Веганството - да споделим опит - 8

  • 40 544
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 490
Цитат
Някой ме питаше за сокове. Ще правя от понеделник 2 седмици.
Аз питах, ще следя в сайта ви за подробности. Две седмици едва ли ще издържа,но за 2-3 дни мисля да се пробвам Peace
  При нас водата е с доста лошо качество, но пием чешмяна през филтър брита. Протиева вода все се каня да направя,но ми с е струва въртелива работа Whistling

# 271
  • Мнения: 5 714
Петък, събота и неделя ще съм на 2 хранения сок (зеленолистни+зеленчуци) и 2 хранения плодове.

# 272
  • Мнения: 1 725
Здравейте на всички  Simple Smile
Чета, че някои все плодове хапват, ами браво! Аз какво да кажа като сега налитам само на сладко, ама рафинирано и с всички други "екстри", то не бяха толумбички и баклава, ами и шоколад  Blush Много намалих зеленчуците напоследък и трябва да се взема в ръце!
Щастливке, добре, че ме подсети за дошите  Hug, ще си направя един тест. Ако някой се интересува, скоро открих този сайт Holistic-online, в който има тестове за дошите и друга полезна информация.
За водата - аз продължавам да ползвам Брита каната, под която също като Soleil* съм сложила цветето на живота.

# 273
  • Мнения: 682
Какво мислите за МЛАДИ ЖИТНИ СТЪБЛА на прах?

За водата и ние ползваме Брита, но не знам кое е по-малкото зло, чешмяна филтрирана или изворна бутилирана.

# 274
  • Мнения: 1 725
Все забравям да ви споделя една рецепта, която правих вече два пъти, защото много ми хареса. Става въпрос за печени кореноплодни - нарязват се на кубчета цвекло, ряпа /аз ползвах бяла/, картоф, морков и лук. Загрява се предварително фурната, докато се нарязват зеленчуците и първо се слагат цвеклото и ряпата, защото по-бавно стават от другите. След около 10 мин. се добавят останалите зеленчуци. Овкусява се със сол, черен пипер, риган и розмарин. Пече се около 40 мин. като през 10 мин. се разбърква. Аз сложих и малко вода, за да не загори тавата. Като е готово може да се добави и зехтин. Става много вкусно. Рецептата е от този блог La Cazuela Vegana. Не съм я следвала точно - там слагат сладък картоф и репички.

Cantariny, веднъж съм чела за тези стъбла, интересно ми стана, но не съм пробвала и не мога да споделя мнение.

# 275
  • Мнения: 414
Здравейте от мен. Отдавна не съм  писала, поради множество ангажименти. Наистина ми липсвате! Макар, че никога не съм писала редовно, докато чета темата ми е изключително приятно /освен интересно/ Simple Smile
Бях обещала да ви дам моята рецепта за баница с червено цвекло, специално правих снимки...
Ще се организирам да ги намеря и да го направя в най-скоро време! Имам и много да наваксвам с четене, но ще изчета всичко и се надявам да успявам да съм редовна.  Heart Eyes

Palia , рецептата за печени кореноплодни е прекрасна. Непременно ще я пробвам! Снимката в сайта изглежда много добре, дано и на мен ми се получи така Simple Smile

# 276
  • Мнения: 19 998
Гледахте ли Гала днес? http://play.novatv.bg/play/262666/

Предаването беше за солта и че натуралната нейодираната е полезна. В крайна сметка обаче и тя трябва да се консумира до 2гр на ден (това не съм сигурна правилно ли го разбрах и ще се радвам някой гледал да се включи и каже)? В началото Папазова каза, че трапезната вредна трябва да е макс. 2 гр, които си ги набавяме най-вероятно ако ядем  купен хляб, сирена и т.н. В такъв случай може ли да се соли  допълнително с хималайска?
Идва ми въпросът защо Гайдурков отрича всякаква сол, а препоръчва калиева, ако човек не може съвсем да се откаже от соленото. Калиевата не е ли изкуствено добита и кофти?

Между другото той отрича меда, а препоръчва фруктоза, за което винаги съм се чудела (фруктозата имам предвид, не меда).

# 277
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
На мен ми се струва, че книгата на Гайдурков е писана отдавна, т.е. към онзи момент на пазара тук не е имало хималайска сол, например newsm78

# 278
  • Мнения: 19 998
Морска сол е имало. А и аз не говоря за книгата, а за съветите му в практиката му сега.

# 279
  • Мнения: 5 714
E, фруктозата нали е извлечена. А той е против тези неща.
Не знам защо съветва така. Но съм я виждала в рецепти на негови последователи.

# 280
  • Мнения: 0
Вери, много ти балгодаря  Hug Hug

И аз ползвам Брита, но кана Simple Smile какво представлява това прикрепване към чешмата,че и за душ става ?  newsm78
Иначе като се къпя и на мен ми мирише на хлор и е мн неприятно и е една такава по бяла,ако не е пречистена .

Половинката иска да купуваме дестилатор  Joy
Вие какво ще кажете , някоя от вас да има ?
Искаме просто да сменим Бритата с нещо,понеже имам усещането,че не е оптималното

Вери, да в книгата пише за приема,вече стигнах до там .  Но Thinking
пише че 1 месец преди започването на прием на спирулина трябва да се приема Магнезиевсулфат или на немски BITTERSALZ - нз на български как се казва - като първата седмица го приемаш всеки ден преди закуска, втората семдица - през ден, третата седмиц апрез 2 дни - и последнта седмица 2 пъти само . И след този месец започваш спирулината. Идеята на тази Биттерзалц и че прочиствала червата и така действието на спирулинта се осещало много бързо Simple Smile
Какво ще кажете ? аз тотално се обърках  #Crazy #Crazy #Crazy

Има дори схема колко да приемаш при отсабване и тн - просто книгата е супер, има за рани върху кожата неща, антицелулитни, съвети рпеди забременяване и как се приема цпирулината тогава и тн
Уж я купих на шега,я то книжката била 6+  Simple Smile

# 281
  • Мнения: 415
Палиа, наистина много хубава рецепта! Още тези дни ще се пробва!

Момичета, изгледайте това -


Направо настръхнах!

И може ли някой да ми каже аз как съм изпуснала, че книгата на Бутенко - Green for life,вече я има на български? Crazy
Много се изненадах вчера! Трябва да я пъхнем на първа страничка на следващата тема...Яна:) Hug

# 282
  • Мнения: 1 725
Щастливке, това ли е книгата Енергични за цял живот?

# 283
  • Мнения: 682
Маги, знаеш ли как я превеждат на български?

# 284
  • Мнения: 414
Ето ме отново, да дам рецептата за баницата с червено цвекло.

Заимствала съм първоначално рецептата от Йоана, от тук http://www.kulinarno-joana.com/2008/12/pumpkin-pastry/
Тесто:
•   400-500 гр. пълнозърнесто брашно /грахам/ + малко за разточване
•   1 ч. лъж. сол
•   200 мл. хладка вода /ако трябва се добавя още малко за да се получи тестото/
•   4 суп. лъж. олио за намазване на корите

Продукти за плънката:
•   500 гр. настъргано червено цвекло
•   3 суп. лъж. олио
•   100 гр. счукани орехи , канела /аз слагам много/

В линка който дадох е описано как се омесва тестото с бяло брашно. Аз използвам грахам, което се точи доста трудно, но пък корите ги правя не много тънки и се получава много вкусно. Не задушавам цвеклото, само го обърквам с другите неща и го завивам в корите. Имам и снимки, но май не мога да се оправя да  поставя тук. Правя я по същият начин както е в сайта с баницата с тиква, но не слагам захар. Печенето е пак както там - в предварително нагрята на 200°C фурна за 30 минути.

Много вкусно се получава  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт