Здравословно хранене за децата - 6

• 47 342
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Мина празненството, щерката се върна с една торба "боклуци" - близалки, шоколадови бонбони и какво ли още не ooooh! Искаше една близалка, изяде я, после си взе от домашните бонбони и каза, мамо пак да направиш Flutter Аз съм доволна Heart Eyes
Бонбоните бяха три вида: със сусамов тахан, овесени ядки, мед и малко какао; със сусамов тахан, овесени ядки и мед и с бадеми и горски плодове. Крекерите станаха по-скоро като соленки, но и от тях не останаха  chef

търся си ник, дано и вашите да се харесат Hug

# 631
  • Пловдив
Мога ли да съхранявам ядково мляко в хладилника? Преди малко направих, но излезе доста и остана.Мога ли да го сложа в стъклен съд в хладилника до утре примерно?  newsm78

# 632
# 633
# 634
  • София
 От кои ядки се получава най-гъсто ядково мляко?

# 635
Гъстотата на млякото зависи колко вода ще сложиш на определено количество ядки. Може би кое е най-мазното мляко е по-правилно: кашу, коноп, орехи.

# 636
  • София
 Аз правя от орехи и ми се струва редичко, от една чаша орехи, изкарвам 2 мляко newsm78

# 637
По принцип ядковото не става толкова гъсто като кравето. Или поне аз така съм забелязала. То не е и нужно.

# 638
Аз правя от орехи и ми се струва редичко, от една чаша орехи, изкарвам 2 мляко newsm78
1 чаша орехи и колко вода?
По принцип съотношението, което аз си спазвам, е 1:4 и имам около литър мляко. Не ми е рядко. В магазините са доста редки. Но това пак казвам зависи от количеството вода. Мисля, че става объркване с това "гъсто".
При млякото от животно рядкото мляко е равно на по-малък процент масленост. И обратното. А това зависи от сезон и момент на доене.
Ядковите млека са с добър процент масленост.

# 639
Аз точно сега четох една рецепта за кокосов йогурт и там пише за сгъстяване, че може да се изцеди малко или да се сгъсти с пектин, желатин, агар агар, нишесте от тапиока, месо от млад кокос и др. Ето линка: http://www.smallfootprintfamily.com/2009/04/25/homemade-coconut-milk-yogurt/

# 640
  • IT
наканила съм се да си направя кокосово кисело мляко и другата седмица ще си взема един уред за кисело мляко. Баба ми си прави кравето  кисело и  без уред, ама тя си е отработила някаква технология  си знае, а аз не Simple Smile
Само трябва да видя каква закваска да изнамеря-пробиотик на прах може би.? newsm78

# 641
  • София
1 чаша орехи и колко вода?
По принцип съотношението, което аз си спазвам, е 1:4 и имам около литър мляко. Не ми е рядко. В магазините са доста редки. Но това пак казвам зависи от количеството вода. Мисля, че става объркване с това "гъсто".
При млякото от животно рядкото мляко е равно на по-малък процент масленост. И обратното. А това зависи от сезон и момент на доене.
Ядковите млека са с добър процент масленост.
Моят блендер може би не е достатъчно мощен, слагам вода в съотношение 1 към 3.  Може би и аз се бъркам с животинското, въпреки че не съм му била фенка, миришеше ми и краве и козе, а и аз се сетих, че не може да е със същата гъстота, защото има коренно различен състав..
 алекса7, споделяй експериментите си, следващото което искам да направя е именно ядково кисело мляко, защото моят син много обича, аз вече го бях захранила, когато прецених, че не е добре да го хапва и трябва да му го заместя.

# 642
  • IT
да ще споделя, аз разгледах в сайта на Вери, как да си отворя кокосов орех и до края на седмицата ще си купя машинката за йогурт. Интересно ми е дали на детето ще му хареса.
Лятото ще го пробвам дали му харесват едни плодове-на български май се превежда кактусова круша. Когато е с мен яде моето ядене, което е по здравословно, когато сме в едната баба предпочита мусака и боб, а при другата като сме паста и пица )

# 643
Ние кисело мляко много много не сме правили, но май защото по принцип не обича/ше никой вкъщи.

Използват се пробиотици на прах и крайният продукт е по-рядък на консистенция от стандартното кисело мляко.

Кактусовата круша от къде я внасят?
По принцип е характерна за Мексико, Израел, Централна Америка, Индия, но се среща в Европа също - Италия примерно. Италианците тук много я купуват.

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 15:49 от Вери

# 644
  • IT
ние в Италия я ядем -на италиански е индийска смокиня:) аз съм италианска булка хахахах.
примерно детето там яде салата от цикория и финокио и маслини, а като сме в бг от краставици и маслини Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт