ЗАщо една жена работи? Какво я кара да е само домакиня?

• 29 240
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
аз колкото по-възрастна ставам, все повече приемам че щастието е в семплите неща......
Те всички го разбират ....рано или късно.    Grinning
Някои на 30,други на 40 .....или на 50....А това зависи от стила на живот.

# 586
Оооо, то и аз като стана на възраст - сигурно ще искам да съм само и единствено домакиня и вместо viliko ще се пиша viligranny  Laughing

# 587
Аз не казвам, че трябва:) Дори смятам,че процентно едно и също количество хора преминават на следващо стъпало и в корпоративния свят, и извън него.
По скоро не мога да разбера какво точно се опитва да прокламира тази философия mommy millionaire. Прилича ми просто на поредното течение в литературата, убягва ми в момента думата, подобно на Кийосаки и т.н.

пп. а по повод 'домакините' се сетих нещо интересно. Маргарет Мичъл след като е написала 'Отнесени от вихъра' е станала повод за много коментари в светлината на това, че е жена и изниква от никъде с такъв роман, който печели огромна популярност и любов. Ето пример, че не е нужно да имаш блог и да работиш, за да станеш милионер:) Нищо ново под слънцето.

всъщнсот 'спора' е или поне аз така го разбрах тръгна от това, че за една потребителка по-назад блогването беше ненужно, недостатъчно и не помня какво още незадоволително действие, а то не е така. Блогът е още един начин да изразиш себе си - мнение, умение, каквото там си решил да казваш на света за себе си. Някои блогове печелят пари. Това е.
Иначе не знам за такова течение mommy milionaire, но има случаи и на такива.

Моята идея за 'развитие' е по-широка от традиционното схващне за кариера - тоест, изкачване по една йерархична структура напред и нагоре.

# 588
Ох, в която и тема да вляза се говори за блога на Краси. Просто тя вече има своя форум, а не просто блог. Отворих го от любопитство - манджи. Краси, евала! Щом си успяла с тези манджи да впечатлиш до толкова форума, че във всяка тема да се разисква явно сферата на рекламата и продажбите е загубил ценен кадър в твое лице.

# 589
  • out of space
Аз не мога да разбера на кого и защо пречи готвенето на Краси  Rolling Eyes

# 590
На никого не пречи, използва се само като модел на домакиня. Защото ако приемем, че една жена работи ( наета е на работа, гради кариера или собствен бизнес), грижи се за дома си и семейството, ами няма как да и остане време и да блогърствува.

# 591
Само домакините ли имат блог? Титина, много ти се моля.......... Mr. Green

# 592
Така като гледам, да основно те имат ( колкото и да ти е смешно). Това от човек твърдящ че се занимава професионално в тази сфера изглежда наистина.... смешно. Факт е че голям % от блоговете списвани от жени започва след раждането на детето - докато жената е в майчински. Върне ли се на работа и нещата отшумяват

Попитах по-рано, ако ходиш на работа - мин 8 часа, имаш семейство и дете/ца, кога ще имаш време да подготвиш материал за блога си - писане, снимки. Може , ако блога ти е копи - пейст както са голяма част от блоговете. за да се направи уникален продукт ти е нужно доста повече време

# 593
  • out of space
Титина  Simple Smile моята работа също е в тази сфера, но не си позволявам да обобщавам потребителите, нито да им правя психопортрет и да им "разпределям" времето м/у работа/семейство/забавления.  Wink

# 594
Това не е психопортрет - просто статистика. Примери из бг пространството бол

Като си в тази сфера знаеш колко време отделя поддържането на един блог/сайт. А кулинарен пък съвсем, това нещо вся пак трябва да се приготви, а денонощието има само 24 часа и поне 6 от тях спим

# 595

Като си в тази сфера знаеш колко време отделя поддържането на един блог/сайт. А кулинарен пък съвсем, това нещо вся пак трябва да се приготви, а денонощието има само 24 часа и поне 6 от тях спим
А някои и по 9-10 часа спят,та време не остава Simple Smile
Ей,до къде се е извъртяла темичката-не мога да я позная? newsm78

# 596
  • out of space

Интересно мислене. Денонощието има 24 часа, но хората са различни. Всеки по различен начин си организира времето. Напр. едни правят вечеря и хукват на дискотека, други пускат прахосмукачката и засядат в блога си.
Животът не е само работа-деца-домакинство. Въпрос на приоритети и организация.

# 597

Интересно мислене. Денонощието има 24 часа, но хората са различни. Всеки по различен начин си организира времето. Напр. едни правят вечеря и хукват на дискотека, други пускат прахосмукачката и засядат в блога си.
Животът не е само работа-деца-домакинство. Въпрос на приоритети и организация.

А другите слагат вечерята, милото им пуска прахосмукачка и лягат да спят или нещо друго  Laughing

# 598
  • out of space
Илиана, тия "другите" са построили комунизма  Laughing

# 599
Имам блог от 5 години, който не е само кулинарен, списвала съм го и с много работа, и малко като съм имала, рано сутрин, късно нощем, човек като има желание - все намира начин  Wink . Само домакиня никога не съм била, макар че сега работя от вкъщи и имам повече време за писане, но аз така или иначе постоянно пиша. А, да, и мъжът ми чисти често вкъщи  Mr. Green .

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 23:13 от Umbra

Общи условия

Активация на акаунт