ЗАщо една жена работи? Какво я кара да е само домакиня?

• 29 325
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
Да, груба е твоята истина, Танче  Peace
Правиш се на нещо, което не си! Затова си така противоречива и смешна.

azaf - обаче аз познавам съседка, която разчита на тия 200лв - защото покриват увеличения ток зимата за отопление, иначе трябва на студено да останат.  Wink

# 61
И хобитата могат да се превърнат в доходоносна работа.
 Има много примери и за такива домакини превърнали хобито си в приятна и облагодетелстваща позиция.
Напълно, но за това трябва талант и някакви първоначални средства.
Аз затова не считам такива жени за домакини, които грубо казано произвеждат стока за пазара- гоблени, рисувани картини, шият, цветарство, включително зеленчукопроизводство и т.н.

# 62
А,Снежа 63,ние за да я работим тая работа като моята позната (домакинстване...уж),трябва първо да намерим кой да ни издържа на 100 процента.Пък за децата имах предвид,че се очертава и те цял живот работа да не пипнат...

# 63
Да, груба е твоята истина, Танче  Peace
Правиш се на нещо, което не си! Затова си така противоречива и смешна.

azaf - обаче аз познавам съседка, която разчита на тия 200лв - защото покриват увеличения ток зимата за отопление, иначе трябва на студено да останат.  Wink

Като гледам темата не е за някой, на когото се налага.
Ако ми се налага, челна стойка ще направя.
И в конкретния пример тези 200 лв. няма да ги има, ако не ги вложи в себе си (дали в нов костюм или в нов образователен курс, дори и гладна да стои по цял ден и пеша да се придвижва до и от работата). Та не може да разчита на тях, а дори ще трябва и да иска от мъжа си джобни, без да може да даде нищо за сметки, режийни и т.н. Но не й се и налага.

# 64
За 500лв няма да работи в HP, тоест надали ще се налага да носи оригинални елегантни и скъпи костюми. Не преиначавай истината, моля ти се. Не можеш явно да разбереш - че понякога парите всичките може да отиват по предназначение - но все пак покриваш разходи, без които не може да се живее. Или ти е ясно това и се правиш, или си прекалено капсулована в личното си по-добро положение.

# 65
При някой е въпрос на себе усещане при други се налага да работят при трети въпрос на личен избор .
Аз лично си гледах детето 3 години (така си го усещах , че е правилно и имах избор ) , после започнах да работя в семейния бизнес (пак въпрос на личен избор).
Всеки си има собствен живот и не мисля , че избора на някой друг е моя работа , седем месеца в годината работя по 15 часа на ден и ползвам услугите на детегледачка ( много хора ме укоряват заради това) , но останалите месеци съм си в къщи и съм изцяло отдадена на семейството си , и за мен това е правилно , защото градим бъдещето си и това на детето си .
Ако за един едно е правилно за други хиляда е грешно и обратното .
Единственото , което не разбирам е когато се събираме с майките , с които заедно отглеждаме децата си постоянното оплакването от безпаричието обвързано с постоянното висенето по кафетата и неправенето на нищо.

# 66
Заглавието едно, пък анкетата-съвсем друга.
Ако по темата трябва да се изкажа-ще кажа, че всеки си намира Причина да работи, за едни това са пари, за други-друго, не ни влиза в работата да знаем.
Ако трябва да определя защо някой иска да е само домакиня-пак така-не ме вълнува, затова и не мога да дам отговор.
Виж, по анкетата мога да се включа някак.За мен една жена/един мъж финансово е добре поотделно да могат да издържат семейството.Това значи принос, участие или каквото там му казвате.Да знаеш, че ако те съкратят/уволнят/се разболееш не отивате ти, жена ти и децата на улицата.
Ще го дам с прост пример, от пресата, не от собствения портфейл.Ако за член от семейство са нужни 500 лв месечно/или по 270, който искате източник вземете/, това за 4-членно семейство означава минимум 2000 по първия пример/и минимум 1080 по втория/Ако мъжът изкарва тази сума, но се случи ситуация, в която този доход пада, жената трябва да може да продължи от там, докъдето са стигнали.Това при неналичие на наследство.Инак сътресенията са огромни, за жалост се случва и пагубни.

# 67
Единственото , което не разбирам е когато се събираме с майките , с които заедно отглеждаме децата си постоянното оплакването от безпаричието обвързано с постоянното висенето по кафетата и неправенето на нищо.

Търсят си по-скъпоплатена работа. Laughing

# 68
Въпросът ми е дали една работеща жена ,но не привнасяща в бюджета голяма сума е помощ в домакинството?
Защото домакините се изказаха,че като платят на детегледачка ,извънкласни занимания до 18 часа и си платят транспорта и обяда навън и парите са свършили. Т.е. сметката не излиза да работиш!
Така ли е ?

За каква детегледачка да се плаща ?Извънкласните занимания и да работиш и да не работиш си струват пари .И да спра да работя пак няма да мога да преподавам английски и кудо на сина си .
А дори и неработещите хапват на обяд .
azaf примерът ти все пак е за жена в майчинство ,то все някога свършва.
Някой спомена колко по- полезна би била една неработеща и нестресирана жена за домакинството .И това зависи от характера на човека /жената аз лично не бих се чувствала прекрасно ако в 8 закарам детето на градина и 17ч. го взема ,а през цялото това време имам ангижимент да приготвя вечеря .Работата на мъжа ми е доста по-спокойна от моята ,познайте дали е по-полезен от мен у дома  Grinning

# 69
За 500лв няма да работи в HP, тоест надали ще се налага да носи оригинални елегантни и скъпи костюми. Не преиначавай истината, моля ти се. Не можеш явно да разбереш - че понякога парите всичките може да отиват по предназначение - но все пак покриваш разходи, без които не може да се живее. Или ти е ясно това и се правиш, или си прекалено капсулована в личното си по-добро положение.

Нали не държиш да ти кажа къде и какво работи, за да схванеш?
В предизвикани дискусии с цел заяждане няма да навлизам!
И точно, понеже разбирам, че е необходим поне известен минимум с цел съществуване, не приемам да работя, ако не мога да си покривам този минимум. Толкова ли не е ясно?

Илиана, вече не е в майчинство. В момента е в процес на търсене.

# 70
Имам чувството, че някои от вас не могат да си представят, че има семейства с възможности, в които не е нужно единият от партньорите да работи.
Факт е обаче, че такива семейства има и това, че жената не носи пари в дома, не означава, че връзката е непълноценна, отношенията неискрени и пр. нещастия.
Мъжът има доходоносен бизнес (например), тя или той има N броя апартаменти, които дават под наем и просто не се налага тя да работи.
Това автоматически я прави човек втора ръка ли, какво?

# 71
... Някой спомена колко по- полезна би била една неработеща и нестресирана жена за домакинството .И това зависи от характера на човека /жената аз лично не бих се чувствала прекрасно ако в 8 закарам детето на градина и 17ч. го взема ,а през цялото това време имам ангижимент да приготвя вечеря. ...

Аз лично съм под по-голям стрес, когато не работя. От скука.

Диамантче, напротив. Разбирам прекрасно, защото спокойно мога да си стоя у дома. Аз лично просто не мога. А и съм на принципа "колкото повече, толкова повече".
Браво на тези, които могат да си уплътнят времето.

# 72

Нали не държиш да ти кажа къде и какво работи, за да схванеш?
В предизвикани дискусии с цел заяждане няма да навлизам!
И точно, понеже разбирам, че е необходим поне известен минимум с цел съществуване, не приемам да работя, ако не мога да си покривам този минимум. Толкова ли не е ясно?

Илиана, вече не е в майчинство. В момента е в процес на търсене.

Азаф  Laughing
В коя фирма - държа да кажеш - се дава такава  заплата от 500лв, пък се иска строго официално облекло? Някак не разбираш грам, че нещата са обвързани. 500лв днес взима продавачка примерно. Носи си сандвичи от вкъщи, плаща си транспорта, остават 200лв накрая, ама пак е нещо. Трудно ти е да повярваш, че има такива ли...а те са така много...

# 73
Егати за 30-40 стр. не ви стигат, че и тема- продължение... ooooh! Това е мазохизъм. Laughing

Защо домакинята е токова интересна, ако някой ми го смели простичко, няма да е зле.......

Защото всички са увлечени,агитирани и зомбирани от "Да работим,да работим, да строим живота нов.....!"  ,като в песента,и хич не могат да си обяснят защо една жена няма да иска да трупа стаж и БВП....     Mr. Green
Това на шега ....но и не съвсем.

А защо една жена работи?
Аз лично,само ако ми се наложи. Нямам нужда ,а и желание да се доказвам на мъж,на шеф, на колеги ,на обществото ....на когото и да било.

Гледам,Вилико пак търси върху кого да излее ежедневната порция злоба....    Laughing

# 74
Диамантче, аз не само си представям, аз Знам, че има.
Обаче живота е колело често.Имам пример с мъж с бизнес, обаче мъжа го покоси болест, която не позволява така активно да дърпа конците финансово.Жената бе изправена пред ситуацията на секундата да продължи от там, докъдето мъжът е спрял иначе бизнеса рухваше за секунди.Дали ще е собствен бизнес или си наемен работник за подобна ситуация е еднакво.Стига да не си заделил сума за живот на семейството докрая без работа.Не инвестирана сума, а заделена.

Общи условия

Активация на акаунт