Януарчето звездички гони ,има мама за милиони Тема 26

• 25 765
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • sofia
Нощни, може и зъби да са. Снощи дадох Панадол и беше по-добре с буденето.

Бебеш, аз реших, че оправдаваш сополите с ухапването, а не със заразата, та се очудих.

Джанче, чувствам се много добре, но мъжа ми ми прави комплименти, показва ми, че ме харесва, виждам го, че се фука, все обяснява, че не съм се променила визуално след раждането. Изобщо нямам намерение да ставам леля, искам да се веселим и да пътуваме.

# 496
  • Пазарджик
Привет и от мене!
Набързо да се разпиша,докато спи Нелката ,че в кухнята е паднала бомба Mr. Green
Емили да ти е жива и здрава майка ти,много здраве и късмет и желая!(ще си позволя да сложа едно стихотворение,което Джанчето преди време ми написа)http://bg-bg.facebook.com/note.php?note_id=132342488665
Джанче ,добре се завърнала,и на твоята свекърва много здраве и желая,и много ,ама много да те слуша!
Честито бебенце Стефания на вашите приятели Бубе! Да расте много здрава и много да се гордеят мама и тате с нея!
И аз искам календари,но няма на кой да ги дам SadВ училището на Таня им правят всяка година,тази също,но аз искам и с двете ще ги заведа да ги снимам и ще си направя джобни календарчета.
Бебеш ,дано само с сополи да се размине Тея Praynig Praynig Praynig
Еления Hugсамо така,позитивното мислене прави чудеса.(голям привърженик съм на тази терапия -самовнушението,при мене помага)
И да се похваля спечелихме 4 от тотото,цели 87лв. Grinning това е най голямата печалба удряна в нашето семейство.По Коледа стават чудеса!!!

# 497
  • София
Честит имен ден на Станислав и всички други празнуващи!
Днес и моята майка има рожден ден Simple Smile Да ми е жива и здрава и дано се престраши да помага повече!

# 498
  • Велико Търново
Тути, би ли споделила какъв е фотоапарата и принтерчето за Таня, и от къде ги взе? Може на лични. Иии, честита печалба!  Hug
Честити рожденни дни на майчетата на Емили и MRM! Да са ви живи и здрави, да помагат и да ви се радват!   bouquet

# 499
  • София
Здравейте!

Тути, в нашата кухня перманентно е военно положение  Mr. Green Честита печалба от тотото!

Честит имен ден на Стаско и честити ходещи крачета!   bouquet

Мила, като я гледам тази танцьорка си спомних като бях в нейното положение се чудех на коя кълка да се изтегна на дивана  Mr. Green

Моят мъж също постоянно ми казва, че ме харесва. Той винаги си е падал по жени с фигура тип Дженифър Лопез. Преди да родя Бобо бях доста слаба и тогава все ми казваше, че трябва да понапълнея малко. Сега ме намира много добре (59 кг, 170 см), само че аз не се харесвам така  Crossing Arms Така че по повод питането на Мила, въпреки че мм ме харесва повече, аз се чувствам по-малко женствена. По отношение на цялостното ми себеусещане (не само външен вид), също се чувствам най-вече майка и след това жена, и като си дам сметка за това никак не съм доволна  Tired

bouquet

# 500
Добре, че са форумите, че да се изкараме перфектни домакини, обгрижвани жени, които се справят без никаква чужда помощ, и разправящи наляво и на дясно че само желание липсва  Naughty

Извинете, ама е много лесно мъжа да го няма цял ден, ти да си се изнервяш, той да си дойде и да се напънеш да се усмихнеш и да гушнете  Heart Eyes Ама я си представете че сте заедно цял ден и се изнервяте цял ден един на друг, след 1 седмица вече ще сте на различно мнение.
Снощи се напънах, след като мм ми беше казал че Явор все едно няма майка (след което ми идеше да му разбия главата в мивката  #Cussing out), легнаха децата ние се гушнахме, правихме си к'вото си правихме и на другата сутрин всичко от начало. Забравянето, несещането, глупавите коментари, двете деца които мрънкат нон стоп ииииииии.....

Днес стигнах до успокоителни. Ето и причините:
- мръсна и гладна - храня се по веднъж на ден
- от една година не съм се отделяла от детето си
- вашите деца през деня спят - моето ме използва за биба докато спи - нито 1 минута спокойствие и време за мен, дори за елементарен душ.
- липса на пари, която води до непрестанни спорове за какво да се изхарчат наличните /аз казвам за играчки, мм казва за колата и т.н./
- нон стоп мрънкане и на двете деца
- невъзможност за излизане - едното винаги виси на нечий врат а другото вечно иска да го носят.
- вкъщи на децата бързо им омръзва защото нямаме много играчки и успяват да се заиграят с тях за кратко.
- не ползваме хендс-фрита - телевизор и проходилка
- не храня с ам - не може да го нахрани друг за да отдъхна или да се изкъпя или да изляза с мм
- това че мм и той е до краен предел изнервен и си съскаме по цял ден - и той няма време за себе си.
- това че живеем с родителите ми които не само че не помагат а и пречат.

Снощи имах дълъг разговор с майка ми и според нея аз сама съм си виновна че съм родила две деца, не желае да помага защото всяка свобдона минута съм била на компа/аз така се разтоварвам и успявам да не изпуша/, проблема бил компютъра а не че не сме излизали с мм сами двамата от 2 години.

И моите родители имат супер брак, гушкат се и са се съхранили, НО  на май гръб цял живот за майка ми баща ми е бил пръв - първо се храни той първо мисли за него, дори когато бременната и дъщеря не е яла цял ден защото е гледала по-голямото дете - тя се прибира и готви на безценния си съпруг. Прави всичко възможно той да е спокоен и да не се изнервя - помага само и единствено за да не мрънкат децата за да не се буди той или да не се изнервя.

Сигурна съм че след години ще се смеем на сегашното ни положение, но нали първо с тежките камъни трябва да се  справим.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 12:24 от Бебешондел

# 501
  • ул. "Мечтание"
.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 12:43 от Нощни очи

# 502
  • Велико Търново
Бебеш, на няколко пъти, ( да не казвам, че и в предишни теми), момичета с добри намерения споделиха опит и ти подсказваха идеи, първото ти изречение звучи доста злобно и не го заслужава никоя от нас. Никой не е виновен другиму, че се е "разголил" повече отколкото му се е искало във форума.

Между другото, ако наистина го търсиш, ключът за излизане от клетката се съдържа измежду редовете точно на твоя пост.

# 503
  • sofia
Бебеш, пак си яхнала метлата и сега ще ти кажа нещо, което никога не съм казвала, защото не е моя работа и да не те засегна. Споделям мисли, не съдя.

Първо за мен е огромна грешка това, че накара ТМ да напусне работа.Той се чувства като пълен глупак, защото разчита на майчинството ти и на борсата, зависим е от теб.Ако аз издържам ММ, той ще се гръмне, казвам ти.

Ако работеше финансовите ви проблеми нямаше да са такива. Сега ще кажеш, че не можеш да се оправяш с две деца- за това се мисли, когато се правят децата(то правенето е най-хубавото на децата).Но да кажем Тея изисква повече грижи, защо тогава Явор не е на ясла. Алергиите не са оправдание, познавам майки, които поръчват от кухня за деца с алергии или приготвят и носят храна в яслата на детето.

Относно това, че не сме с мъжете си, ами аз съм по цял ден с ММ(час, два да сме разделени).

А това, че бременната дъщеря на майка ти е гладна, ами извинявай, ама щом си се нагърбила с това(двете деца) не си малко дете, пък и мъжа ти нека да се грижи за теб. Аз не смятам, че родителите ми са длъжни да ме гледат, хранят или да помагат с децат. И въпреки, че майка ми е пенсионер от скоро,аз много често викам жена вкъщи, а не и натрисам децата, защото не ми е длъжна.

За всичко винаги може да се намери оправдание или разрешение, зависи кое търсиш.

Изобщо не се изкарвам идеална, напротив, ако ме затвориш 3дни с бебето аз ще полудея и понеже се познавам правя така, че това да не се случва. Радвам се на Мила, че не иска да си остави децата, но тя има търпение. Честно ви казвам, ако ми бяха казали близнаци- нямаше да ги родя, грях е, но знам, че не ми е по силите.

И последно, майка ти може до някъде да е права за компютъра, защото и аз като се застоя вечер ММ ми се цупи, че не му обръщам внимание.Вчера много ме зарадва, за това, че си се опитала да оставиш детето, дори и без успех.

Прегръдки от мен. Говоря по-разпалено, но не се карам.

# 504
аз казвам само един бърз привет, че още не мога да ви настигна с четенето.
и давам отчет от виена: много красива - страхотни сгради, атмосфера, култура, всичко, прекрасно коледно украсена - навсякъде светещи топки, елхички, камбанки и каквото се сетиш, със страхотни weihnachtsmarkt- ове със супер глювайн и пуншове, ама кучешки студ бееее, замръзнаха ни ушите!

иначе дворците са прекрасни, разхождаш се и се чувстваш като аристократична особа, лошото е, че австрийците са си повярвали, че са такива и са големи киселяци. ама щом не живееш там е ок, свиркахме си и им се смеехме Simple Smile

ужким си починах от дара, ама май повече ми липсваше. един ден видяхме едно бебе в количка, което много приличаше на нея и с мм само където не се разревахме. следващият път - с нея! Simple Smile

айде, сега продължавам да чета и ще пиша пак! Simple Smile

# 505
Знам, че не се караш. Може би трябваше да сложа ник пред първото си изречение. То не е нито към теб,нито към теб нито към друг,писак след последния ми пост.
Относно децата и преди съм писала, при нас беше сега или никога.
Не знам, ама ако видя че детето ми има нужда от мен, никога няма да му кажа "оправяй се сам/а"
Явор не е на ясла защото според мм и майка като го давам за да се отърва от него.а за работата, и преди мм взимаше по-малко от мен;)
Много ви благодаря за съветите, надявам се никой да не се засегне от първото изречение.
П.с Нощни,що се изтри? Нали държеше на думите си?

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 13:53 от Бебешондел

# 506
Здравейте!
Ние вече сме с украсена елха и в готовност да бъдем обладани от коледно настроение. За подарък на малката и яз се чудя, ще се радвам ако споделите кой на какво се е спрял.
 Бебеш  Hug Знам, че най-лесно е да се дават съвети, но защо не се опитате с ТМ да преструктурирате задълженията си през деня. Например вечер може да направите 5 сандвича - време 5 минути, които сутрин да стоплиш и да закусите. Многото играчки не са гаранция, че децата ще се забавляван - четейки поста ти вие сте ги научили да сте живите им играчки, а това трудно би се променило, каквито и забавления да им предлагаш.
Успокоителните не са вариант - за мен са опит за бягство, което не решава проблеми, а напротив.
Оценявам, че Тея има по-специални нужди, но в името на това да има пълноценна и усмихната майка не е ли време да я отбиеш?
Казвам всичко това със съвсем добри чувства и понеже стана дълго и предполагам отегчително спирам

# 507
 Emili1212 Честит рожден ден на майкати.   bouquet

Мрм много неприятно, бързо да се оправя малката .

Бебеш, доста си се изнервила, аз също понякога яхвам метлата като теб всичко ме изнервя, на всеки се сърдя и си мисля, че всеки ми е длъжен , но като помисля малко спокойно нещата се оправят и не са непоправими, само спокойно. Мисля че не трябва да мислиш, че някой ти е длъжен вие сте друго семейство различно от майка ти, това че сте заедно не означава че е длъжна всчка минутка да помага. Но аз се чудя и на майка ти, как е възможно да не ти помага, мойта майка много ми помага когато може и умира за бебо, незнам много е сложно, знам само че трябва по спокойно това е и всичко с времето ще се нареди. Naughty

# 508
Бебеш, това което пишеш ми звучи ужасно. Аз също съм с две деца и това, че те обвиняват че искаш да се отървеш от Явор като го пращаш на ясла ми звучи много несериозно. Нали детето трябва да се социализира и да учи, а и сама казваш, че в къщи му омръзва. Момичетата са ти дали много хубави съвети. Аз също те съветвам да излизаш много навън - на разходки, едно кафе да изпиеш поне пак е нещо. Дори и с децата. Пак сменят обстановката. И ти ще се почувстваш по-добре. Аз например всеки ден пия първо кафе с малката и после ходим до кухнята. И многото играчки не са гаранция, че детето ще иска да играе с тях. А относно стоенето пред компа аз си го позволявам само когато малката спи, Hug Аз например вчера украсих елхата и ми стана едно празнично и весело. Пробвай и ти, ако не си го направила вече. Желая ти бързо излизане от тази черна серия и малко повече самочувствие.
Тути, честита печалба. Другия път да е шестица!

# 509
  • София
Здравейте и от нас!

През уикенда само Ви четях и нямах възможност да се включа. И уж исках да пиша по различни теми, а накрая забравих какво щях да пиша.

Честит рожден ден на майчетата на Емили и мрм. Да са Ви живи и здрави  newsm59
Честито и на именниците!
Тути, честита печалба!

На болничките пожелавам да оздравяват бързо!
Още в петък прочетох и направо ми се искаше да  #2gunfire като прочетох поста на Бубето за докторите дето си били тръгнали, нали било петък. Е, няма такава наглост. Абе, изобщо нямам думи. За жалост всичко ни е такова. Ей това ме скапва в тая държава. Бюрокрация, разправии, некоректност и т.н.
Бебеш  Hug Гледам, че постовете ти са развълнували повечето мамчета. Аз имам един принцип: не обичам да получавам съвети, за които не съм помолила. И се опитвам да спазвам същото- да не давам съвети, които не са ми поискани. И в тази връзка искам да споделя своето съчувствие. Знам, че не е лесно.
Ще споделя само някои неща, над които съм разсъждавала. Имаше моменти, когато и на мене ми беше много трудно. Да кажа, че и ние гледаме Боби сами. Бабите първо са млади и второ не живеят в София. Та в някакъв момент, когато ми е идвало в повече, си задавах въпроса: Майките хора ли са? И мисля, че отговора е да. Това, че съм майка не означава да спра да бъда Човек. Да, обичам много детето си, но не мога да се зачеркна напълно. Просто няма как. Не мисля,че е по- добре за него да ме вижда в такова състояние. Интересно ми е просто, защо казваш, че децата са били въпрос на "сега или никога". Може би си споделяла и аз съм изпуснала. Освен това, за яслата на Явор не мисля, че се отърваваш от него.  Странно е , че не ти помагат, но не дават да се облекчиш и по друг начин. И също ми е чудно как постъпва майка ти. Аз също смятам, че родителите ни не са ни длъжни. Ние сме големи хора и щом сме създали семейства трябва да се грижим за тях, но ако имат възможност все пак да помогнат мисля, че трябва да го направят. Още повече че живеете и под един покрив.

Ох, много дълго стана. Съжалявам,ако съм отегчила някой. Дано и не съм засегнала никой,  не ми е това целта. Приятен следобед!

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 14:57 от kam4eto

Общи условия

Активация на акаунт