Веганството - да споделим опит - 8

• 40 611
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
mimkis@ , Много благодаря за линка с интервюто с Долорес Кенън.   bouquet
Изключително близки неща чух, такива, които са ми в душата от както се помня /съвсем малка бях/ и винаги съм търсела подобен досег, обмен , инфо......
Ти чела ли си някоя нейна книга? Коя би препоръчала?
Момичета, усещали ли сте/усещате ли промяна във вибрациите/ във времето- такава, за която говори Долорес? Аз - да, и много ми се иска да успявам да съм в синхрон, да не се отклонявам, да греша по - малко. имам едно усещане обаче, че го правя сякаш  по-скоро "слепешката"...иска ми се  да е по- откроено,  кристално, ясно....някак много търся и понякога "се губя" 

# 181
 take a smile,позволи ми да дам един съвет-заземяване трябва  Peace /каквато и да е работа с ръцете върши чудеса!-месене,точене  Wink,плетене,плевене ,каквото и да е майсторене  Hug /

# 182
За много години, момичета!

Въпросът ми беше как я избираш - по цена - по произход ?
Цитат
Сега има дни, когато в менюто ни присъства или спирулина или хлорела, или хлорела и по-късно друго водорасло
Да не става дума за АФА  newsm78
Не знам как я избирам. Може би по-скоро по цена. Знам кое колко е по магазините и търсих онлайн.
Произходът и на двете не ме е притеснявал сякаш. Спирулина може да се гледа и вкъщи. Wink

АФА не сме купували. Под други водорасли имам предвид нори, уакаме, араме, келп, дулсе...

# 183
Честита Нова Година ! Нека бъде за всички вас пъти по-успешна от предишната  ! Hug

Вери,тотлано се обърках,като се върнах,да прочета отново това,което си ми отговорила  ooooh!
Цитат
С първото дете като забременях, бях 60кг. Тези 10кг ги свалих за около година, но мисля, че и кърменето повлия.
А ако ме питаш колко кг съм била преди първата ми бременност, вече не помня. Може би 58-60, там варирах. В Англия на бригадата бях отслабнала на 54 и още тогава знаех, че това ми е максимума. Над тезикг вече не се чувствам добре. Там на полето, яка работа и главно плодове и зеленчуци за ядене - така стана работата и не нарочно. Като влзезнах в пакетажа, гъчих се с бисквити и течни шоколади, ела да видиш после как се прибрах в БГ.

съжалявам,че пак и така в подробности те питам  Embarassed ,но мечтаните ми 53-54 кг са далеч  Cry - все 58 -59 (a като стигна до 60 понякога съм в депресия )( а преди 2 години си бях 53 как отлсабнах тогава не помня - ядех всичко - дори пържено .. Thinking )
Аз това разбрах,кажи дали съм разбрала правилно  Praynig
 ти си била преди 2те бременнсти 58-60 кг , раждаш първо дете  , след отслабване или там каквото си спазвала си връщаш килограмите – 58-60 , отиваш на бригада в Англия и там смъваш до 54, после започваш в пакетажа – отново ставаш 60кг, забременяваш с второ дете 60 кг , по време на бременността си качила поне 10 – т.е 70 – 73 (извинявай ако прекалявам и ги задвишавам  Rolling Eyes )
 и тук е върпосът ми как веднага след раждането от 66-67-68кг тези които са ти останали - ти не само се връшаш на 60 ами отиваш на 49. Диета ли пазиш все пак това са 20 кг минус или суровоядството – можеш ли да го опишеш по-подробно  Praynig

Към всички – ще последвам съвета ви и няма да се ограничавам – имам сирене в хладилника ,ако ми се прияде ще си хапна . Благодаря ви   bouquet

Но се случва нещо странно с мен напоследък и то  все по-често – все по-малко ми се прияжда сирене , но все по-често риба – от тази която я правят във Варна и Бургас – на жар  Peace. Вчера в целия блок миришеше на пържена риба – стана ми ужасно неприятно Sick – не знам заради пържената миризма ли ...
Как бихте разтълкували това , има ли ли сте подобни ‘’случки’’ , а пък веганци ядящи само риба от животинските продукти – няма
Аз се насочих към веганството,понеже осъзнах,че животинската храна е вредна(особено в последния месец за млечните продукти) , а не понеже толкова съм луда закрилница на животните , и също искам да споделя,че съм от хората,които,ако "слушат какво им се прияжда и какво искат" ще бъда с ужасно здраве и с ужасно наднормени килца,понеже обичам само вредни неща  Sad
Какво ще кажете защо се получава така и какво да правя   #Cussing out

