Операция на щитовидната жлеза -5

• 78 672
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
Az_Collibri ,при доц.димов се оперирах.наблюдаващ ендокринолог ми е д-р нончев.
безкръвно при щитовидна не е без разрез-по-малък и естетичен е после.
моята работа е с движения на главата-и ми е по-груб от едната страна цикатрикса(мен това не ме впечатлява)
ще продължа..

# 106
Явно ще се режа.  Cry
Реших да е при Пандев, но не знам сега къде трябва да отида за да се консултирам с него и да уговорим операцията. А и колко по-рано се записва дата за операцията при него?

# 107
Преглежда в Дойче клиник и Бодимед, доколкото аз разбрах. В Интернет има телефоните, там може да запишеш час, а за операцията вече той ще ти каже. Аз в четвъртък съм при него на преглед  Crazy А ти защо реши да се оперираш? Възлите ти не са много големи. До 3см може да не се оперират - какво така те стресира? Аз 4 години си живея с тях, откакто ги знам, при все, че като ги откриха изобщо големият беше 28мм, сега за 4 години е станал 34мм. Помисли добре преди да отидеш на операция, все пак си има своите минуси после. Понякога е достатъчно наблюдение на 3-6 месеца и консултации с добри ендокринолози. Аз така процедирах досега, изследвах хормони, благодарение на тази тактика, успях да забременея, да родя детенце, да си го кърмя нормално и да си имам сега едно хубаво второ човече. Изживях едни чудесни пълноценни 4 години, през които дадох най-доброто от себе си и създадох вторият смисъл на живота ми. Без или с частична жлеза сигурно щеше да е по-проблемно всичко това. Ако има начин да не се оперираш, не го прави  Peace.

# 108
не е точно така..
при добре дозирани хормони в норма,забременяването не е проблем..
а при една бременност в зависимост от възлите,може да има и неконтролеруем растеж..
всичко е много индивидуално.
аз самата съм от тези,които отложих..и това,което ме е яд,че възлите станаха повече и по-големи,съответно останах с 1см жлеза и съм обречена цял живот на еутирокс.а по-рано щях да си живея живота без илачи..

# 109
ами оказа се че възлите не са два а четири и три от тях са обхванали целия ляв лоб. днес двама ендокринолози ми казаха че трябва да се маха. Sad

# 110
na Krisko mamata, ти при кои доктори ходи? Ако е само левия лоб, може би ще ти оставят голяма част от жлезата и тя може би сама ще се справи с хормоните, стискам ти палци!  Hug

Ина, Твоите възли с каква големина бяха макс?

# 111
8 бяха.
единият беше 3-4см,но имаше бърз растеж и неясни граници,което беше смущаващо..

# 112
Тиреоглобулина, като е повишен преди операция, означава че се образува тъкан ли? Която може да е малигнена /злокачествена/ или доброкачествена /бенигнена/ - а това се разбира само от биопсия ли?? Т.е. трябва ли да ми направят биопсия преди операцията?  Правилно ли съм схванала досега нещата за Тг?

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 00:27 от Az_Collibri

# 113
злокачествен или доброкачествен

# 114
Тиреоглобулина, като е повишен преди операция, означава че се образува тъкан ли? Която може да е малигнена /злокачествена/ или доброкачествена /бенигнена/ - а това се разбира само от биопсия ли?? Т.е. трябва ли да ми направят биопсия преди операцията?  Правилно ли съм схванала досега нещата за Тг?

# 115
момичета,може ли някой да ми даде телефон за връзка с д-р пандев. Намерих един,но е изключен.

# 116
na Krisko mamata, ти при кои доктори ходи? Ако е само левия лоб, може би ще ти оставят голяма част от жлезата и тя може би сама ще се справи с хормоните, стискам ти палци!  Hug

Ина, Твоите възли с каква големина бяха макс?
благодаря ти,но ме е страх защото всички до момента са единодушни и категорични. ясно е че ще ги махам, но имам нужда да свика с мисълта

# 117
за тиреоглобулина мисля,че се вкарваш във филми.много зависи от цялостната анамнеза с ехографията.и тогава ендокринолог да направи генерален изход,който по време на операцията е съвсем друго дали ще се потвърди.
предварителната пункционна биопсия и сцинтиграфия,зависят от стила на работа на д-ра.
na Krisko mamata,успех!всички се страхуваме първият път,а като мине ,осъзнаваме,че не е трябвало и започваме да успокояваме тук останалите.а и си мисли как ще се отървеш от нещо,което само го мислиш..и ще си спокойна без него! Shocked Peace Hug
къде сте останалите?

# 118
na Krisko mamata,аз изцяло подкрепям Ина,като мине операцията ти е едно леко
на душата,всичко е минало...На мен ми е  махнат левия лоб,до сега нищо не пих,
сега пия метизол от месец,но дано утре се отърва и от него,силно се надавям,
стискайте палци.
Инка ,аз съм тук,чета ,но много работа,притеснявам се за Пепи,нито тук ,нито в скйп,нито във
фейсбук я мяркам вече 3-4 седмици.Наборе драсни редче да знам че си добре.
Гелика, Heart Eyes
айде,на всички целувки от мен и хубав ден. Heart Eyes

# 119
момичета,моля отново за телефон на пандев и ви благодаря за подкрепата.

Общи условия

Активация на акаунт