ЗАщо една жена работи? Какво я кара да е само домакиня?

  • 29 259
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 10 547
Аз с некулинарния блог може ли да се изкажа? Има ли какво да кажеш, винаги намираш време.

# 601
  • Мнения: 17 224
Е аз съм от организираните, пък съм и математик по образование:
та проста сметка:
8 часа работа;
1 час за предвижване;
1 час отделен на децата/то ( тук е доста повече времето);
2 час в кухнята ( кухнята е обобщено понятие - разбирай готвене, чистене и каквото ти дойде на ум) - убедена съм, че е доста повече времето

Ако искаш да публикуваш например торта в един кулинарен блог, колко време ще ти трябва да я изработиш- 3 часа , искренно се съмнявам няма ли да са повече. Ами нали трябва да я снимаш. опишеш. прочетеш блоговете които следиш, и какво ли др не. - айде още 1 час.
Да обърнеш внимание на съпруга си, да поизлезеш между хора, я театър, я кино, я да се видиш с приятели
Е ако работиш няма как да ти стигне времето

Касита, колко часа ти е работния ден

# 602
  • Мнения: 10 547
Към момента е около 4 и то, когато имам да предавам нещо спешно и в кратък срок. Но пък съм ангажирана целодневно с децата. Рядко, както  беше днес, например, има кой да се занимава с тях. Пиша обикновено вечер по това време. Правила съм го по същия начин и при 12 часов работен ден. Въпрос на организация. Но сядам да пиша, когато имам какво да напиша, т.е. когато нуждата ме зове, а тогава никой и нищо не може да ми попречи.  Simple Smile

# 603
  • Мнения: 17 224
Ако адреса под снимката ти е верен тук е все още 3 след обяд  Mr. Green

# 604
  • Мнения: 5 710
На никого не пречи, използва се само като модел на домакиня. Защото ако приемем, че една жена работи ( наета е на работа, гради кариера или собствен бизнес), грижи се за дома си и семейството, ами няма как да и остане време и да блогърствува.

a, няма такова нещо
човек, като има някакво хоби, увлечение и тн си намира време за него

# 605
# 606
  • Мнения: 17 224
А сега се разбра кой не гледа ТВ. Айде дружина, оставям Ви, моето работно време свърши

# 607
  • Мнения: X
Ох, в която и тема да вляза се говори за блога на Краси. Просто тя вече има своя форум, а не просто блог. Отворих го от любопитство - манджи. Краси, евала! Щом си успяла с тези манджи да впечатлиш до толкова форума, че във всяка тема да се разисква явно сферата на рекламата и продажбите е загубил ценен кадър в твое лице.

Знаех си аз,че губя милиони....ама ,на....    Laughing

# 608
  • Мнения: 3 066
Това е бъдещето -блогове и почасова работа.  Peace

# 609
  • Мнения: 7 947
Това е бъдещето -блогове и почасова работа.  Peace

 Joy Joy Joy

# 610
  • Мнения: 4 300
всъщнсот 'спора' е или поне аз така го разбрах тръгна от това, че за една потребителка по-назад блогването беше ненужно, недостатъчно и не помня какво още незадоволително действие, а то не е така. Блогът е още един начин да изразиш себе си - мнение, умение, каквото там си решил да казваш на света за себе си. Някои блогове печелят пари. Това е.
Ако погледнем реално, преобладаващата част от блоговете не са нищо особено, започнати са сигурно от скука и не носят нищо на никого, с изключение на списващия ги. Трябва да се прави разлика според мен с това, което правиш само за собствения си кеф, и това, за което очакваш оценка от другите. Самият факт, че си публикувал нещо идва да покаже, че го правиш за външна оценка и аудитория.
И тук вече идва момента за удовлетвореността- за някой удовлетвореност може да са десет браво-та под снимката, за друг- да има хиляди посещения или висок рейтинг, или да издаде готварска книга. Т.е. успехът пак ще се мери с онези 'корпоративни'критерии, а удовлетвореността- с личните.

# 611
  • Мнения: 899
Съгласна съм с Рокси, но от друга страна един блог може да се промени целенасочено и стига да има за цел да се постигне нещо от него, с известна доза добър маркетинг това може да стане. Не всеки може да надрастне себе си, понякога популярността идва случайно и въпреки това, високите посещения и многото коментари, рядко водят до нещо повече от лично удовлетворение.

Аз започнах моя  като личен, а в последствие реших, че искам да развия възможностите си за писане за храна и инвестирах доста време в приготвянето на интересни неща, но много повече в представянето им образно с думи. След по-малко от година започнах да бера плодовете на труда си, най-малкото в парични измерения, но и в много други.

В момента работя по нещо друго и блогът ми отново ще бъде платформата, където ще се представя в началото, след като изтествах идеята, мисля че ще се получи. Никога не съм си поставяла за цел да постигна милиони от блога си, но не съм и убедена, че това може да стане в България  Wink .

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 11:27 от Umbra

# 612
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Не разводнявайте темата, отворете друга за блоговете.

# 613
  • Мнения: 4 300
Е, хайде, след 41 страници все по темата, и все конструктивни, беше време някой да ни плесне по пръстите Laughing

Умбра, твоят е един от малкото оригинални, и като оформление, и като подбор. Не зам дали общо има и 5 такива.
Случвало ми се е да търся конкретна рецепта и ми излизат 5 различни блога, в които циркулира  мотамо един и същи текст, което чисто и просто намаля шанса да кликна на всеки от тях с 80%, респ. домакинята-автор губи.
Същото става и с фотографията, и с бижутата.

# 614
  • Мнения: 899
Рокси, получава се така може би точно защото за повечето списващи кулнираният блог е просто рецептурник - за тях това е удовлетворение и те едва ли искат нещо повече от него. Е, за фотографията може би всички мечтаят да правят фотосесии, но готвенето за много дами си е готвене и се въртят едни и същи неща, по един и същи начин, в което само по себе си няма нищо лошо.

Общи условия

Активация на акаунт