Веганството - да споделим опит - 8

• 41 034
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Колкото до дестилираната вода - тук питам всички каква вода пиете вие ?  newsm78

Ние  пием чешмяна, но съм от малък град, с близка пречиствателна станция.
Каня се и кана с филтър да си купя....
но
Цитат
В момента пием обикновена чешмяна, пречистена със зеолит и планински кристал,
ме заинтригува и ще търся инфо.   bouquet

Бутилирана спрях да купувам, когато осъзнах дългата ръка на индустрията и лесните пари.

Ето едно клипче по въпрпса

Флайбъл, тази тридневна детоксикация каква представлява и колко често я правиш ?

Това е детоксикацията на д-р Михайлов -  ето текущата темата за нея
Прави се 3 дена по пълнолуние т.е 3 дена всеки месец (честотата е по желание, нужда и възможност) но всички подробности са изнесени  в заглавния пост на темата.

Моята най-главна цел беше редуцирамне на теглото.
Но всъщност ефектите от детоксикациите  са многстранни и все ползотворни.  Heart Eyes

# 256
Иииииии, Г-жа Емилия ме е изпреварила, нооо и аз ще кажа- 

Хайде на протеста, момичета! Тези, които са тук - тялом, останалите - мисловно:)
Eто и едно клипче по темата - http://www.youtube.com/watch?v=aW3pOWJc8ns
.
Lizzy Bennet, тук на мене лично ми харесва как е представено, тестът е по-подробният от тези, които са в нета -  http://www.kukuriak.com/tritedoshi/

# 257
  • София
Щастливата, как ще се познаем ? (на протеста Simple Smile )

# 258

търся си ник, надявам се да има толкова много хора, че да няма никакъв шанс да се засече човек със свой познат. Simple Smile
Много ли искам? Rolling Eyes

Иначе все пак - аз съм 180 см висока, руса, сини очи и ще бъда с червен минижуп - СПЕЦИАЛНО ЗА ПРОТЕСТА. Joy

# 259
  • София (Възраждане)
Момичета, мернах комбиниран продукт на капсули хлорера+спирулина, удачен ли е едновременен прием и на двете?

# 260
Имам питанка относно шам фъстъка,
как и по колко се яде тази ядка ?

# 261
Следя темата ви отскоро и се интересувам от здравословното хранене, но не съм вегетарианка. Като цяло гледам да ядем повече растителни храни. Наскоро коментирахте каква вода пиете и искам да насоча вниманието ви за протиевата вода. Не знам дали е дискутирано, но ще пробвам да направя такава.
http://www.-spam149-/tag/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B5%D0 … 0%BE%D0%B4%D0%B0/
Какво мислите? Става ли за ежедневно пиене?

Преди години четох някаква статия за чешмяната вода в която се съдържала хормони, които хората изхвърлят в тоалетната, когато ходят по нужда. В самите заводи преработват тази мръсна вода, за да стане отново годна за консумация, но тези хормони филтрите не могат да ги премахнат и тя остава. Съответно потреблението и води до хормонален дисбаланс при подрастващите, които я консумират. В Бг. все още май не е така, но в другите държави си имат пречиствателни станции. И в крайна сметка каква вода можем да пием? Нито бутилирана, нито чешмяна ...  newsm78
Дали има ефикасни филтри или кана Брита върши същата работа?

# 262
Мен водата също ми е голямата чуденка. Пием и готвя само с розовата на Девин. Но изхвърляме ужасно много бутилки, въпреки че купуваме само от най-големите. Чешмяна не смея дори да преварявам, защото тежките метали в нея се концентрират още повече по този начин. Нашите тръби на блока са стари. Отделно градските тръби повечето са азбестови. Имам кана Брита, но не я ползвам вече. Не вярвам, че може да пречисти нашата чешмянка.
Интересувах се за филтри с обратна осмоза, но там пък се добавят минералите изкуствено. Това също не ми е много ясно колко е полезно в дългосрочен вариант.

Вариант е човек да ходи да си налива.

# 263
А минералната вода до Халите как е откъм минерали. някой знае ли? Предполагам, че не е подходяща за деца. Аз отдавна отхвърлих бутилираната вода. Само когато съм навън ползвам понякога.
Soleil* , зеолитът чисти тежки метали. Точно това коментирахме в другата тема скоро. друг е въпросът в каква степен. И чешмяната и бутилираната вода обаче са мъртви води.

# 264
Мъжа ми често пътува към Казанлък и Ст.Загора и налива вода от една чешма - Светицата. Но ако не се лъжа, престояването затворена в туби също я променя откъм качества... но пък вероятно не колкото бутилираната от компании.
За тази до Халите имам някакъв спомен за по-високо съдържание на сяра. Там нямаше ли табела какъв и е минералния състав?

# 265
Заради еко причини ли отхвърляш бутилирана или има нещо друго кофти в нея? Аз не съм се интересувала честно казано, но я приех като най-малкото зло за момента, докато намерим свестен филтър. В Германия пиехме минерална и от чешмата.
Чак жива вода нямам намерение да търся. Принтирала съм си цветето на живота и стои под тубата.

Зеолитът сигурно чисти металите, но хлор и бактерии не чисти. Не ми допада идеята първо да ги вкарвам , пък после да се чудя с какво да ги изкарвам. Достатъчно влизат от други места.
Аз имам зеолит, планински кристал, хематит и черен турмалин. Казаха ми да ги слагам във водата, но още не съм се престрашила.
Знам, че и около Банкя има някакъв извор, но става ли за ежедневна употреба нямам представа.

# 266
Вери,
Цитат
Пак той е бил на вода 7 и 11 дена. Като вторият път беше много по-ефикасен.
т.е само и единствено вода 7  и 11 дни ? каква вода ?
и защо казваш ,че 11те дни са били по-ефикасни ?  newsm78
и наи-важният ми въпрос - как се захрани после ?

Цитат
krisito_bg, и спирулина и хлорела постепенно ги включи. И не заедно. Примерно с 1/4 ч.л. като начало. Спирулината може да стигне до 1 с.л. на ден
Цитат
Но да кажем изкарай месец със спирулина само и после включи хлорелата.

т.е ако почна спирулина на 1. февруари 1/4 л. как да я увеличавам че да стигна до 1ч.л ?
и на 1 март да включа хлорела - пак ли 1/4 л. в началото  newsm78 ?
И ми се искаше да те питам защо използвате на прах, а не капсули -къде е разликата и какво е предимството на прахчето пред таблетката/капсулата ? ( и другите водорасли ,които ми изброи ли ги е приемате на прах към салатите ?

И последен върпос извинявай  Hug , търсих назад, нз дали съм те питала - вие какви добавки освен спирулина,хлорела и други водорасли приемате ?  Praynig Praynig

Бяха по-ефикасни заради захранването.
Иначе то се състоеше първоначално от сок, после и плод, след това и зеленчук. Но така прости, без мазнина и сол и подобни. така кара около 10-на дена. После почнаха по-богати салатки, след това ядки и семена.

За спирулината и хлорелата - искаш да ти дам някаква стриктна схема, а аз нямам такава. Все пак това не е лекарство, а храна. Дори не е добавка за мен.
Би трябвало да пише и в книгата, която четеш, за приема им.
По принцип казват за хлорелата, че се почва с по-малки дози заради пречистващия ефект.

На прах предпочитам, защото така ги приемам за храна. Не ми е неприятен вкуса. На останалите вкъщи също. Ако е на капсули, си мисля за лекарства. Simple Smile
Другите водорасли са в сухо състояние, които стават иделни за косумация след накисване.

Относно водата - ползваме филтър Брита прикрепен за чешмата. Но не мисля, че е най-добрата опция. Скоро ще го сменяме с друга марка и искам да сложим и на душа. За мен има разлика, когато само помириша водата дошла директно от тръбите и тази минала през филтъра, дори и на Брита. В банята като се пусне водата по-продължително и мирише гадно на хлор. Нали съм хрътка от известно време и не понасям много много разни миризми.

Мисля си, че изворната е най-добре.

"Момичета, мернах комбиниран продукт на капсули хлорера+спирулина, удачен ли е едновременен прием и на двете?"

Според мен е удачен, ако човек е свикнал и с двата продукта.

Шам фъстък може да се яде всякак. Но по колко не знам. Богат на желязо и калий.

Някой ме питаше за сокове. Ще правя от понеделник 2 седмици.

Simple Smile

# 267
За да не позеленява и мухлясва водата производителите слагат нещо в нея за да не се получи този процес, пластмасата в която бутилират водите също е вредна, слагат изкуствени минерали,на етикета пише изворна, но доколко е така и заради всичко това не искам купешка, но такава пия уви. Тук в Германия предпочитат повече газирана вода, което за мен е направо безумие и я предпочитат пред минералната или изворната, които като асортимент са съвсем малко и нямам богат избор, докато от другата вода да се чудиш коя да избереш.
Ползвала съм клиновит/ зеолит - не помня кое точно и каната, където държах камъните позеленияваше  и се отказах. Може би е за добро това, признак, че изчиства водата...
Искам да направя протиева вода, но камерата на хладилника ми е малък, а и нямам фризер, което усложнява при мен нещата.
Относно вашите разтоварващи дни за мен е по добре да се консултирате със специалист, а не на своя глава. Правила съм такива дни и знам че захранването никак не е лесно, ако човек не знае как да го направи правилно.  Апетитът и гладът са огромни в периода на захранване.

# 268

Момичета,
много ми е полезна дискусията ви за водата! Hug
Ние сме на розовата Девин, просто не знам какво пием - от чешмяната ме е страх, дестилираната е мъртва, каните не ми вдъхват доверие...с камъните също ми е трудно да се настроя...за себе си като че ли съм определила размразената вода като най-добре. Какво е вашето мнение за нея?

sisilina,
гладуването не е някакъв мистичен и загадъчен ритуал. Това е естествен начин-механизъм на тялото да си почине, да се пречисти от натрупани токсини, нечистотии, да се разтовари. Прави го всяко живо същество на планетата по един или друг начин. Това, че ние сме се отдалечили от природата си е отделен въпрос. Всеки, който се интересува, може да се информира и да прочете - има страшно много достъпна безплатна информация за процеса и когато човек се информира - няма нищо опасно.
Специално за България съм на мнение, че е абсолютно излишно да се ходи на специалист, тъй като тук и те са се учили от там, от където и ти можеш да се информираш - Лидия Ковачева, Пол Брег, Малахов...а най-добре си е от първоизточника, нали:)
А това за което говори Вери дори не е гладуване, а разтоварване, което е още по-леко за организма. Пък и те са хора с опит:)

захранването никак не е лесно, ако човек не знае как да го направи правилно.  Апетитът и гладът са огромни в периода на захранване.

Именно, когато човек се информира, всичко си е на мястото:)

# 269
  • София
Така е, при едно разтоварване или гладуване захранването е най-важно. Дори е по-важно от самото гладуване! На мене там ми е слабата страна.

Общи условия

Активация на акаунт