Веганството - да споделим опит - 8

• 40 980
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Не, не се дължи на mocha tea. С чая е светлозеленото. А тюркоазено синьото го постигнахме като смесихме няколко цвята, но вече не помня.

Благодаря ви! Simple Smile

# 241
  • София
Моя приятелка ми писа, сега аз на вас.
Едно дете от Варна, на 4 г и половина, има нужда от шепа пари от нас.
Щастливи сме, че можем да му ги дадем.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=632458.new#new
Благодаря ви!
Кого да помоля, ако не вас !

# 242
Флайбъл, не визирам твоя избор нито тук, нито в Здравословното хранене.

Наясно съм.  Simple Smile

Споделих мнение.

# 243
Нали си говорим за сурови красиви торти,
мога да споделя и тази дама - торта - албум

"кексчета" - албум

И от същата авторка - Мини пай с малиново сладко и кокосова сметана

# 244
  • София
Нали си говорим за сурови красиви торти,
мога да споделя и тази дама - торта - албум

"кексчета" - албум

И от същата авторка - Мини пай с малиново сладко и кокосова сметана

тези съм ги пробвала. няма такава сладост.все са ми пред очите особено шоколадовите десертчета:) решила съм да пробвам да направя и аз нещо подобно пък да видиме какво ще се получи:)

# 245
Ааах, на тези творенията наистина са великолепни, преди време бях попаднала и аз.

Вери - ама и вие - може да са малко тези неща, които сте сътворили със съответен външен вид, но пък са чудна заявка за много бъдещи страхотни творения!

Момичета, Честита нова година!  Hug Hug Hug
Много ми се иска да ви прегърна ей така!
Благодаря ви, че ви има.
Да сте живи, здрави и съзнателни през новата година и много любов да има в и около вас!

Да си кажа аз сега едно нещо, което ме мъчи - не мога да спра да ям плодове. Постоянно, непрекъснато, всякакви ми се ядат - пресни и сушени, местни и екзотични, студени и топли, сладки и кисели, ВСЯКАКВИ. Не мога да им устоя, направо е плашещо. Винаги съм обичала плодове, ама това сега направо... Shocked И наистина хем ям, хем се ограничавам - сутрин през половин час нещо от сорта на - първо киви, след половин час - портокал, по-късно - ябълка, след това - фурми, след това сушени сливи или кайсии...и същото се повтаря следобяд/едвам изтрайвам до следобяд де/, а понякога отново и вечер.
Забелязвам, че не е до сладкото, просто самите плодове...не знам...не знам наистина.
Винаги съм била плодоунищожител, но това сега...снощи дори си правих тестовете за дошите да видя какво ще ми излезе и да проверя дали пък нещо няма да изскочи от тук. Излязох Пита.
Има ли връзка, няма ли...може и да е по-такъв период за мене...знам ли...в чудо съм се видяла.
Не че се шашкам де, слушам се и си позволявам, не се ограничавам много, обаче тъй като се наблюдавам от много време и не може да не ми направи впечатление това.
Ей така реших да споделя.  bouquet

Прекрасна вечер ви желая! Heart Eyes

# 246
Щастливата ,
не си само ти...     Laughing   Мислех вече ,че на мен ми става нещо,кесийките със сушените плодове стоят до лаптопа и в момента...си хапвам,за закуска.   Grinning
Аз също съм Питта.Вчера ходих до Веда хаус и си купих чай,балансиращ за Питта.Първо го опитах там, много ми хареса.
Имат една черна сол,за която пишеше ,че е като заместител на яйца.Т.е.,има вкус на сварени яйца,на когото му липсват яйца,може да се възползва.Нямаха за продажба обаче,обещаха днес да заредят (това за Пловдив).
И в тази връзка,ако някой знае за добър вегетариански ресторант в Пв,или поне да предлагат добра такава храна,моля,нека сподели.   

Тук пиша по-рядко все още,защото чета старите ви теми,на средата на втората съм...а вече запълних половин бележник с инфо...    Laughing   ,падам си малко писатело-фен.

# 247
Щастливата -и аз съм така,но се хвърлям главно на мандарини и круши и опустовашам няколко кг  мандарини на ден Embarassed
Може ли линк за тестовете за дошите-четох по Канзъс обясненията му,но освен " пиита  тип" намирам сходно и с другите типове .
 Би ми било интересно да прочета систематизирано и тестово как да се определя:) Praynig
Краси...* -май съм виждала един вегетариански ресторант по улицата към телевиз.кула към центъра. newsm78

# 248
take a smile, това ме накара да се замисля и леко се и притесних,понеже болките ми са от почти половин година Sad
Цитат
За болки в гърба - може да е от бременност, носене на детето, от слаби гръбначни мускули, от преминаване към друга вибрация/ според Долорес Кенън Wink/, дор­со­па­ти­я­, нарушена функция на вътрешни органи....дори и заради силен емоционален стрес.

за крема не съм чувала - сигурна ли си,че е полезен, понеже масажи не мога да си позволя доста скъпи са. Болката ми не е баш нетърпима,но е неприятна, като дишам дълбоко имам чувството,че или белия ми дроб е или по-скоро мускулите се разпъват и ме боли от това ( доста зле го обясних  Naughty)

Цитат
понеже освен спирулина, понякога добавям такива добавки като пчелен прашец, меласа, прополис, малц....
тези неща добавки ли се водят  newsm78 ?

Колкото до дестилираната вода - тук питам всички каква вода пиете вие ?  newsm78
едни казват кана брита - купих си преди година - но не я ползвам редовно, други казват
минерална - там пък тези минерали не били добре за тялото, други казват изворна ... тотално не знам ккаво да пия вече  Thinking #Crazy

Флайбъл, тази тридневна детоксикация каква представлява и колко често я правиш ?   bouquet  bouquet

Вери,
Цитат
Пак той е бил на вода 7 и 11 дена. Като вторият път беше много по-ефикасен.
т.е само и единствено вода 7  и 11 дни ? каква вода ?
и защо казваш ,че 11те дни са били по-ефикасни ?  newsm78
и наи-важният ми въпрос - как се захрани после ?

Цитат
krisito_bg, и спирулина и хлорела постепенно ги включи. И не заедно. Примерно с 1/4 ч.л. като начало. Спирулината може да стигне до 1 с.л. на ден
Цитат
Но да кажем изкарай месец със спирулина само и после включи хлорелата.

т.е ако почна спирулина на 1. февруари 1/4 л. как да я увеличавам че да стигна до 1ч.л ?
и на 1 март да включа хлорела - пак ли 1/4 л. в началото  newsm78 ?
И ми се искаше да те питам защо използвате на прах, а не капсули -къде е разликата и какво е предимството на прахчето пред таблетката/капсулата ? ( и другите водорасли ,които ми изброи ли ги е приемате на прах към салатите ?

И последен върпос извинявай   Hug , търсих назад, нз дали съм те питала - вие какви добавки освен спирулина,хлорела и други водорасли приемате ?  Praynig Praynig

чета една книга за спирулината на немски, ако някой има интерес все още,понеже сте мн напред с всичко това,да казва . Супер е книгата  Heart Eyes направо нямам търпение да почна да я вземам , макар,че на прах нямала приятен вкус,затова попитах и Вери защо на прах я приемат  Simple Smile

и Вери , на тази торта http://www.recipemagician.com/recepti/sladki-izkushenia/surova-torta-shoko-choko/
съм и хвърлила око откакто я видях в сайта ви  Heart Eyes и като имам свободен ден - без никакви задачки , ще се заема   chef

# 249
И в тази връзка,ако някой знае за добър вегетариански ресторант в Пв,или поне да предлагат добра такава храна,моля,нека сподели.   

Ето тази похвала съм чела  за хотел - ресторант. 

# 250

Ето тази похвала съм чела  за хотел - ресторант. 
Благодаря ти!      bouquet
Мисля,че се сещам къде е точно....

# 251
Веган торта!

Карамелена Торта с банани и орехи

Рецепта - тук. Има и други предложения.  Grinning

# 252
  • София
добре де , щом има брашно пак ли е веган тортата?

# 253
добре де , щом има брашно пак ли е веган тортата?

Да. Веган е всеки продукт, който не е от животински произход и затова
пр. яйца, мляко, сметана, масло, мас и др.- не се ползват.

Да си призная,  в началото като започнах да чета  мислих,
че веган е същото като суровоядец.  Crazy

И като търсих из чуждите сайтове веган рецепти и като попаднах на нЕкви пържени
предложения и се стъписах .  Joy 

"Човек се учи докато е жив. " Laughing

После разбрах кой какъв и защо такъв е .  Simple Smile

# 254
тук питам всички каква вода пиете вие ?  newsm78
едни казват кана брита - купих си преди година - но не я ползвам редовно, други казват
минерална - там пък тези минерали не били добре за тялото, други казват изворна ... тотално не знам ккаво да пия вече  Thinking #Crazy

В момента пием обикновена чешмяна, пречистена със зеолит и планински кристал,
но вече ще свикваме на такава

а тази втората с нищо не може да бъде пречистена, мисля. Имате ли идея как се чистят близо 650 различни химикали, които ще попаднат във водата с проучването и добива на шистов газ?

Информирайте се и елате на елате на ПРОТЕСТ!

Общи условия

Активация на акаунт