Веганството - да споделим опит - 8

• 40 449
  • 761
  •   1
Отговори
# 645
търся си ник ,
значи не съм сама със "забатачването" в техниките. Уж имам, но все до пасатора опирам.
Той се оказа най-мултифукнционалния прибор в моята кухня.
Сиси ♥♥ ,
колко време може да се съхранява един такъв салам в хладилник, от тези, които ти правиш?
Жълта Роза ,
добре дошла!

момичета, имате ли впечатления или знаете ли нещо за септилин. Пия от няколко дни какво ли не, понеже не съм добре/боря упорит вирус/. Това дали е ефективно?

# 646
Усмивке, бързо оздравяване! За съжаление никога не съм ползвала това. При вируси ти си знаеш чайове, лимони, парене. Аз вземам Цитросепт или прополис.

Търся си ник, блендерът вкъщи е най-използваната вещ. Всеки ден го тормозя. Аз мисля, че един такъв уред си струва-блендер или робот. Без останалите човек може да мине.
Аз кюфтенца и подобни все там ги меля.
Тука май Вери може да се включи със съвет. Аз бих си купила възможно най-мощния на пазара.

Аз имах пасатор (такова дълго, което го държа с ръка), но първо се счупи за отрицателно време, второ освен плодове, друго не можеше да мели. Ядки и подобни не ставаха добре вътре (обичам да са гладко смлени). Но за крушовия крем на детето сутрин вършеше идеална работа.

Може ли да споделиш откъде купи кафемелачката и доволна ли си? Аз отдавна се каня да си купя.

# 647
И аз съм се замислила за такава техника.Имам един робот Филипс,работи си душата, ама не е достатъчно мощен.И пасатор ползвам.
И понеже на Вери техниките са малко по трудно достъпни на нашия пазар–Витамикс и т.н.по които само точа лиги:)), се чудя на Кенуд:
-само блендер със стъклена кана
http://www.kenwoodworld.com/uk/Products/Processing-Blending-Mixi … ith-Glass-Goblet/

-робот

http://www.kenwoodworld.com/uk/Products/Processing-Blending-Mixi … Processors/FP980/

Робота е с повече опции и май е  2 пъти по мощен.

# 648
Блендерът, който си показала, е само 600вата. Моят е 750 и  смятам, че  не е много мощен.

# 649
Моят робот е на Kenwood FP735. Перфектен се оказа за мен, всеки ден го ползвам, единствено не съм правила в центрофугата сок, всичко останало е на ниво. Мощен е - 1000 вата, но за ядки и нахут с ципите например му трябва повее време. Единствено бих го заменила за такъв със стъклена кана, когато го купувахме ми трябваше спешно и не намерих. Не правя реклама споделям мнение.  Peace

# 650
И понеже на Вери техниките са малко по трудно достъпни на нашия пазар–Витамикс и т.н.по които само точа лиги:))
Laughing
Никога досега не съм предлагала нещо или съм давала съвет за нещо, което е трудно достъпно за България. Който има време и желание, може да прочете, за да се убеди. Аз вече сериозно се уморих.

# 651
И аз за това съм харесала FP980,заради каната.
Ау,Вери не съм искала да те уреквам в нещо.Не си предлагала или съветвала,спор няма Peace
Просто харесвам тези марки,но до колкото знам са Щатски и в Европа цените им са доста по високи.А за доставка до Бг да не говорим.
А сигурно имат преимущества пред Кенуд.Но него ще си купя по лесно. Simple Smile

# 652
Cantariny, и моя е Kenwood  Simple Smile, но друг модел Кухненски робот FP 220. Има приставка за цитрус преса, въпреки че не е описана в този линк.

Доволна съм - в купата без проблем правя хумус, разни пастетчета и банановия сладолед. В каната съм правила млека, крем супи и кремчета от плодове. Само че една подробност за каната да споделя - когато се слагат твърди продукти за разбиване /имам предвид плодове, зеленчуци/ винаги се добавя течност, иначе ножа въобще не ги захваща. Вие сигурно го знаете това, но аз си мислех, че като имам блендер-кана и мога да пасирам в нея Rolling Eyes.
Единствено ми липсва мелничка за мелене на ядки и семена - т.нар. чопър, както и за по-малки количества пастети, защото в купата на моя робот продуктите се гонят вътре, ако са в малки количества и нищо не става. В тази връзка, Cantariny, доволна ли си от мелничката на твоя робот - виждам, че има такава този модел?
Ако купя нещо подобно BRAUN MR-320 ще ми смила ли ядките добре?

