Януарчето звездички гони ,има мама за милиони Тема 26

• 25 760
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Бебеш, защо не кандидатствате за общинско жилище, цените са повече от символични, а вече жилищата не са оная гадна мизерия, пак е някакъв вариант, дори и временен. Също като ти е много нанагорно, може да викаш и жена да ти помага, в провинцията такива услуги струват около 2 лева на час, някоя баба, млада пенсионерка примерно?
http://www.dimitrovgrad.bg/nastanyavane-v-obshtinski-zhilishta.aspx
5.  една четвърт от общия годишен доход на гражданите и техните семейства не може да покрие разхода за пазарната наемна цена за жилище, съответстващо на нуждите му, съгласно нормите за жилищно задоволяване, определени с чл.7, ал.1 от настоящата Наредба
Ей това не мога да го разбера

# 526
 ако 1/4 от годишния ви доход не стига за да си наемете квартира от частно лице, ако 1/4 са примерно 500 лв, а наемът от частно лице е 700 лв, значи не ви стигат парите и можете да кандидатствате за общинско жилище  Embarassed, аз поне това разбрах, моля някой пой наясно да се включи  Embarassed

# 527
  • Пазарджик
ако 1/4 от годишния ви доход не стига за да си наемете квартира от частно лице, ако 1/4 са примерно 500 лв, а наемът от частно лице е 700 лв, значи не ви стигат парите и можете да кандидатствате за общинско жилище  Embarassed, аз поне това разбрах, моля някой пой наясно да се включи  Embarassed
и аз така го разбирам

# 528
  • София
Бебеш,чудесно HugЩе видиш колко хубаво нещо е яслата,само му дай малко време на Явор да се адаптира и после ще ти се сърди че го взимаш даже Simple SmileТова не е отърване от детето Naughtyтой има нужда от връстници Peace

# 529
Аз пак да питам има ли бебче, което да изпада в истерия, когато му миете главата по време на къпане? При нас е драма ужасна...  Tired И ако има, какво предприехте?

Бебеш,  Hug! Радвам се, че си поела глътка въздух!

# 530
Аз пак да питам има ли бебче, което да изпада в истерия, когато му миете главата по време на къпане? При нас е драма ужасна...  Tired И ако има, какво предприехте?

Бебеш,  Hug! Радвам се, че си поела глътка въздух!

Явор е така, все още си е така... просто го заигравам и гледам водата да не е прекалено гореща.

# 531
  • София
Бебеш  Hug

Радвам се, че сте направили стъпка в правилната посока. Ще видиш, че малко по малко нещата ще се наредят. Само не спирай да вярваш и да се стремиш към това, което искате. Имаш семейство, заради което си струват усилията. Мисля, че яслата ще му хареса на Явор, а ако заживеете самостоятелно вече всичко ще изглежда съвсем по друг начин. Стискам палци бързо да станат нещата и да си отдъхнеш.

Лека нощ и до утре  Tired

# 532
Буби, да не би да плаче, че му влиза вода в очите? Има едни като козирки за тази цел. И вие ли си имате куче? Нашата ми е като дъщеря.

От както забременях започнах да си търся правата и станах... зла. Преди и съседи, колеги ме мислеха за ангелче. Еее, сега съм станала  Twisted Evil. Бях бяла и добра, защото мълчах и изпълнявах. Свърши това време. Сега ме гледат и не могат да повярват.
Физически след раждането изглеждам чудесно. Преди бях ходещ чироз, не можех да напълнея на юк. Сега и ръцете ръце и краката крака. Само циците се отпуснаха, а преди пък бяха супер за мойте кила. Е, то не може всичко да е наред  Wink!

# 533
  • София
Бебеш, така вече ми харесваш  Hug няма да се даваш я

Тути, честита печалба, дано не е последна

Елч, ти няма ли по примера на Мама зайка да спретнеш един фото разказ

Буби, пробвай да намалиш силата на струята, така че да е по-тихо - при нас действа

днес успях да подредя елхата, добре че малчо още не ходи, че щеше да й види сметката набързо.

мисля да лягам, че съм гроги.... лека нощ

# 534
  • София
А, ДОБЪР ВЕЧЕР и от мен  Hug

Нещо не мога да смогна да ви изчета  Rolling Eyes

Туту честита ви печалба, ММ уцели 4 числа миналата седмица от 3-то теглене, а другите две числа бяха в съседната колонка  Mr. Green

Бебеш, мнооого търпение и толерантност се изискват в едно семейство, но напоследък взех малко да си изменям нагласата и ми се ще да търся и по-голяма независимост  Peace

Днес бяхме на РД на сина на моята приятелка и се заговорихме за храненето. Според нея след вечеря, т.е. в техния случай кисело мляко с бисквити, детето не бива да се храни. Тяхната педиатърка им е обяснила, че стомаха трябва да почива поне 8 часа. През ноща, ако се събуди детето тя му дава чай или вода.
Аз храня Ники с каша или кисело мляко към 18-18.30 ч. и след това ч кърмя преди лягане, често се събужда да цока и към 12 ч. и понякога и през нощта, ако е неспокойна или я мъчи някое зъбче.

Споделете как се храните вечер, храните ли ги с нещо през нощта или и вие спазвате правилото, че след 21 ч. например не бива да им се дава друго освен чай и вода?  newsm78

# 535
  • София
Бебеш, нямате ли детски клуб с аниматор? За неходещо дете не е подходящо, но скоро Тея ще проходи. Там можеш да прекараш час-два в сладки приказки с някой и ще си близо до нея.
Разбирам те за компютъра - често и на мен ми е единственият отдушник. Това не значи, че се лигавиш за липсата на време.
Дано на Явор му хареса в яслата.
Съжителството с роднини и за мен е изнервящо. Преди години с ММ мноого се карахме, когато живеехме със съквартиранти. Като се изнесохме само двамата, си дадох сметка, че 90% от скандалите са били заради тях. Аз лично имам възможност да взема вкъщи някоя от бабите и така детето ми да не ходи на ясла (заради болестите), но пак заради напрежението от общото съжителство бих предпочела да я запиша още септември на ясла.

bubi_barabata , това миене на коса и аз не съм го отработила. Напоследък взе да се сърди, едва успявам.

За женствеността след раждането - еми не се чувствам по-женствена. Да не говорим, че мъжете по улиците рядко заглеждат жена с бебешка количка. Харесвах си гърдите през бременността и докато кърмех, ама сега пак станаха като преди. Е, да не се оплаквам много, поне килограмите са ми ОК.

Клече, това с чая и водата нощем е мантрата на педиатрите, нашата ми го каза още след раждането. То ако става - хубаво, ама ако детето не ще? Диана си яде мляко и през нощта поне 1-2 пъти седмично.

# 536
  • Велико Търново
Клече, досега не съм срещала педиатър, който да препоръча нощно хранене. А съм си имала работа с доста. Мотивът е: да се даде възможност на стомахчето да почива, и да не се развалят зъбките от нощното мляко. И аз съм съгласна с това. Обаче, не издържам да ми плаче нощем гладно, а аз да се опитвам да залъгвам с вода, още по-малко чай. И на трите съм им давала нощем да сучат, впоследствие шише с АМ. Повече ме устройва - нацокват се, обръщат се и заспиват.

Засега на голямата не се е отразило пагубно нощното хранене.  Simple Smile За другите, не мога още да кажа.

А иначе, Калина вечеря нещо от нашата храна, пасирано, похапне с големите я банан, я мандарина, и преди сън - АМ 180 гр. Към 4 часа - още 180 гр., и си откарва сън до 8-9 часа сутринта.

# 537
Стараем се след заспиването да не даваме никакво мляко до 5ч,караме си само на водица. PeaceСтомаха трябва да си почива!Ако яде на сън,стомаха работи(а в това време е програмиран за сън),затормозява се...Мозъкът,който също се е настроил за почивка се налага да се буди и да казва на стомаха-"работи,храна ти се дава"И събуди ли се мозъкът се буди и детето. Peace
По тази причина и вода не е хубаво да се дава в големи количества,защото предизвиква уриниране,а за целта се буди  отново мозъка,който казва на отделителната система-"работи"Тя започва да работи,мокри памперса и бебче пак се пробужда. Peace
....Ай ,дайте ся по 5 лв за лекцията. Joy
.................
Септември и аз се връщам на работа и тогава няма неискам ,няма  недей за нашата баба. Twisted EvilТа затова сега я пазя да не се преуморява. LaughingШегичка.Ако имахме ясла,щях да го пусна,той тогава ще е на 1.7мес.но нямаме и съм с вързани ръце...
Стела до скоро изпадаше в потрес от изполиването на вода върху главата.Нещо като фобия беше.Направо настръхвах като идваше ред за изполиване на главата.Години си карахме с този стрес.Накрая не издържах и малко грубо и показах,че няма нищо страшно,поприземи се страхът и сега вече си мрънка само служебно от навик,но  страх няма -израстна го. bowuu
Тази вече си играят двамата в кошарата и ММ нещо ме натисна на спалнята,а кака в този момент се подава от кошарата и вика:"Мамо,тате,вие имате любов!" hahaha Joy
Айде лека ви Simple Smile

# 538
  • София
принципно да си кажа и аз виждам логика да не ядат след определен час, НО:

1. Мисля, че са много малки да се налагат чак толкова драконови мерки.
2. Стомасите са им прекалено малки, за да се нахранят, така че да издържат повече часове без храна.
3. Зъбите са си до ген  Mr. Green
4. Моя педиатър нищо не ми забранява  Mr. Green
5. Нямам намерение да я тормоза, мисля точно като Тонита  Hug

Стига толкова точки, вече не ми се мисли  Laughing

# 539
Странна работа - уморена съм, спи ми се, а съм седнала на компа и чета вашите размисли и си мисля ли, мисля... (а Рая спи блажено след 30 мин рев и дране)
Първо хич не ми е коледно, въпреки цялата красота наоколо.
Второ - колкото повече наближава Коледа ми става още по-самотно.
...................................................
За миенето на главата - не обича, дави се само като и капне капка в окото, но се понася.
За самочувствието - чувствам си се както преди, т.е като на 20 (само по-уморена).
Бебеш - горе главата.
За храненето - в 5-6 вечеря и то оскъдна и 1-2 кърмения през нощта, по скоро за комфорт Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт