Веганството - да споделим опит - 8

  • 40 448
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  • Мнения: 5 347
Мег, в купените кифли има и маргарин и много ароматизант. Винаги, и двете. Мен дълго ме лъгаха по някакви баничарници, че работят без маргарин, без ароматизанти. Но накрая когато един и същи човек ми говорИ различни работи, дори и кореннопротивоположни, ги притиснах и си признаха и за двете.

ПП а отгоре се мажат с жълтък.

# 616
  • Мнения: 782
Мег, в купените кифли има и маргарин и много ароматизант. Винаги, и двете. Мен дълго ме лъгаха по някакви баничарници, че работят без маргарин, без ароматизанти. Но накрая когато един и същи човек ми говорИ различни работи, дори и кореннопротивоположни, ги притиснах и си признаха и за двете.

ПП а отгоре се мажат с жълтък.

Няма купени кифли или други тестени, без тези гадости, че и други прахчета. Много "обичам", когато таковците сътворят някоя такава глупост  ooooh!

# 617
  • Мнения: 1 267
Мег, ето тук малко постни кифлички:
http://pipilotki.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
http://ilrai.blogspot.com/2010/11/blog-post_27.html
Вторите стават по-твърди, но пък са по-хрупкави, а първите са по-пухкави.

аз харесах хляба. месим постен, без мая, със сода, но за моркова не се бях сетила,
семки слънчогледови също и каквото се сетим още.

# 618
  • Мнения: 12 379
Незнайно защо ви поизгубих.. връщам се да чета! Hug

# 619
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 353
Благодаря на всички за отговорите! Даже и на тези,които явно съм наранила!Простете ми!
Не,че не съм чела и търсила,нали така ви открих! Но в даден момент,когато се решиш да скочиш в новото, някакси има нужда от подкрепа! Благо Даря ви!
 Не писах два дни,защото нямахме ток,а вечер нямам интернет Grinning
Кокосовото масло се получава в миниатюрни количества и си го близвам Mr. Green Рецептата открих в ютуба(та) Joy и гласи: 3 лъжици кокосови стърготини ,покрити с малко вода, затопляш на слаб огън за около 3 или 5 минути. Още докато е топло сипвам в марля(предварително нахлузвам дом.ръкавици) и изстисквам много добре. Колкото повече успеете да изстискате,толкова повече количество масло ще имате.Аз успявам да изстискам за това количество материал една суп.л. масло! Много ми е вкусно!
 От останалите стърготини приготвям турски салам!
Ще пиша след малко как!

# 620
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 353
                               Турски салм данилу
Към останалите от приготвеното кокомасло стърготини добавям едан лъжица мед. В кафемелачка смилам една лъжица сусамови семена(сурови), една лъжичка стафиди,5-6 бадема, ч.л ленени семена
(може и без имайки предвид послдиците Toilet),понякога добавям и овесени ядки. Смляното се обърква с меда и стърготините. На домхартия насипвам какао и разстилам добре обърканат смес
по желание по средата може да добавите мед на тънка струйка,повдигате и двата края на хартията,за да не се разтече и за да се затвори равномерно и остане като пълнеж на руло. Оставям в хладилника. Половин час е достатъчен за целта. Много здравословно и ми замества торите с крем,които обожавах. Сега не докосвам нито мляко нито млечни производни. Ето защо започнах да търся и да ви чета, да се вмъквам тук,крадливо, защото не бях вегетарианка,но твърдо бях решила да изхвърля млякото от живота ми. И знаете ли, не мога да споделям с никого,защото започват да ме убеждават,че млякото е полезно,защото така казват по....телевизията newsm78
Всички имат по един ангел,а понякога и повече!

# 621
  • София
  • Мнения: 5 347
Започваме, умножаваме дозата по 4, мислИ му Simple Smile
......
20 минути по-късно:
 лошо, децата ядат материалите за салама, развалиха дозата тотално ::
.....
още 20 минути по-късно - стана страхотна конситенция и вкус, отлежава в хладилника, децата казаха , че ще се обадят на баща си да му кажат, че вече не са вегетарианци, имаме салам в хладилника Simple Smile


Отзиви: Просто, лесно, вкусно, но най-ценното е пълнежът от течен мед !

(добавих и 2 суп л смляни овесени ядки и 2 суп л. вода)

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 14:15 от търся си ник

# 622
  • Мнения: 1 639
търся си ник, много е весело при вас.  Laughing

Още ми е пред погледа кекса на Краси, но ще го пробвам след житния.  Simple Smile

# 623
  • София
  • Мнения: 5 347
Флайбъл, какво е това стръкче? твое ли е?

# 624
  • Мнения: 490
  Данилу, добре дошла, интересна рецепта. Това за затвореното общество са абсолютни форумски легенди Laughing Mr. Green
  Флабъл, и ти ли житуваш, аз нещо се изнервих, а ми е само 2-ри ден Blush
   Замислям се тези дни,че повечето сме тръгнали да променяме храненето си покрай раждането на децата, поне по мои наблюдения Peace

# 625
  • София
  • Мнения: 5 347
Аз пък се замислям защо е прието за нормално като се отвори нещо печатно или тв и да нахлуе кръв и мърша.
Представях си някой ден да се забрани такова рекламиране, както цигарите и наркотиците.

# 626
  • Мнения: 1 732
danilu ,
Впечатлих се от ентусиазма ти!  Hug Peace Аз съм "мързелана" и купувам маслото на готово от магазина.  Blush
Колко време може да се съхранява този сладък салам? Чудесна рецепта! С  удовлоствие хапвам такъв вид сладкиши, но обикновено ми застояват.
търся си ник , и аз съм се замисляла за тези и сходни въпроси....ама преди време...Примирих ли се, що ли....явно приех, че настоящият живот е в тези измерения  и в тази му пъстрилка Crazy

Пожелавам успех на момичетата с житния режим.  Peace Аз съм си правила , съвсем кратък, никога не съм стигала до края, не съм си го поставяла за цел.

# 627
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Момичета, обяснете ми моля за т.нар. протеин, било то соев, конопен, пшеничен и т.н., идеята е да се усвоява по лесно като му се махнат фибрите на цялото зърно ли? Ползвате ли протеин на прах?

# 628
  • Мнения: 5 714
Да, уж за по-добро усвояване на протеина. И за повече консумация от същия.
Все едно да не ядеш 5 марули заради хлорофила (надали и ще може човек да ги изяде), а да си направи сок.

По-назад писах в отговор на Солей, че имаме конопен протеин, но само мъжа ми го пие, защото на мен не ми е приятен. На децата не съм предлагала, а те ако искат, си сръбват от неговата чаша. Този конопен протеин седи от много време вече. Купен главно от любопитство, а не от жизнена необходимост. Прави си шейк с него, когато бърза или сме с колелата на дълъг път.


Флайбъл, честито!   bouquet
Да е лека и безпроблемна.

Този житен режим безопасен ли е в твоя случай? Още повече, когато ти се привиждат разни храни. За мен това е признак да спра и да не се насилвам без да съм бременна. Имала съм такива моменти, когато не съм готова за даден режим/пречистване/разтоварване.

# 629
  • Мнения: 3 869
интересно, че точно за извлечения протеин съм чела изследвания, че не се усвоява достатъчно добре за разлика от неизвлечения. Става дума за предотварятване на преекламсия по време на бременност. Установено е, че с добър белтъчен баланс шансът за това усложение се свежда почти до 0. Но пък много по-дебре са се отразил протеинът от яцата и пилешкото, отколто извлечения такъв. Става дума за население с драстични хранителни дефицити, не за добре балансирана диета без животинсти продукти.

Аз също ще се пробвам пак със житния режим, но си чакам личната луна, за да го започна. И този път ще е с покълнало жито, не ми хареса с хруханата, накината пшеница - не ми беше достатъчно свежо...

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 17:34 от Love&Light

Общи условия

Активация на акаунт