ДЕКУПАЖ_44 - Царството,където цари любов,красота и вълшебство

• 59 444
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Евичка мила , много точно и ясно съм написала че всеки има право на избор да пише , коментира и показва произведенията си където пожелае.Аз просто споделям че в темата вече няма приемственост.Преди се случваше така че новите декупажистки понаучили се, почваха да предават опита си и знанията на следващите.А тези който се чувстваха изморени от декупажа и си намираха нови занимания и хобита спокойно се оттегляха и се радваха на факта че темата се продължава от все по -талантливо ново попълнение.Това че и аз продавам по никакъв начин не ми пречи да споделя нова техника или съвсем случайно открит нов материал който може да се използва и в декупажа.Правя много неща по -поръчка , много подарявам, раздавам и съм доволна че при всичките ми ангажименти намирам време и желание да надникна в темата и да споделя или науча нещо ново.  bouquet  bouquet  bouquet

# 481
Здравейте мили приятелки  Hug
темичката се е раздвижила и пак станало интересно и приятно!!!
Аз също хода във ФБ,но да ви кажа честно се чуствам малко като на чуждо място  newsm78 Не е като тука задушевно и да чувстваш другия близък и познат(въпреки че не го познаваш)Там не можеш и да питаш,ако искаш нещо!
Аз също като много други съм тръгнала от тази тема и я чувствам като мой втори дом,пъен с много приятели   bouquet Тук съм научила всичко което знам! Аз продавам много,много рядко-не умея да взимам пари,срам ме е  Mr. Green ,и затова повече подарявам.Но няма лошо да се продава,както казват момичетата поне да си купим материали!Цяла зима нямах никаква муза,можеби и повечето са били така!сега като се развихрим пак ще оживим темата  Hug
Обичам ви всички и се надявам темичката ни да не изчезне!
Раковинче както винаги си сътворила чудеса   bouquet Свещниците са великолепни  smile3501 ,а сватбената бутилка е уникална
Антомче-бутилката е много красива   bouquet
Виванова-прекрасни неща   bouquet Майсторка стана на вазите,чудесни са!  Hug
Дидиа-много оригинален часовник   bouquet поздравления и за труда на мъжлето!
Гени-бутилката с дракона е драконовски хубава!Браво!   bouquet
Раличка-вихрогонке-много труд си положила за вратичките  ooooh! но си е заслужавало!Станали са прекрасни!   bouquet
Лепенка-много хубави кутийки,а новата африканска чиния е супер   bouquet
ето нещо и от мен
http://kru6a.snimka.bg/hobby/dekupaj.353171.26797983     от тук нататък
отстрани на кутията за клучове не си личи много добре,но използвах една техника която видях съвсем случайно в нета.Ще пиша в Библиотеката.
приятна и обична вечер мили приятелки   love001

# 482
  • Стара Загора
Евичка мила , много точно и ясно съм написала че всеки има право на избор да пише , коментира и показва произведенията си където пожелае.Аз просто споделям че в темата вече няма приемственост.Преди се случваше така че новите декупажистки понаучили се, почваха да предават опита си и знанията на следващите.А тези който се чувстваха изморени от декупажа и си намираха нови занимания и хобита спокойно се оттегляха и се радваха на факта че темата се продължава от все по -талантливо ново попълнение.Това че и аз продавам по никакъв начин не ми пречи да споделя нова техника или съвсем случайно открит нов материал който може да се използва и в декупажа.Правя много неща по -поръчка , много подарявам, раздавам и съм доволна че при всичките ми ангажименти намирам време и желание да надникна в темата и да споделя или науча нещо ново.  bouquet  bouquet  bouquet

Виждам, че се опитваш да създадеш едва ли не някакви правила, с които другите трябва да се съобразяват: нямало било приемственост...Ами тя не е задължителна, само е пожелателна. Някой подходил несериозно при организирането на конкурсите, като че ли този някой е тука на заплата и е длъжен да организира конкурси и да е винаги под ръка. Този пък, който започнал темата, трябвало да влиза и да пише окуражаващо, защото темата била замряла...
Може би си забравила, но мисля, че не е зле да ти припомня, че това тука е форум, в който хората влизат, за да си почиват и да се забавляват. Т.е. никой не е длъжен да прави нищо - нито да си споделя знанията и уменията, ако няма желание да го прави, нито да търси приемственост, нито пък да държи сметка на другите защо не са толкова редовни в темата като него, нито пък къде ще си показват хората нещата или пък какво ще правят с тях. Тук всичко е пожелание и никой НЯМА задължение да прави нищо. Мисля, че коментара ти не беше никак доброжелателен, особено в частта "за големите декупажистки от Варна, които си създали затворена група във Фейсбук...",или за новите, които си задавали въпросите и после не влизали в темата,защото ги мързяло да четат. Такива коментари създават абсолютно излишно напрежение и развалят добрия тон /още повече, че не отговарят на истината/. После не се чуди защо посещаемостта на темата е намаляла или хората нямат желание да пишат.

Много нови момичета се записаха попитаха каквото им трябва , като им кажеш да прочетат , да направят нещо и ако не им е ясно , тогава да питат.Те се разсърдят и до тук.Другото което е гледам, Варненската група тотално бойкотира темата.Направиха си една почти затворена група във   ФБ и там си се хвалят и показват произведенията.Ако накой друг покаже нещо тихомълком го подминават....Чак пък такива велики декупажистки...

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 22:50 от Евва

# 483
  • в сърцата на любимите ми хора
Мили момичета, не бях влизала близо седмица и виждам, че тук се води някаква разгорещена дискусия, която ми идва малко в повече. Всяка от вас има своята истина за нещата, но си мисля, че сме тук наистина защото ни е приятно и се чувстваме близки. А иначе нека всеки прави това, което намери за добре. Важното е, че тези, които влизаме и споделяме опит и красоти, го правим с ОГРОМНО удоволствие и любов  Hug
Няма да ви коментирам поотделно, защото трябва да се повтарям със суперлативи   bouquet Страхотни сте всички!   bouquet Само за последните красоти на Здравкова да кажа две думи - твоите неща просто са страхотни - не можах да им се нарадвам   bouquet  bouquet  bouquet Няма от какво да се срамуваш, взимай пари - прекрасни са нещата и си струват всяко едно левче!!!
Аз бях обещала да покажа едни недовършени коне, но по непонятни за мен причини, все още не успявам да кача снимките. Явно трябва да сменям я техниката, я фотографа. Опитите продължават  Laughing Не съм била много продуктивна, само бутилка, която правих за сватбата на сина на приятелка и чиния за приятелка на дъщеря ми. Ето и снимките: http://yovina.snimka.bg/arts/prolet-2012.665892.27111958. Опитвам се да ви настигна по майсторство, ама за сега ми е много трудно.

# 484
Ева, не се опитвам да създавам никакви правила, въпреки че не е лошо да има такива.Във всички руски форуми в който влизам правилата са железни.И никой не може да си позволи след като е поел някакъв ангажимент да оформя тема ,и то доброволно да бъде некоректен към другите.И след като смяташ че всички който влизаме в темата нямаме задължения да правим нищо то темата ще престане да съществува както е на път да стане ,и всички ще се превърнем само на читатели на стара информация.Жалко че , разсъжденията на повечето участници  са като твоите.Резултата е видим и и не вярвам че точно този е желаният.Мисля че форума е точно за това , да изказваме мнение , да предлагаме правила , да показваме творбите си (ако желаем), да коментираме доброжелателно или малко по остро(също ако желаем).Аз изказвам свободно мнението си и мисля че това е позволено , а     дали ти харесва на теб и си съгласна с него е съвсем друг въпрос.  bouquet

# 485
  • Стара Загора
Правилата се създават от модераторите и администраторите на този форум и едно от тези правила е да има толерантност между участниците и да няма нападки. Ти сама го каза, че някой се занимава абсолютно доброволно с оформянето на темата. Ами тогава защо мислиш, че този някой има някакви задължения към тебе, към мене или към който и да е друг? Или ако няма такива задължения, може би трябва да му бъдат вменени такива, защото видиш ли в руските форуми било така? Смешно е да говориш за един интернет форум, че някой имал задължения за каквото и да е. Тук задължения имат единствено модераторите и админите, защото те това работят. Всички останали влизат тук, за да се забавляват и нямат никакви задължения и ангажименти към който и да е от другите потребители. И с какво точно хората, които се занимават с оформлението на тази тема са проявили некоректност към тебе? Какво са направили, че не разбрах? И не смяташ ли, че е прекалено да изискваш от хората повече и че вместо да им благодариш за труда, който са положили, ти ги нападаш доста грубо?
Аз също изказвам свободно мнението си, независимо дали на някой му харесва или не...По същия начин мога да вляза в която и да е тема в този форум и също да си кажа мнението. И пак по същия начин тука може да влезе, който иска от хилядите потребители на форума и също да си каже мнението.

# 486
ХаПсолютно случайно прочитам темата и ми настръхва косата...
Защо изобщо се коментира и превръща в проблем, нещо, което много отдавна е замряло!?
Ако искате- покажете, ако искате- продайте, ако искате- се скатайте- проблема си е лично ваш!!!
ПишЕте си по ФБ, форуми, сайтове, а бе където си щете, крадЕте идеи, трупайте позитиви, негативи, сменяйте си хобито!
Ми право на избор си имате и никой не ви го забранява!
Ма защо тука трябва да си изсипвате негативното отношение?  Crossing Arms
То и заглавието на темата е като подигравка в този случай, ама   33uu

Страхотна тема, благодаря   bouquet
Виванова, прочетох в тези теми, че краклето го има в Слънчоглед, но в сайта им не го намерих и затова попитах. Не мисля, че е станало кой знае какво. И съм прочела достатъчно материали, благодаря за съвета. Ако ти е досадно, просто можеш да не ми отговаряш.
Цитат
si111 24 Ян. 2012, 01:05
Ами... и аз, таковата...  Rolling Eyes съм нова тука, та..., ако може да ми подшушнеш на уше личното инфо  newsm78
па, най-добре, ако го четат всички интересуващи се от темичката  Wink

Всичко, което е по темата го има тук, не е на личното инфо Peace

Евва ако обичате, определете си с виванова отношенията на ЛС- ако искате разбира се!
Не смятам, че тази тема е за това!!!
Тук цари любов, красота и вълшебство!  smile3555

# 487
Видях, че темата се раздвижи малко и да кажа нещо и аз/в спорове не ми се влиза/. Аз не съм правила почти нищо от голямата офанзива с куфарите, затова само ще покоментирам:

Мамси - Много красива чиния. Сватбената бутилка е разкошна.
Здравкова - всичко показано много ми харесва, особено кутията за ключове. Очаквам да прочета за новата техника. Златните орнаменчета с контур за стъкло ли ги правиш? /аз опитвах по Великден на яйца, но доста разкривявам/
Антом - винаги имаш разкошни идеи за бутилки /как пък да не краднем нещо/. А дядковците много сполучливо са се съчетали със салфетката.
Лепенка - Хубави бижитерки. Но фаворит ми са африканските чинии. Имам голяма слабост към тази тема.
Галка - саксията е много нежна. / По този повод, ако има дупка и ще се мокри, да споделя какво се получава при мен. В тази стомничка http://thalia.snimka.bg/hobby/ceramics.621299.25033786
сега има чаша със зелени клонки цвете и когато я доливам капва и малко залепва чашата за стомната. Лака ми е акрилен. Затова и не съм си направила саксиите/
Чинията е великолепна.
Раковина - разкошни свещници. Сватбената бутилка наистина е уникална. Възхищавам се на всички, които работят с такива дребни детайли.
Дидиа - много сполучливо си избегнала дефекта. От 2 месеца умувам нещо подобно. Попаднаха ми едни дървени плоскости около 40-/40, но с 7 см диаметър дупка в сердата. Идеята ми е нещо такова за механизъм в дупката.
Геновева - поздравления за дракона.
Ралица - много красиви неща си сътворила, но и на мен са ми фаворит шкафчетата.

От мен само тези рамчици.
http://thalia.snimka.bg/hobby/clocks-and-wall-panels.621305.27113270
Не се и надявам скоро да успея да направя друго. Предстои ми една голяма абитуриентска офанзива. / прозаичната част -  документи, дипломи и т. н./

# 488
Тук цари любов, красота и вълшебство!

smile3532 smile3532 smile3532

# 489
  • в сърцата на любимите ми хора
Мумитаsmile3501 smile3501 smile3501

# 490
  • Стара Загора
mumita, точно това е и моята идея. Всеки е свободен да прави каквото пожелае тук и никой нищо не може да му налага или пък да го критикува, обижда и т.н. Разбира се, че темата не е за това. Много хубава си е темичката и без такива негативни коментари. Освен благодарност към участниците, нищо друго не мога да кажа.
Аз се почувствах лично засегната от въпросната госпожа, и предполагам, че не само аз, тъй като с коментара си тя визираше доста по-голяма група хора. На лични няма какво да се разбирам с нея, защото за мен дебата приключи. Мога само да я посъветвам нещо, което правя аз в подобни ситуации: В такива случаи винаги, ама винаги, се опитвам да се поставя на мястото на моя опонент. Това много помага да си изясня гледната точка на този човек и да си обясня защо той постъпва или говори така. Съветвам я да направи същото спрямо тези, от които е недоволна.

# 491
DIDIA  кутийката е купих от Пловдив- лично - магазин Купчийница.

# 492
  • пловдив
DIDIA  кутийката е купих от Пловдив- лично - магазин Купчийница.

Аз пък живея по близо  Mr. Green тъй, че Дидия ако решиш казвай, отскачам, купувам и пращам  Laughing

Да ви се оплача....  smile3511 вярвате или не... пак съм на футболна вълна... иде ми вече да се гръмна .... не го правя, само за да не драснат на некролога - ".... умря..." и вместо типичното "от близки и роднини"..... да  виси... "от хоби"  ...  smile3544
Обещавам да снимам мъките  Mr. Green и да покажа доказателствен материал  Wink

# 493
Мумитка , с цитатите си ми припомни че въпросната госпожа още в началото с влизането си в темата ми има зъб.Само ще дам един малък пример и приключвам и аз с дебата.
Аз следя пет руски сайта по декупаж.В единия от тях , едно от правилата , за да гласуваш в конкурсната тема трябва да имаш минимум пет коментара.В друг форум пък , за да можеш да разгледаш , ползваш и четеш галерията им с МК трябва да си направил поне 15 коментара.И всичките тези уловки се правят с цел да се поддържа темата.Мен не ме интересува кой създава правилата но когато ги няма виждаме какво става.Доколкото си спомням правилата на конкурсната тема си ги предложихме и гласувахме ние - участниците в темата, а не модераторите и администраторите.И въпросната госпожа следващия път като влезе в темата със зададен въпрос просто няма да има кой да и отговоризащото , всички ще сме читатели и консуматори.
Патлеева- чудесни рамки.Африка ми е една от любимите теми.Браво!!!  bouquet
Здравкова- нали знаеш че обожавам твоя декупаж.Всичко е много красиво.
Мамси- много нежна чиниика.Справила си се чудесно. Hug Hug
Бъдете много усмихнати и позитивни в утрешния  празничен ден.На всички празнуващи весел празник .  love001  love001  love001

# 494
antom по- добре от хоби  Shocked отколкото от топкЪ  Joy
Я ги започни с мажоретки- тогава вече ще видиш какво е поръчки да имаш  Crazy

Весел и слънчев празник юначки!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт