Януарчето звездички гони ,има мама за милиони Тема 26

• 25 763
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
ей, мацки, толкова хубаво ми стана като ви прочетох пожеланията за рождения ми ден!
страхотни сте всички! много много ви благодаря и се радвам, че ви има!
тонита, много се смях, ама трети декември някакси си е добра дата! Simple Smile
а и как всички сте ми пожелали най-исканото от мен нещо - още един бонбон Embarassed

вал, впечатли ме с тортата! много добре ти се е получила!

не искам да говоря по темата за мъжете. всички сме различни и всяко семейство си е отделен организъм.
и аз имам мнение по проблема на бебеш, но ми е ясно, че понякога съветите отвън се прилагат трудно.

# 511
И ние извадихме елхата.Кака я нареди съвсем сама.Пое инициативата за украсата,много се вълнуваше миличката.След това я качих висоооко на един скрин. Mr. GreenДа и се радваме от далече. WhistlingНосейки обаче кюфтачко и минавайки покрай скрина,винаги се "закача"нещо от елхата в ръката му Grinning
Тази хрема го направи много изнервен,блъска,тряска,бие се през лицето ConfusedЯвно иска да се отърве от суполите и затова прави така.А през цялото останало време ме гушка.
Бебешондел,все едно аз съм си изляла мислите.И за милото и за майката и за репликите,,е при нас е с някои разлики ,но като цяло ситуацията у нас е много сходна като тази у вас.
У нас предимството е че се отделихме.Ние и преди си бяхме отделно но в една сграда и все една пак заедно живеехме-хем сме един до друг,хем не си помагаме,хем акъл си даваме и критики,ааа,мерси StopВ един момент ми кипна канчето и впрегнах милото да стягаме къщата(във вилната зона)и да се махаме от тази лудница.Той не се замисли много. GrinningДо 2 седмици се изпренесохме.....Е нямахме всичко необходимо,но имахме най-важното - свобода и самостоятелност.Това ни сплоти.Материалните неща си ги набавихме лека полека.Въпреки,че ми е далечко от града,не съжалявам нито за миг че се отделихме.
Момичетата тук дават ценни съвети,защото ни  съчувстават,а не за да се изтъкнат че са безгрешни домакини. Hug
Ще се опитам и аз да помогна...
Първо!Трябва да помислите с ТМ как да си улесните живота и в часност -как отглеждането на децата да  бъде по-малко трявмиращо за вас.Например -така трябва да си измените навиците и да се нагодите за ситуацията.ТМ трябва да започне работа.Ти ,ще трябва да стиснеш зъби и да решиш далии да пратиш Явор на ясла,или лека полека да отбиваш тея,за да можеш да балансираш с вниманеие по равно за двамата.И ако успееш да се сравиш с отглеждането на 2 деца сама,ще имаш награда-още една заплата у дома. GrinningСъзнавам,че това,което пиша никак не е лесно и не става от раз,но просто трябва да се опита.Надали ще е по-страшно от положението в което сте в момента.Аз не бих издържала и ден,ако се поставя на твое място-теснотията,родителите,репликите,непомагането,незачитането.Трябва да вдигнеш глава и да намериш начин да се справиш.От това завици вашето щастие и спокойствие.А и да не забравяме,че нашите нерви рефлектират върху децата,колкото и да се опитваме да ги пазим.
Трябва да помислиш с какво друго би могла да успокояваш Тея когато се разстрои.Не искам да я отбиваш в никакъв случай,но просто не трябва да те приема като слуга-залъгалка.
Моите деца не са породени,но каката е такава панта,че все едно имам 2годишно лапе ,а не  4г.На ден пада 3 пъти повече от Вико,и всичко сама си предизвиква.Уикендите съм сама с двамата.казвам ти иде ми да хвана гората и да избягам.ММ и уикендите се налага да работи-допълнително,защото иначе не можем да съществуваме.
Улях се пак в писане,ама проблема ми е на сърце,защото е подобен с моя.
Елч,честито и от мен!
Тути,браво!
Камчето,да майката е човек и жена също бих добавила,не момиче,не добиче,а преди всичко човек.Трябва да се уважаваме и да даваме собствен пример! bowuu

# 512
Тути, Тонита, Чарли96, Камчето - благодаря ви! Hug

мрм честито и на твоята майка!  bouquet Жива и здрава да е и да ви помага така, както ти искаш!

