Веганството - да споделим опит - 8

• 40 414
  • 761
  •   1
Отговори
# 45
  • София
ето и от мен една доста добра статия:

Зеленчуците ни прекодират

bouquet

# 46
Един веган сайт на испански:
http://lacazuelavegana.blogspot.com/p/sobre-mi.html

Много ми хареса. Wink
Снимки на създателката за жалост няма. За тези, които искат да се убедят дали веганската храна състарява и разваля човека.  Laughing

# 47
Как така съм изпуснала новата тема.. А сте ми такова вдъхновение..  Hug

Малко ни в клин ни в ръкав едно много вкусно нахутено хлебче, което нищо чудно да е било публикувано тук вече   Whistling
http://vkuhniata.wordpress.com/category/%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D1%8 … 1%85%D1%83%D1%82/

bouquet

# 48
Снощи до посред нощите четох Къзънс и попих толкова инфо и въпроси,а никой не е на моята вълна-веганство и пости Sad
Днес си накупих Спирулина, Пчелен прашец, Манука мед+25,кокосова вода,ленено семе (трябва ми и кафемелачка за смилането му) ,сироп за засилване на имунитета през зимата на детето с манука мед и  лимон,сушени за ръсене Нори листа,пакет поници от Алфалафа и кълнове от бобови, и много сурови и дехидратирани лакомства.
Една упорита и дразнеща кашлица с настинка ме е подгонила и мен и нея ,едвам дишам и говоря. Някой да има народна  рецепта за настинка ? Praynig

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 21:57 от Ariadne

# 49
За настинка с кашлица - мед престоял една нощ в издълбана черна ряпа или в издълбан лук. Взима се по една лъжица 3-4 пъти дневно. Много е ефикасно.

Peace

# 50
За настинка с кашлица - мед престоял една нощ в издълбана черна ряпа или в издълбан лук. Взима се по една лъжица 3-4 пъти дневно. Много е ефикасно.

Peace
Мерси-наложих червен лук изрязан по средата и издълбан с 4 с.л.мед и оставих в стъклен буркан да престои нощта,а сутринта ще взема 1 с.л.-благодаря! Дано има ефект,че като започна да кашлям и не мога да спра доста време -болят ме гърдите вече от кашлицата:(
Ето сега преди да сложа детето да спи  си разделихме един фреш от портокал с 3 ч.л. спирулина и тя изпи 1/2 от него със сламката:)Simple Smile

# 51
извинявайте, включвам се напълно офф- топик.
shivani ,
страшно ме грабна подписа ти! Hug

# 52
  • София
Ariadne ,скорошно оздравяване!
За новия кетъринг! Браво!
Момичета може и да е ставало дума, но не съм попаднала- Някой прави ли нещо с клей от рожкови?
А чували ли сте нещо за био еко посещения с децата в такива градини край София. Споменаха ми за такива възможности. Е, до лятото има време...Всъщност това ми разказваха - http://www.solidarno.com/taxonomy/term/7

# 53
Мигла -благодаря! Детето хареса всичко,а аз вкус не усещам,та нищо не консумирах.
Влошавам се ,не се оправям и АБ пия от снощи,но ни температура,ни кашлица ,ни подобрение има  Cry

# 54
  • София
Направих кремче от тиква. Добавих фини овесени ядки, меласа, много стафиди, орехи и пасирах. Не мога да го спра.....
Напоследък съм на вълна десертни подобни кремчета. Купих и сусамов тахан за подобни цели Blush

# 55

Много се радвам, че ви хареса статията, тя трябва да стигне до повече хора!  bouquet

Вери, ами името на сиренето, а и това за соевия сос са от вашия сайт:) Соевият сос го пише в скоби като вариант.

Тези дни аз направих суровоядската млечна салата на Мер и съм направо във възторг. Много, много ми хареса!

Исках да ви споделя и, че от известно време гладувам по един ден в седмицата, обикновено понеделник, и ми се отразява невероятно. Просто се чувствам прекрасно. Направих и едно тридневно, след което също усещанията ми бяха страхотни. Въобще, откривам аз топлата вода, ама все пак...по-добре късно, отколкото никога:)

# 56
Щастливата ,
толкова се радвам, че пак си сред нас! Hug Heart Eyes
бисквитките ги правих по твоя оригинал, а също и с добавен пасиран банан. Бях публикувала рецептата, май имаше  още и др. брашна.
Но оригиналът ме грабна и на него залагам! Peace
 Статията ще я допрочета когато имам повече устойчивост на психиката. Много разстърсваща!
Бъди силна, мила!!!! Hug
Момичета, сега съм на път, като се върна, планирам да ви покажа едни неща, / бях ви обещала/ : вкусни сурови  красоти, лесно се правят според рекламата, дано успея преди Коледа.
С един инструмент, купих го от изложение.
Вери,
това за "именцето" много ми хареса Wink и развесели!
чакам с нетърпение твоята идея. Peace   Grinning

# 57
Вери,
това за "именцето" много ми хареса Wink и развесели!
чакам с нетърпение твоята идея. Peace   Grinning
Laughing
Нюанс ще е. Нюанс на кисело, сладко, солено, люто.

Преди време бях прочела, че ме питаш за постите, но не ми се пишеше. Извинявай.  Hug

Щастливата, да, права си. По принцип е с уме боши.  Соевият сос го бяхме дали единствено като опция за България, който изобщо не е задължителен и който няма общо с умето.
Извинявай, ако съм ти прозвучала остро. Не е била това целта. Simple Smile

# 58
Вери ,

Hug Hug Hug
моля те, няма нищо! Wink

# 59
  • София
Бяхме на поредния Ден на отворените врати във валдорфското училище и детска градина в кв.Симеоново.
Отново беше прекрасно.
Импровизираният бар също.
Но специално искам да разкажа за домашните шоколадови бонбони. Чакам рецептата и веднага ще пиша.
Съставките са фъстъчено масло, мед и покритие от натурален шоколад. В добавка някакви скъпи натурални есенции.
Невероятен вкус, вид и консистенция!
Това е супер алтернатива на купешките бонбони - пълен еквивалент!
Аз изчаках да наближи краят на събитието и купих всички останали бонбони. Ако знаете, колко бях щастлива Simple Smile

При събития ще предлагам да не купуват бонбони, а  аз да ги правя (срещу заплащане на продуктите). Който опита веднъж, ще се съгласи завинаги Simple Smile

Но моля, кажете мнението си за фъстъченото масло. Аз за пръв път опитах и чак сега разбрах на какво имат вкус част от купешките бонбони.

Общи условия

Активация на акаунт