ДЕКУПАЖ_44 - Царството,където цари любов,красота и вълшебство

• 59 442
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте и от мен. Да не помислите, че съм се отказала от опитите си   да покажа една саксия която  правих за снахичката ми и  да видя  дали ще успея  да  кача и  няколко други неща които  съм  опитвала да сътворя  надявам се успешно.  Simple Smile
http://gala7777.snimka.bg/hobby/p-rvi-opiti.651272.27098759
малко  с фотото не се  справям добре за което се извинявам

# 466
  • София
И аз се затъжих за вас и наминавам отново да погледна красоти!
Виждам тъжни постове, но ... понеже участвам и в други теми ще споделя моето лично впечаление -  когато се намесят парите нещата добиват други измрения, за жалост и по български....

виванова, формичките са от магазин "Слънчоглед", всеки месец има нови модели.За моите си цели сега намерих мебелист, който ще ми изреже, и отново ще се развихря със салфетките.
Имам обаче проблем с намиране на салфетки с по-обикновени десени - на точки, раета, карета, по ситни десенчета на цветя.Повечето са идеални за декупаж на бутилки или купи, но на мен това не ми върши работа.Ако знаете такива магазини може да споделите.
Аз основно си пазарувам салфетки от Слънчоглед и от едно магазинче на пазара на Красно село.

# 467
Момичета мой ред дойде да пиша. Не съм писала от предишната страничка. Както казва DIDIA да побутна темата.

Виванова - всичко е прекрасно. Много ми харесва кутията и вазата. Ако се престраша да правя ваза ще питам, толкова трудно ми се вижда, а и време предполагам трябва доста.

Ralica Doncheva- Добре дошла отново при нас. Вратичките на шкафчетата са чудни. Обожавам тези африкански мотиви - топли и живи цветове. Сърчицата са много сладурски, а кутията за вино е перфектна.

Didia- кутийките са невероятни за подарък, а часовника и поправен си е много хубав и оригинален.Моя мъж много много не ми помага, но ме разхожда от един до друг магазин за материали. Пак е нещо.

Antom- все признат майстор на бутилки. Дано винаги да са пълни.

Genoveva- бутилката наистина е много готина. Аз пак да кажа за моя мъж, че изобщо не ме врънка да му правя нещо - рахат работа, както казваме в нашия край.

Rakovinka - сватбената бутилка е прекрасна. Не спирам да и се възхищавам, защото ми е омръзнало да гледам бутилки с панделки и брокат.Свещите още вчера ги забелязах , като преглеждах и си пишех коментарите. Невероятни са , както и книгата. Изглежда, че нашия край все таланти си ражда. Може от радиация да е.

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Щях да забравя да покажа какво съм нахлепала:

Две кутии за бижута - http://lepenka.snimka.bg/hobby/zima-2011-2012.632272.27098340

Една рамка - http://lepenka.snimka.bg/hobby/zima-2011-2012.632272.27098350

Африкански чинии. Все още не съм решила на кръглите дали да слагам пухче. Може някои друг да реши, ако ги хареса за подарък. Сега направих квадратната и гърбовете на кръглите - http://lepenka.snimka.bg/hobby/zima-2011-2012.632272.27098338

Лека нощ

smile3524 smile3524 luvbed luvbed

Аз докато пиша и хоп Galka777 писала и даже сме отишли на другата страница. Galka777 - фона на чинията е много оригинален. Ако не харесат саксията можеш да ми пратиш на мен. И шишето ми хареса.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 22:49 от lepenka05

# 468
  • пловдив
Ахааа, като разправях, че заради комерсиалното израждане не отиваме на добре... вие не, та не... не е това причината... Нали ви казвам, че съм дърта, а дъртите имат една доста вредна черта... от годинките са натрупали опит, който ги прави доста прозорливи  Joy
По едно време даже си мислих, че от темата избягаха стари кучета заради мен.... понеже неуморно при всяко питане обяснявах търпеливо на всеки нов, въпреки, че на предишната страница пак имаше обяснение..... това разтягаше темата и я правеше безинтересна... поспрях с обясненията, но ядец  Crossing Arms никой не се върна, та тогава ми светна, че са минали в нелегалност  Mr. Green Когато прохождаме ни е хубаво, някой да ни обяснява приятелски ... безплатно  Wink , но като се понаучим се сещаме, че ще вземат да станат много декупажиските и ... пазара щЪ сА запълни и ...
Обаче.... /тази думичка много я обичам  Joy / трудно ми е в момента... времето ме е стиснало за гушата... вярвате или не, наистина си крадя всяка минута, но... правя- показвам  smile3534
хубаво, лошо... малобройно, но.... по добре от нищо /въпреки отвратителните ми телефонни снимки/   Joy Защото всичко, което съм научила за декупажа е от всички, които са минали през тази тема и избягали или не, аз съм благодарна за удоволствието, което са ... и продължават да ми доставят с това прекрасно хоби  lovekiss
http://antom.snimka.bg/hobby/dekupajche-2012.647817.27099038
http://antom.snimka.bg/hobby/dekupajche-2012.647817.27099036
http://antom.snimka.bg/hobby/dekupajche-2012.647817.27099037
Утре ще се опитам да изкоментирам последните творби, че сега съм нещо неадикватна  smile3538 и ще взема да пропусна някой  #2gunfire

# 469
хей, момичета, аз като по чудо се завъртам по тия часове и виждам тука писанията.
ей на аз не пиша от сумати време, до май бях супер редовна и в самата декупажна библиотека направих селекция на линкове.

не мисля, че се комерсиализират нещата.
много е хубаво да се продават ръчно изработени неща.
аз намирам ФБ за по-строен, лесен за наблюдаване.
умопомрачителен е декупажа на италианските ми, испанските,аржентински, чилийски, турски, руски особено приятелки, полякини още. мързеливо наблюдавам галериите им. отделно в пикасата имам много приятелки и там лесно следя.

има българки, които не са стъпвали в тая тема а правят убийствен декупаж.

темата ни е прекрасна, включват се постоянно нови хора, която също е прекрасно,
но коментар за всичко трудно се прави.

а по повод конкурсите, напоследък почти няма участници, едва ли крис има вина за това.
даже й се чудех за ентусиазма.

има още един форум за декупаж нали? и там има хора, които вписват само там вече.
много пък въобще не се занимават с декупаж. бързо преминава желанието при много ентусиасти.

варненки едва ли са се отцепили, мисля нямат отделна група. много вече не се занимават с декупаж.
визирам и надето стоянова, поне не съм видяла нейни творби напоследък, а тя  е много добра.

във ФБ откривам хората от които се учих тук. Една прекрасна Гая да речем, която отдавна не вписва, може би години

всичко е наред мисля:)
хубава вечер!

# 470
galka777 - чудесна саксия.Другите неща също ми харесаха.Чинията има много интересен фон.  bouquet  bouquet
EliG- благодаря за информацията.И аз пазарувам от Слънчоглед но много рядко.А салфетки си купувам от същите магазинчета но Красно село .Има и такива каквито търсиш но сигурно не си попадала на тях.Има и в големите магазини салфетки но са на пакети.Има и интернет магазини, на декупажните срещи си разменяме салфетки има много възможности.
lepenka05 -кутиите за бижута са самите те  едно голямо бижу.Африканските чинии са ми слабост.Просто тази тема ми е много интересна и много ми допада.Но твоите чинии просто са много хубави . Heart Eyes Heart Eyes
antom - ааа, ти сега ме ядоса с тез бутилки.Кажи ми как да не си открадна идеята при последната бутилка, като толкова много ми хареса. newsm78
Ани , не е лошо че декупажистките са много.Лошо е че всеки който почне да се занимава с декупаж решава че веднага може да почне да продава.В София в няколко магазина съм виждала предмети направени с тази техника и естествено с анонимни автори .Нямам претенции да съм кой знае какъв майстор в декупажа но това което бяха направили въпросните "майсторки" мен лично щеше да ме е срам да го продавам.Но всеки си има критерии за хубаво , красиво и стилно.Има и много добри неща но за съжаление не всичко е на ниво.
Бъдете позитивни и усмихнати.  love001  love001  love001  love001  love001  love001
Ане, аз също следя какво става във ФБ.Но това не ми пречи да напиша и две - три думи в най разработената , обширна и популярна тема по декупаж.

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 23:58 от виванова

# 471
           Яяяяяяяя днес ме изненадахте! Laughing Направо не повярвах като видях темата в началото на следените от мен теми! Laughing
           Галка,чудесни работи и оргинален фон на чинията с орнаментите.На мен все ми пречат тези формички!
           Лепенка,африканските чинии са прекрасни и без пухчетата.На мен също много ми допада африканската тема.Кутиите ти за бижута са ....супер.И едно въпросче - от къде се снабдяваш с тях и по-точно с бижутерките с две чекмеджета.Искам да направя на дъщерите,но...нямам време да ровя и търся та реших наготово  Embarassed
           Антомче,отново нестандартни идеи и разкошни бутилки и аз ще си пооткрадна мъъъничко! Wink
           Ане,чудесни размисли,но....малко не ме убеждават. Laughing И аз ровя из нета и из всякакви сайтове,но поне веднъж в деня надничам в нашата си тема,ако я намеря разбира се.За мен декупажа си е хоби , а не основен източник на доходи и.....даже ми бърка в джоба,но всяко удоволствие се заплаща. Mr. Green ФБ хич не ми е строен и лесен за наблюдение и не обичам да влизам там.Посещавам го само когато си проверявам пощата и забележа интересно съобщение /свързала съм го с абв-то/.И аз имам приятелки  и на ЛС постоянно си обменяме информация,но това не значи,че ще зарежа хората ,от които разбрах,че има такова "джУвотно" - декупаж. Laughing Много добре си спомням как попаднах на темата и как ми трябваше поне ден за да включа,за какво си приказват девойките. Laughing
           За продажбите - ами който иска и може да продава!На мен ми предложиха от няколко магазинчета /от които пазарувам/ да занеса мои неща,но.....нито имам сили,нито желание да се ангажирам.Не мога да се вържа с договорки,защото аз се занимавам с декупаж по нощите и го ползвам за укротяване на нервите ми дето ме тресат непрестанно. Mr. Green Решавам проблемите си /непрестанно множащи се/ с помощта на декупажа.Супер ми е когато съм в стаята с хобито ми и забравила за сивото и напрегнато ежедневие!Така е при мен! Laughing

# 472
Здравейте момичета !
Лепенка кутиите наистина са истинско бижу ,особено в розовата ми останаха очите,имам тази салфетка и все не намирах на какво да я направя,но твоята кутия е уникално - да знаеш ще ти крадна идейката .Африканската тема и на мен ми е слабост,и твоите чинии са много добре направени !
Галка777 - саксията за снахата е чудесна,но също много,много ми харесаха керемидата и чинията с трите феи
Антомче тази стъклена дамджанчица - много красива и нежна си я направила ,браво !
Раковинка свещниците са много стилни ,а от какъв материал са направени !
А за форума - всичко което съм научила за декупажа е благодарение на този форум и на всички вас,и съм истински щастлива че Ви познавам !.Не съм съвсем убедена че комерсиализацията е виновна за застоя ,защото по мене си съдя - аз продавам много рядко,нямам магазин,но продължавам да си правя нещица,запалих и снахата и постоянно правим нещо за подарък за празник на приятели ,които много много ни се радват.Но и многото ангажименти и времето е малко ,така че не показвам постоянно и много често,но каквото направя винаги първо тук гледам да го покажа защото знам че вие ще оцените труда ни.Не се натъжавайте че този или онзи не пише-може би пък нямат достатъчно време  или са ги налегнали повечко грижи ,мисля че въпреки всичко приятелският дух си го имаме във форума и затова нека бъдем позитивни и не се критикуваме за това .Пожелавам ви спокоен и приятен уикенд и един чудесен празник - Гергьовден ,защото почти няма семейство в което да няма човек с име Георги !   bouquet  bouquet  bouquet

# 473
  • пловдив
Ето ме пак  Mr. Green И аз не съм против продажбите, даже напротив , повече от ЗА съм, защото това хоби си е скъпичко и в период на криза, за да продължиш да му се радваш това е един от начините да си набавяш средства за него  Peace Обаче  Mr. Green творя и "продавам" от вече близо 3 години и като говоря за промяна, повярвайте ми има такава.  Учиш се от споделеното тук... споделяш и учиш на принципа "предай нататък" , твориш и някой ти предлага да продаде твоя творба / освен приятелите, които директно ти поръчват, че и ти поставят условия кога и как  Joy / . Отиваш до магазинчето да си занесеш творбата и в него виждаш творби на още "колежки" . Някой - красиви, изпипани... направо приказни. Автора непознат, възможен гост на тази тема, но.... това не ме тревожи, по скоро ме радва, защото независимо как и от къде се е научил е бил достатъчно умен да се развие достигайки перфектност, която на мен много ми харесва. Обаче  Mr. Green до тази творба стои примерно чинийка с изрязана квадратна салфетка-кръпка, лепната, около мотива едноцветен фон без въображение и....  Shocked цена двойно по висока от предмета на неизвестния за мен автор .... Да, ама неизвестния автор и във ФБ не съм го срещала, обаче другия едни хвалби получава във фейса..... Та... мисълта ми беше, че комерсиалното ни изражда, защото все повече се натъкваме на изкривено самочувствие и това за съжаление все повече народ кара да минава в нелегалност   Tired Не мога да съдя никой за това, но не пречи да ми е тъжно от загубата на всеки напуснал ни  Sad 
Разбира се много от оттеглилите се момичета просто замениха хобито си с друго.... Надето Стоянова започна да рисува прекрасни маникюри, Крис освен страхотните мънистени дръвченца рисува и коприна, други се отдадоха на квилинг, на плетене, на куклотворене.... Нормално. Всеки търси това, което му е най приятно и разпускащо като хоби и това, което му носи най добри парички, като продажби. Тъжното е друго.... ФБ не е затворена група  Naughty само така изглежда. Всеки член примерно на една декупажна групичка има приятели, които не са членове. Когато натисне копченцето Харесвам , всичките му приятели , дори и не членове на затворената група виждат творбата, затова и се чудя, какъв е проблема пускайки снимка там да качи снимка и тук, още повече, че е достатъчно някой от членовете на затворената група да копира снимката с твоя творба, която да харесва и след време някой като пусне молба.... дайте идея примерно за сватбена бутилка, да пусне снимката ти.... както вече попаднах на такъв случай  Laughing
Дълги размисли пак сътворих...  Embarassed  ще завърша с старата мъдрост " на сила хубост не става".
Който се оттеглил, оттеглил .... който иска да остане .... да твори и да продължава да показва  Hug Може и да сме малко, но се надявам да не зачезнем напълно  fingerscrossed

# 474
  • пловдив
Сега обещания коментар  Grinning

lepenka05 и кутиите за бижута и чиниите са прекрасни. Фаворита ми е втората кутийка в розово .... много е нежна, прелест!
EliG пусни ми едно адресче на лични и ще ти пратя малко салфетки с каренца и райенца  Wink
galka777 добре си се справи  Peace Бутилката ми е фаворит- много интересено се е получил релефа и чудесно допълва фона около цветята  Hug
Rakovina ти и в последната, не в 99 тата минута да твориш, все брилянтно се справяш, тъй че приятелката ти мога да си представя колко им се радва сега на свещничетата  thumbsup
Didia скъсала си много нерви с часовника, но пък финала е прекрасен , браво на мъжа за помоща, и на теб за ловкостта от дефект да постигнеш ефект   Hands Clap
GenovevaG бутилката с дракони е пракрасна! Фона е изключителен  omm
Все говоря за фона, момичета, но ... лепенето на салфетка вече съм го усвоила, затова и са радвам толкова на всичко около мотива  Joy не ми се сърдете, но за мен фантазията се състои именно в това да съчетаеш мотива с интересна "рамка"  Wink

Усмихнат ден и мнооого желание, пари, материали и време за любимото хоби  Kissing Heart

# 475
Момичета, радвам се за оживлението което е настъпило тук:D
Наистина имам усещането, че лека полека темичката ще западне и почти никой няма да пише в нея. Може би съм наивна и не ми е минавало през ума, че това се дължи на комерсиализъм. Споменах ФБ защото / и по себе си съдя/ качиш снимки и почти веднага придобиваш представа харесала ли се е дадената творба, дори и да не коментираш натискаш един бутон под снимката и готово - това не е лошо, много по лесно е.
Но пък намирам и логика във вашите разсъждения. Няма лошо да пишеш и по други форуми - всеки има право на избор, аз лично нямам възможност, и на двете места ми е трудно да следя и да пиша. Но тук ми е първата любов с декупажа, дори да се загубя не мога да се откажа, а и толкова ми липсва "онова време". Мисълта ми е, че всеки има право на избор къде и с кого ще комуникира, черпи идеи и учи, но пък и ще ми е жал това място откъдето тръгнаха нещата, където за първи път чух за декупаж да си замине.
Не съм и против да се припечелва някой лев от това, защото пак по себе си съдя така имаме възможност да си купуваме  най различни професионални и качествени материали и инструменти, които никак не са евтини. Спечеленото отива пак за хобито. Постоянно правя и неща за без пари, раздавам подарявам, но не може пък някой познат на познатия който иска да му направиш нещо за да го подари и да не му вземеш пари. Нали? Мисля че е нормално.

Галка - много чаровна саксийка
Лепенчице - много са хубави, направо прелест чиниите с африкански мотиви, така са си супер не им слагай пухче, кутиите и те уникални!
Гени - свещниците са дървени, направиха ми ги двама колеги на работата, мъжо нали им е шеф Mr. Green веднага взеха присърце работата, пък и свещниците са за жената на другия шеф тъй, чее.....
Антомче - царица си на бутилките, страхотна е  и тази, опс писали сме заедно
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 11:47 от Rakovina

# 476
        Ей,девойчета мили,така ми е приятно когато ви чета! Hug Обичам си ви! Heart Eyes
        Геновевче,не приемам извинението "нямам време"  Laughing и ще се мотивирам защо : Аз ходя на работа,гледам напълно неподвижна и безпомощна майка вече цяла година,имам четирима внуци дето като се прибера и нахлуват веднага,трябва и в къщи да се усети,че ме има и....трудно ми е да изброя ,а и да обясня как изобщо успявам.Само,че моята отмора и сила да продължа идва от вас!Като вляза в темата и усетя доброто отношение,оптимизма и жаждата за красота светът ми става по-спокоен и по-добър.Казвам си - няма да се предаваш и....продължавам да пренасям чувствата си със салфетка,чинийка или буркан. Mr. Green Сега обикалям за прежди,защото плета и съм копнала страхотни неща за внуците и дъщерите.Та ,ако трябваше да кажа "имам време" не знам кога е това време! Laughing
         Не отричам правото на всеки да пише където си иска и колкото си иска,но......всички май сме "проходили" от тук и в главата ми се върти една поговорка  Mr. Green "Пази ,боже,сляпо да прогледне"! Wink

# 477
Didia миличка извини ме че пропуснах страхотния часовник ,получил се е много много красив ,уникална идея за скриването на дупката,и часовника е станал страхотен .Аз също като теб накарах мъжо да пробие една чиния и чак след това стана ясно че е дебела и стрелките не стават .И така си стои с дупка по средата и все и се чудя какво да я правя.Така че много благодарности за идеята,ще я иаползвам и ще опитам да разширя дупката ,пък каквото стане .
Хубав ден и целувки за всички !

# 478
            Геновевче,моята чиния е от МДФ ,но е толкова твърда,че се спука  когато мъжът ми реши да издълбае квадрат отзад с големината на механизма.Така,че той направо изряза  квадрат и ми даде идеята да залепя отгоре нов декупажиран кръг и да си монтирам механизма на него.Така,че при мен се получи един малък часовник от фазер,който залепих върху чинията ,а механизма влезе в изрязания квадрат на дъното на чинията.Ако се загледаш в снимката ще видиш,че отдолу /извън кръга/ се вижат листенца и части от рози от първия декупаж. Laughing Разширяването само на отвора не решава проблема ,защото механизма е квадратен и той трябва да влезе в чинията.Дано ме разбра,че както обяснявам  ooooh!

# 479
  • Стара Загора
Здравейте, напоследък имам доста лични проблеми и кажи-речи от Нова година не съм се включвала в темите за декупажа, както и не съм направила нищо свястно. Не се оправдам, разбира се, но аз сигурно съм от тия новите, за които се спомена, че се включвали в темата, и като ги накараш да прочетат нещо, спирали да влизат...Само да кажа, че нищо не е по-далеч от истината. Дори напротив! Прочела съм почти всичко и искам да ви благодаря, че давате такава изчерпателна информация относно декупажа. Всъщност влизам почти всеки ден и чета всеки коментар, както и разглеждам всичко, което сте направили. Нещата, които показвате, наистина са много красиви и зареждащи. Така че не помрачавайте хубавата тема с коментари, които наистина могат да разделят това сплотено декупажно общество. Всичко това пиша като съвсем страничен наблюдател, защото все още нямам основание да причисля и себе си към това общество. Всеки си има причина в един момент да не иска да влиза и да се включва в темите. За някои от причините Виванова сигурно е права, но все пак всеки има и такива моменти - просто точно сега не искаш да се включваш с коментари, защото не ти е до това, или пък просто интересите ти се изместват в друга плоскост. При някои това са временни явления, при други е за постоянно - всеки има право на избор.

Общи условия

Активация на акаунт