Тути и от мен пожелания за шестица следващия път, а тези пари да си ги изхарчите  с кеф! Hug

Бебеш, когато прочетох поста ти, единствено ми се прииска да те прегърна! Hug Разбирам какво ти е! Вярвам, че ще се справите колкото и да е трудно.

Елч добре завърнали се! Звучиш страхотно! Hug

# 513
И аз да честитя рождените дни на майките на Мрм и Емили! Да са ви живи и здрави още дълги години и да се радват с вас!   bouquet

Мила, като се погледна в огледалото си викам "бивам още"  Wink, ама пусто все не остава време ни косата да си измия, ни да се епилирам, камо ли друго... Знам, че това са смешни неща на фона на споделеното в последните 2 страници,  ама като са били малки навици за самочувствие преди, а сега като ги няма и се чувствам позанемарена... Но това е временно, нядявам се...

Елч, добре дошла! Сигурна съм, че е било прекрасно, трябва да сложиш някоя снимчица Wink

Бебеш, насъбрало ти се е много! Момичетата са написали много хубави неща, аз нямам какво да добавя. Единствено мога да стискам палци бързо да отмине лошия период и една силна прегръдка  Hug

Улавям се как чакам вечер мм с нетърпение да се върне от работа. Почти толкова нетърпеливо, колкото и кучето  Grinning  Аз мисля, че съм си спечелила шестицата от тотото с него, но не бих отказала и една парична  Mr. Green  В този ред на мисли браво на Тути, да си ги похарчите с кеф, колкото и да са  Hug

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 17:40 от bubi_barabata

# 514
  • В две тъмни очички
Мила(Джанчето), относно въпроса ти - преди няколко дни точно това си говорех с Ноеми, че бременността ми повлия супер! Станала съм ужасна кокона!  Mr. Green Или по културно казано - иска ми се винаги да бъда супер женствена! Преди не носех рокли, сега само към тях ме влече, дънките станаха тесни, а не прави както преди, кецовете се замениха с маратонки и то от тези женствените, гримирам се все по-често, купувам си още повече ТОКЧЕТА и така....... Та, идеята ми е, че много се промених и според мен е към добро! ММ също го забелязва и ми прави комплименти, което много ме радва, понякога обаче го хващам и да ревнува по тази причина  Mr. Green

Бяхме на лекар - категорично отхвърлиха АД! Flutter Екземите по личицето се оказа Себореен дерматит, а екземите по тялото - ортикарии. Изписаха ни нови кремове, диетата се спира, въвежда се нова - спираме само мъхести плодове, грах и моркови, елдата също. Безкрайно съм доволна от тази лекарка! На такъв преглед до сега не бях присъствала - жената ме изуми! Отдели 40 мин на Влади и на Боби(той имаше някакви петна по едната буза) , гледаше ги с лупа, бавно, внимателно и дъъъъъъъъълго! РАзпитваше ни за какво ли не! Всяко нещо с най-малката подробност! Изписа ни много скъпа козметика, но се надявам, че ще има смисъл от нея! След 1 седмица чакаме ефекти....
ЕТИ БЛАГОДАРЯ ЧЕ НИ ИЗПРАТИ ПРИ ТАЗИ ДЕРМАТОЛОЖКА!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Бебеш, наистина нищо повече не мога да ти кажа, освен, че ти си тази, която трябва да намери решението на проблемите, които самите вие си създавате! Надявам се да съумеете да го направите по-бързо и хармонията във вашия дом скоро да се завърне!

# 515
  • София
Може ли име и координати на дерматоложката? Ние ходихме при една за едно загрубяване на кожата (не е обрив) на две места и сега чакаме резултати. Но ако няма бих искала да отидем при друг лекар.

Благодаря предварително!

# 516
  • София
Тути, би ли споделила какъв е фотоапарата и принтерчето за Таня, и от къде ги взе? Може на лични
Ааааа,не на лични и аз искам да знам Grinning
Ха,здравейте с днешна дата Simple Smile
То дали не писах вече днес,не си спомням Embarassed
Тути,честита печалба Simple Smile
Честит Имен Ден на именниците Hug
Честит Рожден Ден на всички мамчета  bouquet
Бебеш,я се стегни HugНищо непоправимо не се е случило,пък и дали ние сме идеални няма никакво значение за теб,важното е ти да си идеална за себе си HugАз на твое място бих дала Явор на детска,другите да си говорят,не ми пречат LaughingМоят син ходи на детска от 2.3г.,Мони ще ходи от 1.8г.,от март се връщам на работа,не ми е притяно но това е положението,кучетата нека си лаят,аз си знам най-добре как трябва да постъпя,по-важното за мен е че мъжът ми не ме обвинява за решенията ми,никой друг не ме интересува NaughtyВдигни гордо глава и продължавай напред смело,ама така както ти чувстваш за добре,не както другите очакват от теб Hug

# 517
Бебеш, аз абсолютно споделям това, което са ти написали всички останали момичета и мислех да ти го напиша, но са ме изпреварили.
Мисля, че точно това са нещата, които ще ви помогнат да се върнете към нормалния живот- ТМ на работа, Явор на ясли, а ти с Тея докато не се реши здравословния и проблем. Трябва да намериш според мен начин да не е изцяло зависима от тебе Тея- а ако нещо се случи с тебе, кой ще се грижи тогава за нея?

Само ще ти дам още един съвет/ малко грубичък/ - имаш нужда да идеш и да си удариш 2 много, ама много силни шамара и да излезеш от тая летаргия дето си изпаднала. Не се оплаквай, защото първо ти/ заедно с ТМ/ сте допуснали да изпаднете в тая ситуация и сега само ти с негова помощ или без можеш да си помогнеш и си се вземеш в ръце и да стъпиш здраво на земята

Седни и си помисли дали ти се живее по тоя начин, по който живееш, имайки предвид, че ти е отреден само един единствен живот, който не знаеш колко ще е дълъг...
В момента се оплакваш за неща, които са напълно поправими, но в живота има наистина страшни неща..... които понякога не зависят от тебе. Ако не можеш да се справиш с битовите проблеми как ще се справиш с тези сериозните проблеми

Тоя съвет ти го давам не от името на безупречна домакиня, а от името на човек, който се бори с нещо много сериозно в момента, но повярвай ми за 1 минута не съм си позволила да падна духом.
Дано си ме разбрала правилно

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 19:57 от look_at_me

# 518
  • Пазарджик
mrm  Честит Рожден Ден на майка ти ,да ти е жива и здрава!
Бубе много се радвам за Влади,видя ли за добро е било ,че ви върнаха,кой знае какво щяха да и предпишат този път ooooh!
Ох пиша от другия комп , кирилицата е друга и съм като кълвач Embarassed
момичета благодаря ви за честитките  Hug А дано другия път шестица-та да направя една голяма форумна среща с преспиване  Grinning

# 519
  • София
Бебеш никой сигурно не  е искал да се изкара перфектен и на всеки му е трудно малко или много на мен пък много ми е гадно това че сме много време сами с малкия мъжът ми много работи и вечно закъснява аз пък си мечтая да си бъде в къщи Mr. Green и на мен ми е трудно, но аз много излизам с приятелки излез и ти аз също съм с детето но си е разнообразие опитай и ще видиш, постоянно гледам да се шматкам някъде и аз ходя мръсна ако това ще те успокои Laughing признавам си
споко всичко ще се оправи
Я чакай сега малко да те разнообразя, кажи на колко си години че и мойта кума е от Димитровград и може да се познавате Mr. Green
На всички празнуващи рожденни и именни дни НАЗДРАВЕ живи и здрави
Междудругото на Калата снимките са станали много яки незнам как ще си избера само 10 ooooh!

# 520
Емили,Мрм - Да са ви живи и здрави майчиците Hug Да ви помагат за внуците /когато вие искате Wink/ и дълги години да са с Вас и семействата ви Hug  bouquet newsm59

Бубе Радвам се ,че нещата при Влади не са сериозни и че този път сте случили на лекар,който да ви обърне нужното внимание Hug  А изключването на диагнозата АД е супер Peace Hug

# 521
  • Пловдив
Мерси за пожеланията за именния ден на Стаско - бях забравила  Embarassed . След раждането търсих кога точно му е този празник и от много четене и спорене по разни теми реших че ще го празнуваме или днес или на Стефановден, и понеже днес забравих, на 27 ще Ви почерпя  Hug

Елч искам и аз във Виена на Коледа, тя иначе е хубава, а пък сега -мммммммм..... и дано сте направили следващия бонбон  Wink (моите и двете са подарък от екскурзиите Embarassed)

Бебеш  Hug, знам че и е много трудно и при нас е така, от как се помня парите са основен проблем, за друго не сме се карали - ММ изкарва нещо периодично и все няма Confused, та аз мисля и плащам всичко -офффффф. И аз мисля че ако бях на негово място щях да се гръмна, ама на не е така  Confused. Та отстрани изглежда различно - всеки знае себе си  Whistling
А за майка ти, кво да ти кажа - то си е до човек. При мен Свеки е по отдадена към моите деца, демек към внуците  Laughing - за тях е готова на всичко. Имам и повече доверие да и ги оставя, не че и майка ми не ги гледа, но е по различно.
И аз ще се възползвам от съветите към Бебеш, и тия кризи ще минат, но .....

Определено имам нужда от релакс, та колегите студенти организират купонче за 8-ми декември, дали да не се присъединя  Laughing

В събота смятам да ида на купон на фирмата на кумата (ще съм и счетоводителка в бъдеще) и сега аз и ММ го организираме  Crazy

Тути честита 4-ка, следващия път да се похвалиш с Джакпота Simple Smile

Бубе- радвам се за Влади и дано бързо се оправи и тази козметика помогне  Praynig

Елха смятам утре или други ден да правим - да видим колко време ще изкара ....

Емили, МРМ честит празник на майките Ви  bouquet

# 522
Успокоителните не са вариант - за мен са опит за бягство, което не решава проблеми, а напротив.
Оценявам, че Тея има по-специални нужди, но в името на това да има пълноценна и усмихната майка не е ли време да я отбиеш?
За съжаление отбиване без рев няма да стане... а и дори да я отбия пак няма да се променят много неща, ще мога да я оставям ама като няма на кой е все тая дали ще суче или не.

Интересно ми е просто, защо казваш, че децата са били въпрос на "сега или никога". Може би си споделяла и аз съм изпуснала. Освен това, за яслата на Явор не мисля, че се отърваваш от него.

Имам поликистозни яйчници. Имам операция , при която ми махнаха единия яйчник, а другия е наполовина. След операцията всеки месец имах проблеми, на няколко пъти да се стигне отново до операция. Казаха ми че трябва да действам за деца, защото ако отново се наложи да ме оперират, повече няма да мога да имам деца /при операцията ми махнаха киста 9 на 7 см/.

На работа ММ няма смисъл да тръгва от сега, при положение, че взима колкото и преди, само дето си стои вкъщи. Днес имахме дълъг разговор и решихме да пробваме Явор до обяд на ясла, с цел да се разнообразява детето. Минах през пазара и си накупих всичко любимо за ядене. Прибрах се направих салата/за друго няма време/ и отидох и казах на мм да идва да ядем. Той се стъписа и ме пита "ми децата" , а аз отвърнах/майка беше в стаята/ "майка ще ги гледа, за 15 мин нищо няма да ИМ стане"  Twisted Evil. Ай сиктир вече. Вечеряхме си заедно.  Heart Eyes Успяхме и двамата днес да се изкъпем и да си отдъхнем.

Много много благодаря на всички за съветите  Hug Надявам се скоро да можем да се изнесем и да сме още по-спокойни.

# 523
Бебеш Виждам,че си взела нещата в свои ръце Peace Поздравления Hug Пожелавам ти да си свиете Ваше гнезденце с ТМ,ще видиш че тогава нещата ще са различни Peace Е,проблеми винаги има,но...двама е повече от един Peace Смело напред,момиче Peace Hug Заради децата,заради семейството и най-вече заради теб самата Hug

vall_t Да ти е честит именника! Жив и здрав да е и с гордост да носи името си! Hug  bouquet

# 524
 Бебеш, защо не кандидатствате за общинско жилище, цените са повече от символични, а вече жилищата не са оная гадна мизерия, пак е някакъв вариант, дори и временен. Също като ти е много нанагорно, може да викаш и жена да ти помага, в провинцията такива услуги струват около 2 лева на час, някоя баба, млада пенсионерка примерно?

Общи условия

Активация на акаунт