Веганството - да споделим опит - 8

• 40 571
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Палиа, ДА, ДА!!!
10 минути втренчено я гледах и разлиствах и се чудех - това ли е, друга ли е...и накрая видях на титула да пише - оригинално заглавие - Green for life...айларипииииии....аз още утре си я взимам:)

Яна, Палиа е дала линка по-горе, заглавието е "Енергични за цял живот".

Особено интересна ми беше главата за протеините. Е, аз не съм я купила нали, ама я прочетох главата в книжарницата... Joy

# 286
Ние бяхме на протеста:) Детето още вика вкъщи Шистов газ, не на нас  Grinning

Някой знае ли сигурен сайт , където мога да поръчам книги и да ги платя предварително, а не когато получавам книгите? Искам да пратя книги на едни хора не в София като подарък.

# 287
..и накрая видях на титула да пише - оригинално заглавие - Green for life...айларипииииии....аз още утре си я взимам:)

О, благодаря, че сподели !
Прочетох малко в сайта и съм заинтригувана  особено!
И цената е много добра.  Simple Smile
Като се сетя за каква боза дадох 8 лв преди няколко месеца.... ooooh!

# 288
пише че 1 месец преди започването на прием на спирулина трябва да се приема Магнезиевсулфат или на немски BITTERSALZ - нз на български как се казва - като първата седмица го приемаш всеки ден преди закуска, втората семдица - през ден, третата седмиц апрез 2 дни - и последнта седмица 2 пъти само . И след този месец започваш спирулината. Идеята на тази Биттерзалц и че прочиствала червата и така действието на спирулинта се осещало много бързо Simple Smile
Какво ще кажете ? аз тотално се обърках  #Crazy #Crazy #Crazy
Това е английска сол.

Ако искаш, можеш да прочетеш за магнезиевите разновидности - сулфат, хлорид, аспартат, цитрат...

Относно хигиената на червото - тя си е важна за всички случаи, не само за приема на спирулина. Има и други начини да се правят чревни пречиствания. Като обикновен солен разтвор, клизми...
Ти избираш на кой да се спреш и дали имаш нужда от това.

За Брита ето това имам предвид:
http://www.gtawater.com/index.asp?pgid1=156&pgid2=&pid=2021&lg=0

Не знам дали има и за душ на тази марка. Ние нямаме.
Ставаше дума, че искаме да имаме и да сменим този на чешмата.

# 289
В момента при Гала е един младок,който ни убеждава,че яденето на месо и сланина е най-полезното и здравословно нещо на света.....    Laughing
Платен агитатор на Дюкан ли е?     Joy
Виж,ако беше 90 -годишен дядо,който е напълно и абсолютно здрав след 85-годишна консумация на месо,бих се замислила....

# 290
И аз одавна не съм се разписвала, но чета Simple Smile

Гайдурков препоръчва калиева сол за който съвсем не може без сол, заради ниското й съдржание на натрий. Според него точно натрият в солта и натпрупването му чрез храната пречи на тялото.

Много хубава рецепта за кореноплодни!!! Аз вече имам хубав гювеч и нещата в него стават страхотни, така че и тази ще пробвам с удоволствие!!

Преди няколко седмици разбрах как човек може да е в отлично състояние без с много малко храна и сън, но с повечко вода! Разбра го, но нито знам как да провокирам това състояние отново, нито дали може да се практикува в дългосрочен план, а толкова би било хубаво даможе!!! Звучи като магия почти- 4 часа сън денонощие и 200 гр. растителна храна - няколко дни бях така; жалко че не знам още как да го постигам сама...

# 291
Платен агитатор на Дюкан ли е?     Joy

И на мен ми мина тази мисъл .  Laughing
Всъщност се опита да онагледи идеята за пропорциите на мазнини, протеин и т.н
за едно храна, но толкова лошо го направи, че остана криворазбран.

Но преди това, в сутрешния блог на  ббт беше гост Надя Петрова и уж трябваше да презентира книгата си, ама водещата опорочи идеята грубо и хаотично.  Tired

# 292
Здравословните качества на кимиона: здравословен.com/portal/zdravoslovni-kachestva-kimion-528.html

П.П. Много тъпо, че разпознава сайта на здравословен живот като спам. Нито мога да го прибавя на първа страница, нито линкове към него да дам. Нарочно написах на кирилица първата част, за да го мога да го споделя с вас. Интересна е информацията за кимиона, аз поне се впечатлих.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 14:38 от Cantariny

# 293
Никой не ми отговори на въпроса за солта.

Меги, пак не разбирам защо не препоръчва натурална сол в много малки кол., а изкуствена калиева? Калиевата по-полезна ли е? В нея има натрий, но с по-намалено количество (66% калий, 33% натрий). Ако той обаче е изкуствен, каква файда, ако е малко? Сериозно питам, понеже вече се обърках каква сол да купувам вкъщи и с какво да соля. Въпреки че съм намалила соленето много, все пак купуваме хляб, детето яде и кашкавал от време на време.

Вери, според мен инфото му за фруктозата е тотално остаряло. На много места взе да се тръби, че извлечената фруктоза натоварва дроба, а той препоръчва подслаждане с такава.

Видяхте ли Папазова накрая май приготви нещо подобно на The Miracle Mineral Solution накрая. Само че аз доколкото знам се взема по схема с капки, а тя каза май да се пие.

# 294
Каква доматена паста купувате? Трябва ми за пици...
Меги, кажи какво готвиш в гювеча плс.

Аз се въртя около едни и същи манджи и имам нужда (отново) от идеите ви  Embarassed

# 295
Каква доматена паста купувате? Трябва ми за пици...
Меги, кажи какво готвиш в гювеча плс.

Аз се въртя около едни и същи манджи и имам нужда (отново) от идеите ви  Embarassed
В гювеча сега направих гювеч от тиквички, патладжани, домати, чушки,картофи ,чесън,праз и лук.
А доматена паста купувам в тубичка от магазините за здравословни храни и избирам такива без сол и захар.

# 296
Cantariny, да, така е, разпознава сайта като рекламен спам. И все пак може да се добави към първа страница по начина, по който си го направила. Скоро видях и следното изписване с добавяне на звездички:
zdra***voslo***ven.com/portal/statii/zdravoslovni-kachestva-kimion-528.html
Копира се линка в адресната лента, трият се звездичките и става.

Soleil*, за наситения солени разтвор ли питаш? Аз правя такъв, приема се сутрин на гладно чаена лъжичка в чаша вода. Виж по-долу ПРИГОТВЯНЕ НА SOLE (НАПЪЛНО НАСИТЕН СОЛЕН РАЗТВОР)

# 297
Солей, може би заради ниския ГИ препоръчва фруктоза, но аз не бих ползвала.
Доколкото знам той препоръчва и плодови сокове.
Явно това е неговата система.

За солта - може би заради задържане на вода. И заради вероятността да не могат да се преработят неорганичните минерали от нея в органични. Което пък зависи от здрава чревна флора.

Аз най-добре усещам, че нямаме нужда от допълнителна сол, когато съм на зелено-зеленчукови сокове. Но просто сме свикнали да овкусяваме с нея.

Предаването по ББТ го гледах и ми хареса.

# 298
  • София
В сряда вечер ще се виждаме ли пак на протест?  Simple Smile

Щастливата, там е пълното щастие, нали? Щастие, че има поне още няколко хиляди като теб  Joy

Моля да обърнете внимание на тази ПОКАНА (прочетете моя натрапчив пост)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=634032.msg20835821#msg20835821

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 01:01 от търся си ник

# 299
Ние сме на протеста - и за Витоша и против шистовия газ! Simple Smile

Постнах поканата за концерта и в някои групи във фейсбук.

Странно ми се стори действието на содата!? Не е ли пресилено?
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=3914

Соления р-р чудесно заздравява лигавицата на носа.

Общи условия

Активация на акаунт