Здравословно хранене за децата - 6

• 47 294
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Таратор правя така:
http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-supi/tarator/
[/quote]

Искренно благодаря!

# 616
търся си ник, аз пък мисля да 'скандализирам' градината на щерката за Св. Валентин. Искат им картички и дребни сладки за всяко едно от децата и ми казаха, че в магазините за долар имало всичко необходимо Rolling Eyes
Е, аз предпочитам подаръкът да е собственоръчно изработен. За целта вече направихме картичките Heart Eyes, а утре се захващам с крекерите /мисля да сложа сирене вместо лен или сусам/ и със сурови бонбони от бадем, овесени ядки и замразени плодове, опаковани в пекарска хартия и украсени с тематични стикери. Всичко това ще сложа в руло от тоалетна хартия, ще оформя като бонбон с домакинско фолио и ще закрепя картичката с ластичка. Ще видим дали ще се справя или в последния момент ще търча до магазина за готови варианти hahaha

# 617
Галче, градините, а и училищата, не обичат да се носят храни с ядки. Под ядки имат предвид фъстъци ( поне аз така ги усещам), но казват: ядки.

# 618
  • София
Галче, градините, а и училищата, не обичат да се носят храни с ядки. Под ядки имат предвид фъстъци ( поне аз така ги усещам), но казват: ядки.
Галче, точно това и аз щях да напиша това!

не рискувай да ти ги върнат, а и чувството ще е ужасно

аз правих торта от бисквити без маргарин и био кисело мляко (+плодове) щото това беше единственото, което  се оказа сечение между множеството на стандартните тъпотии и моите стандарти Simple Smile

А за рулото от тоалетна хартия - внимавай да е без ароматизатори. Присъствахме на парти с аниматор и той напарви  чудесна игра - омотаваше ги с тоалетна хартия, станаха статуи и после ги разкъсаха - голям смях, но децата миришеха на ароматизантите.

# 619
То изобщо разрешено ли е домашно приготвена храна в градините да се внася newsm78-нещо някой ми беше разправял ,че не може,защото нямали сертификат за произход,какъвто има например фафла "Боровец"-защо няма повръщащо човече?!

# 620
  • Пловдив
И аз така знам: че не може.
Поне до преди две години не даваха да се внася нищо домашно приготвено.
За РД трябваше тортата да е със сертификат непременно, а сладки/соленки и подобни почерпки - да имат етикет т.е. да са от магазина.

# 621
  • София
Относно моят пост с бисквитената торта - ставаше въпрос за частен детски клуб, не за градина.
В градината наистина не може, само по изключение, Кабив беше описала скоро, че все пак е станало (в Пловдив)

аз последният път черпих с био десертчета (пакетирани като вафли, лъскави и шумкащи), разкъсах ги пред учителката и ги нарязах в поднос - станаха био сурови бонбончета. Бонусът беше, че дъщеря ми изяде поне 40 %  Joy
причината - само едно от останалите деца си взе втори път !!!

# 622
Галчето е в Канада както и аз. Тук може да се носи храна от къщи в градините, но не искат да съдържа ядки заради алергии. В училище всички деца си носят храна за обяд, ако не се прибират вкъщи да ядат или не ползват кетъринга на даскалото. Пак имаха изискване храната, която носи детето да няма ядки и шоколад; да не се носят торти и пасти. За последните три неща ги разбирам, но за ядките при положение, че дъщеря ми не яде нищо животинско мина покрай ушите ми. Освен това имат възпитателки, които ги пазят да не говорят, докато ядат и да не си дават от храната. В началото, когато беше предучилищна (2009), го спазвах, докато опипам почвата. Simple Smile След това храната започна да съдържа ядки (в салата, крекери, бургери и т.н.). А и както писах, те под ядки май разбират само фъстъци. Също така да не са в цяло състояние и в пакетче.

# 623
  • София
Вероятно, за да не почерпи евентуално някое дете с алергии.

Страхотно е, че може да си носите домашна храна в градината!

# 624
Да, заради това е.
Но за училище аз изрично я питах какво правят възпитателките по време на обяд, дали някой и иска храна, дали тя дава; обяснила съм и за ядките, алергиите и че е хубаво да не дава, освен ако не познава добре детето. А и имаше един период, когато възпитателките питаха дъщеря ми любопитно какво яде.

# 625
  • София
http://www.dobrojelatel.com/site/index.php?subs=tr
Ей какво намерих, цялото място е супер интересно, но и с това име "Доброжелател" как да не направиш едни здравословни бонбони със семейството си!

В неделя, 12 февруари, 11 ч. Всъщност центърът се казва Пъстър свят, а сайтът им Доброжелател, малко ми е трудно да се ориентирам Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 17:42 от търся си ник

# 626
търся си ник, тъкмо днес писах за това местенце! Ние вече сме му посетители, страхотно е! Но най-страхотното е, че ни е съвсем наблизо! Има и трето име - Пъстър свят.. Simple Smile Цялото наименование на клубчето е Центъра за Култура, Творчество и Екология "Пъстър цвят" Peace

# 627
  • IT
много интересно е това.
Хора, бях забравила за известен момент вкуса на откъснати мандарини от дървото, нямат нищо общо. Малкият не само ги осмуква и плюе, а яде Simple Smile

# 628
Нашата градина е частна и няма деца с алергии, както и деца под годинка Peace. Аз все пак мисля да кажа кое какво съдържа за всеки случай. Единият вид бонбони е готов, само остава да го опаковам, другият е във фурната и честно казано не знам дали ще стане до утре, че има доста да се суши. Сега мятам крекерите Wink

# 629
  • София
http://www.dobrojelatel.com/site/index.php?subs=tr
Ей какво намерих, цялото място е супер интересно, но и с това име "Доброжелател" как да не направиш едни здравословни бонбони със семейството си!

В неделя, 12 февруари, 11 ч. Всъщност центърът се казва Пъстър свят, а сайтът им Доброжелател, малко ми е трудно да се ориентирам Simple Smile

Галче, аз пък, вдъхновена от теб и от Доброжелател, напарвих една кутия с подобни бонбони за черпене в училище. Там нямам никакви скрупули, то и изисквания няма Simple Smile
за14ти февруари Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт