Веганството - да споделим опит - 8

• 40 445
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  Аз съм пропуснала Blush Флайбъл, честито   bouquet Аз явно съм със слаба воля или както писа Вери не му е дошло времето Tired Хапнах си зеленчуци, не можах да издържа  Confused

# 631
  • София
Хапнах си зеленчуци, не можах да издържа  Confused  

Joy

Копирам от зДравословното хранене, извинете, поне половината сте и там Simple Smile
http://www.dobrojelatel.com/site/index.php?subs=tr
Ей какво намерих, цялото място е супер интересно, но и с това име "Доброжелател" как да не направиш едни здравословни бонбони със семейството си!

В неделя, 12 февруари, 11 ч. Всъщност центърът се казва Първи стъпки, а сайтът им Доброжелател, малко ми е трудно да се ориентирам Simple Smile
12 Февруари (Неделя), 11:00ч.
кулинарна работилница  представя

"12 Бонбона за 12 Февруари"

(приготвяне на здравословни и вкусни бонбони)

Приятно преживяване за цялото семейство. За влюбени, Мечтатели или само Приятели.

Бонбоните приготвяме намясто с Любов, Търпение и много Вдъхновение.

Нашата рецепта включва: 100% натурални съставки, достатъчно сурови ядки, ароматен пчелен мед, слънчоглед и безброй усмивки навред!

Да добавим и канела в приказката смела. А накрая, ще ги хапнем заедно с чая.

Водещ: Калоян Гичев
Продължителност: около 80 мин.
Цена: 12 лв. (с включени продукти)

# 632
     Замислям се тези дни,че повечето сме тръгнали да променяме храненето си покрай раждането на децата, поне по мои наблюдения Peace

И аз, а като продължение си мисля, че те искат това от нас - да ги храним качествено, затова идват да ни го подскажат.

# 633
Благодаря, момичета!  Hug

Флайбъл, какво е това стръкче? твое ли е?
Моят блог на тема "в търсене на  здравословното хранене".  Simple Smile

Вери, от прочетеното в нета - да подходящ е за бременни. Самият режим включва
чисти и богати на хранителни вещества продукти. Аз ще проведа съвсем кратък курс, според
това как се чувствам 3 или 5 дни. Нямам за цел отслабване или телесно някакво прочистване,
а само духовно.
Храни не ми се привиждат и ако стане, няма да се огранича.  Simple Smile
По повод кекса на Краси имах предвид, че ме грабна идеята.
От снимки на храна не може  да ми се дояде.
Най-вече защото имам професионално изкривяване.  Laughing Като видя снимка ,
започвам да я разглеждам от фотографско - техническа гледна точка.  Laughing

Love&Light, аз житя с лимец. Heart Eyes Страхотен е!

# 634
Ти си знаеш, Флайбъл.
За храната - извинявам се, че криво съм разбрала.

# 635
ВериHug.

Понеже  преди време повдигнах въпроса за веганство и бременност,
тогава се разтърсих и попаднах на тези страници :
интервю с многодетната майка Мария  за веганството и майчинството

Бременност и Веганство -
 кратка тема във вегетариански форум.

# 636
Вери,  Hug.

Понеже  преди време повдигнах въпроса за веганство и бременност,
тогава се разтърсих и попаднах на тези страници :
интервю с многодетната майка Мария  за веганството и майчинството
ах.....кой не знае Мария /Ексориал/, кой не е чувал за нея Crazy
Само че няма да се  въздържа и ще кажа, че  лично за мен, тя се оказа един огромен сапунен балон, който се спука във виртуалния ми живот. И да, разбрах, че както в реалния, така и във виртуалния живот има клопки, рискове, некоректности. Надявам се да съм си взела поуката.
Флайбъл , честито! наслаждавай се всеки миг на изключителното време, в което ще си близките месеци. И колкото по- малко нет, толкова по- добре Wink

Извлечени протеини не възприемам. Може в някакви специфични случаи да са ОК, но като цяло не виждам нужда, целесъобразност и натурална балансираност от подобна консумация. Peace

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 20:33 от take a smile

# 637
ах.....кой не знае Мария /Ексориал/, кой не е чувал за нея Crazy

Аз не я знам, сефте чета за нея.  Simple Smile
Но на нищо не вярвам на 100%.
В интернет пък, съм особено  скептична.

# 638
Търся си ник, къде съм проспала на зад рецептата за сладкия ти салам? newsm78

# 639
И аз направих сладкия салам и сега отлежава Simple Smile .
Данилу, маслото не ми се получи.Дали защщото добавих повече вода. Стана все едно мляко от кокос съм направила.

Аз купих конопения протеин без някаква конкретна цел. Видях го, докато търсех спирулината и си спомних, че Вери беше писала за него. Досега съм си слагала два пъти в салата по 1чл и вкусът му е много приемлив. И в салама сложих малко  Simple Smile
Напоследък си давам равносметка, че много малко протеини поемам и може несъзнателната ми покупка да е била точно за това. Не ям бобови, ядки в много ограничени количества.

Флайбъл, честито! Лека и безпроблемна бременност!

# 640
  • София
Търся си ник, къде съм проспала на зад рецептата за сладкия ти салам? newsm78

Щото не е моя, на данилу е Simple Smile
данилу, тук сме се разбрали цялата рецепта да е в зелено Simple Smile Думите ти, че това саламче може да замести всяка торта се оказаха верни.

# 641
Аз също често правя подобен сладък салам, но си му викам руло, по-бързо е от тортата и бонбоните за приготвяне, а не по-малко ефектно! Peace Точно в понеделник правих - с орехи, сусам, брашно от рожков, кокосови стърготини, овесени ядки, мед, меласа, сушени вишни (част от тях оставих цели) и кайсии (+ водата, в която бях ги киснала, домашни са ми и са много сухи), ванилия (моя) - разстилам тази предварително смляна смес на хартия за печене на правоъгълник. В средата сложих цял банан и стегнах на руло като голям бонбон и във фризера, че исках да го предложа след 3 часа - всички много го харесаха, а и стои красиво разрязано и поднесено! Може да се ползва и само хладилник за стягане, зависи каква консистенция сте постигнали.. Точни пропорции не давам, защото винаги бъркам и сипвам на око може и да изпускам нещо, търпи много вариации!
Правила съм с всякакви ядки (предварително киснати) и сушени плодове, кокосово масло, какаово, тахан и т.н. вие си знаете.. почти всяка една от суровите рецепти за блатове на торти и бонбони може да се ползва за целта.. Пресни плодове гледам да слагам само, ако ще се изяде веднага, или при сервиране.. с кремчета не съм пробвала.. по-скоро отгоре може би ще е подходящо да се намаже евентуално.. Може да се поръси/овъргаля цялото в кокосови стърготини, рожков..

.. Забравих да кажа, че правя и солени варианти. Първият е нещо като фалишиво Руло "Стефани", за гости също е интересно. Вариантите пак са много - със всякакви смеси за кюфтета, а в средата - морков, чушка, броколи.. Вторият като студено предястие - основата пак може да е всякаква - напр. пулпа от ядки, авокадо, маслини и т.н. в средата пак зеленчуци за контраст и за кратко във фризера да стегне, за да се нареже лесно..

Краси, Флайбъл, поздравления за блоговете и успех!  Hug Все така с хубави снимки и интересни рецепти да ги красите!

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 08:42 от Сиси ♥♥

# 642
Здравейте  момичета, за първи път пиша в тази тема, но съм ви чела много пъти. Супер сте! Аз не съм веган, но се опитвам да се храня здравословно. Исках да ви попитам какво е лимец? Извинете ме за невежеството. Embarassed

# 643
Ето за лимец - древното жито.

# 644
  • София
Аз пък да се оплача... преди 10 години си купих специално кафемелачка, за да правя такива бонбони и салами и оттогава се стоя само с нея.
Не ми работи ефективно кухненския робот, нито бадемово мляко мога да направя, нито торта да забъркам в нея общо, нищо. Меля на порции, а съм правила огромна торта на два етажа за подарък, млях 2 дни!
Нямам желание да правя проучване на модели, нямам желание да купувам нов уред и да го обгрижвам и него... забатачена работа. Затова и суровоядството ми е на ниско ниво, така да се каже.

Затова много ми хареса поста на данилу, щото се мелят в кафемелачка семена + стафиди и стана чудесно. На мен ми е за пръв път такова улеснение Simple Smile

Ясно ми е, че ако искам да увеличим суровата храна трябва да си купя кухненски уред. За какво ли пиша всичко това?
Може би пък, защото като Солей имам излишни уреди.

Предложих на мъжа ми да купим една "кухненска" прахосмукачка на батерии за децата, да чистят. И той като преброи, имали сме 3 прахосмукачки и тази щяла да ни е четвърта!!! Три работещи - за колата, старата (, новата (с воден и хепа филпър)

Общи условия

Активация на акаунт