# 653
аз пък,последният чопър го счупих за 3/три /дни и се сетихб за мелачка на ядки от детството ми-една такава ръчна,с барабанче и въртиш ли въртиш  Crazy
обаче вече месеци наред с нея си се справям и не пипам друго   Blush

# 654
  • на острова на мечтите
Сиси ♥♥ ,страхотна си! Твоят сладък салм е много по-богат от моя Crossing Arms! Hug
Солей,аз съм забравила да пиша,че след като изстискаш сместа, трябва да се сложи съда в хладилник и да се изчака докато се отдели маслото! PraynigИзвинете ме,ама аз съм си все така ... прибързана и все на тъгадък!
търся си ник, смях се на глас  с твоето приготвяне на сладкиша и коментара Joy
Наистина е хубаво при вас!

# 655
Пастетите ми е по-лесно да ги правя с пасатора. Не се полепва по стените и да трябва да спираш, да обираш и...  Simple Smile Иначе от моя куц робот останаха две приставки, с които мога да смеля сухи семена и ядки.

# 656
take a smile, като спомена за прахосмукачки (може и на лични да не спамим тук) - за воден филтър  - понеже търся такава, ще споделиш ли каква ползваш?

Момичета, също да ви питам - имам на един пакет годжи бери на зоя.бг с рецепта на етикета. Но в нея има някаква съставка - мескито на прах. newsm78 Какво е това нещо и с какво се заменя? Simple Smile Благодаря! Hug
Става дума за суров десерт със съставки: косово масло, годжи бери, агаве или мед, какао на прах и мескито на прах.

# 657
но аз си мислех, че като имам блендер-кана и мога да пасирам в нея Rolling Eyes.

Моят е с блендер кана. Слагам моркови, цвекло и т.н., нарязани на парчета и ги прави като настъргани и по-надребно. Също и със замразени плодове. По някое време обаче, специално за банановия сладолед, се получава залепване по стените и  не става хубаво.
Хумус и кремове прави гладко. Капакът е с една дупка и пъхам една шпатула, докато работи и така обирам отстрани каквото полепне.
Не може да направи бадемов мус или сусамов тахан.

Безобидна, сподели каква марка ти е пасатора.

Палиа, с това на Браун ядки на прах не ми се вярва да стават. Според мен си трябва мелничка.

Данилу, току що забелязах, че маслото е изплувало отгоре (в хладилника е). Понеже вчера хлапето ме караше да й правя шоколад, а нямах масло и реших да пробвам твоя вариант. Но днес ще се възползваме де.

Сиси, чудесни идеи. Ще се пробват непременно.

Вери
, според мен Дора друго имаше предвид. А именно, че мощните блендери, които позлвате вие, са много скъпи у нас, а не че ти ги препоръчваш Simple Smile
И аз съм хвърлила око на Витамикса и бъркалката към него, ама скъп ми идва.

Дора, много съм несериозна. Все се каня да ти пиша. Май няма да поръчвам скоро.

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 20:39 от Soleil*

# 658
Лурдес, ето за мескита:

http://www.recipemagician.com/produkti/brashno-ot-meskit-mesquite-powder/

Не ти трябва, защото е скъп в България. Можеш да ползваш какао или рожков.

Всъщност, ето и тук са го описали:
http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82-%D0%BD%D … -%D0%B3%D1%80.739

250гр почти 16 лв

Дора, няма проблем. Simple Smile

Солей, имам поглед върху много неща в България вкл и пазара. Wink

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 20:55 от Вери

# 659
Soleil*, някаква куча марка е. Купувах го набързо, като захранвах каката, с идеята, че едва ли ще го ползвам много. Комбиниран е с миксер, а струваше не повече от 20лв. 

Общи условия

Активация на акаунт