че живее с работата си и е много отдадена.Горещо я препоръчвам на всеки,който се колебае Grinning

# 499
  • София - Младост 1А
Привет мамчета:)Този път и аз съм на линия,само за часа ако може да 13:00, че на мамите с детенца ще им е трудно по рано, а иначе на Графа беше залата ,която са били момичетата на първата среща, ако не се лъжа.

Веднага се поправям:

Предколедна среща гореща
Кога: 17 декември (събота), от 13:00 часа
Къде: Mr. Pizza на В. Левски и Графа

1. Drina
2.sweetye85
3.Jalto_pate

А за изследванията, не се притеснявавай предварително. Консултирай се с лекаря си и той ще ти каже как са нещата в действителност. На мен в болницата ми бяха високи левкоцитите, но се оказа, че е нормално в моето състояние, системите и прочие.

janin4eto_87  страхотни новини!

# 500
  • София
janin4eto_87  честито миличка да ти е жив и здрав малкия мъж и да продължава да се развива така добре  Hug Hug Hug

# 501
И аз да се похваля - днес дадох кръв за БХС, за целта в събота правих пак ФМ, но при друг лекар, за да имам актуални замервания. Бебето е добре - 16 см, 120 гр  Wink и онази нухална транслуценция, заради която се бях шашнала и която беше измерена 2.2 мм, сега я измериха 1.7 мм newsm44
Полът още не се знае - беше си свило крачетата и не се показа  Simple Smile
Иначе от няколко дни и аз вече го усещам. Питах моя доктор дали не е рано за първа бременност и дали не си въобразявам, но той каза че няма какво друго да е и че при по-слабите жени се усещало по-рано.
За сутиените - и аз съм в спешна нужда да ги сменя  Laughing Бях си купила спортни, но малко ми е некомфортно с тях, а другите вече не ми стават.

# 502
  • Точно където трябва
verano, janin4eto_87 , браво за хубавите новини! Нека вашите, а и на всички останали мами резултатите са само радващи!
Jalto_pate, сънувала съм те, ама хич не мога да си спомня какво. Simple Smile

# 503
момичета от казаното разбирам че по принцип не  е хубаво да се изцежда човек а само когато се налага ?

# 504
Здравейте момичета  Hug

От петък съм си вкъщи. Вече съм добре. Извинявайте, че не Ви писах по-рано, но докато обърна внимание на всички вкъщи.
Четох, че има хубави новини. Много ме радвате.
Ще Ви пиша по-късно да Ви разкажа за прегледа ми в петък.
Хубав ден   bouquet

# 505
  • София
GeryD  браво мила много се радвам,че всичко е минало и вече си си в къщи и си почиваш  Hug Hug Hug Hug Hug

# 506
  • София - Младост 1А
момичета от казаното разбирам че по принцип не  е хубаво да се изцежда човек а само когато се налага ?

По принцип да, ако нямаш проблеми. Аз се изцеждах в родилния дом, защото бебето още не сучеше както трябва и щях да се пръсна - в буквалния смисъл. След това в първите дни може да се наложи изцеждане, до облекчаване на напрежението. Цедила съм малко и преди кърмене, за да ми омекнат гърдите. Иначе са корави като камъни и бебето не можеше да захапе зърното. Общо съм ползвала помпата - не повече от 2 седмици след раждането. Имах само две нощи цедене, когато имах запушени канали и спях през микровълновата с топли компреси.
Има дечица, на които им е по-трудно да сучат и майките им се цедят на всеки 3 часа, за да им дават кърма.
Има много информация в кърмаческия форум. Аз имах късмет близо до нас да живее консултант по кърмене. Много ми помогна и съм й страшно благодарна. 

GeryD добре си дошла!

# 507
Предколедна среща гореща

1. Drina
2.sweetye85
3.Jalto_pate
4. Артемида

janin4eto_87 Честито! Да ти е жив и здрав!
Drina дано наистина да не се налага след всяко кърмене цеденето, че няма да е особено приятно... Simple Smile

# 508
janin4eto_87  Честито мъжле
За раждането секцио скоро гледах интервю с една лакерка не й помня името й но като че ли ми влезе в мислите ми и имаше логика в това което каза. Естествено има случаи в които секциото е почти животоспасяващо за родилката, така че не игнорирам препоръките за раждане секцио в определени случаи.
Та основната й теза бе че напоследък се прекалява с ражданията секцио, че в Европа 17 % от ражданнията са секцио а тук са 30 % което е доста. Че като цяло лекарите понякога услугват на пациента поради страховете на пациента или по други съображения, но е хубаво да се ражда естествено.
Не знам дали второ секцио е рисково или не но имам приятелка която роди по естествен начин второто след секцио поради тесен таз милата се измъчи доста да не кажа че ражда 24 часа с големи мъки- в нашата болница по това време не слагаха никакви упойки само ношпа за обезболяване но си надви на ината и роди по естествен път. само 1 лекар се нави на това й приключение, като й обеща до последно да не посяга към скалпела, докато е възможно естествено. Обикновено обаче доклокото на мен ми е известно вторите раждания траят доста под 12 часа да не казвам два-три до 6 часа. И мисля че толкова продължителни втори разждания до 12 или над 12 часа са големи изключения. Извинявай, че се съмнявам в професионализма на лекаря ти но това са моите сведения по въпроса от близки и познати. даже съм чувала, че при първи контракции при 2 раждане веднага трябва да се ходи в Бърза помощ защото нещата стават за минути и не трябва да се чака.

# 509
  • Sofia
Предколедна среща гореща

1. Drina
2.sweetye85
3.Jalto_pate
4. Артемида
5.janin4eto_87
opelcorsa, основната теза на д-р Цолова е,че не може сега да се вземе решението. Препоръката и беше когато вляза в 9 месец и избера лекар -той да прецени до каква степен тъканите,които придържат плода ще издържат нормално раждане и че при всички случаи трябва да се има готовност за спешно секцио. Никой не е казвал,че не може да се роди нормално, а по- скоро дали си заслужава да се рискува. Другото,което е важно да се отбележи е, че второто раждане е кратко когато и първото е нормално. При първо секцио,  не виждам защо второто раждане да е по-кратко.Реално аз ъм си девствена в това отношение. При всички случаи това ще се реши накрая и ще се доверя на лекаря,когото избера , а няма да се правя на героиня. Peace

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 13:39 от janin4eto_87

Общи условия

Активация на акаунт