# 184
take a smile, все едно аз съм писала поста ти Grinning Hug Нейни книги не съм чела, но съм чела за регресии на други автори( основно последователи на Едгар Кейси, тълкуващи него самия). За трениране, аз често използвам техниките на Луиз Хей, както и всякакъв друг вид самовнушения за дисциплина на ума и мислите Peace Mamagemelar има право, заземяването също помага. При мен тази дейност е основно месенето( за това и не сме отказали хляба Blush), това е дейността която изчиства и избистря мислите при мен Simple Smile

# 185
но мечтаните ми 53-54 кг са далеч  Cry - все 58 -59 (a като стигна до 60 понякога съм в депресия )

С годините и метаболизмът се променя.

Чела ли си за детокцикациите на д-р Михайлов?

Аз свалих 19кг. с детокси и препоръките между детоксите.
Но всъщност, постепенно прогледнах и промених изцяло начина си на хранене. Simple Smile

# 186
Някак съм пропуснала да се запиша тук и се чудя защо така замря темата.
Искам да ви питам, някой има ли домашни семена от зеленолистни зеленчуци? Искам да си посадя в саксия в къщи. Питах една баба на пазара, но тя каза, че си ги купува от магазина, пък аз искам да са чисти.

# 187
първото дете като забременях, бях 60кг. Тези 10кг ги свалих за около година, но мисля, че и кърменето повлия.
А ако ме питаш колко кг съм била преди първата ми бременност, вече не помня. Може би 58-60, там варирах. В Англия на бригадата бях отслабнала на 54 и още тогава знаех, че това ми е максимума. Над тезикг вече не се чувствам добре. Там на полето, яка работа и главно плодове и зеленчуци за ядене - така стана работата и не нарочно. Като влзезнах в пакетажа, гъчих се с бисквити и течни шоколади, ела да видиш после как се прибрах в БГ."

Тук има грешка: второто. А за  10-те ми кг е отговор на мое изречение, което ти си цитирала:
"Аз определено отслабнах след като преминах към веганство и голям процент от храната ми е сурова. Преди да забременея с Ясен бях 60кг, сега съм 49-50."

Англия е 3 години преди първата ми бременност. Както съм писала и горе: преди първата ми бременност.

"тук е върпосът ми как веднага след раждането от 66-67-68кг тези които са ти останали - ти не само се връшаш на 60 ами отиваш на 49. Диета ли пазиш все пак това са 20 кг минус или суровоядството – можеш ли да го опишеш по-подробно"

Помня колко кг бях веднага след първото ми раждане - 65. Седях почти седмица в болницата. С раждането и престоя стигнах до 65 кг, а в края на бремеността да съм била 76-78кг. Дълго време след това седях на 65кг. Но след 2 години и половина реших да правя един режим на д-р Хофмеклер, с който смъкнах 5кг (други диети никога в живота си не съм правила):
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302380.0

Пишех е темата 2007-ма. Есента забременях 2-ри път. Но нито помня колко кг съм била в края на бремнността (тогава други неща ме вълнуваха, но да кажем около 75; помня само, че бях малко по-малко от първата), нито колко съм смъкнала веднага след раждането.

Иначе по-горе ти писах, че отслабването и стигането до 49-50кг стана в рамките на една година. Това за мен не е веднага. Wink
Сега не съм толкова, обаче. Малко преди да ми се възстанови цикъла след раждането качих 2кг, после още 1 и миналата година след една случка януари месец още 2-3кг. Сега си  седя с тях, но не се харесвам особено. Искам да  ти кажа, че не всичко е храна, спазване на режими, смятане на калории, вглеждане на килограми. Simple Smile

Случва ми се много често да не понасям някаква миризма около готвенето на храна.

Понеже обичам само вредни неща.  Защо се случва така? Ами защото сме си хапвали известно време вредни неща и сме се пристрастили към тях. Wink Според мен много помагат пречистванията.

Според мен здравословните, морални, етични и екологични причини са тясно свързани, когато един човек реши да се отдаде на вегетаринаството или веганството.

Ние се заземяваме явно с плетене от известно време и понякога с други творения с ръце.

Последна редакция: пн, 02 яну 2012, 19:16 от Вери

# 188
За много години! Бъдете здрави и много щастливи!

Странно ми е донякъде, че хората смятат вегетарианството/веганството като система, която ще ги отърве бързо от килограмите. Аз не съм отслабнала особено след пълното спиране на месо и яйца, даже да не кажа, че в първия момент и качих даже. И то понеже ядях повече тестени и сладки неща сякаш. Всъщност отслабването идва с времето, като човек започне да се храни здравословно. Мога да отбележа, че и от хапване на фурми, стафиди и разни сушени плодове също се качва много, голямото количество ядки, меда и тахана също допълват пейзажа. Идеята ми е, че всичко трябва да е балансирано и да се набляга най-вече на суровото (поне 50%), а също и на много вода, не сокове. Тогава нещата идват неусетно. Разбира се и движение и то повечко.
Аз самата съм си закръглена, но определено в момента не спазвам повечето неща. Сладко не ям, но когато бързам се набухвам с хляб (поне е пълнозърнест), гледам да хапвам салати, но едвам вечер успявам, движението е основно събота и неделя, най-много 1 път седмично да ида на някоя тренировка. Е, ходя по 2-3 км на ден, но явно не ми е достатъчно.
Лятото най-обичам да работя в градината на село, така се заземявам, а иначе не меся, правя нещата със сода или без набухвател.

# 189
M_Nik ,
ти ако си закръглена, или нещо не съм те довидяла, или аз съм слон.  Wink

понеже пишете за килограми, да кажа и за себе си.
Моите отслабвания винаги са били заради мисли и емоции - силно и бързо ми се отразява . А не заради диети.
Драстично съм отслабвала и веднъж след плодово разтоварване, цели 7-8 кг. Бях станала 51 кг. кг. при ръст 175. Тогава общо -взето кокалите почнаха да ми убиват Laughing
От около 2 години стабилно качих 3 кг, които вече си мисля, че са от възрастта Laughing
mimkis@ Hug Hug Hug

# 190
Да, М_ник, аз неведнъж съм писала, че това не е диета, а начин на живот. Simple Smile
Все едно сега като видях, че съм качила малко килца и да се откажа. Няма такова нещо.
За килограмите ми съм писала със сигурност преди понеже някой е задал въпрос. И го намирам като някакво следствие. Не ми е било цел. А тогава даже не съм и очаквала такива резултати.

Аз и други твърдения наблюдавам напоследък: веганството било само за 5-6 месеца, да се пречистиш и разтовариш, излекуваш. Не можело така да се живее. И се правят генерални изводи: за всички хора се отнасяло.

Толкова ли е трудно да си кажеш това не е за мен...

# 191
За много години, мили момичета!
Здраве, любов и щастлив детски смях!

# 192
 take a smile, удобно ли е да попитам сега колко кг си ?
Понеже сме на една височина и искам да си сверя часовника.  Grinning

# 193
Флайбъл, сега съм 63, но не си сверявай часовника  Wink. Относително е, зависи от плътността на костите, от възрастта, от телосложението....
Аз се чувствам най - добре в тялото си, когато то е макс.  до към 60/61 кг.

Аз и други твърдения наблюдавам напоследък: веганството било само за 5-6 месеца, да се пречистиш и разтовариш, излекуваш. Не можело така да се живее. И се правят генерални изводи: за всички хора се отнасяло.

Толкова ли е трудно да си кажеш това не е за мен...
Срещала съм такива твърдения/мнения и за вегетарианството...Също бих добавила, че ми се струва, че по-малко са тези, които започват подобен път само и единствено заради вътрешно желание, убеждение, потребност.  Обикновено е или заради здравословен проблем, или заради диета- килограми; или заради някаква ексцентричност...И после евентуално първоначалният тласък се разгръща и претърпява трансформации.

# 194
take a smileHug благодаря, права си !

ФлайбълСъщо бих добавила, че ми се струва, че по-малко са тези, които започват подобен път само и единствено заради вътрешно желание, убеждение, потребност.  Обикновено е или заради здравословен проблем, или заради диета- килограми; или заради някаква ексцентричност...И после евентуално първоначалният тласък се разгръща и претърпява трансформации.

Ами така е ......все пак традиционното хранене е официалното.
И ако един човек е здрав, с нормално тегло.....иди го убевдавай в алтернативно хранене.  Laughing
И не, че липсват и такива случаи......ама наистина голям процент от преминали към веганство
са принудени по някакъв начин в началото. 

Общи условия

Активация на акаунт