Веганството - да споделим опит - 8

  • 40 458
  • 761
  •   1
Отговори
# 600
  • Мнения: 1 639
Само казах ...истината!

Твоята истина, обаче. Peace

Ако ти си решила да променяш начина си на хранене, а с това
неизбежно и начина си на живот, поздрави!
Търси, чети , питай, пак чети, пробвай нови храни.
Не очаквай някой наготово да ти даде рецепта.
И то не защото тук е затворено общество  Laughing , а защото универсална рецепта  няма.
Всеки търси своята си истина.

Мислих да не взимам отношение , но ето , че писах.  Laughing

# 601
  • Мнения: 19 996
Данилу, добре дошла  Hug Вярно е, че тук не всички са вегани. Даже май  вегетарианците са повече, но може и да греша.

Мен ми е интересно да прочета къде ни наричат затворено общество? Аз май отвсякъде съм като кон с капаци, че въобще нямах представа.


Да ви споделя какво ми направи впечатление наскоро. Заговорих с една майка за детските градини и споделих, че не съм била доволна от менюто в нашата. За следобедна закуска редовно имаше бишкоти със сладолед. Нейното детенце е в държавна градина и според нея нашата закуска била ок, а  се възмути от тяхната.Хлапето  редовно се връщало с 1 морков или ябълка и тя се чудела какво да ги прави  Rolling Eyes Честно никога не съм очаквала, че някой може да се възмущава от моркови и ябълки. Смисъл, че са универсални храни. Не е като да им дадат спирулина.

# 602
  • Мнения: 7 678
започвали ли сте да готвите/приготвяте  нещо,а да не знаете какво ще излезе  Rolling Eyes
така се засилих да правя нещо за маймуните за градина утре,но не бях решила сладко ли,солено ли...
ето какво излезе/не че е супер оригинално,но вкуса ни допадна  Simple Smile/
Бисквитки за закуска
около чаша пшеничен зародиш
около чаша  овесени ядки
2с.л. кокосово масло
1ч.л. канела
1/2 к.ч. кисело мляко със сода
1-2 с.л. мед
1-2с.л. меласа/обичам вкуса на бисквити с меласа Heart Eyes/
брашно колкото да се слепне и да не се разлива-на око мисля,че сложих около 5 с.л.

оформих с две лъжици и изпекох върху хартия

# 603
  • София
  • Мнения: 5 347
Случи ми се днес да направим тесто с нераф. захар (пестеливо)
и да направя първата тава с плънка от ябълки (прецедент за мен да пека ябълки, даже малката се разплака, че ябълките се ядат сурови Simple Smile )
а втората тава с лук, моркови, броколи.
 Joy

# 604
  • Мнения: 1 732
ВериHug

Soleil* ,
впечатлих се от закуската в градината!!!  Flutter Това в София ли?
Mamagemelar ,
да, случва ми се да започвам да приготвям нещо за хапване, без да съм наясно точно какво Laughing
търся си ник ,
хах....и аз си помислих за печени ябълки, след като видях изкушаващата снимка на сладкиша на Краси . Решила съм да се пробвам, остава само пак да се запася с брашно от бадеми.

Може да съм споменавала и преди, сетих се да споделя една идея  за бърз зеленчуков сок, когато не ви се вади тежката артилерия от сокоизтисквачки и не целите голямо количество сок...Слагате в съд желаните  продукти / аз си сложих резен зеле, червена чушка, морков, магданоз/ добавяте малко вода, пасирате с обикновен пасатор до кашица, прецеждате през цедка за чай и напитката е готова. Grinning

Последна редакция: ср, 08 фев 2012, 12:55 от take a smile

# 605
  • София
  • Мнения: 460
  Направих кейка на Краси - стана страшно бързо и лесно, а на вкус е фантастичен. Но нямах нито агаве, нито кленов сироп, меда не исках да го обработвам температурно, затова сложих петмез от фурми и поради липсата на бадеми вкъщи го направих със смлени орехи. Но дозата, Краси, дозата...   увеличи съставките двойно, защото у нас се стигна до кръвопролития за него. Laughing

# 606
  • Мнения: 1 732
а, cmilena ,  благодаря, че се включи с опит!  bouquet
ще го имам предвид......  в шкафа седи брашно от лешници, ще взема с него да пробвам първия път. Simple Smile

# 607
  • Мнения: X
cmilena ,
много се радвам, че ви е харесал.     Hug   Предполагам, че ще се получи с всяко брашно от ядки...не само с бадемово.
Както писах, в неделя се борих с едни тарталетки...Ами, получиха се чудесни...
ето ги,който иска да опита....пак подлежат на много импровизации..

http://hihonas.blogspot.com/2012/02/blog-post_07.html

# 608
  • София
  • Мнения: 5 347
Краси, много вдъхновяващо! Аз ще спретна нещо с наличните продукти, пък къквото ще да става Simple Smile (и тук ми се струва , че дозата е много малка  Joy )

# 609
  • Мнения: 3 869
И аз съм му хвърлила око на този кейк! Само чакам повод (не обичам да правя сладкиши без повод, че иначе няма отърване).
И тарталетите много ми харесаха!! Чудесна идея са. За да не слагам тесто съм правила с намачкани варени картофи, фомичките подмазани с мазнина - много готино се получава - едно такова хрупкаво Simple Smile

На мен ми трябва тесто за кифлички. Малкият реши че му се ядат кифлички... Баща му го води в някаква баничарница в неделя, от където домъкнаха едни пухкави кифлички (бяло брашно и бяла захар, тип козуначени) с някакъв крем вътре тип "еклеров" и хлапето изяде 4 такива!!! Не знам къде ги подбра, защото са и тежки, освен всичко друго. 

# 610
  • Мнения: 1 849
Мег, ето тук малко постни кифлички:
http://pipilotki.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
http://ilrai.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html
Вторите стават по-твърди, но пък са по-хрупкави, а първите са по-пухкави.

# 611
  • Мнения: 3 869
Мерси, М_Ник  Hug
Ще ги пробваме Simple Smile

# 612
  • Мнения: 1 732
Краси...* ,
Чудесни тарталетки Simple Smile
Имам желание да ги пробвам!Понеже нямам малки формички, ще направя голяма тарталета в кръглата си керамична тавичка.
Имам въпрос : защо тестото престоява в хладилник 1 час и дали ако пропусна тази стъпка ще навредя на сполучливия резултат?

# 613
  • Мнения: X
Краси...* ,
Чудесни тарталетки Simple Smile
Имам желание да ги пробвам!Понеже нямам малки формички, ще направя голяма тарталета в кръглата си керамична тавичка.
Имам въпрос : защо тестото престоява в хладилник 1 час и дали ако пропусна тази стъпка ще навредя на сполучливия резултат?
Защото , докато се бърка, меси,маслото омеква доста от топлината на ръцете.И трудно се разточва,раздърпва с ръце....мазнината започва да избива .
А когато е престояло в хладилник,тестото се стяга и лесно се работи с него.
Но ако използваш кокосово масло,както е в рецептата,или какаово масло, май не е задължително,защото то не омеква така , както обикновеното масло.

# 614
  • Мнения: 1 732
ясно!  Simple Smile  благодаря за отговора! Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт