Веганството - да споделим опит - 8

• 40 467
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Привет  Simple Smile
Не съм писала от 100 години, сега Ви пропочетох отгоре-отгоре, че нямам много време. Липсвахте ми  Simple Smile

Щастливата, здраве и от мен  Praynig

Питането е малко встрани от темата, но ще ми е по-полезно да чуя вашето мнение. Мислите ли, че със спирулина мога да облекча коликите при моята малка принцеса. Все нещо би трябвало да премине през кърмата ... чая от семена от копър, с който се наливам не помага, нито строгата диета в режима ми. Приемам всякакви идеи и предложения  Thinking

# 586
  • София
това за вега хаус с децата ми хареса. бих се включила

# 587
Питането е малко встрани от темата, но ще ми е по-полезно да чуя вашето мнение. Мислите ли, че със спирулина мога да облекча коликите при моята малка принцеса. Все нещо би трябвало да премине през кърмата ... чая от семена от копър, с който се наливам не помага, нито строгата диета в режима ми. Приемам всякакви идеи и предложения  Thinking

Отговарям ти с уговорката ,че малкият ми син е на 15, т.е. гледани са по едно друго време, в което на бебетата се даваше вода.   Simple Smile
И двамата през първите 3-4 месеца от живота си вместо вода пиеха отвара от анасон.Много слаба ,но все пак с анасон.И двамата никога не са плакали от колики.

Щастливата,  Hug

# 588
Шада, и сега се предлага точно водичка с анасон и копър за колики. Но това е добре познато от миналото средство. Все пак, ако бебето е изцяло на кърма, е добре да видим какво друго може да се направи. Ти пишеш, че много си ограничила храната. Ще напишеш ли конкретно какво не ядеш (или ядеш). Другото е пробиотци или препарати за намаляване на газовете, които са директно за бебето.
Затопляне на коремчето (има възглавнички от черешови костилки в ДМ точно за тази цел) и носене помагат ли?

Краси, страхотни рецепти!!! Благодаря!!!   bouquet

# 589
Благодаря Ви за бързите отговори.
Въпреки, че това ми е второ дете, не съм наясно с това "чудо" колики, защото синът ми не е имал. Малката е само на кърма. Опитах вече да и дам чай от копър, но няма шанс ... плюе, за моя радост ... против водата съм. Затопляне е невъзможо, тя е шило и не търпи на едно място или да има нещо по нея Laughing Помага само носене или по-точно обикаляне Crazy Не ям цитруси, ядки, месо /много рядко/, мляко, шоколад и съответно нищо сурово. ooooh! Видях че има разни капки, но ми се иска да й спестя приема на каквото и да било. Може да Ви се стори смешно, но май спирулината помогна ... днес е много по-спокойна. Ако и това не помогне или някоя друга идейка от вас, ще съм принудена да й дам хомеопатия.

# 590
Дано спирулината се окаже с дълготраен ефект! На менл не ми беше известно, че има и такива качества. Месото обикновенно не е проблем, бобовите и сурови храни с много целулоза могат да бъдат проблем. Цитрусите понякога, кокато и ядките. Млечните като цяло са доста срещан напоследък проблем за бебенцата. Дължи се натрупване на фактори от много години назад.
Щом се успокоява като е носена, ако за теб е възможно, носенето в слинг по принцип доста помага, а за толкова малки бебета и самата поза, дава възможностда им е по-топличко на коремчето. Помага и за изпускането на газовете.
Не се притеснявай от пробиотиците и капките за газове. Понякога бебенцата просто не си произвеждат достатъчно, затова им трябва малко помощ отвън. Но това се израства. Хомеопатията е комплексно средство, особено ако интервюто покаже и какви други причини (освен храната и бактериите) има за коликите.

# 591
Мег, благодаря още веднъж.
Храните, които я дразнят открих на принципа включване-изключване от менюто ми  Wink Носенето в слинг за момента не я устройва, иска постоянно да бъде в различно положение. Носим се на ръце.
Спирулината е моя хрумка. Сетих се, че помага за гастроентерологични разстройства и обогатява чревната флора с бифидус и лактобацилус, както и предпазва от запек  Crazy

# 592
  • на острова на мечтите
 CryЕ,чак пък толкова ли сте погълнати от себе си,че дори с едно здравей не ме почетохте Hug
Благодаря ви! Сега разбирам, защо толкова народ в сайта ви обсъжда,че сте едно затворено общество,нещо като масони:чисти и праведни и такива като мен,които искат да се присъединят и плахо пишат някой ред, дори едно :Добре дошла,за стимул няма!
 Бог да ви пази и благослови,защото вие не сте виновни,че не сте гостоприемни!

Аз продължавам да търся път към откриване на себе си и  съжалявам ,че не ме приехте!

# 593
danilu Hug
Ама разбира се, че ще ти кажа "здравей!" Peace По- точно ще да бъде "здравей отново" Wink
Аз те помня Simple Smile, предния път когато намина,  си говорихме за оризово и динено мляко.......
Тук темата е открита, някои пишат по-често, други рядко......но съвсем не сме "затворено общество" Wink

Никой няма да ти ограничи достъпа и да те нарочва за престъпник , както се прави по други Форуми....
Винаги си добре дошла!!!    bouquet

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 21:50 от take a smile

# 594
Щастливата, аз явно съм малко отвеяна напоследък и малко късно разбрах, че си взела окончателно решение.
Пожелавам ти всички неприятности да са зад гърба ти вече и оттук нататък само хубави неща да ти се случват!   bouquet Hug

Най-вече, защото не исках да съм права. И защото не си ги представях така нещата. Много са защотата.

Казвате, че трябва да се говори с цел да предпазим другите. Ами знаете ли, че в повечето случаи съм получавала нападки и обиди...че съм завиждала. Конкретни примери не ми се ще да давам, защото става много долно.

Това как си  "представяме"  нещата- нали се сещаш кой  веднага поучително би ти казал, че това си опира до теб, заради очакванията ти, които са си лично твои Sunglasses И няма нищо общо с обективната реалност, защото "аквариума с рибките " има много страни.
Ние не сме се толкова издигнали,че да преценим картинката пълноценно, и сме се втренчили само в нашите си очаквания Laughing Wink
Хахаха, Усмивчице, познато, познато. Даааам, за всичко аз съм си виновна: за очакванията, за изводите, за разбиранията, за лошото отношение на хората....
Хич не ща да съм издигната, възвишена, одухотворена и тем подобни глупости, модерни много в последните години. Възвишените смятам, че хич не висят по форуми, да пишат фермани и да убеждават другите колко са прекрасни.
А тоя аквариум предлагам да се счупи и да се пуснат рибките на свобода.  Joy

По другия въпрос - ще ми коства много, да. А и поне 5 дни писане. Wink

Солей, конопен протеин имаме, но го пие само мъжа ми.
И те изчетох. Simple Smile

Данилу, привет! Simple Smile
Как направи кокосово масло?
За останалото - мисля, че не си права, но ти си знаеш. Simple Smile
Мисля също така, че когато си се включила, момичетата хич не са били погълнати от себе си. Но готова съм отново да съм в грешка.
Кой как ни нарича из други темички хич не ме вълнува. Simple Smile
А ако имаш време да хвърлиш око на всичките теми до момента (така както направи Краси), ще можеш сама да си прецениш затворено общество ли сме, как са били приети другите, масони ли сме, чисти и праведни ли сме....

За коликите при бебе - на моя син нищо не му помогна, вкл. и хомеопатия след подробно интервю. То май и при щерката така беше, вече не помня. С тая разлика, че не съм пробвала тогава хомеопатия. Моят опит с коликите: минават от само себе си.
За спирулината - не знаех, че има такова свойство, но ако действа, защо не.

Гледам много съм използвала думата "хич". Wink

# 595
  • на острова на мечтите
Вери,ами аз и затова се завръщам при вас и напоследък все по-често! Защото искам да се променя и да открия нещо ново и различно от досегашното ми съществуване!
 Просто се огорчих,че ме подминахте! Напоследък май много ми се насъбра и съм доста чувстивтелна на тема..."не ме подминавайте!" А иначе знам,че всички са много ангажирани, но... как да го обясня на сърцето си?!
Да, вярно е,че пописвах тук,но понеже не си бях избистрила идеите, не смятах че трябва да ви подвеждам! Сега мился,че вече съм решила,но ми нужна подкрепа и съмишленици! Не е лесно да се пристъпи към генерална промяна сам! И не исках да ви засегна! Само казах ...истината!
Мога да разчитам!
Приятна вечер!
Простете за рязкоста и прямотата!

# 596
Всички сме чувствителни по дадени въпроси и в определени периоди. Не мисля, че е грях. Simple Smile
Свободна си да пишеш където си искаш.
Считам, че тук не всички са вегани, но ето че се разбираме и общуваме. Това за мен не е от първостепенно значение кой колко е веган. Това не е състезание. Ама за този синдром вече много писах последните дни. Simple Smile

Не каза как направи кокосово масло. Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 20:17 от Вери

# 597
danilu, добре си дошла в темата! Прочетох поста ти, но бях сигурна, че си писала и друг път тук и не реагирах. Засичали сме се и във вегетарианската тема  Simple Smile.

Сега разбирам, защо толкова народ в сайта ви обсъжда,че сте едно затворено общество,нещо като масони:чисти и праведни и такива като мен,които искат да се присъединят и плахо пишат някой ред, дори едно :Добре дошла,за стимул няма!
Познато ми е това, което чувстваш. Когато писах за пръв път в темата все още консумирах месо /да уточня още, че не съм и веган  Wink, консумирам млечни и яйца макар и рядко/ и се чувствах не на място, рядко пишех, но после се убедих, че притесненията ми са били неоснователни. Пожелавам ти да се чувстваш уютно тук, така както и аз  Simple Smile

# 598
  • София
Данилу, аз много се впечатлих от твоето масло и много се зачудих. Казах си- тази е много печена, кой знае колко чудесии е изтръшкала, щом до това е стигнала Simple Smile

По отношение на свръхчувствителната ти реакция - разбирам те защо си се чувствала така.
Аз напирмер докато попитам за едни математически задачи за трети клас се стигна дотам да ми пишат ЛС, че нямало да ме изядат  Joy Joy да взема да публикувам най-после задачите в темата.

Тази тема беше доста изпосталяла, но сега е буйна като снеговалежите в момента Simple Smile
Но никога не съм забелязвала високомерие или безчувственост у когото и да било.

Пак пример с мен - никога не съм правила житен режим и ти ме накара да се почувствам не в час Simple Smile

# 599
Само да не стане някое наводнение. Wink

Общи условия

Активация на акаунт