Веганството - да споделим опит - 8

• 40 432
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
В БГ от коя кафява захар купувате? Тази на Мусковадо хубава ли е?

Аз ползвам тази. Имат и от по-тъмната захар, но не съм купувала.

Значи сега /връщам се към меленето на ядки/ трябва да проуча кафемелачките  Simple Smile.
И да се похваля, че вече опитах хляб с мак, мащерка и слънчоглед на "Слънце и луна", много ми хареса.

Браво за хляба, Госпожа Емилия !

# 676
Здравейте!

Много хубава тема, добре че ви има! Ще следя за идеи и съвети. Сега правя житният режим и не мога да изпробвам някоя от рецептите, а още повече че се скапа капакът на чопъра от ежедневна употреба и съм без ръце следващите 2 седмици. Някой питаше дали Браун ще се справи с ядките. Аз си меля в него сусам, бадеми, орехи и всякакви други ядки и семена до брашно. Справя се с 600 вата мощност.

И моля споделете от кои номера складове на слатинската борса какво купувате?

# 677
Аз взимам и от тяхната тъмно кафява влажна захар - Мусковадо, като жива е Simple Smile и вътре има бучици меласа. Направо съм пристрастена към нея.  Embarassed

# 678
Вчера ми прочетоха тази притча, хареса ми и я споделям с вас - "ПРИТЧА ЗА ЯБЪЛКИТЕ"

Stelda, добре дошла!
Аз питах за Браун, но на линка, който дадох за пример, машинката е 450 вата. Може ли да споделиш твоя какъв модел е?

# 679
# 680
Palia, колко важи тази притча за българите. Благодаря, че я сподели.  Hug

Госпожа Емилия, мисля Дао е майсторката на квас.  Wink

Искам да попитам има ли майки на по-малки деца, които са имали проблем със запек (по скоро нежелание за изхождане) и да споделят как са го превъзмогнали?  Tired Може и на Л.С.

# 681
Усмивке, вие сигурно нямате килими. Само с мопа ли минаваш?
Имам, имам, но са малко и са подходящи Simple Smile  Мия с вода, парцал, четка и лопатка  и гумени ръкавици.

Госпожа Емилия ,  Hug
Palia , благодаря за притчата!   bouquetтъжна е, но ми дава сили Peace

Сигурна съм, че повечето от вас са попадали на този клип../видях,че и във vbox го има/
Бях пускала отдавна един линк и на друго място. Тук не си спомням, май не съм Blush..... Ето за това се сетих:

Божията аптека

Cantariny , детенцето на сестра ми има подобна специфика. Сигурна съм, че тя ще се включи да обмените опит.  Peace

# 682
Имам, имам, но са малко и са подходящи Simple Smile  Мия с вода, парцал, четка и лопатка  и гумени ръкавици.
Браво на теб! И на мен ми се иска така, но имаме котка и килим... Просто е невъзможно.
Четката каква е?

# 683
Palia, ето това е моят. Ползвам всички части.

# 684

Искам да попитам има ли майки на по-малки деца, които са имали проблем със запек (по скоро нежелание за изхождане) и да споделят как са го превъзмогнали?  Tired Може и на Л.С.

Бах есенции  Peace

# 685
Имам, имам, но са малко и са подходящи Simple Smile  Мия с вода, парцал, четка и лопатка  и гумени ръкавици.
Браво на теб! И на мен ми се иска така, но имаме котка и килим... Просто е невъзможно.
Четката каква е?
четката е подобна на тази
Отдавна ползвах подобна на тазиподочистачка , но по- съвременна. Много удобна и ефикасна, къде е сега, не се сещам.
килимите са ми подобни на тези :
памучен -тип черга в спалнята, почиствам го с гумената ръкавица, пера го лесно и бързо във ваната.
бамбуков килим  за хола. Сега сме го махнали, за да играе детето безпрепятствено. Подът е топъл, защото сме с подово отопление.
В детската има 2 килимчета , с формата на рибка са обаче. Много меки и практични, лесно се почистват с ръкавицата/навлажнена, всичко полепва по нея/, изтупвам ги като покривка. Лесно се перат.
Преди да се преместим и аз имах коте!!! Heart Eyes
Очарователно гальовен, пухкав сребрист персиец. Майка ми /тя също не ползва прахосмукачка/ и сестра ми му се радват сега.  Heart Eyes
Четката, която най- добра работа ни върши за неговата вездесъща козинка е текстилна, от този тип

Моля, извинете ме за офф-а Peace Blush

# 686
Дупе знае 2 и 200.  Simple Smile
Аз ползвам  резачка на китайската марка  Sapir май е 250w , за 27лв я купих.
Всичко из блога с нея съм "готвила".  Simple Smile

# 687
Аталанта, прочетох те в другата тема за магарешкия бодил...

Миналата година пролетта си купих от тук семена:

http://nuts.com/

И си ги прибавях към някакъв шейк.

# 688
take a smile, не се задържат дълго при нас тези рулца, но ако не слагаш пресни плодове няма причина да не издържат и повече.. Браво за почистването, скоро си мислех защо вече ги няма тези подочистачки от нашето детство.. толкова удобни!
Palia, аз съм с такъв пасатор (като на Stelda) и честно казано почти всичко с него правя, железен е и затова всъщност отлагам купуването на нещо по-сложно.. По-връткаво е като правя ядково мляко, но като цяло ми е удобен, малък, компактен, лесно се чисти и е подходящ за малки количества.. Все пак са ми в списъка и мелачка и хубав блендер..
Госпожа Емилия, браво за хлебчетата!

Към агавето и аз съм предубедена и не купувам, и като Вери и към кленов сироп и също.
Прахосмукачка имаме страхотна Miele, но все по-рядко я включваме.. килим имаме само един от вълна, за да има все пак къде да се търкаляме на гранитогреса.. в останалите стаи навсякъде сме с корков паркет.

# 689
  • София
Ще ходим със сигурност след 12 ч в Дриймхаус, но  няма да знам дали има някой от вас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт